Maleficent: Mistress Of Evil (2019)

Magyar cím: Demóna – A sötétség úrnője

Öt évvel ezelőtt engem nem hozott lázba a Maleficent, honosított nevén Demóna. Azonban akadt egy üres estém, és megnéztem. Nekem nagyon tetszett, főleg a megvalósítás. A látványról ne is beszéljek, így amikor volt egy akció, akkor meg is vásároltam Blu-ray kiadásban. A folytatásra azért már nem voltam annyira felizgulva, lévén nem nagyon lett volna kedvem egyedül menni moziba decemberben, mert konkrétan senkit nem érdekelt a film. Így szépen megvártam még megjelenik.

Az első rész abszolút egyedinek hatott, hiszen olyan történetet fogott meg a Disney, amit nem “másolt” le és ültetett át élőszereplős változatba. Talán pont ez az, ami megfogott azzal kapcsolatban, hogy nem egy olyan koncepciót láthattam, aminek tulajdonképpen tudtam, hogy mi is lesz a vége. Ezért is örültem elsősorban, hogy érkezik a folytatás, mert tényleg azt kell mondanom, hogy úgy ültem le elé, hogy tulajdonképpen nem tudtam előre, hogy mi fog történni.
Elöljáróban mindenképpen el kell mondanom, hogy a film látványban mindenképpen gyönyörű, s látszik is rajta, hogy sovány költségvetés ellenére is iszonyatosan jól mutat a képernyőn. Talán még azt is megmerem lépni, hogy talán elődjénél is jobban néz ki. A kezdő képsorok láttán már egyértelműen arra gondoltam, hogy kár volt kihagyni a moziban való megtekintését, s a képi világ abszolút egy olyan környezetet teremtett meg, aminek én is szívesen a részese lennék, amennyiben lenne rá lehetőségem, ha létezne ilyen a valóságban.

A koncepció szerint béke honol, vagyis honolna, ha az emberek nem lennének kapzsiak. Az első rész alapkoncepciójában is megtalálhatóak ezek az emberi tulajdonságok, de úgy néz ki a készítők nem akarták ezt elengedni, így a második rész arra épít, hogy az emberek még mindig meg akarják kaparintani Múria térségét, ahol számos varázslat lakozik, és emberfeletti dolog megtalálható. Az egészet persze egy puccs kísérlet mögé rejtve lépték meg a készítők.
Valóban nem egy nagy durranás, de én azt gondolom, hogy az ilyen kaliberű filmtől nem kell magas erkölcsű mély mondanivalót várni tökéletes látványvilágba burkolva. Amelyet több helyen is kritizáltak mind a kritikusok, mind a nézők. Az én véleményem pedig az, hogy ez a film nem azt a célt szolgálta, hogy mély mondanivalót közvetítsen, hanem azt, hogy az ember jól érezze magát, miközben kikapcsolja az agyát. Erre pedig pont tökéletes, még ha csak az első rész szintjét tudja hozni, de azt megugrani sajnos már nem.

Persze bőven akadnak negatívumok. Sokszor sok helyen sajnos kilóg a CGI lóláb, ami kissé bosszantó, továbbá azt is meg kell említeni, hogy akadnak karakterek, amikkel nem nagyon tudnak mit kezdeni az írók. Persze a cselekményből is akadnak idióta húzások, ez tény. De, ha az ember nem a tökéleteset várja el, akkor nem kell tartania attól, hogy majd az egész megbicsaklik, és nem tudja majd élvezni.

Részemről nem volt probléma a folytatással, s gondolkodok azon, hogy ha megjelenik, akkor egy bizonyos idő után, amennyiben leesik az ára megvásárolom majd.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük