How I Met Your Mother: 8.évad

Magyar cím: Így jártam anyátokkal 

Bő egy hónappal ezelőtt eldöntöttem, hogy rászánom magamat arra, hogy egy korábban általam nagyon kedvelt sitcomot előkapok ismét, s a féltávnál kaszált sorozatot végignézem. Nyilván ehhez hozzájárult az is, hogy az elmúlt években drasztikusan elkaszáltam sok sorozatot, illetve jó pár véget is ért, így aztán kevés néznivalóval maradtam itt. Mivel a nosztalgiahangulatom megvolt, s az első három évad is klasszikussá vált számomra, így úgy döntöttem félre teszem minden előítéletemet, amit a későbbi évadokkal kapcsolatban termeltem ki, így nekiülök. Annyi tény, hogy már korábban is elismertem, hogy a későbbi évadokat tényleg csak egyben érdemes megnézni, mert akkor kevésbé csalódásképesek.
Kíváncsi voltam mennyi időbe fog kerülni, még végére érek, de gyakorlatilag egy hónap alatt az utolsó évadhoz érkeztem. Nyilván sokkal könnyebb, ha az epizódok játékideje húsz perc. Azonban el kell ismernem, hogy bele-bele olvasgattam írásokba, s igazat kell adnom a keserű véleményeknek. 

Ugyanis valóban érezhető volt, hogy ez az évad elég hitvány volt, s a 65%-a őszintén kukázható volt részemről a rossz epizódok miatt. Az igazság az, hogy teljes mértékben igazat adok a véleményt nyilvánítóknak, hogy sajnos a korai évadok kellemes sziporkázó hangulata oda lett, s helyette kaptunk szinte egy szappanopera szintjén muzsikáló valamit, amelyben olykor fellelhetőek a poénok. A probléma forrását én azzal tudnám definiálni, amit korábban is említettem: az alapkoncepció nem teszi lehetővé, hogy a készítők szabadon, és bátran tudjanak mozogni a történetszálak között. Hiszen már az első részben le lett fektetve, hogy tulajdonképpen hova is fognak kifutni a karakterek, tehát nagyjából tétje a sorozatban lévő dolgoknak nincs. Azaz hiába vár mindenki egyfajta változást ez nem tud bekövetkezni, hiszen akkor nem csak az első rész, hanem az azóta leforgatott epizódok jövőbeli történetét köpné szembe. Ami többször meg is esett ebben az évadban.
A problémám a fentiekkel kapcsolatban az volt, hogy tulajdonképpen az első évadokban egy-egy szálhoz, vagy egy-egy karakterhez szorosan kapcsolódott egy történeti végszó, melyben például a mesélő említést tesz, hogy az adott dolog kifutott a szóban forgó epizóddal. Aztán évadokkal később mégis máshogyan alakulnak a dolgok, amiket elvileg lezártak a készítők. Ha őszinte akarok lenni, akkor tényleg nehéz lehetett a rajongóknak, nézőknek nyolc évadot rendesen követni, mert alapul véve ezt az etapot minden bizonnyal eret vágtam volna féltávon, ha heti egy résszel kellett volna be érnem majdnem nyolc hónapon keresztül. 

Az alapcselekményekkel, valamint a végkifejlettel teljesen tisztában vagyok, de ebben az évadban is sok olyan dolog volt, amivel kapcsolatban nem sokat tudtam, vagy el is felejtettem szinte rögtön. Így nagyon sok meglepetéssel volt dolgom, de továbbra is azt kell mondanom, hogy ezek elég szörnyen voltak tálalva. Ha ez még nem lenne elég, akkor azzal is szembe kell néznem, hogy a poénok nagy része eltűnt, s cserébe pedig kaptunk valami drámai hangulatot, ami viszont nem illik ehhez a sorozathoz. 

Ahogyan többször is említettem, hogy egészen más valamiről olvasni, és egészen más valamit átélni, saját szemünkkel látni. Ezért is döntöttem úgy, hogy mindenképpen szeretném látni, hogy hova is futott ki a sorozatot, mert nem mindegy megnézni az utolsó jelenetet, illetve elolvasni egy-két fontosabb információt, mint végignézni egy egész sorozatot. Az tény, hogy már tisztában voltam azzal, hogy a nyolcadik évad utolsó részének végén felfedik az anya kilétét, de bevallom eléggé libabőrős lettem, amikor valóban láttam úgy, hogy előtte megnéztem nyolc teljes évadot, és eme évad évadzáróját. Ekkor éreztem azt, hogy valóban jól tettem, hogy visszajöttem a sorozathoz, hogy végignézzem, s meglepődve vettem tudomásul, hogy alig bő egy hónap kellett, hogy elérjek az utolsó évadhoz. 

…kérdés persze az, hogy hány nap kell, hogy azt is a magamévá tegyem. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés:How I Met Your Mother: 9.évad – Dentorel blogja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük