Sex Education: 1.évad

Ismét egy olyan sorozattal kerültem szembe, aminek a létezéséről nem tudtam, és véletlenül került a tudomásomra, hogy van egy ilyen széria. Bevallom sok mindenre vevő vagyok, amennyiben úgy érzem az adott dolog fogyasztható, rögtön rávetem magam. Eme szériánál is ez volt az első benyomásom, így rögtön rá is vettem magam a nyolc epizódos első évadra.

Az igazság az, hogy nem néztem utána a széria műfajának, így a nézése közben nem nagyon tudtam beazonosítani, hogy most hova is tudjam sorolni. De tény, hogy van benne humor, és dráma egyaránt. A középpontban egy szexterapeuta, és annak fia áll, aki az anyjáról mintát véve tulajdonképpen szexoktatásban kezd az iskolában.
A készítők egyébiránt nagyon jól megfogták a lényeget véleményem szerint, hiszen mindenkinek az élete része a nemiség, és az ezzel járó sokszor kellemetlen szituációk, vagy olyan kérdések, amelyek nem tudnak feltenni másnak, mert mondjuk nem mernek önmaguk előtt őszinték lenni. Ennek fényében azt gondolom, hogy nagyon jó koncepciót ragadtak meg az alkotók, hiszen egy csomó olyan karaktert, és szituációt kaptunk ez alatt a nyolc rész alatt, amiben találhatunk olyat, amiben magunkra ismerhetünk.

Az igazság az, hogy nagyon élveztem az első évadot, s le is gyűrtem egy délután alatt. Nagyon sok jó témát ragadtak meg a készítők, mint például a megfelelési kényszer, a szülő-gyermek intim kapcsolata, vagy például a modern technikai eszközökben rejtőző veszélyeket. A karaktereket nagyon jól eltalálták, valamint az őket megformáló színészeket is. Olykor azért éreztem némi túlzásokat, s azt kell mondanom, hogy kicsit csalódást keltő volt, hogy merre is ért véget a sorozat az első évadban. Nem azért, mert az első rész többet mutatott, hanem inkább az, hogy sablonos fordulatokat már előre lehetett látni.

Az első részre elég sok “lőport” elnyomtak az írok, amelynek következménye az lett, hogy sokkal nagyobb elvárásokkal ültem le a további hét rész elé. Bevallom voltak meglepetések, de akadtak olyan dolgok is, amelyek nekem életszerűtlenek voltak. Hiszen azok is, ámbár itt úgy voltam vele, hogy valószínűleg a humorfaktor miatt került be.

Az utolsó rész meglepett a könnyedségével, és leginkább azzal, hogy miket léptek meg az alkotók. Az epizódszámot annak fényében keveselltem, hogy egyszerre került fel az aktuális évad online szolgáltatók műsorába, így akinek volt egy napja, és elkapta a széria gépszíja, az hat óra alatt magáévá tehette a sorozat első évadát.
Ugyan visszább vettek a készítők a sorozat humorával kapcsolatban az utolsó részre, de mindenképpen kíváncsi vagyok, hogy vajon hová is folytatódik a második évad, amely ma jelent meg.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük