This Is Us: 3.évad

Magyar cím: Rólunk szól

Tavaly, amikor kifutott a második évad, mindenképpen azt gondoltam, hogy érdekes lehet majd a folytatás. Leginkább azért gondoltam, mert a befejezés a már meglévő koncepción frissített egyet. Az idei sorozatos évadban ismét lecsengett 17 epizód, de sajnos azt kell mondanom, hogy nem kapott el annyira a gépszíj, mint ahogyan azt a korábbi két évad tette.

Az alapkoncepció szerint két idővonalon futottak a történések. Az egyik volt a jelen, amelyben megismerhettük a karaktereink jelenlegi helyzetét, s a második volt a múlt, amiből nagyon sok mindent megtudtunk a jelenkori cselekedeteik, állapotaik okára. Ez jól működött két évadon keresztül, mely egyenként 17 epizódot ölelt fel. Azonban tény, ha nem egy zárt koncepcióról van szó, melynek befejezési dátuma ismert, akkor bizony könnyen előfordulhat, hogy megkophat a széria fénye. És azért az sem elhanyagolható tényező, hogy míg a jelenkori események nem csordogálnak zárt mederben, addig a múltbéliek igen. Hiszen nem lehet olyan történést belevinni a szálakba, amely nem illeszkedik pontosan a jelenkori történetszálba. Ehhez képest pedig a tavalyi évadfináléban tulajdonképpen behozták a harmadik idővonalat: a jövőt.

Nem egy hibátlan koncepcióról beszélünk, de azt kell mondanom, hogy a harmadik évad nekem nem hozta azt a minőséget, mint a korábbi kettő, továbbá nem is kötött le annyira, mint kellett volna. A színészi munkával nem is volt bajom, hiszen nagyon jól sikerült castingról van szó, de azt gondolom pár szálat nem kellett volna tovább erőltetni, ami tulajdonképpen a semmibe futott ki, vagy nincs olyan hatalmas nagy jelentősége. Ilyen volt például az örökbefogadási jelenetsor. Az is tény, hogy sajnálatos módon izgalmasnak tűnt, hogy most a jövőt is megismerhetjük, de ennek volt egy hatalmas nagy hátránya: a jelen került korlátok közé, amelynek köszönhetően nem láthattunk előre váratlan fordulatokat. Ezzel önmagában még nem volt bajom, azzal viszont igen, hogy az egy epizódra jutó 42 perc túlságosan kevés volt ahhoz, hogy elbírja ezt a három idősíkot úgy, hogy közben meglegyen az egyensúly a karakterek, és azok történetszálai között. Ezalatt azt értem, hogy sajnos karakterek, történetszálak kerültek mellékvágányra akár 1-2 epizód erejéig, vagy pedig kaptak csak kis szerepet.

Idén már kevesebbet tudott nyújtani a sorozat, hiszen amikre valóban kíváncsiak lehettünk, azokról nagyon sok információt tudtunk meg. A jövőbeli szál pedig keretes szerkezet adott a szálaknak, habár a legnagyobb problémám az volt, hogy továbbra is a múlt volt nagyobb hangsúlyban.
Az évadzáró nekem gyakorlatilag semleges volt, s semmi olyan nem volt benne, ami miatt azt mondanám, hogy maradandó élményt okozott volna. Bevallom, hogy lehet szeptemberben, mikor visszatér a sorozat nem is fogok emlékezni arra, hogy tulajdonképpen mi is történt ebben a harmadik évadban.

A sorozat természetesen továbbra is nézős marad, így kíváncsi vagyok arra, hogy hova is fog kifutni az egész.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük