Raising Dion: 1.évad

Ahogyan egyre idősebb lettem, s egyre kevesebb szabadidőm lett, így el kellett döntenem, hogy vajon mennyit is áldozok a vizuális szórakozásokra. Gyakorlatilag úgy döntöttem, hogy egyszerűen nem fecsérelhetem el az időmet arra, hogy olyanokat is nézzek, amelyek nem kötnek le, de mégis időt szakítok rájuk. Így történhetett meg, hogy nagyon gyorsan lecsökkentek az általam nézett szériák száma szinte a egy számjegyűre. Szerencsére az elmúlt időszakban igencsak felszökkent az általam követett sorozatok száma, ez köszönhető a Netflix online szolgáltatónak is, amely a sorozatainak aktuális évadait egyben rakja fel. Ilyen a Raising Dion is többek között.

Az alapkoncepció nekem azonnal megtetszett, s be kell vallanom, hogy szerencsére azt véltem felfedezni, hogy a CGI sem volt olyan szörnyű, mint ahogyan az ilyen jellegű sorozatoknál lenni szokott. Az alap szituáció az, hogy egy gyermekét egyedül nevelő anya egyszer csak észreveszi, hogy a fia különleges dolgokra képes. Ez olyan, mint a lebegés, tárgyak mozgatása, továbbá olyan tevékenységek, amelyre ember nem tud magyarázatot adni. Ebből fakadóan pedig elindulnak a különféle szálak, s elsősorban a fiú apjának rejtélyes halála az, amely megindítja az első évad központi témáját.
A széria továbbhaladva egyre érdekesebb lett, s szerencsésnek is mondható, hogy egyben került fel a Netflixre, mert én azonnal nekiálltam, s az összes részt egy helyben megnéztem. Természetesen vannak kiszámítható dolgok, így nagyon egyedinek nem tudom mondani a sorozatot. Persze várható volt, hogy a nőnek nem hisznek, hogy a fia valami különlegesre képes, aztán pedig az sem volt meglepő, hogy végül egyre inkább kerülnek elő azok az emberek, amelyek szintén valamilyen hasonló dolgokra képesek. Azért valamilyen konfliktus is kellett a szériában, így aztán valahol a negyedik epizód közepén megjelenik két fő gonosz. Míg az egyik egy vállalat gátlástalan vezetője, a másik egy felhőkből összerakott villámokat szóró emberalakú “valami”.

A színészi játékkal nem volt különösebb problémám, s ugyan nem emelkedett ki a tömegből a történet, de enyhe fordulatokat azért kaptunk. Bevallom a végére kicsit laposnak éreztem a megoldást, amit kaptunk, de ennek ellenére is lett egy enyhe cliffhanger, amely mindenképpen folytatásért kiáltott. Szerencsére a Netflix be is rendelte a második évadot.

Kellemes meglepetés volt a sorozat, és mindenképpen kíváncsi vagyok a folytatásra, amely minden bizonnyal majd jövőre fog érkezni a képernyőkre.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük