Spider-man: Far From Home (2019)

Magyar cím: Pókember idegenben

Jómagam nem vagyok otthon a képregény univerzumban, így aztán nagyon nagy elvárásom tudás hiányában nem is lehetnek. Természetesen nagyon sok írást, kritikát olvastam egy egy olyan filmről, ami nekem tetszett, de rajongóknak nem. Az olvasottak alapján, ha rajongó lennék nekem sem tetszett volna az adott alkotás.
A 2000-es években elkezdődött képregény feldolgozások java része tetszett, de aztán elindult a Bosszúállók vonal, amely elvette a kedvemet szinte az összes Marvel alkotástól. Az új Pókember filmre is csak azért sikerült moziban megnézni, mert reménykedtem abban, hogy jobb lesz, továbbá meghívást kaptam rá. Rossz döntés volt elmenni.

De mi is volt a problémám az új filmmel?
Első körben az, hogy vannak olyan szuperhős karakterek, amelyek tetszenek nekem, kedvelem őket, szeretem őket. Hajlandó vagyok beülni egy olyan filmre, amelyben benne vannak, de azt már nem tudom megérteni, hogy nekem miért kellene egy film miatt megnéztem legalább másik hármat (ami egyébiránt nem érdekel), hogy képben legyen történetileg. Itt is ez történt.

Az első részt megnéztem, de csak mérsékelten tudtam élvezni. Ennek köszönhetően úgy voltam vele, hogy a második sem fog túlzottan lázba hozni. Mivel kedvencem a karakter úgy voltam vele, hogy majd elleszek vele. Egynek elmegy. Azonban a film első negyed órájában szembesültem azzal, hogy az utolsó Bosszúállók filmet látnom kellett volna, hogy koncepcióval képben legyek. Így már az első negyed órában sikerült felidegesíteni azzal, hogy hiányos ismeretekkel nézek szembe, amelynek köszönhetően jó pár dolog érthetetlen lehet majd a számomra.
A látványban valóban nem is volt panasz, de már a történet számomra nem állta meg a helyét. Először is a film közepénél tulajdonképpen ráébredhet a néző, hogy tulajdonképpen ilyen fordulatokkal rendelkező történetszálakat akár egy általános iskolás is képes lenne kitalálni. Amivel még nincs baj, hiszen látványban valóban ott van, viszont sokszor eszembe jutott, hogy azért némi realitást kellene vinni jelenetekbe ahhoz, hogy ne legyen teljesen elrugaszkodott az egész.

A problémát nálam tetőzte, hogy sokszor akkor akartak viccesek lenni, amikor nem kellett volna, ellenben olyan fordulatoknál, ahol jól jöhetett volna egy-egy becsempészett poén ott a lehetőséggel nem éltek. Nekem a legnagyobb bajom a gyenge koncepcióval volt, ami az elődökkel szemben azt gondolom elég nagy csapás lehet egy ilyen filmnek.
Ami kérdéses volt még nálam, hogy vajon hová is futhat ki majd a Spider-man univerzum a filmes világban. 2-3 mozifilm után érkezik majd ismét egy reboot újabb színésszel, vagy tényleg várható majd több részből álló, stabil lábakon is megálló új film? Egy valami biztos részemről: Marvel film nálam jó ideig nem játszik mozis kikapcsolódásként.

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük