Siren: 1.évad

Még április végén akadtam bele a sorozat leírásába, így nem volt kérdés, hogy bepróbálom a sorozat bevezető epizódját. Hasra nem estem tőle tény, azonban annyira kevés szériát nézek, s annyira nincs is mit nézni, hogy végül úgy döntöttem, hogy maradok. Főleg azért, mert ahhoz képest, hogy milyen kis költségvetésű háttérről van szó azt gondolom, hogy a készítők korrekt darabot raktak össze.

Többször nekifutottam már eme blog keretén belül is, hogy vajon mi is lehet a probléma mostanság a filmes, sorozatos világgal. Hiszen még annak idején faltam a szériákat, valamint a filmeket, manapság már szinte nem tudom magam elfoglalni, amennyiben a négy fal között kell keresnem az elfoglaltságot. Minden bizonnyal az egész abból fakad, hogy nagyon sok minden egy kaptafára készül, s ahogyan néztem olykor egy adott jelenet köré írják a történetet, s nem pedig a történet köré a jeleneteket. Talán ez igaz is jelen esetben, hiszen annak ellenére, hogy lekötött, s nem pörgettem bele az epizódokba, valahogy éreztem, hogy azért biztonsági játékot játszanak a készítők.
A probléma forrása nekem a sorozattal az volt, hogy talán a negyedik résztől pihentettem le. Mondjuk ebben szerepet játszott az is, hogy a szabadságomat nem itthon töltöttem, tehát esélyem nem lett volna, hogy folytassam a sorozatot. Azonban hazaérve sem éreztem késztetést arra, hogy folytassam. Ennek pedig nyomós oka volt. Leginkább pedig az, hogy egyre inkább felfedezni véltem a sablonos megoldásokat. Olyan sablonos megoldásokról beszélek, mint a kötelező kis város, amelynek természetesen van rejtegetni valója, ha a történelmét vesszük alapul. Továbbá mindig akad legalább egy valaki, aki olyat akar, amit nem kellene, s persze ennek köszönhetően fűbe is harap. Mindezek mellett pedig ott vannak a szirének, amelyekkel kapcsolatban sajnos meglepetést nem tudott nekem nyújtani a sorozat azonkívül, hogy büdzséhez mérve elég korrektül lettek megalkotva. Nem arról van szó, hogy olykor-olykor nem lógott ki az a bizonyos CGI-lóláb, de tévés szinten mindenképpen korrekt lett.

Visszatérve a fent említettekre, számomra a problémás dolog az volt, hogy előre láthatóak voltak a fordulatok. Sajnálatos módon előre kiszámíthatóvá vált a széria így, s kevés meglepetést tudott így nyújtani. Így nálam nem maradt más, mint hogy megpróbáljam kikapcsolni az agyamat, s mindenképpen odaadni magam az élménynek ahelyett, hogy azon gondolkoznék, hogy olykor a készítők saját magukat cáfolják meg. Lehet alapul venni, hogy mégis kis költségvetésű sorozatról van szó, de véleményem szerint ez még önmagában véve még nem lehet kifogás arra, hogy sajnálatos módon sablonos cselekmény, sablonos történetvezetéssel állunk szemben. Ami ugyan leköt, de ahogyan felállunk egy adott epizód elöl sajnos szembesülnünk kell azzal a ténnyel, hogy semmi újdonságot nem nyújtott nekünk a széria.

Emiatt nem harapok magamon eret értelemszerűen, de a fentiek fényében sajnos az újranézési faktor emiatt gyakorlatilag nullára csökkent. Mindazonáltal szerencsére a sorozatot mérsékelt siker követte, így az első évados tíz részt majd egy tizenhat epizódos második évad követ. Azt gondolom tavaszra, nyárra tökéletes lehet hetiben nézni, így tulajdonképpen a semmilyen  cliffhanhanger ellenére is kipróbálom, hátha tud majd fejlődni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük