The X-Files: 7.évad

Magyar cím: X-akták

Amikor nekikezdtem a sorozatnak nagyon céltudatosan haladtam előre, s bizony elég gyorsan le is tudtam az első évadokat. Viszont ahogyan toltam le az epizódokat egyre inkább megcsappant a kedv, hogy folytassam.Ennek oka pedig a csökkenő minőség. Sajnos azt kell mondanom, hogy ez a hetedik évad tényleg olyan volt, melynek nézése közben többször felszisszentem, hogy “ez mi?”

Semmiképpen nem akarom eljátszani azt, hogy nekem mennyire tetszett eme sorozat, s mennyire elromlott. Hiszen korábban is leírtam, hogy gyermekként az első évadot láttam, melynek jó pár részétől nem tudtam aludni. Felnőtt fejjel megváltoztak az igényeim, illetve az érzelmi szintem is jelentősen növekedett. Így némi csalódás volt a sorozat, mert reméltem, hogy majd lesznek olyan epizódok, ami után majd nem merem leoltani a lámpámat, de sajnos ez nem következett be. De szerencsére egy bizonyos ideig még szórakoztató volt.
Ahogyan haladtam előre a sorozatban egyre inkább bosszantó volt számomra ez sok háttértörténet, melynek célja tulajdonképpen egy hatalmas nagy összeesküvés-elmélet megalkotása volt, aminek se eleje, se vége. Igazából rémisztően unalmasak voltak számomra azok a részek, amelyek erről szóltak, mert valahol tudtam, hogy majd az epizód végén semmi, de semmi nem fog történni, ami a feltett kérdésekre választ adna. Ez pedig rendkívül frusztráló már részemről. Természetesen az első két rész arra szolgált, hogy egy korábban belengetett cliffhangert folytasson, ámbár hiába figyeltem oda nagyon erősen szinte elvesztem a részletekben, mert nem igazán tudtam miről is van szó annyira csavargatták a készítők a szálakat. Viszont az, hogy kiderült, hogy Mulder apja él, nem csak meglepődtem, de egyszerre is volt gagyi, mikor a készítők azt a megoldást választották, hogy az apa nem más, mint az évadok óta mutogatott cigarettázó férfi.

A legnagyobb problémám ezzel az évaddal leginkább már az volt, hogy egyszerűen olyan szinten csavargatták már a szálakat a készítők, hogy én szimplán már belezavarodtam egész egyszerűen. Ha jól emlékszem nagyon sokszor elővették már a Samantha-történetet. Volt itt már olyan, hogy elrabolták az idegenek, de aztán mégse, mert klónozták a földön. Valami rémlik, hogy valami táborban is volt, majd most kiderül, hogy tulajdonképpen meghalt. Remélem ezt a szálat már többször nem fogják elővenni, mert nagyon unalmas.
Az évad egyik meglepetése egyértelműen az volt nekem, hogy összetették a két főszereplőt, s így végre párkapcsolati kapcsolat is lett közöttük. Rengeteg sorozatot láttam már életemben, ahol drukkoltam, hogy egy-egy pár végre “megszülethessen”, de azt kell mondanom, hogy ebben a sorozatban ez nagyon nem akar működni. Amire célzok az az, hogy a két színész között nem érződik az a bizonyos kémia, hogy tényleg el tudja képzelni az ember, hogy ezek tényleg egy párt alkotnak. A sorozat műfaját tekintve ez tényleg nem a legnagyobb probléma, de azt gondolom ez ide nem illik, s ez nem is működik.

Cliffhanger? Évadzárás? Zavarós. Megint meghúztak egy olyan dolgot a készítők, amire azt mondom, hogy nem volt teljesen világos nekem, pedig tényleg igyekeztem odafigyelni. A legnagyobb problémám megint csak az volt, hogy előveszik az idegeneket, de véleményem szerint megint nem fognak belőlük komolyabb szálakat összehozni, holott engem ez érdekel a legjobban. Gondolom megint lesz egy vagy két rész, ami velük foglalkozik és ennyi. Kár.
Mi legyen? Azt gondolom a hetedik évadnál járok,s van még két teljes évad az eredeti koncepcióból. Azokat mindenképpen le akarom darálni, s azt gondolom napi 3-4 résszel szerintem működni is fog, s talán karácsony délelőttjén még rá is tudok majd erősíteni. Tényleg érdekel, hogy a sorozat hová is fog végül kilyukadni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük