Jungle (2017)

Magyar cím: Dzsungel 

Amikor hazajövök, akkor első dolgom azonnal megnézni, hogy aznap érkezett-e valami friss filmes hírmorzsa, előzetes, vagy éppenséggel digitális megjelenés. Azonban szomorúan tapasztaltam, hogy sajnos nagyon kevés olyan anyag érkezik, amelyik számomra alkalmas arra, hogy meg is nézzem. Nagyon sok előzetes felkelti az érdeklődésemet, aztán megtekintése után pedig rájövök, hogy nem is vagyok rá kíváncsi. Arról nem is beszélve, hogy hány filmet törlök megnézetlenül a merevlemezemről, mert idővel rájövök, hogy igazából nem is érdekelnek.
Minap éppen napi programomat csináltam, amikor is épp rákerestem az új megjelenésekre, s szembe jött velem ez a film. Az előzetesét, s némi kritikát elolvasva úgy döntöttem, hogy megnézzem, habár a főszereplők közül egyik sem volt számomra jó döntés. 

Az elég érdekesnek hangzik, amikor egy film rögtön úgy indul, hogy elméletileg egy megtörtént eseményt mesél el. Ez izgalmas is lehet, ámbár amikor az ember elkezd nézni egy ilyen alkotást, akkor legtöbbször tudja, hogy bizony kiszámíthatóak lesznek a cselekmények, s legtöbbször már tudható is, hogy a film végére mely karakterek fogják túlélni az adott szituációt. Hiszen amennyiben valóban megtörtént eseményen alapulnak az ilyen alkotások, akkor kell lennie legalább egy eredeti karakternek, aki elmesélte ezeket.
Nos itt jön az idei év egyik érdekes filmcsemegéje, melynek nem más központi karaktere, mint Yossi, aki nem érezte magát jól a turista szerepkörben, s így inkább úgy döntött, hogy elmegy felfedezni a világot, ámbár ez úgy tűnik, hogy neki kevés, s inkább kalandot keresne. Végül három férfi társaságában úgy dönt, hogy nekivág a vadonnak, ahol feltérképezheti a bolíviai esőerdőt, ámbár nem minden úgy alakul, ahogy várni. 

Azt hiszem nagyon sok olyan film van, ami arról szól, hogy az ember szembe kerül a természettel, s kénytelen megtapasztalni azt, hogy emberi nagysága olykor csak az emberi világban ér valamit, mert a természetben bizony ő is egy potenciális áldozat lehet. Ebben a filmben pedig pont ez történik meg. Habár eredetileg négy szereplős a film, a közepe felé már csak a Daniel Radcliffe által alakított Yossi lesz a középpontban, aki sikeresen egyedül marad a dzsungelben. Bevallom pár írást olvastam a filmről, így felkészültem azzal kapcsolatban, hogy mennyi gusztustalan jelenet vár majd rám, aztán ezzel szemben lett némi pofára esésem. 

Önmagában véve nem rossz film, de azt gondolom, hogy egy kicsit túl tolták a készítők, s kevesebb játékidő alatt talán élvezhetőbbé sikerült volna varázsolni. Ugyanis sokszor azt éreztem már a vége felé, hogy egyes jelenetek cselekményei ismétlődnek, s próbálják kitölteni a játékidőt. Ami nekem leginkább nem tetszett, hogy ha már egy fő karakter van, akkor nem kellett volna a másik háromra legalább a film felét elvesztegetni, hogy aztán az érdembeli részekre kevesebb, mint egy órányi játékidő jusson. 

Nem mondom, hogy rossz film, de inkább közepesnek mondanám, ami egy átlagos délutánra talán elegendő lehet. Kiemelkedő színészi alakításokat nem kell várni tőle, illetve meghökkentő fordulatokat sem. 

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük