How I Met Your Mother: 5.évad

Magyar cím: Így jártam anyátokkal

Mikor az ember elkezd unatkozni, s tulajdonképpen nem marad mit néznie, akkor vagy elkezd új néznivalót keresni, vagy pedig a régebben félbehagyottakat folytatni. Én az utóbbit választottam, lévén hiányzik egy megszokott sorozat, valamint többször is futottam bele a széria színészeivel más alkotásokban, így hát elkezdtem merengeni, hogy mi is történt ezzel a sorozattal.
Annak idején a széria első három évadát darálva tettem magamévá talán két hét alatt, s aztán pedig heti nézést választottam. Ennek is köszönhető, hogy tulajdonképpen csak pár nagyobb jelentőségű dologra emlékeztem úgy, hogy az elmúlt hetekben megnézett öt évad epizódjainak 80% jóformán újnak hatottak.

Az, hogy milyen egy sorozat leginkább az dönti el, hogy milyen az alapkoncepció, valamint a készítők mit is tudnak belőle kihozni. Azt kell mondanom, hogy a How I Met Your Mother alapkoncepciója nagyjából kettő, esetleg három évadnyi virtuális puskaport tartalmazott, így nem is csoda, hogy egy idő után egyfajta hullámvasúton érezhették magukat a nézők. Egyrészről ott voltak azok a bizonyos keretek, melyeknek köszönhetően már előre tudható volt, hogy egyes történetszálak hova fognak kifutni, vagy pedig milyen véget is fognak érni. Mindezek mellett pedig egyre inkább beszűkült a karakterek mozgástere. Ennek (is) volt köszönhető, hogy akadtak iszonyatosan unalmas részek, amiből fakadóan nem is csoda, hogy annak idején ez az, azaz az ötödik évad volt, amit utoljára megnéztem, s a soron következővel csak kínlódtam, míg nem letettem teljesen a szériát.
Ellenben azt kell mondanom, hogy az elmúlt 3-4 nap alatt jobban le tudott kötni a sorozat még úgy is, hogy nem voltam túlságosan elragadtatva tőle. Azaz azt kell mondanom ez az a széria számomra, ahol az első három évad “nézetteti” magát, míg az az utáni évadok viszont inkább unaloműzőnek jók, tehát nagyobb mennyiségben érdemes megtekinteni. 

Ahogyan fentebb is írtam nekem már csak jelenetek voltak a sorozatból, így kíváncsian álltam a soron következő etaphoz, ami némileg csalódást okozott. Hiszen tulajdonképpen nem gondoltam volna, hogy még fél évad se lesz elég ahhoz, hogy a Robin & Barney párost szétszedjék, majd pedig teljesen más útra tereljék őket. Mindeközben szintre elég észrevehető volt az a dinamika, hogy három néz volt abszolút közepes, vagy éppen picivel alatti, majd azután egy minőségi rész, amelynek köszönhetően az ember kénytelen volt folytatni a következő epizóddal.
Kiemelkedőbb történés persze ebben az évadban sem történt, tehát továbbra sem jutottunk tovább a címbéli szereplőhöz, miközben egyre inkább több információt tudunk meg róla. Természetesen én annak idején se ezért kezdtem el nézni, s talán az is volt a legutolsó, ami érdekelt a sorozatban.

Hogy milyenek is a későbbi évadok végképp nem tudom, de egy valamiben azonban biztos vagyok, hogy most mindenképpen szakítok arra időt, hogy végignézzem a sorozatot, hiszen 22 perces epizódokkal kell számolnom. Mindenesetre bízom abban, hogy az én ízlésemnek megfelelően változik a sorozat, s nem kell nagyot pofára esnem.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük