Magnum P.I.: 1×01 (Pilot)

Sokszor említést teszek arról, hogy annak idején mennyi filmet, és sorozatot néztem. Volt olyan, hogy az adott délutánomat, estémet is elvitték, ha nem volt épp program. Rá voltam kattanva nagyon sok szériára, amelyekből szinte mindegyik véget ért sajnos. Az új tévés évad mindig magával hoz új szériákat, amelyekkel kapcsolatban mindig hatalmas reményeket táplálok, de aztán szépen következik a pofára esés. Nem tudom, hogy miért. Ennyire nincs koncepció, vagy éppen az ízlésem változott? Az előbbit talán az bizonyítja, hogy mennyire feldolgozás látott már napvilágot. Ilyen a Magnum P.I., amivel kapcsolatban semmilyen elvárással ültem neki. 

Ha őszinte szeretnék lenni, akkor azt kell mondanom, hogy az eredeti szériát sem szerettem igazán. A bevezető zenéje ragadt meg a fejemben, de választható csatornák hiányában kevés program közül lehetett választani, így szinte kötelező program volt Tom Selleck eredetije, amiből szinte csak a koncepció az, ami megmaradt. Azonban mindenképpen kíváncsi voltam, hogy vajon hogyan is fog majd működik a rebootolt változat. Semmi meglepetés nem ért, mert nálam abszolút elhasalt.
Itt felmerült bennem az, hogy vajon hogyan is lehetne hozzáállni egy “újragyártott” sorozathoz. Hiszen valahol az ember legtöbbször azért kezdi el nézni, mert korábban volt egy elődje. Ha nagyon hasonlítani akarnánk a korábbi változathoz, akkor már az első öt percben látható, hogy egyáltalán nem erős, s még az eredeti koncepció árnyéka se lehetne. Ráadásul mindezt úgy, hogy ha eredeti koncepcióként is akarnék rátekinteni abszolút harmatgyenge lenne. 

Talán a legnagyobb problémám a szereposztással volt, ami azért hagyott némi kívánnivalót maga után, ha megnézzük a stáblistát. Sajnos azt kell mondanom, hogy egyszerűen nem nagyon volt olyan színész, aki kiemelkedőt tudott volna felmutatni a gyenge történet mellett. Viszont bele kellett gondolnom abba, hogy feltehetően itt arról van szó, hogy ami annak idején működőképes volt, az már ebben a korban már egyáltalán nem az. Teljesen más az élethelyzet, életszemlélet, és felfogás. Ebből fakadóan pedig minden bizonnyal a fiatalabb korosztály nem vevő az ilyenre, s a régebbi egyértelműen a korábbi koncepciót fogja példaként előhozni. 

Ha ez még nem lenne elég, akkor ugyan szerettek volna a készítők eléggé korrekt bevezető epizódot csinálni, amely látvány szempontjából majdnem rendben is volt. Nyilván régebben effajta technika fejlettség nem volt a filmes szakmában, de azt gondolom, hogy amit nem muszáj, azt nem kell erőltetni. Ugyanis ebben a részben is voltak olyan jelenetek, ahol elég durván kilógott a CGI ló lába. Ami 2018-ban eléggé kiábrándító tud lenni.
Mindenesetre részemről az első résszel elhalálozott az újragondolt Magnum sorozat, s a nézettséget alapul véve minden bizonnyal az évet se fogja kihúzni. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük