How I Met Your Mother: 3.évad

Magyar cím: Így jártam anyátokkal 

Ha a külföldi sorozatokat nézzük, akkor egy adott évadra 12 vagy 22 epizóddal számolhatunk. Amennyiben a nézettség megfelelő, úgy az adott széria sok évig képernyőn maradhat. Persze ez attól függ, hogy mennyire kitartó a nézőközönség, valamint mennyire is tudják fenntartani az érdeklődést egy adott sorozat iránt. Ugyanis hiába lehet valamit szeretni, amennyiben az általunk követett széria “elromlik”. Ráununk, vagy csak egyszerűen úgy érezzük, hogy a történet nem tart jó irányba.
Bevallom nem emlékszem, hogy csak egyszerűen nem folytattam, vagy évad közepén abbahagytam annak idején a sorozatot, hiszen csak az első évadok történéseinek maradványai maradtak meg bennem. De úgy döntöttem, hogy mindenképpen kíváncsi vagyok hova is futott ki a sorozat úgy, hogy közben az alap dolgokkal már tisztában vagyok. 

Nagyon gyorsan legyűrtem a harmadik évadot lévén 20 perces epizódonkénti játékidővel hamar legyűrhető akár egy egész évad 2-3 nap leforgása alatt. Az évad kezdése nekem kissé laposra sikerült, s nem fogom azt mondani, hogy nem vett vissza a lendületből a történetvezetés. De ismételten volt pár epizód, amelyen tényleg sikerült elmosolyodnom méghozzá úgy, hogy közben megint azzal szembesültem, hogy az epizódok java részének végkifejletére nem is emlékeztem, tehát ismételten olyan évadot néztem újra, melynek több, mint a 80%-a olyan volt, mint ha friss tartalmat néztem volna.
Aki képben van a sorozat gyártásával az tudja, hogy elméletileg kétséges volt a széria berendelése, s a készítők próbálkoztak nevesebb hírességeket vendégszerepben megjeleníteni. Az igazság az, hogy véleményem szerint ez nem a legjobban sült el, mert például ahogyan Enrique Iglesias és Britney Spears nem színész, úgy a vendégszereplésük is hiteltelen volt. Ezek a részek voltak számomra a legrosszabbak, mert bár az utóbbi felbukkanása generált elegendő nézőszámot a szériának, s ugyan sitcom műfaj ide, vagy oda, de botrányos jelenetek többségét láthattuk. Nagyjából mintha valami amatőr színészválogatót néztem volna. 

Annak ellenére, hogy az évad java részét élveztem, továbbra sem tudtam elmenni a sorozat egy olyan minőségi kivitelezésétől, amely részben az erőssége, ami engem tulajdonképpen az idegeimre ment. Ez az epizódon belüli történetvezetés több időszálon való futtatása, azaz már az epizód elején megkapjuk az adott történet végkifejletét, vagy éppen elindulna a cselekmény, helyette inkább megszakítják a készítők, s más-más karakterek szemszögéből történik az adott szituáció bemutatása. Valóban megfelelően van kivitelezve, s el is menne jó pár epizódban, de úgy éreztem, hogy a harmadik évad jelentős része ezt a fajta történetvezetést használta fel, amely tényleg idegesítő volt számomra.
A történet további folytatásával komolyabb bajom nem volt, habár érdekes dolgokat léptek meg ebben az évadban a készítők, melyek jobbára lekötötték a figyelmemet. Ez mindenképpen pozitívum, hiszen úgy ültem le a képernyő elé, hogy “megnézek két részt” melyből nagyjából fél évadnyi epizódmennyiséget sikerült magamévá tennem, hiszen ahogy véget ért egy rész rögtön indítottam a következőt. 

Mindenképpen ötletesen tudták felhasználni a készítők a karaktereket, ámbár tény, hogy minél több epizód készül el, annál nagyobb az esélyt, hogy történetileg a sorozat magába tud harapni, hogy aztán bakizzon egy kicsit.
A sorozat pótlását tovább folytatom, hiszen az évadzáróra nem emlékeztem, így aztán kíváncsi vagyok a negyedik évadra is. Mindenesetre alacsonyra tekertem az elvárásomat, hiszen most következik az az évad, amelyet már annak idején hetiben követtem, s amelynél már eléggé húztam a számat. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés:How I Met Yout Mother: 4.évad – Dentorel blogja

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük