South Park: 16.évad

Mivel jelenleg semmilyen aktuális sorozatom nincs, így nem tudok mást csinálni, mint hogy a régieket nézem újra, vagy pedig pótolom a lemaradásomat. Annak idején hihetetlenül tetszett a South Park, melynek egy aktuális évadában meglévő epizódoknak legalább a 80%-a volt nálam instant siker. Sajnos azt kell mondanom, hogy a mérleg nyelve eléggé átbillent a másik oldalra, s a jelenlegi felzárkózásom hátterében is az unalom, mint sem a motiváció, s a kíváncsiság áll.

Annak idején nagy sikere volt a sorozatnak, s tény és való, hogy valóban tudott egyedi lenni, hogy sok mindenkit bevonzzon. Az évadok fogyasztható epizódszámmal és játékidővel rendelkeztek, így hát nem volt kihívás, hogy a kilenc évadnyi lemaradásomat pótoljam.
Az évad nézése közben sokszor jutott az eszembe, hogy a készítők valahol azért próbálkoznának a régi nyomvonalat követni úgy, hogy a régi nézőket visszacsábítsák, de az újaknak is megérje megnézni az új részeket. Az az érzetem támadt az évad végére, hogy az alkotók nagyon meg akarnak újulni, de valahogy ez nem jön össze. Mint ahogyan korábban is írtam a sorozat felett eltelt az idő, s míg régen elég újnak, s frissnek hatott a széria, s tökéletesen működött vizuális társadalomkritikaként, addig mostanra már nagyon sok polgárpukkasztás szintjét elérő sorozat létezik. Így a South Park lakosainak kalandjai sajnos olykor unalomba fulladtak számomra.

Az évad megtekintése folyamán sokszor eszembe jutott, hogy milyen is volt az első évadokban. Véleményem szerint nagyon sokszor nem jól bánnak a karakterekkel, s olykor jó pár háttérbe szorul úgy, hogy aztán lehetetlenség a figyelmet visszahozni rá. Ilyen például Kenny, aki az évad jelentős részeiben szinte csak statiszta szerepet töltötte be. Nyilván mindenki emlékszik az első öt évad minden epizódjában történő elhalálozására, s a készítők ebben az évadban is meglépték, s úgy tűnik, hogy nem tudnak ezzel a dologgal zöld ágra vergődni. Nagyon újítani akarnak, vagy pedig a régi hangulatot visszahozni. Véleményem szerint a legjobb dolog egy arany középút lenne.
A tizenhatodik évadot számomra a kettősség jellemezte. Az adott rész vagy nagyon vontatott és unalmas volt, vagy pedig szórakoztató, figyelemfelkeltő. Sajnos utóbbiról tudom elmondani, hogy ezekből volt kevesebb. Így hát nem is meglepő, hogy nagyon sok néző pont ennél az évadnál érte el azt a tetőpontot, hogy véget vessen a sorozat epizódjainak követésével.

Nem mondom, hogy kriminálisan rossz, de mindenképp erős közepes. Nem fontolgatom a felzárkózás abbahagyását, hiszen innentől kezdve tíz epizódos évadok következnek, azokat pedig akár egy unalmas délután alatt be lehet fejezni. Így hát kíváncsian várom, hogy a további évadok mennyire is lesznek számomra fogyaszthatóak, sikeresek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük