Xiaomi 13T PRO: Befutó?

Az előfizetésre való váltás, s a kamatmentes részlet lehetővé tette számomra, hogy úgy férjek hozzá telefonokhoz, hogy ne adjak ki egyszerre komolyabb összeget, amire nem is lennék hajlandó. Ez azonban elhozta nekem azt a lehetőséget, hogy minőségibb készüléket használhassak, s szintet lépjek kategóriában. Jövőre év elejére esik az utolsó részlet a szolgáltatómnál, s a hűségidő pedig áprilisban jár le. Az már szinte biztos, hogy új márkára kell váltanom, s az is, hogy készülékváltás lesz, de kérdés adott, hogy vajon melyikre. Most belefutottam több tesztbe, így kérdéses, hogy nem-e a Xiaomi 13T PRO lesz-e az.

Mivel eléggé meghatározó egy készülék multimédiás képessége, így enyhén undorítónak érzem azt, hogy lassan fél milliós készülékre kell kiadni pénzt, hogy minden működőképes legyen rajta. Egyelőre még nem biztos számomra melyik fogok váltani, de bízom benne, hogy nem fogom megbánni az új készüléket. Az egyik alternatíva most pedig a fent látható. Feltéve, ha fél év múlva is a szolgálató kínálatában lesz.

Búcsú a vénasszonyok nyarától?

Többször ejtettem szót arról, hogy mennyire is volt gyermekként elválasztva az évszakok, ha az időjárást vettem alapul. Sajnos mostanra eltűnt az igazi tavasz és ősz, s sokszor tapasztalható, hogy ezek az „átmeneti” évszakok két vagy három hétig tartanak majd jön a tartós hideg vagy a meleg. Én még abban a korban vagyok, amikor még elviselhető, de sajnos sok ismerősöm már küzd testi tünetekkel a változékony időjárás miatt. Mai nap azonban mentem egy gyors sétát, ha már elvileg pár napon belül egy héten keresztüli esőre kell számolni elvileg az előrejelzések alapján. Pont azon gondolkoztam el, hogy ismét vissza kell térni a virtuális szórakozások világába, s nem lesz könnyű úgy, hogy az otthonülést már minimálisra csökkentettem. Főleg úgy, hogy az óraátállításig van egy hét, s már kezdődik a délután négy órakor való sötétedés. Hóesésben azért még reménykedek, de a napi sétáimról nem tervezek lemondani.

Barbie (2023)

Magyar cím: Barbie

Ha azt kellene alapul vennem,  hogy milyen emlékeim vannak a Barbie babákról, akkor bizony el kell ismernem, hogy nagyon sok. Annak ellenére, hogy a kisfiúként nem szerepelt a játékaim között. Arra viszont emlékszem, hogy az óvodásban mennyire megvoltak bolondulva érte a kislányok, s olykor még az is eszembe jutott, hogy egy olló segítségével remek frizurát tudnék összehozni, s a szabadon hagyott zsírkréták pedig egy tökéletes smink megalkotásában lehetett volna alapanyag. Ez az elképzelés nem valósult meg, s minden bizonnyal elég jelentős szidást és büntetést kaptam volna, ha véghez vittem volna a bennem megfordult dolgokat. Ebből a szempontból viszont kíváncsi voltam, hogy egy játékbabából mit fog majd összehozni a filmipar, amelynek új filmjeivel már nem vagyok annyira naprakész. Azt kell mondanom, hogy sokszor érzem azt, hogy kevés az ötlet, s már a múltba nyúlnak vissza, hogy bevételt tudjanak generálni. A pozitív megítélés kapcsán ugyan három hetet várt a film az adathordozón, hogy megtekintsem, de végül erőt vettem magamon, s leültem a képernyő elé. Azt kell mondanom korrekt alkotás lett, de engem nem nyűgözött le.

Teljes bejegyzés

Keseredés ősz

Minap hazafelé jövet egyik korombeli ismerősömmel azon kezdtünk el beszélgetni, hogy annak idején valahogy könnyebb volt az élet. Ami valójában nem újdonság, hiszen akkor sok lehetősége volt az embernek. Ekkor eszembe ötlött, hogy kiegyensúlyozott emberekkel találkoztam, amelyben minden bizonnyal szerepet játszottak az adott évszakok, s a rájuk emlékeztető időjárási viszonyok is. Én azok közé tartoztam, akik szerették a tavaszt, de a kedvenc évszakom a nyár volt, s amikor elkezdődött az iskola mindig volt egy hét, amelyben azon járt az agyam, hogy szép lassan el kell búcsúznom a jó időtől, s jönnek majd a sötétségbe boruló téli időjárás, amit szerettem, ha hó fedte a tájat heteken keresztül. Idővel sajnos ez jelentős megváltozott, melynek hatásait nem csak a körülöttem élőkön látom, hanem magamon is érzem.

A hazaköltözés szinte teljes mértékben átformálta a hétköznapjaimat, hiszen egy teljesen más felépítésű körbe kerültem bele. Ugyan igaz, hogy nagyon sok probléma az évek során megoldásra került, de sajnos még mindig jelen vannak olyanok, amiktől eléggé zaklatott és szorongó tudok lenni. Ebben tökéletesen segített az, hogy nagy mozgásigényű vagyok, s a munkahelyemen sem ülőmunkát végzek, így nap végére sokszor elfáradok szerencsére. Azonban el kellett gondolkoznom azon, hogy nemsokára beköszönt majd a hidegebb idő, amikor már ezt a tevékenységemet nem nagyon fogom tudni űzni az időjárási viszonyok miatt. Jó időket fogtam ki, de el kell ismernem, hogy a gyerekkoromban tapasztaltakhoz képest ezt évek alatt nem sikerült megszoknom, hiszen ez ilyenkor szokatlan. Szerencsére sokakkal szemben megfázást eddig sikerült elkerülnöm, habár ebben minden bizonnyal szerepet játszik az étkezési szokásaim, hiszen mindennap lefekvés előtt gyógyteát fogyasztok. Rossz tapasztalat volt, hogy munkatársak és az utcán nem ismert járókelőt is láttam rosszul lenni, mert a frontok elég erősen váltották egymást. Olykor én is éreztem azt, hogy nem az igazi vagyok. Bízom benne, hogy nemsokára beköszönt az igazi ősz, mert nehezen viselem azt, hogy reggel megfagyok, s amikor pedig jövök haza, akkor tulajdonképpen pedig megsülők. Arról pedig nem is beszélve, hogy igyekszem magamra vigyázni, s nem szeretnék egy megfázást összeszedni.

Terveztem többször kimozdulni, ami olykor azért hiúsult meg, mert változás volt munkaidő terén vagy pedig magánéletben voltak kisebb gondok. Már én is kezdek azok közé tartozni, akik lelkesen ítélkeznek az időjósok előtt, mert többször volt rá példa, hogy egy szabadtéri programot végül töröltem majd ennek ellenére aznap gyönyörű idő volt az esős időjárással szemben, amit előre jeleztek. De az ellenkezőjébe is sikerült belefutnom, amikor sikerült megázva hazajönnöm úgy, hogy csapadékmentes időt jeleztek. Ezek az esetek pedig jelentősen beárnyékolták az aznapi hangulatomat.
Azt már korábban eldöntöttem szabadságomról visszaérkezve, hogy idén a várost nem tervezem elhagyni, tehát jelentősebb kimozdulást nem szeretnék megvalósítani. Mindezek mellett nemsokára itt az óraátállítás, tehát szembe kell néznem azzal, hogy mire hazaérek a munkából bizony már sötétség fog körül venni. Így ebből a szempontból részemről hamarosan bekövetkezik a vizuális szórakozások időszaka, amely legjobban majd a filmek és a sorozatok megtekintésében lesz észrevehető. Utóbbival komolyabb problémáim lesznek, hiszen az általam követett szériák már csak egy számjegyűek, s az újonnan indulók közül egyik sem hagyott nálam maradandót. Próbálom majd bepótolni hiányosságaimat, de már eldöntöttem, hogy amennyiben nem lesz csapadékos napom megmaradnak a napi sétáim, amire a fővárosban elég rendesen rászoktam. Decemberi hónapomat az ünnepek miatt kis kimozdulással tervezem, de az tény, hogy idén is belefogok majd hónap elején egy évösszegző írásába, amely majd szilveszterkor fogok publikálni, ha már én nem tartom ezeket az ünnepeket. Addig pedig bízom benne, hogy az általam eltervezett dolgok összejönnek, de esetleg kellemes meglepetések is érhetnének akár. Mindezek mellett pedig újra vitaminkúrába kezdtem, így a napi gyümölcsök mellé behúztam a sokak által vitaminbombának is nevezett Avokádót, aminek ugyan nem pénztárcabarát árcédulája van, de a napi reggelimbe bőven elég úgy, hogy elvileg egy elég egy napra. Van pár pozitív változás, de egyelőre még tesztelem, hogy valóban igazak, amelyeket olvastam róla.

The Walking Dead: Dead City – 1×01 (Pilot)

The Walking Dead valódi franchise lett a sorozatvilágban. Az alap koncepció remekül működött és fejlődött pár évig, de utolérte a sorsát, s egy idő után már inkább idegesítővé vált, hogy az egész egyfajta apokaliptikus szappanoperává nőtte ki magát. Történettel sokszor nem azért nincs tisztában az ember, mert olyan régóta képernyőn volt az alap sorozat, hanem véleményem szerint nagyon sokan már unták, s olykor már le sem kötötte a figyelmüket. Tény és való, hogy muszájból pótoltam be az alap sorozat maradék évadjait, de mindenképp akartam tenni tiszteletkört a mellék sorozataival is, hátha alapon. Eddig sajnos nem működtek.

Teljes bejegyzés

The Walking Dead: Daryl Dixon – 1×01 (Pilot)

Nyár elején hazaköltözéskor azon töprengtem el, hogy a szélsőséges időjárás és a város méretéből adódóan minden bizonnyal ismét visszafordulok a vizuális szórakozások világába. Ekkor kezdtem el azon gondolkozni, hogy nagyon sok szériám már véget ért vagy pedig abba hagytam, s az új filmek sem hoznak már lázba, mert mindegyik szinte sablonosnak érződik számomra. Egy munkanapomon munkába menet pedig elgondolkoztam azon, hogy mi lenne, ha korábbi kedvenceimhez visszatérnék, s egyfajta retro sorozatnézést terveznék délelőtti vagy az esti órákra, amikor úgy is itthon pihenek. A retro szó elég felelőtlen használatot jelenthet, ha megnézzük, hogy az annak idején nagy sikerrel debütált, majd pár évig futó fő sorozat nem is számít öregnek.
Ha csak tíz évvel gondolkodok, akkor is elevenen él a fejemben, hogy még akkor sem volt ennyire elterjedve a filmes és sorozat világban az, hogy ha valami működik, akkor nem csak addig készítik még anyagi bevétel van belőle, hanem elkezdenek egy világot építeni köré, amelynek sokak által kedvelt megnevezése az „univerzum” szó. Bár tény, hogy sok alkotás nálam pont ennél bukik el, mert ha az alap koncepció működésképtelenné válik, akkor a mellékszálak nem érdekelnek, de furcsa felállás, ha pont fordítva történik.  Mivel a fő sorozatot végül magamévá tettem nem volt kérdés, hogy a két elindított mellék szériával is teszek próbát, igaz nem nagy elvárással.

Teljes bejegyzés

The Walking Dead: 11.évad

Nehéz döntés volt annak idején bármilyen olyan sorozatot abba hagyni, amit elkezdtem. Ez leginkább akkor volt nehéz, amikor valamelyik már számomra elvesztette varázsát és már nem volt szórakoztató. Jött végül a munka világa, s rá kellett jönnöm, hogy ha valami már nem tud szórakoztatni véget kell neki vetni. Valamilyen szinten megmaradt nálam a sorozat, mert a mélyrepülése után sok vicces képpel és videóval találkoztam. Végül rávettem magam, hogy végig nézem, ha már véget ért. Gyorsan le is tudtam az utolsó évadot, mert nem akartam szenvedni tovább.

Teljes bejegyzés