Charmed – 1×01 (Pilot)

Amióta a sorozatoknál is rákaptak, hogy a korábbi sikereket meglovagolva annak újkori megalkotásával próbálkozzanak a stúdiók mindig eszembe jutottak a korábbi kedvenceim. Ugyan nem hagyott bennem olyan mély nyomott az eredeti Charmed, de emlékszem, hogy egyszeri megtekintésre nekem annak idején teljesen tökéletes volt. Kíváncsi is voltam, hogy hogyan is sülne el, ha készülne belőle egy remake. Nem is kellett sokat várni, hiszen idén ősszel bemutatásra került az újragondolt változat, amelynek megtekintése közben csak arra tudtam gondolni, hogy vajon ezt tényleg komolyan gondolták? 

Az eredeti széria sem számított úttörőnek, amolyan kellemes hétvégi, majd hétköznapi kikapcsolódást nyújtott. Sokszor eszembe jutott, hogy a kezdetleges technika tulajdonképpen sokszor gátat vethetett a valódi minőségi kivitelezésnek, de azt igazából nem gondoltam volna, hogy ha egyszer is lesz belőle egy remake, akkor ugyanazokat a hibákat fogja tartalmazni, mint az eredeti sorozat.
A kérdés leginkább ilyenkor az lehet, hogy vajon hogyan is kéne megalkotni, ki lenne a célcsoport? És továbbra sem felejthető el az sem, hogy van egy réteg, amely minden bizonnyal szerette, és szereti az eredeti sorozatot. Nekik nem kellett aggódni, hiszen az újragondolt változat szinte teljesen eltér az eredeti sorozattól, amely akár elsülhetett jól is, de sajnos itt nem arról van szó. Magától értetődő, hogy annak idején a technika akkori állapotának köszönhetően működőképes volt az eredeti széria, azonban manapság már inkább vicc kategóriában indulhatna. Dicséretes is lehetne, hogy a készítők nem egy szimpla másolatot szerettek volna letenni az asztalra, de sajnos azt kell mondanom, hogy a végső változat fényében egy hatalmas kérdőjel maradt meg bennem, hogy mit is gondoltak az alkotók. 

Az alaptörténetet nem hiszem, hogy bárkinek is be kell mutatni, de ha már változtatnak rajta a készítők akkor azt gondolom, hogy nem ilyenre kellett volna csinálni a bemutatkozását a sorozatnak. Hihetetlenül kapkodósra sikerült, ráadásul néhány kameraváltás után teljesen olyan érzete támad az embernek, mintha kivágtak volna valamit, ami hiányzik. Az eredeti koncepción változtattak is egy kicsit, tehát nem három testvérről van szó, hanem két testvérről, és egy anyáról. Aki természetesen tragikusan elhalálozik, és feltűnik egy harmadik testvér. Innen indul, hogy ők boszorkányok, és mindenkinek van valamilyen képessége. Az eredeti sorozatból valamennyire emlékszem még, de nem rémlik, hogy ennyire bugyután lett volna kivitelezve. A színészi játék itt valami borzasztóra sikerült. Ha arról lenne szó, hogy modernizálni akarták volna a sorozatot még akkor sem tudnám ezt elfogadni, hiszen tulajdonképpen még az eredeti sorozatban felnőtt nőkről volt szó, itt nagyjából felelőtlen tinédzserekkel állhatunk szemben.

A rohanós tempónak is köszönhető, hogy egyszerűen nem volt idő arra, hogy bármely karakter megkedvelhető legyen, továbbá nem is nagyon sikerült senkit megismerni. Egyszerűen látszódik, hogy ez nem lesz más, mint minden héten egy démon elpusztítására szakosodott sorozat mindenféle komolyabb átívelő szállal. Nyilván lehet még hova fejlődni, de azt gondolom, hogy aminek ennyire gyengére sikerül a nyitánya nem hiszem, hogy a későbbiekben sikerül kiemelkednie ebből a problémakörből.
Jómagam tisztában voltam vele már az előzetesek alapján is, hogy nem lesz nagy durranás, de azért megszavaztam a bizalmat, hátha. De azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem lett jó, s szinte borzalmasnak is nevezhetném. Megvolt a lehetőség, és a tökéletes alapanyag, de sajnos az alkotók nem tudtak élni vele. 

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük