Supernatural: 11.évad

Régen nagyon sok sorozatot néztem. Ha valamit elkezdtem nézni, akkor azt végig is néztem. Még akkor is, amikor már számomra “elromlott”. Tehát érdektelenné, unalmassá, vagy élvezhetetlenné vált nekem. Aztán elkezdtem dolgozni, s a pénzkereset lehetővé tette, hogy szabadidőmet jobban el tudjam tölteni, és így el kellett kezdenem abbahagyni azokat a szériákat, amelyekre ráuntam. Négy évvel ezelőtt a tizedik évadával a Supernatural volt a soros.
A sorozat, ami tetszett nekem, de sajnos az első négy évad után nálam erős lejtőbe kezdett menni. Miután megtudtam, hogy a tizenötödik évad lesz az utolsó úgy döntöttem, hogy lassan belefutva a télbe felzárkózom a maradék négy évaddal, s az utolsó meg majd nyár elején legyűröm.

Mi is a problémám? Tulajdonképpen az, hogy a sorozat készítői mindig meglegyintenek valamit, amiről aztán kiderül, hogy hatalmas nagy csalódás. A készítők úgy gondolták, hogy az lesz a legjobb, ha minden egyes évadnál emelik a tétet. Amivel nem is lenne probléma, ha mondjuk ezt megfelelően tudnák kezelni. Itt már volt szinte minden, ami klisés megmozdulásokkal ért véget, tehát előre látható volt, hogy hogyan fog véget érni az adott főszál. Az idei évadban ismét tovább emelték a tétet, tehát megjelent Isten testvére. Ő volt a sötétség. Az évad végére pedig behozták magát Istent is.
Miközben néztem az évadot folyamatosan azon gondolkodtam, hogy mivé is lett ez a sorozat. A szereplői klisésen viselkednek, s szinte előre kiszámítható minden egyes esemény, amit előre vetítenek az alkotók. Természetesen akadtak egyedülálló epizódok, amelyek már koránt sem működtek úgy, mint annak idején. Sajnos annyi teremtményt hoztak be a sorozatba, és annyira megemelték a tétet, hogy egy szellemes, vagy egy vámpíros epizód már tulajdonképpen unalmasnak hat. Arról nem is beszélve, hogy véleményem szerint eléggé sikerült olykor a mellékszereplőket félre castingolni.

A történetek a karakterek között lassan olyan fordulatokat vett, mintha valami szappanoperát néztem volna. Borzasztó volt látni, hogy a színészek is mennyire beleöregedtek a szerepükbe. Összehasonlításként elég megnézni pár első évadbeli epizódot, és máris nagyon látszik.
A karakterek sokadik pálfordulása is hülyén hatott. Annak fényében végképp, hogy alig egy hét alatt tettem magamévá a nálam soron következő aktuális évadot. Sokszor olyan érzetem volt, mintha a készítők random mód dobálgatnák be az adott történetszálakat, hogy közben nem is tudják, hogy az tulajdonképpen hová is fog kifutni. Olyan, mint ha keret nélküli lenne az egész.

Kaptunk egy éppen valamire való évadzárót. De elgondolkoztatott az, hogy volt itt már minden. Kíváncsi vagyok, hogy vajon hová fog jutni a többi évad. Az viszont tény, hogy nagy valószínűséggel nem fogja a sorozat a saját régi minőségét visszanyerni.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) Supernatural: 11.évad bejegyzéshez

  1. djzsuzska mondta:

    Én anno a 8. évad legelején hagytam abba a sorozatot és úgy látom, azóta sem történt olyan változás, ami visszacsábítana a folytatáshoz. Kár érte, mert az első 4 évad nagyon szép volt.

    • Dentorel mondta:

      Sajnos ez a probléma. Az első négy évad valóban jó volt, és tényleg el lehetett mondani, hogy minőségileg előrébb lépett évadról évadra. De, ha már véget ér, akkor adok neki egy esélyt, és végig szenvedem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük