Mellékhatás -1×01 (Pilot)

A magyar sorozatokkal kapcsolatban kezd visszatérni a hitem, mert egyre inkább tapasztalom, hogy igyekeznek a készítők a minőség felé menni. Nagyon nehéz egy olyan országban, ahol nincs rá elég anyagi keret, és nincs annyi színész és színésznő, hogy ne azzal szembesüljön az ember, hogy készül egy magyar film vagy sorozat, akkor ne olyan arcok tekintsenek rá, amelyek minden alkotásban feltűnnek. Persze akadt számomra egy-két ismerős arc, de azért mindenképpen pozitívum, hogy ilyen irányba mozdult el a magyar sorozatvilág. Egy valami azonban biztos, hogy jelenleg a hetedik epizódjánál tartó sorozatot mindenképpen végig fogom nézni.

Az első “kapcsolatom” a sorozattal elsősorban a reklámkampánya volt. Noha én nem nézek tévécsatornákat már több éve, így a promóciós anyaggal csak akkor találkoztam, amikor kimozdultam a lakásból. A város tele volt a sorozat plakátjaival, s aki hozzám hasonlóan rendszeresen mozog a belvárosban és használja a tömegközlekedést, akkor nagyon könnyen kiszúrható volt, amikor az ember várta a villamost, amely mozgó promócióként szolgált.
Az igazság az, hogy már jó ideje letöltöttem a bevezető epizódot, de bevallom a kialakult helyzet miatt nem szívesen ültem itthon, hanem inkább kimozdultam, vagy ha itthon maradtam, akkor nem épp a sorozatokkal akartam tölteni az időmet. Azonban tegnap rászántam magam, mert kíváncsi voltam, hogy milyen lehet a széria úgy, hogy semmit nem olvastam róla, nem néztem meg az előzetest, s pusztán kíváncsi voltam, hogy hogyan is kapcsolódik össze a cím az általam látott plakáttal.

Bevallom én azon szerencsések közé tartoztam, akik nem kezdtek el azon gondolkozni, hogy a cím és a plakát között milyen kapcsolat van. Nemes egyszerűséggel leültem, és megnéztem az első részt, amely tetszett. Habár bevallom a képi világával nem voltam megbékélve, továbbá úgy éreztem a rész közepéig mintha sietni akartak volna a készítők. Nagyon meg akarták mutatni az alap cselekményeket, karaktereket, s ha tippelnem kellene, akkor azt mondom, hogy valahol mindenki összetalálkozik mindenkivel majd, s az életutak összefonódnak majd idővel. A színészi játékkal hellyel-közzel megvoltam elégedve, de azért van rajta mit csiszolni. Ami viszont tény, hogy érdekes volt a koncepció felépítése, mert a középpontba a gyermektelen párt próbálták tenni, de aki kibírta az első rész végéig tudja, hogy itt több főbb szereplő is lesz.

Ami mindenképpen pozitívum az talán az, hogy a sorozat nem feldolgozás, tehát teljesen egyedi alapkoncepció. Ez valamilyen szabadságot is jelenthet, hiszen a készítők szabadon mozoghatnak a történéseken belül, s nem kell alkalmazkodni külföldi mintához. Az első rész kicsit csapongóra sikerült, ha az ütemet vesszük alapul, de kíváncsi vagyok a folytatásra, s arra, hogy vajon a készítők mit is fognak letenni az asztalra. Nézettségről nem tudok semmit, de érdekel hogyan debütált, arról nem is beszélve, hogy fontos abból a szemszögből is, hogy vajon nyitva marad-e a sorozat, vagy zárt szerkezetre alapoztak a készítők, amit egy évad befejeznek.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük