Terápia: 2.évad

Gyors léptekkel tudtam el a három évados sorozat középső etapját. Azonban azt vettem észre, hogy folytatás számomra olykor némileg unalmassá, vontatottá vált annak ellenére, hogy a készítők csempésztek némi változatosságot a soron következő évadba. Viszont nekem leginkább az volt a bajom, hogy talán nálam elvesztette az újdonság varázsát. 

A legtöbb sorozattal sokszor az a bajom, hogy az első részekben belenget valami érdekes szálat, vagy éppen az évadfináléban, ami aztán a soron következő epizódokban elvész. Az igazság az, hogy az évad közepén kicsit éreztem azt, hogy ez nekem unalmas, és vontatott. Ennek az oka leginkább az, hogy az új évad új pácienseket is hozott magával. Természetesen emeltek át az előző évadból is, de ezek inkább maradtak sokszor mellékszerepben. A második évadban szorongással küzdő politikus, rákban szenvedő egyetemista, valamint az első évadból megismert pár gyermeke kerül középpontba.
Kíváncsi voltam, hogy vajon mit tudnak majd kihozni a készítők az új évadból. De leginkább arra, hogy milyenek is lesznek majd az új páciensek. Véleményem szerint közepesre sikerültek, de nálam a politikus szál volt a legunalmasabb, legellenszenvesebb és ezen belül pedig a legérdektelenebb. Nyilván érdekes dolog az, hogy egy terapeutának mennyire kiegyensúlyozottnak kell(ene) lennie a páciensek felé, azonban ez az évad tökéletesen rávilágít, hogy ez koránt sincs így. Ez persze egy sor kérdést vet fel, hogy vajon, aki a saját életét nem tudja kordában tartani, az vajon mennyire tudná másét, vagy más problémáját objektíven kezelni. 

Ez az évad rendesen ráment erre, s egy kicsit idegennek is éreztem olykor, valamint túl sok volt. Úgy éreztem, hogy most nagyon előtérbe került a terapeuta a páciensek hátrányára, akik ennek elszenvedői lettek végül. Számomra úgy tűnt, hogy olykor elfogytak a készítők a kreatív ötletek terén. Bár engem  sokkal jobban bosszantott az, hogy az évad elején gyorsan elővettek pár szálat, ami számomra egyértelmű volt, hogy az évad vége felé fog majd teljessé válni. Azonban az évad vége felé egyre inkább úgy éreztem ezeket, mint egy kidurrant lufit. Nagyon jó ötlet volt bevetni bevezetésnek, de aztán nem azt hozták, amit az ember elvárt, továbbá nem is volt végül olyan hangsúlyos, mint amilyennek be is volt harangozva. 

Nem mondom, hogy rossz volt az évad. Sőt! Kicsit fejlődött is az előző óta. Ellenben nekem némileg keserű szájízem van, hiszen jó pár érdekesnek ígérkező szál majdnem a semmibe futott ki, vagy pedig olyan befejezést kapott, ami nekem nem tetszett. Mindezek mellett persze a páciensek is megosztóra sikerültek nálam.
Bevallom, ha nem tudnám, hogy a következő évad az utolsó, akkor elgondolkoznék azon, hogy a következő fog dönteni arról, hogy folytatom-e a sorozatot. Azonban az utolsót mindenképpen megnézem, bár bízom benne, hogy ötletesek lesznek az írók, s tényleg lesznek benne olyan fordulatok, amelyek után azt tudom mondani, hogy megérte bepróbálni a sorozatot, s melynek nem csak a kezdete tetszett igazán. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük