Santa Clarita Diet: 1.évad

Ahogyan a bevezető epizódnál is írtam, eléggé berántott az agyamentségével eme széria. Sitcom műfajban indult, továbbá alig fél órás epizódokról beszélünk, melyekből összesen tíz készült el. Így nem is volt kérdés, hogy nagyjából fél nap alatt magamévá tettem a sorozatot. Azonban tény, hogy az évad közben azért jelentősen csökkent a lelkesedésem.

A sorozattal szemben különösebb elvárásaim nem voltak már a kezdetekkor sem. Az első rész után persze akadt némi, de mindenképpen kíváncsi voltam, hogy a készítők tulajdonképpen ebből mit is tudnak kihozni. Az alap koncepció véleményem szerint elég jóra sikerült, ámbár az alkotók nem tudták belőle kihozni a maximumot, így némileg évad végére azért csalódtam.
Azzal már jó előre tisztában voltam, hogy a sorozat eléggé gusztustalan látványvilággal rendelkezik, így hát nem is lepett meg későbbiekben, amikor tocsogott a vér, vagy pedig holtesteket kellett eltüntetni a karaktereknek. A készítők mindenképpen csöpögtettek némi információt, hogy a címbéli feleség hogyan is válhatott zombivá, de tulajdonképpen megoldást nem kaptunk. Ami némileg nyitva hagyta az évadot, de minden bizonnyal egy esetleges második évadban ez talán meg lesz válaszolva.

Az évad közepén azért a lendület már elfogyott, s én sem szórakoztam már annyira jól. Bevallom bíztam benne, hogy ha jó pár sorozatos sztárt összeszedtek a készítők, s a büdzsé sem volt olyan kevés, akkor nem fogok csalódni, ha látványról van szó. Azonban borzasztó volt látni, ahogyan egyes jelenetekben iszonyatosan gagyi hatást keltő babákkal kínlódtak hús-vér színészek helyett.
Minden bizonnyal olcsóbb volt ez a fajta megoldás, de az én véleményem, hogy megfelelő mennyiségű sminkkel valóban élethű hullákat tudtak volna a képernyőre rakni az alkotók. Nem igazán hoz lázba a fröcsögő vér, illetve hullák, de azért 2017-ben azért tűnjön már valami igazinak. Annak ellenére, hogy mégis egy sitcomról beszélünk iszonyatosan gagyik voltak azok a jelenetek, amelyeket bábukkal dolgoztak a színészek arról nem is beszélve, hogy még rendesen megalkotni se tudták, hiszen iszonyatosan látszódott rajtuk, hogy azok gumibabák.

Fentiektől eltérve persze szórakoztató momentumokból se volt hiány. Számomra meglepetés volt, hogy amikor a zombi anyuka elkezdett szétesni, s kíváncsi voltam, hogy erre milyen megoldást találnak majd a készítők. Hiszen az évad végére nem maradhat címszereplő nélkül a sorozat. Aztán emiatt is sikerült némileg csalódnom, hiszen erről a szálról jóformán elfelejtkeztek a készítők.

Önmagában véve azt gondolom nem volt rossz. Világot nem váltott meg, viszont mindenképpen azt gondolom, hogy egy kis frissességet hozott a sorozatos világba. Nem okozott maradandó élményt, viszont amennyiben lesz folytatás mindenképpen maradok még akkor is, ha az évadvégi cliffhanger nem ütött akkorát, mint amekkorát kellett volna.

Egy bejegyzés itt

  1. Pingback: Santa Clarita Diet: 2.évad – Dentorel blogja

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük