Sex Education: 2.évad

Biztosan mindenkinek van olyan sorozata, amelyről úgy gondolja, hogy “elromlott”. Az esetek többségében ez annak tudható be, hogy nem hozza a nézői/rajongói elvárásokat, vagy nem tudja megugrani a korábbi mércéket. A Netflixre készült sorozatok egyidejű előnye és hátránya, hogy az aktuális évad egyben tekinthető meg. Így van a Sex Education-nel is, amelynek második évadáról nekem elég lehangoló véleményem van.

A sorozat alapkoncepciója egyébként nem volt rossz, ámbár már az első évadnál sem tudtam konkrétan eldönteni, hogy akkor ez mi is akar lenni? Komédia, vagy dráma, vagy egyszerre mindkettő. Mert akadtak benne vicces jelenetek tömege, de volt benne drámai fordulat is. Igyekeztem a folytatás elé úgy leülni, hogy lehetőség semmiféle elvárásom ne legyen, ami azt gondolom valahol sikerült is. Sajnos azonban azt kell mondanom, hogy a folytatásban sokkal jobban elrugaszkodtak a készítők, mint az első évad esetében.
A második évad alapkoncepciója szerint nem csak a diákok hülyék a szexhez, ami valahol még érthető, és hiteles is lehet, hiszen ha olvasgatunk anonim fórumokat, akkor egyből látható az, hogy a mai fiatal korosztály is mennyire nincs toppon a szexualitással, és a rájuk leselkedő veszéllyel. Azonban azt gondolom, hogy a folytatással azzal kissé hiteltelenné tette magát, hogy a szülők nagyjából ugyanolyan idiótáknak lettek beállítva, mint a porontyaik. Akármennyire akartam befogadni, hogy ez egy sorozat, valahol akkor is arra kell gondolnom, hogy a modernkor köntösébe burkolva azért mindenkinek kellene lennie annyi eszének, hogy ha valami kérdése van, akkor előkapja a telefonját, és rákeres az interneten az adott dologra.

Ami igazából jobban zavart, hogy sajnos a karakterek többsége irracionális döntéseket hozott, és ha szexuális, vagy érzelmi partnerről volt szó, akkor nagyon gyorsan változott jó pár karakter véleménye. Ebből fakadóan azt gondolom, hogy ez nem ennyire egyszerű, mint ahogyan azt a sorozatban bemutatták. Arról nem is beszélve, hogy sajnálatos módon mennyire nem életszerű ez.
Természetesen voltak fordulatok is, de azt gondolom, hogy szintén az volt a baj, hogy elég sokat jó előre lehetett látni. Ami azért annyira nem volt nekem nyerő, továbbá nem nagyon szerettem volna, ha az egész átmegy sablonos történetvonalba, ami végül vontatottá teszi az egészet.

Összességében nem mondanám rossz évadnak, de sajnos azt kell mondanom, hogy jóval alulteljesített az első évaddal szemben. Természetesen maradtak elvarratlan szálak, de ugyebár nem kell aggódni, mert már hivatalos, hogy érkezik a harmadik évad jövőre. A karcsú epizódszám arra jó, hogy ne szálljak ki, mert nagyjából egy nap alatt magamévá tudom tenni az aktuális évadot. Azonban tény, hogy kíváncsi vagyok, hogy az alkotók hová tudták vinni azokat a szálakat, amiket elindítottak az utolsó részben.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük