Drága örökösök – 1×01 (Pilot)

Mivel évek alatt az általam követett sorozatok száma már lassan a tíz darabot sem éri el, így úgy vagyok vele, ha valami érdekel, esetleg esélyt látok arra, hogy bejöjjön nekem, akkor teszek vele egy kört. A probléma persze az, hogy az esetek túlnyomó többségében persze pofára esek vele, de még így is hajlandó vagyok az új sorozatokat bepróbálni. Mivel úgy éreztem, hogy a magyar sorozatoknál kezd a minőség feljebb kúszni úgy döntöttem, hogy az elég erősen reklámozott Drága örökösök is mindenképpen bepróbálós lett. Az más kérdés, hogy gyönyörűen beégtem vele.

De mi is volt vele a probléma. Nekem leginkább az, hogy teljes mértékben félrevezető volt a reklámanyag, amelynek köszönhetően teljesen másképp ítéltem meg a sorozatot, és ezek mellett azt kell mondanom, hogy ráadásul nem kis elvárásom volt vele szemben, amit tulajdonképpen tökéletesen alulmúlt.
Az alapkoncepcióval nem volt semmi problémám, amely szerint adva van egy gazdag rokon, aki természetesen egy eldugott faluban él, nevezetesen Ökörapátiban. Persze úgy hozza a sors, hogy feldobja a talpát, de a végrendelet kötelez. A hatalmas vagyon pedig csak akkor üti a rokonok kezét, ha képesek lesznek a faluban élni legalább egy évig, s csak egy meghatározott ideig hagyhatják el a falut. A problémám ezzel az egésszel az volt, hogy az előzetes alapján egyfajta A mi kis falunk klón jutott eszembe, amivel egyébiránt nem lett volna problémám. Hisz az tetszik, s nem gond, ha szépen egy napi sorozat érkezik mellé hasonló körítéssel. A probléma ott kezdődött, hogy nem egy napi vígjátéksorozatot kaptam, hanem tulajdonképpen egy steril valamit, amit fapofával ültem végig, miközben azon gondolkoztam, hogy ennek mennyire nem lett eltalálva a reklámkampány, hiszen ha megnézzük a promóciókat, akkor ténylegesen egy vígjátéksorozat képét kelti. De nem az.

Azt gondolom, hogy talán eljutottunk arra a szintre filmezés, s sorozatozás terén, hogy legalább a színészek kinőttek már abból, hogy kamera előtt ne úgy csináljanak, mintha színházban lennének, s ezáltal élettelennek, és műnek hasson az egész. Itt a legtöbbel nem volt problémám, de ettől függetlenül a legnagyobb hiba talán abban volt, hogy a karakterek eléggé egysíkúak, valamint nem úgy tűnt, hogy ebből bármi is összejöhet. Sajnálatos módon eléggé untam az első részt, és mellé még a legnagyobb hiba, hogy nálam valami módon egész műnek tűnt a környezet. Időközben pedig ki is derült, hogy az egész falut húztak fel, persze erősebb kartonból, amelynek következtében az ember nem tudja elhinni, hogy egy valódi faluban játszódik az egész. Főleg úgy, hogy mindegyik milyen sterilnek hat a frissen festett falak miatt.

Úgy vélem, hogy elég sok probléma van a hétköznapokban, így még egy olyan széria, ami arról szól, hogy ahány szereplő, annyi nyavalygás nem szükséges. Engem kifejezetten idegesített, hogy láthatóan a karakterek egy részének nincs is szüksége a több milliós örökségre, de mégis képesek lennének akármire, hogy pénz üsse a tenyerüket. Engem leginkább ez zavart. Talán, ha nem napi sorozat lenne, akkor talán tennék vele még egy kört, de az igazság az, hogy nem látom esélyét, hogy még egy esélyt adjak neki, s napi nézője legyek. Kár érte.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük