Túrára felkészülni!

Jó pár évvel ezelőtt megszületett a döntés, mely szerint az akkor aktuális kerékpáromat le kellene cserélni egy kicsivel jobbra. Akkor csak dédelgetett álom volt, de nem tettem meg a lépést, hogy meg is valósuljon. Azonban kerékpárlopás áldozata lettem, így kénytelen voltam megvásárolni egy újat. Laikusként természetesen megfelelt nekem egy áruházlánc 25 ezer forintos terméke, amiről bizony bebizonyosodott, hogy nem egy minőségi darab, s a vételárának legalább kétszeresét kellett rákölteni.
Időközben további problémák adódtak vele, s komolyabb távolságokat már nem mertem megtenni vele. Az csak egy dolog ,hogy “hangos” volt, de már az is zavaró volt, hogy a lánc állandóan leesett, csavarok lazultak ki maguktól. Végül megjött az elhatározás, hogy bizony nekem szükségem lesz egy újra, így belevágtam. Megrendeltem, mely a mai napon meg is érkezett. 

Ugyan szerettem volna egy minőségi darabot, de nem mertem az árkategóriában mélyebben elmerülni, hiszen a bicajt munkába járáshoz is használni szeretném. Az interneten olvasottak alapján azonban úgy döntöttem, hogy a többség erősen igénybe veszi a saját példányát, én pedig az a fajta vagyok, aki vigyáz rá. Ebből fakadóan pedig döntöttem ennél a modellnél.
Természetesen szétszerelt állapotban érkezett, s meg is gyűlt a bajom az összeszereléssel, s legalább három órába telt, míg elérte a jelenlegi állapotot. Ámbár mentségemre legyen mondva, hogy ez az első alkalom, amikor kerékpárt szereltem össze, valamint a kialakítása nem túl baráti, hiszen a sárvédők felhelyezése komoly gondot okozott. Első körben a felhelyezéshez elég szűk volt a hely, továbbá hátul a sárvédőt tartó lyuk hiányzott, a másik pedig kicsi volt a csavarral történő felhelyezéshez. Természetesen “ügyes” voltam, így fekete gyors kötöző segítségét vettem igénybe. 😀 

Igyekeztem minél előbb elkészülni, de sajnos az időjárás úgy hozta, hogy sajnos komolyabban nem tudtam tesztelni. Annyi viszont kiderült, hogy eddigi legjobb kerékpárom lett, amelyek nem csak könnyű, hanem közlekedésben is sokkal gördülékenyebb. Ez alatt azt értem, hogy hasonló sebességen feleannyi idő alatt tudtam megtenni egy adott távot. Mindezek mellett pedig ami még pozitívum, hogy meglepően minőségi darab az árához képest, s majdnem egy órányi kerékpározás után sem volt kényelmetlen, vagy fáradtam volna el.
Fentiekből fakadóan pedig úgy vagyok vele, hogy most már komolyabban elgondolkoztam a megyében való 50-60 km-nyi távok letekerését a kerékpárutaknak köszönhetően. Ugyan felmerült bennem, hogy majd további kiegészítőket vásárolok hozzá, mint például a kulcsa, de úgy döntöttem bőven elegendő a hátizsákban lévő pet palack. Bízom benne, hogy nem fog megvalósulni az áprilisra előrejelzett esős időszak. 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

4 hozzászólás a(z) Túrára felkészülni! bejegyzéshez

  1. Visszajelzés:60 km! – Dentorel blogja

  2. Visszajelzés:Tavaszjáró – Dentorel blogja

  3. Visszajelzés:Egy szabadság mind felett! – Dentorel blogja

  4. Visszajelzés:Keserédes ősz – Dentorel blogja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük