The Big Bang Theory: 10.évad

Mit is mondhatnék a sorozatról? Első körben azt, hogy már az Upfronts előtt megtudtuk, hogy az amerikai CBS csatorna további két évadot rendelt be, azaz a sorozatnak még lesz egy 11. és egy 12. évada is. Ami azért is érdekes nálam, mert úgy néz ki el kell gondolkoznom azon, hogy még meddig is lehet tovább húzni az alapkoncepcióját elhagyó szériát, mielőtt még én hagyom abba. Erre tökéletes példa az is, hogy vissza kellett olvasnom a kilencedik évadról írt bejegyzésemet, hogy emlékezzek nagyjából mi is történt az aktuális évad elején. 

Felvetődhet mindenkiben egy kérdés, hogy vajon miért is nézem még a szériát, ha már elég régóta nem tud szórakoztatni, lekötni? Annak idején nagyon tetszettek az első évadok, de aztán szépen lassan, de elvesztette a hatását. Mivel sok sorozatot, filmet néztem, így aztán magam döntöttem el, hogy ennyi volt. Természetesen hozzátartozik, hogy a szabadidőm jelentősen megcsappant, így hát muszáj volt a sorozataim közül valamit kilőnöm. Ami olyan jól sikerült, hogy szinte nem is maradt néznivalóm, s egy éltető kritika után mégis úgy döntöttem, hogy visszatérek hozzá. Lehet hiba volt?
Annak idején nem keltette fel a figyelmemet a sorozat, de egy crossovernek köszönhetően találtam rá. Viszonylag jó is volt, hiszen nagyjából két évadot egyszerre le is darálhattam. Az alapkoncepció valóban jó volt, azonban mindenképpen meg kell említenem, hogy ez az, ami pár év után eléggé ellaposodott, kifakult, s már alig található meg ebben a szériában.

Talán az is lehet, ha nem lenne kevesebb, mint íz az általam nézett aktuális sorozat száma, akkor lehet idén megkapta volna tőlem a végleges kaszát. Azonban még mindig kell olyan széria nekem, ami tökéletes háttérzajnak, vagy ami akkor megy, amikor tényleg nincs kedvem semmit csinálni, s nem tudok magammal mit kezdeni.
Ez az évad tökéletes volt arra, hogy ismét megcsodálhassam hogy a karakterek tulajdonképpen mennyire is gyökerek tudnak lenni egymással, s mennyire is nem a barátságról szól az egész. Nyilván eddig sem volt ez jellemző ebben a sorozatban, de most már tényleg eljutottunk arra a szintre, hogy szinte minden egyes epizódban van legalább egy olyan momentum, ami önmagát ismétli évadok óta.
A poénokon már jó ideje nem lehet nevetni, mert tulajdonképpen nincs. Borzasztó azt látni, hogy a karakterek önmagukhoz képest mennyire karakteridegen dolgokat művelni, s szinte a készítők erre rá is tesznek egy lapáttal. Mivel nézett szériáról van szó, így persze, hogy ez maradt, s ez is lesz az irányvonal. 

Az évaddal az egyik legnagyobb bajom egyértelműen az volt, hogy továbbra is egy helyben topog. Hasonló vagy ugyanazokat a szituációkat lövik el már jó ideje, s emiatt tulajdonképpen a szériában nincs fejlődés, vagy előrehaladás. Szituációkra helyezik a hangsúlyt, melyet többször megismételnek. Emiatt is van többek között, hogy szinte alig emlékszek valamire az elmúlt öt évadból, s ha valaki elém tenne egy adott epizódot lehet nem is lennék vele tisztában, hogy nem új rész.
Ami a legnagyobb problémám volt ebben az évadban, hogy tényleg nyíltan, de mennyire egymás terhére vannak a karakterek. A legfájóbb az egészben, hogy adott epizódok fő poénforrása az, hogy mennyire lehessen belerúgni a másikba, vagy éreztetni kelljen vele, hogy a jelenléte teher másoknak. Itt van például Stuart, akinek szinte minden jelenlétére a “nem kellesz senkinek” szisztémára helyeződik. Ha dráma lenne a The Big Bang Theory, akkor minden bizonnyal a karaktert megtestesítő színész már több díjat is nyert volna, ahogyan küzd a karaktere. 

Az évadzáró? Szintén egy olyan volt, ami nem volt megalapozva, hanem a készítők szépen összedobtak mindent, hogy aztán a rajongók nagyon, de nagyon várják majd a következő etapot. Azonban miután én végeztem vele úgy voltam, hogy minden bizonnyal két nap múlva már nem is fogok emlékezni arra, hogy itt tulajdonképpen mi is történt.
Kár, nagyon kár, ami történt ezzel a sorozattal. Azt gondolom még bőven elfér heti húsz perc, mert minden bizonnyal már kevés évad van belőle, s emiatt még becsülettel kitartok mellette.  

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük