Grey’s Anatomy: 5.évad

Legelső kórházsorozat nálam a Vészhelyzet volt. Néztem, de igazából soha nem rajongtam érte. Nekem túlságosan nyers volt, ráadásul elegem volt azokból a jelenetekből, ahol a szereplők magánéleti gondjaikat ecseteli. Ki is maradt pár évad, de aztán az RTL Klubon újra bekapcsolódtam, s jó ideig is néztem. Végül kifulladt nálam.

A Grey’s Anatomy (idehaza csak Grace Klinika) első évadának felétől láttam csak, utána a második évadot is lehúztam, szintén az RTL Klubbon. Az első két évad kifejezetten tetszett. Kellően meghökkentő, véres esetek, de ami igazán pozitívum volt, hogy a karakterek műszakának végén nem jöttek a személyes problémáikkal. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem volt benne ehhez hasonló szál, de legalább nem olyan nyomasztó volt, mint a Vészhelyzet, ahol a korai évadokban Benton doktort és annak süket kisfiát a fenébe kívántam, mert mikor megláttam őket, legszívesebben kirohantam volna a világból.

Én úgy gondolom a korai szakaszban nem is volt probléma a sorozattal. Az első évad elég rövid volt, pusztán kilenc rész, de ezt pótolták a második évadban, feltétlen örömömre szolgált a 27 epizód, ami nekem három DVD-be fájt. De ez lényegtelen.

Igazából egy olyan sorozat volt, amelyet megnéztem a tévében, de nem voltam feltétlen rajongója. Egyszeri nézős sorozat, ami ugyan kiírva megvan DVD-n, de nem hiszem, hogy újra nézem az adott epizódokat.

Az első két évad valóban elfogadható volt. Véleményem szerint a harmadik évad is jól indult, viszont utána bejött a töménytelen nyál, és persze a szex fűvel-fával. Persze korábban is jelen volt a sorozatban, de nem ilyen tömény és rendkívül rendszeres formában. A harmadik évadban ez kifejezetten zavart. Természetesen megjelentek a karakterek magánéleti problémái, de szerencsére nem olyan vontatottan és rémunalmasan, már-már frusztrálóan, mint a Vészhelyzetben.

A negyedik évad nem tartogatott semmi extrát, így nem is csoda, hogy többször passzoltam a sorozatot, majd végül egy nagy szusszanással ledaráltam a maradék epizódokat. Az ötödik évadot is csak elkezdtem, hellyel-közzel néztem is, végül mikor kifutottak az aktuális sorozataim előkaptam, s ledaráltam.

Az ötödik évad sem volt olyan rossz, ha a klinikán lábadozó karaktereket vesszük sorjába. Viszont az állandó státuszban levő karakterek szexuális kalandjaitól, valamint se vele, se nélküle kapcsolataiktól, amit hallatlanul rengeteg nyál lengett körül, hát… rohadtul nem voltam elájulva.

Semmi más nem bizonyítja jobban, hogy az évadól kizárólag az Izzie betegségével kapcsolatos dolgok maradtak meg bennem.

Az évadzárás remek volt, mellyel megvettek még egy évadra. Abban egészen biztos vagyok, hogy az első 4-5 epizódot figyelemmel fogom követni, majd szokásomhoz (és időhiányomhoz) híven, majd az általam elsődleges dolgokat szem előtt tartva, szépen elküldöm majd parkolni egyet, hogy amikor megvan a 12 epizód, röppenjen DVD-re, legalább a letöltött epizódok nem foglalják a helyet.

Az évadzáró utolsó öt perce volt eléggé cseszett jó. Kezdve azzal, hogy George-ot alakító színész (akinek nem ugrik be a neve, de nem fogok ráguglizni) szénája nem állt jól, jóval az évadzáró után pedig kiderült, hogy biza nem tér vissza. Így viszont már előre tudom a karakter sorsát, aki történetesen hőst akart játszani, így a busz jó sok méteren húzva lefejtett pár centi bőrt az arcáról (fent a képen), amivel nem csak bűn rondává, de beszéd képtelenné is téve.

Ugye itt van még a bőrrákos Izzie, akin az évad agyműtétet hajtottak végre, de a francért se tudom, hogy miért. De azért az évadzáróban pár percre megállt a szíve, hogy aztán riogassa rendesen a rajongókat. Csak úgy, mint a fent említett karakter esetében, ő róla is kiderült, hogy bizony jövőre is marad.

Ami elmondható még az évadról – azon kívül, hogy ultragáz volt -, hogy már innen látszik, hogy hova fog tartani a sorozat. Töménytelen párkapcsolati bonyodalmakba. Amihez társul a fűvel-fával elv. Ez még önmagában nem lenne probléma, ha épp ezt nem naiv módon ábrázolnák. Bár azt nem értem, hogy mire fel az a laza 15-18 milliós nézettség? Anatómiailag biztosan érdekes, hisz melyik sorozat dicsekedhet törött péniszű karakterrel?

Na ugye.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük