Being Human US: 2.évad

Az igazság az, hogy bő tíz évvel ezelőtt nagyon faltam a sorozatot. Az a fajta voltam, aki elkezdett egyet azt egészen addig nézte, még az adott sorozatot le nem lőtték, vagy be nem fejeződött. Még akkor is, amikor már szinte nézhetetlen szintre emelkedett a “minőség”. Aztán elindult a tartós munka időszaka, és a szabadidő és magánélet megkövetelte, hogy ami nem érdekel, azt bizony ne nézzem. Míg annak idején 15-20 szériát is követtem, most van nagyjából 5, amit nézek. Ennek is köszönhetem, hogy egyre inkább belenézek új sorozatokba, valamint régieket nézek újra.
Ugyan nem csinálok videókat, s csak nézőként használom a youtube-ot, de azért olykor a kedvenc sorozataim kedvenc jeleneteit újranézem. Ennek is köszönhettem, hogy a 2011-ben indult Being Human amerikai változatának egyik jelenetére akadtam, amelynek annak idején az első évadát végignéztem, de hogy aztán miért is nem néztem tovább, rejtély. Mindenesetre nyolc év után ismét elővettem, s lehet akkor tud szórakoztató lenni, ha egyben nézi meg az ember. 

Karácsony alkalmával általában mindig elfog az unatkozás. Egyrészről senki nem ér rá semmire, másrészről pedig én felnőttként már úgy érzem kinőttem már ezekből az ünnepekből. Így hát fogtam magam és nagyjából egy héttel ezelőtt elindítottam a letöltést, így mind a négy leért az elmúlt napokban. A három napnyi szabadidőd pedig feláldoztam azért, hogy szintre kerüljek a sorozattal, hiszen nyolc évnyi kihagyás nem igazán tesz jót az ember memóriájának.
Talán szerencsés is voltam, hogy ennyi idő eltelt mióta láttam az első évadot, így csak emlékfoszlányaim voltak róla, s ebből fakadóan pedig úgy néztem újra, mintha most látnám először. Persze akadtak olyan szálak, amelyek tudtam hova fognak majd kifutni, de ettől függetlenül továbbra is tetszett. Ahogyan néztem a folytatást mindenképpen örültem, hogy teljesen onnantól indultak a készítők, ahol abbahagyták, s a színészek sem változtak külsőleg, hogy ez elég feltűnő legyen. Habár tény, hogy már előre jó pár dolog érezhető volt. Hasonlóan érzem ezt az angol változattal is, amelyet féltávon hagytam abba, holott az is bőven szórakoztató volt, még a teljes gárdát le nem cserélték a végére. Mindenképpen pozitív volt az én szemszög

Azt mindenképpen megjegyezném, hogy soha nem voltam oda a vámpíros őrületért, amely annak idején és mostanság is viszonylag tart, így a sorozat ezen része bevallom nem nagyon érdekelt. Ellenben a szellemvilág, és a farkasos rész már eléggé. A szellem oldalát tényleg elég jól megcsinálták a készítők, azonban annak már kevésbé örültem, hogy a farkasos szál kicsit hanyagoltabb lett. Habár ebben mindenképpen szerepet játszhatott a sorozat költségvetése is. Bár tény, hogy az amerikai változat sokkal pörgősebb, s olykor látványosabbra is sikerült, mint az angol alapja. 

Nem mondom, hogy teljesen elégedett voltam ezzel az évaddal, de szórakoztatott annyira, hogy a következővel is tegyek egy próbát. 13 epizód nem sok, s még egy nap alatt is magamévá tudom tenni. Abban mindenképpen bízom, hogy megfelelő lezárást kap a széria a negyedik évad végén, s nem úgy járok majd, mint a szerencsétlenül járt angol változattal. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük