TV Sorozatok III: A legjobb befejezések

Ha már megvolt a legrosszabb kivitelezések, befejezések illetve a legfájóbb kaszák, akkor elérkeztem az utolsó körre, ami a sorozatos témakörben feldobható. Még pedig a legjobb befejezések.
Kevés sorozat az, aminek megadatik, hogy normális, s kerek befejezést kapjon. A legtöbb elhullik menet közben, félbehagyva a rajongók, s nézők legnagyobb bánatára, de szerencsére akadnak olyanok is, amelyek teljes kört futnak le, s végül szerencsésen, s mindent kielégítően búcsúznak.

10. Little House On The Prairie 

Magyar cím: A farm, ahol élünk
Évadok száma: 9
Epizódok száma: 203
Vetítés: 1974-1983
Csatorna: NBC
Státusz: Befejezett
Annak idején, amikor elindult idehaza az RTL Klub, ez volt az első sorozat, amelyet nyomon követtem napi szinten. Főleg azért, mert nagyjából erre értem haza az iskolából. Az alapkoncepció nem volt kiemelkedő, de elég volt ahhoz, hogy nézzem. Igaz, kevés dolog maradt már meg bennem, de a monumentális húzások viszont igen. Annak ellenére, hogy soha nem néztem újra végig, de mégis emlékszem az utolsó jelenetekre, ami véleményem szerint zseniális lett, s illik is a sorozathoz, mint befejezés.

9.Alias 

Magyar cím: Alias
Évadok száma: 5
Epizódok száma: 105
Vetítés: 2001-2006
Csatorna: abc
Státusz: Befejezett
Az akció, mint műfaj soha nem jött be számomra. Akkor sem, ha TV sorozatról volt szó, akkor sem, amikor filmről. Egyszerűen taszított, s a mai napig taszít. Emlékszem, hogy egy nyári estén láttam meg az előzetesét a sorozatnak, s úgy ültem le este a második évadnak, hogy az elsőt nem láttam. A második évad végi fordulattal ismerkedtem meg azzal az érzéssel, amikor egy olyan cliffhanger-t kap az ember az arcába, hogy mindent megtenne azért, hogy lássa a folytatást.
Nos a legnagyobb húzása a sorozattal szemben az RTL Klubnak az volt, hogy majdnem másfél év után volt látható a harmadik évad. Döbbenet. Szerencsére idővel lett internet, s bepótoltam a lemaradásomat a sorozat terén. Sajnos a széria is kifulladt, de szerencsére megkapta a befejezés lehetőségét, melynek végén az alkotók megköszönték minden rajongónak a kitartását, s támogatását.

8.Fringe 

Magyar cím: A rejtély
Évadok száma: 5
Epizódok száma: 100
Vetítés: 2008-2013
Csatorna: FOX
Státusz: Befejezett
Ez volt az a sorozat, ami bevallom nem nagyon érdekelt. Kapott egy kis hype-ot, ami elegendő volt, hogy nézzem. Akkoriban sokkal több szabadidőm volt, s sokkal másabb volt a szériákhoz való hozzáállásom. Amit elkezdtem, azt végig is néztem. Még akkor is, ha már útközben globálisan és/vagy számomra “elromlott”. Ez a sorozat sem élte volna meg az első évad végét a mai hozzáállásommal. Majd jött a második évad, s annak évadvégi cliffhangere, s a harmadik évadot már hetiben néztem. Sok mindenre már nem is emlékszem az ötödik évadból, ami minden bizonnyal csak azért készülhetett el, hogy az anyacsatorna szindikátusba el tudja adni a szériát, mely kereken a 100. résszel búcsúzott.
A fentiek ellenére azt gondolom megfelelő befejezést kapott, s nem lett túlnyújtva. Szerencsére.

7. Desperate Housewives 

Magyar cím: Született feleségek
Évadok száma: 8
Epizódok száma: 180
Vetítés: 2004-2012
Csatorna: abc
Státusz: Befejezett
Sorozatos függőségem egyik első sorozata volt a Desperate Housewives. Az első évad valami zseniális volt, s a mai napig emlékszem, amikor műsorára tűzte a TV2. Minden szerda este a képernyő előtt voltam, s az első évad végén majd belehaltam, hogy láthassam a folytatást. Annak ellenére, hogy nem vagyok vevő a rejtélyekre, s mindenféle átívelő szálakkal rendelkező sorozatokra, de ez megvett. Ennek egyik oka pedig nem más volt, mint hogy a készítők megtanultak tökéletesen egyensúlyozni a dráma, s a sitcom elemek között.
Sajnáltam, amikor a széria későbbiekben veszített egyéniségéből. Mindenezek ellenére azt gondolom, hogy remek befejezés készült hozzá. Egyetlen egy negatívum, hogy a színfalak mögötti konfliktusoknak köszönhető volt Nicolette Sheridan karakterének kiírása, aki még a végső snittre sem térhetett vissza ennek köszönhetően.

6. Lost

Magyar cím: Lost – Pokoli éden/Lost – eltűntek
Évadok száma: 6
Epizódok száma: 121
Vetítés: 2004-2010
Csatorna: abc
Státusz: Befejezett
A sorozat első percével megvett magának. Ez volt a függőségem második sorozata, mely meghatározó eleme volt a péntek estéimnek még gimnazista koromban. Sajnos ez volt az egyik olyan széria, aminél megtapasztaltam az “elromlik” dolgot. Az első három évad után sajnos a negyediket már nem tudtam teljesen élvezni, s az ötödiket teljesen gyűlöltem. A hatodik volt, ami még valamit visszahozott az első évad fényéből, de teljesen nem tudta helyrehozni azt, ami részemről egy készítői kudarcnak ítéltem meg. Mindenesetre a befejezés a sorozathoz méltó, s különleges volt.

5. The Office

Magyar cím: A hivatal
Évadok száma: 9
Epizódok száma: 201
Vetítés: 2005-2013
Csatorna: NBC
Státusz: Befejezett
Kevés oly sorozat szerencsés, hogy nem csak a 100., hanem a 200. epizódot is eléri. A The Office volt az egyik, amelyik eljutott ideáig. Előtte nagyon sokat olvastam róla, de nem kezdtem bele. Egyszerűen nem érdekelt. Nem tudott lekötni. Aztán jött némi munkanélküliség, s az unalom rákényszerített, hogy nekiüljek. Végül olyannyira belelendültem, hogy hajnalig néztem sokszor az epizódokat.
Az, hogy milyen befejezés is illet volna hozzá egy igen érdekes kérdés. Véleményem szerint ennél jobbat nem tudtak volna írni annak ellenére, hogy pár karakter nem tért vissza a befejezésre.

4. Dollhouse 


Magyar cím: 
Dollhouse – A felejtés ára
Évadok száma: 2
Epizódok száma: 26
Vetítés: 2009-2010
Csatorna: FOX
Státusz: Befejezett
A sorozattal való kapcsolatom elég “viharos” volt, hiszen az amerikai FOX pénteki halálsávjában indult, ahol hasonlóan gyengén villantó kedvencem is futott. Ugyanolyan nézettség mellett hatalmas meglepetésre a csatorna megtartotta a szériát. Bevallom gyűlöltem is érte, de végül megbékéltem, s nekiültem. Nem mondom, hogy életem legjobb sorozata volt, de popcornnal elment. Azonban azt kell mondanom, hogy az alap koncepcióból kiindulva a befejezés zseniális lett.

3.Wilfred

Magyar cím: Wilfred
Évadok száma: 4
Epizódok száma: 49
Vetítés: 2011-2014
Csatorna: FX
Státusz: Befejezett
Kevés epizódszámot érhetett meg a Wilfred, de legalább egy lezárt történetet kaptunk cserébe. Bevallom félúton még kaszáltam is, de aztán nagyon sok dicséret érte a sorozatot, hogy mekkorát fejlődött magához képest, így aztán végül nekiültem.
Rengeteg elmélet, teória volt a sorozattal kapcsolatban, én bevallom csak néztem. Nem bántam meg, s számomra megfelelő befejezéssel ért véget.

2.Six Feet Under

Magyar cím: Sírhant művek
Évadok száma: 5
Epizódok száma: 63
Vetítés: 2001-2005
Csatorna: HBO
Státusz: Befejezett
Még gyermekkoromban, s tinédzserkorom kezdetén az internet nem volt annyira elterjedt még, ellenben a kábel TV már igen. Emlékszem mekkora presztízsnek számított, ha valakinek volt HBO előfizetése. Bevallom sokszor nézegettem a szóban forgó csatorna műsorkínálatát, s a Sírhant művek, mint cím fogott meg. Majd a Viasat3 hozta el nekem az élményt, s rátaláltam. Majd szépen elejétől végignéztem a sorozatot.
A befejezés teljesen a sorozathoz illik, s hatalmas érzelmi töltettel rendelkezik. Mindezek mellett Sia – Breathe Me száma pedig zseniális volt a vége főcímhez.

1. Friends

Magyar cím: Jóbarátok
Évadok száma: 10
Epizódok száma: 236
Vetítés: 1994-2004
Csatorna: NBC
Státusz: Befejezett
Azt hiszem nem egyszer írtam el ezen a blogon azt, hogy nekem a Friends minden sitcom alfája és omegája. Minden bizonnyal ezért nem találok magamnak rendes sitcomot, mert mindig ehhez hasonlítom őket. Talán már ötödjére néztem végig teljesen, s sokszor megnéztem az ismétléseket is, míg a tévében követtem.
Sajnálom, hogy nem jelent meg idehaza Blu-ray-en, mert instant vevő lettem volna rá. Mindenesetre nem csak a megalkotása volt nagyszerű, de évadokon keresztül jól tudtam rajta szórakozni, s kevés epizód van, amelyikre azt mondanám, hogy nem élveztem. A befejezés pedig egy korszak végét is jelentette. Sajnos.

Címke , , , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük