Teenage Mutant Ninja Turtles: Out Of The Shadows (2016)

Magyar cím: Tini Nindzsa Teknőcök – Elő az árnyékból

Annak ellenére, hogy gyermekként nagyon szerettem a rajzfilmet, valahogy mégsem vitt rá a lélek, hogy a 2014-es első élőszereplős filmet bepróbáljam. Igazából egy nagyon unalmas délután kellett ahhoz, hogy amikor tényleg nem nagyon volt már mit néznem végül úgy döntsek, hogy bepróbáljam. Ugyan nem lett a kedvencem, s nincs is egyetlen lemezen, vagy a másodlagos merevlemezemen egy kópia, de kikapcsolódásnak azt mondom, hogy tökéletes volt, amennyiben az ember nem arra vágyik, hogy mindenben értelmet találjon. 

Az tény, hogy manapság sajnos a filmek nagyon elmentek a látvány felé, s ennek köszönhetően már nagyon kevés az olyan alkotás, amelyre tényleg rá lehet mondani, hogy minőségi. Természetesen ezekkel a filmekkel sincsen gond, amennyiben tényleg betölti azt a szerepet, amire szánják: kellemes popcorn alkotásnak.
Így ültem neki a második teknőcös filmnek, annak ellenére, hogy nem sok minden maradt már meg az első részből. Persze a pizzalopás, valamint az eredettörténet igen, de például a végkifejlet nem. Azonban bíztam abban, hogy az alcím tényleges eseményeket próbál lefedni, s nem csak egy szemünk elé lebegtetett eseménysorozat kábítójaként funkcionál, ami tulajdonképpen nem fog bekövetkezni a filmben. S mivel az első részben senki nem tudott a mutáns teknősök létezéséről, így kíváncsi voltam, hogy ebben a részben tényleg nyilvánosságra kerülnek-e. 

Mint ahogyan fentebb írtam, én sajnálatos módon nem nagyon emlékeztem már arra, hogy mivel is ért véget pontosan az előző epizód. Szerencsére az alkotók gondoskodtak arról, hogy ne szenvedjek hiányérzetet. A teknőcök tulajdonképpen ott folytatták az életüket, ahol abbahagyták: élnek a csatornában, az árnyékban úgy, hogy senki nem tud a létezésükről. Idővel azonban jönnek az új ellenségek, mint az idegen lényeg, s mutáción átesett bűnözök, s máris új ellenfelek állnak a másik oldalon.

Mint ahogyan írtam fentebb nekem az első rész elment egy agykikapcsolódásnak. Azonban azt kell mondanom, hogy a második rész már nem sikerült olyan jól, s ez látszott is a bevételeken is, hogy messze elmaradt az első résztől.A legnagyobb problémám a készítők nagyzolásában rejlett. Talán a legnagyobb filmes probléma volt mindig, hogy egy-egy folytatás úgy készült el, hogy ne elégítse ki a rajongói igényeket azzal, hogy ugyanazt a minőséget tálalja, hanem mindig jobb, és jobbnak kell lennie. A mai filmeknél annyival változott a trend, hogy a látványos alkotásoknál látható, hogy mindig látványosabbaknak kell lenniük az első résznél. Itt pedig tökéletesen láthatóak ezek a hibák. Látványosabbnak, látványosabb, de ennyi. Az ember elvész a részletekben.
Ha pedig a fentiek nem lennének elegendőek, akkor szembe kell nézni azzal, hogy sajnálatos módon mennyire gyengék lettek a színészek. Iszonyatos pl. az Arrow főszereplője ebben a filmben. Néha azt éreztem, hogy legszívesebben hozzávágnék valamit a készülékhez. És akkor nem esett szó Fox kisasszonyról sem, aki továbbra sem a tehetségével van jelen a képernyőn. 

Nem mondom, hogy rossz lett a film, de véleményem szerint erősen elmarad az első résztől. Talán pont azért is, mert azt felfoghatjuk eredettörténetnek, ami lényegében érdekesebb, mint a második rész összkompozíciója. 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük