A mi kis falunk: 4.évad

Többször leírtam már, hogy bizonyos okok miatt nem nagyon rajongok a magyar sorozatokért. Azonban A mi kis falunk ez alól kivételnek számít, mert az első résztől kezdve megszerettem. Az első két évad nyolc epizódja után a harmadiktól már hosszabb epizódszámú évadot kaptunk. Ebből fakadóan már a második olyan etapon vagyunk túl, amely több részt tartalmazott, s ezáltal tovább is volt képernyőn. Azonban azt kell mondanom, hogy nem minden részt élveztem már annyira. 

Az évaddal kapcsolatban nekem az volt a benyomásom, hogy a készítők arra törekedtek, hogy a bevált formulán ne legyen változtatás. Ezzel azonban az a baj, hogy egy idő után unalmassá tud válni az ilyen. Igyekeztek feldobni néhány részt vendégszereplőkkel, de ez nem mindig jött össze. Az egyik leggyengébb láncszem Szulák Andrea volt, akivel egyébiránt nincs semmi problémám, de borzasztó volt az a rész, amelyben jósnőt alakított. Sok epizódnál éreztem összecsapottságot, s volt olyan, amit végig is untam, mert egyszerűen nem tudott lekötni. Az mindenképpen pozitív dolog tud lenni, ha egy széria a szereplőgárdáját megpróbálja frissíteni. Azonban itt az volt a gond, hogy az új főbb karakterek tulajdonképpen irritálóak, és unalmasak. Nem működnek a poénok velük kapcsolatban, s jó pár nyitva hagyott szál is maradt.

A minőség nagyon hullámzó volt idén, s vártam némi pluszt annak köszönhetően, hogy vajon mit is lépnek majd a készítők az egyik színésznő terhességére. Amit elvileg bele is írtak, csak kérdés az, hogy a járvány mennyire fog elhúzódni, mert több, mint valószínű, hogy mire elindul a következő évad forgatása a színésznő már a szülésen is túl lesz.
Hatalmas csalódás volt részemről azonban, hogy Molnár Áron kiválása a sorozatból nem történt meg történetileg. Az, hogy ennek mi volt az oka, azt nem tudom. Arra tudok saccolni, hogy esetleg az évad leforgatása után jelentette be távozását, így ezért ez nem került bele a történetbe. Kérdés persze adott, hogy hogyan is fogják ezt megoldani a folytatásban, illetve a színész hajlandó-e visszatérni kisebb mellékszerepekben. 

Az előző évadokban azt szerettem, hogy mindig mindenkire jutott idő. A probléma nekem ezzel az évaddal az volt, hogy főbb szereplőkkel előfordult az, hogy akár több részen keresztül fel sem tűntek epizódokban, vagy ha igen, akkor csak nagyon kevés idő jutott rá. Így volt például a pappal is. A készítők próbáltak mellékszereplőket szerezni, akiket közismert emberek alakítottak, de valahogy egyiket se éreztem az igazinak. Az egész évadra talán azt tudom mondani, hogy olyan közepesnek ment el részemről, s annyira nem függtem rajta, mint eddig. Bár tény, hogy még így is nézettségben vert a sávjában mindent.

Természetesen a folytatásra visszatérek majd, s jelenleg pedig az első két évadon vagyok túl, ugyanis úgy döntöttem, hogy a szabadságom alatt újranézem a széria eddig elkészült részeit.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük