Ősz?

Az okostelefonok megjelenésével új korszak kezdődött véleményem szerint mindenki életében. Ahogyan ezek elkezdtek fejlődni úgy kezdtek el újabbnál újabb alkalmazások megjelenni. Mozgékony ember vagyok ráadásul úgy, hogy nem ülő munkát végzek, így egy műszak alatt legalább öt kilóméternyi távot minimum megteszek, ha nem többet. Az okosórák és a hozzájuk tartozó alkalmazások pedig lehetővé tették, hogy mérhető legyen, hogy hogyan is mozgunk. Mozgalmasnak mondható hónapom volt, hiszen voltam szabadságon, így séta mellet újra elővehettem a „vasparipám”, bár ez kevés alkalom volt.

Egyetlen egy dolgot sajnálok, hogy ezek a számok minden bizonnyal csökkeni fognak, hiszen holnapi nappal beköszönt az október. Többször elgondolkoztam minden évben, hogy nem vagyok öreg, de még mindig emlékszem, hogy gyermekként voltak átmeneti évszakok, s a tavasz és az ősz nem két hétig tartott és volt valódi tél hóval. Bízom benne, hogy a bicajt többször elő tudom venni, mert gyermekkoromban délután öt után már kedvezőbb volt az időjárás mostanság pedig a nyári hónapokban még este hét után is meg lehet dögleni. Mindenesetre annak örülök, hogy mozgékony hónapon vagyok túl.

The Walking Dead: 10.évad

A kedvenc sorozataim idővel véget értek vagy pedig számomra „elromlottak”. Amikor pedig elkezdtem dolgozni, akkor pedig kénytelen voltam szembenézni azzal, hogy a vizuális szórakozásnál is igaz az a mondás, hogy ami nem megy azt nem kell erőltetni. Ha valami régen szórakoztatott, de már untat vagy dühöt ébreszt milyen irányba is ment el, akkor attól meg kell válni. Ennek is köszönhető, hogy az általam még új epizódokkal képernyőn lévő sorozatok száma már egy számjegyűvé vált. Jelen helyzetben pedig elkezdtem ugyan újoncok után nézni, de végül úgy döntöttem van annyi időm, hogy pár régihez visszatérjek. Ezért is döntöttem úgy, hogy amikor szembe futottam a sorozat újabb mellékszériájának a hírével, akkor erőt vettem magamon, s elkezdtem bepótolni azt, ami abba maradt. Nagy reményeim nem voltak, s emlékeztem is, hogy az induláskor szinte kritika nem érhette a sorozatot majd pedig központi viccek tárgyává vált. Azt hiszem kezdem érteni mi is történhetett.

Teljes bejegyzés

Tomb Raider: The Legend of Lara Croft kedvcsináló

Ha a bejegyzésben található címkékre vagy csak a Tomb Raider szóra kattint bárki, akkor láthatja, hogy mekkora rajongója vagyok a franchise-nak. Az viszont szinte már biztos, hogy a játékokkal nem hiszem, hogy lesz még szerencsém. Egyrészről az életem változáson ment keresztül az elmúlt években, így az idővel pótolt játékonzolom eladásra került, s a játékra tartott számítógép meghibásodott, s nem óhajtok cserélni benne semmit vagy fejleszteni. Szerepét átvette a laptop. Részemről így lezárult a játékkorszak, de szép emlékeim vannak. A franchise kevés életjelet mutatott az előző években, de most érkezett egy kedvcsináló majd a Netflixre érkező animációs sorozatként. Én vevő vagyok rá.

The Walking Dead: 9.évad

Mai napig emlékszem, amikor az iskola padját elhagytam, s pályakezdőként próbáltam elhelyezkedni. Sajnos ez nem volt sikeres, hiszen több hónapig csak a keresgélés maradt majd pedig jöttek a nem túl jó munkahelyek. A keresett pénzt megbecsültem, s a kiesett hónapok pedig szórakozás szempontjából került nélkülözésre. Ebből kifolyólag maradt a vizuális szórakozás számomra. A 2010-es év viszonylag elég meghatározó volt számomra, hiszen akkor mutatkozott be nagyon sok kedvenc, amelyet több évig követtem. Ez volt a The Walking Dead, amely elég erősen kezdett, s nagyon hamar a közepes nézettségről hatalmasat robbant kábeles sorozatként, hogy aztán a mélybe kerüljön, hogy több régi rajongónak már csak egy vicc montázsra legyen elég. Mivel sok széria kifutott már részemről, így a régiekhez térek vissza. A rossz időjárási körülményeknek is köszönhetően úgy döntöttem bepótolom a maradék évadokat. Megérte? Ebben nem vagyok biztos.

Teljes bejegyzés

Nyeregben ismét?

Mielőtt elkezdődött volna volna az igazi nyár olyan döntést kellett hoznom, ami sajnos nekem nem volt túl egyszerű. Ez pedig az volt, hogy visszaköltözöm oda, ahol korábban éltem, s magam mögött hagyom a fővárost akármennyire is szerettem. Leginkább azért, mert egy havi bérletet kellett megvásárolnom ahhoz, hogy nagyon sok helyre eljuthassak belépő nélkül úgy, hogy közben növények és állatok között sétálhassak remek kilátással egybekötve. Nem fogok hazudni azzal kapcsolatban, hogy bizonyos értelemben hiányzik nekem. Azonban tény, ha minden adott lenne, s csak döntenem kellene bárhogyan is történne nem lennék elégedett. Ami pozitívum volt az egyik helyen, az pozitívum a másiknál. Az ellenben tény, hogy nagyon hiányzott a kerékpározás, ami szinte a szenvedélyem volt idehaza ugyanis gyermekkoromtól kezdve nagy bicajozós voltam. Akármennyire is igyekszik a főváros ebben az élen járni továbbra is az a véleményem, hogy a közlekedés szempontjából nem kerékpár barát Budapest. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy nem kellett felmondanom, hanem átvettek az itteni helyre cégen belül. Egyetlen hátrányom keletkezett, hogy állandó délelőttösként sajnos nehezen tudtam itthonról kimozdulni. A probléma pedig ott volt, hogy nappal szinte nem lehetett megmaradni a szabad ég alatt, s amikor pedig kezdett a levegő lehülni addigra már fáradt voltam, s már alvási idő következett. Adva volt egy hét szabadság, így aztán előkaptam a drótszamaram remek statisztikát összehozva.

Előszeretettel mentem rá az egészségalkalmzás által létrehozott statisztikai adatokra, így elgondoltam azon, hogy lassan már abba a fáziba érek, mint a mozgást kedvelő ismerőseim, akik minden egyes elért teljesítményüket közzéteszik továbbá már nem a kikapcsolódás hajtja őket, hanem az eredmények. Az időjárási körülmények miatt is többnyire sétálás volt adott, amit nagyon megkedveltem fent, s egyre kevesebb időt töltöttem itthon vagy a vizuális szórakozással. Ugyan nehezen adok ki nagyobb összeget magamra, de nagy zenekedvelőként hangulatom javítása érdekében „megjutalmaztam” magam egy JBL Tune 720BT fejhallgatóval, ami azóta is remekül teszi a dolgát. Minden bizonnyal többször fogom elővenni a bicajom, ha valóban lesz őszies időjárás, s nem arról fog szólni az egész, hogy a forróságból átmegyünk egy esős évszakba. Addig pedig, ha időm engedi megtekintem a naplementét, ahogyan múlt héten többször is megtettem.

Tomb Raider I-III Remastered

Ma ismét úgy döntöttem teszek egy kört a vizuális világban, s meglepett, hogy az általam kedvenc franchise újabb „résszel” bővül majd. A blogon belül nagyon sok bejegyzés viseli a Tomb Raider címkét, hiszen ez volt az egyetlen olyan játéksorozat, amelynek minden részét magamévá tettem továbbá rajongónak is vagyok mondható. Az 1996-ban elindult klasszikus sorozat sokak kedvence lett, amely elég magasról indult, s tudott fejlődni, hogy aztán futószalagon érkezzenek az új epizódok minimális fejlődéssel, hogy aztán az alkotóik és azok kiadói jelentős anyagi kárt szenvedjenek el a később kiadott részek bukásával. A franchise klasszikus részeivel akkor ismerkedtem meg, amikor megvásároltuk az első számítógépet. Utána pedig nem volt megállás akartam az többi részt is. Végül befejeztem az iskolát, s a munka világa beszippantott, s sokat költöttem az otthoni számítógépre majd később játékkonzol is helyet kapott. Így meglepő, hogy elvileg Playstation platformra érkezik az első három rész felújított változata.

Másokhoz hasonlítva azt gondolom sok játékot tettem magamévá, de igazi játékos soha nem voltam. Eme franchise volt, ami beszippantott igazán, hogy több végig játszást élt meg. De végül azért el kellett ismernem magam előtt is, hogy nem éri meg komoly összegeket költeni olyan szórakozásra, ami minimálisan tud lekötni. Az elmúlt években pedig a játékos oldalamat lezártam, így a játékkonzolt és a számítógépet felcserélte a jelenleg is használt laptop. A videó megtekintése után volt némi fellángolás, hogy jó lenne ismét leülni elé, de az igazság az, hogy nem érné meg részemről, hogy újra ebbe fektessem a pénzem. Kár, hogy nem tíz évvel ezelőtt kapta meg a sorozat klasszikus részei a remastered verziót, mert mindenképp ott lettem volna a játékosok között. Viszont nem felejtem el, hogy fiatalként mekkora részét képezte a Tomb Raider az életemnek.

The Walking Dead: 8.évad

Az internetnek és a kábel TV-nek köszönhetően nagyon sok sorozat eljuthatott azokhoz, akiknek egyik otthoni kikapcsolódása ezen alkotások megtekintése. Véleményem szerint mindenkinek megvan a kedvenc sorozata, s olyan, hogy tökéletes széria nincs, nem lesz, s nem is létezik. Sajnos sok általam követett széria ért véget vagy hagytam abba, mert úgy éreztem minőségromlás következett be. Ennek egyik példája a The Walking Dead, melyet hat évvel ezelőtt hagytam abba. Aztán olvasgattam a bejegyzéseket róla, hogy sokan már csak azért nézik, hogy legyen mit kritizálni. Majd jött a széria vége, s elindult azon szériák gyártása, amely tovább vitte az alap sorozat valamelyik szálát vagy karakterének történetét. Így futottam bele az újabb sorozatba, majd aztán elgondolkoztam, hogy mennyire nem maradt nálam már néznivaló, s az újoncokból egyik sem kelti fel az érdeklődésem. Gondolkoztam, s végül azt a döntést hoztam, hogy a hetedik évaddal elkaszált sorozatot végül befejezem, ha már egyszer véget ért. Megérte? Háááát…

Teljes bejegyzés

JBL Tune 720BT: az új családtag

Emlékszem arra, hogy már gyermekként is mennyire szerettem zenét hallgatni. Ha választanom kellett, hogy vajon film vagy sorozat legyen a vizuális szórakozás, akkor a zene volt az, amire nem tudtam soha nemet mondani. Most az egyik műszaki áruház akció hullámának köszönhetően betértem, s már korábban is elgondolkoztam, hogy vajon mennyire is volt jó vásár nyár elején az 520BT, ami szintén egy hűségakciónak köszönhetően vettem meg. Már akkor is szemeztem ezzel a modellel, de végül az olcsóbbra esett a választásom. A héten azonban volt lehetőségem olvasni róla, s meg is tekinteni. Így végül a hét elején úgy döntöttem mivel semmilyen káros szenvedélyem nincs, s tulajdonképpen a munka miatt helyhez kötött vagyok, így „megérdemlem” azt, hogy meglepjem magam valamivel.

Szintlépés van az elődhöz képest. Nem hatalmas ugyan, de az mindenképp pozitív, hogy elég kényelmesen illeszkedik a fülre, s olyan szinten, hogy teljesen betakarja. Mindezek mellett pedig sokkal kényelmesebb viselésének köszönhetően több ideig tudom használni. Hangzása részemről kiváló, s telefonra letöltött applikációval még szerkeszthető is, így a laptophoz csatlakoztatva sem okozhat csalódást. Ár-érték arányban nem volt rossz vétel. Bízom benne, hogy sokáig társam lesz majd.

Megy a gőzős (2007)

Mit is tudjak mondani a filmekről? Leginkább azt, hogy ha valamit szeretnék nézni, akkor inkább elkezdek gondolkodni azon, hogy mi volt régen mely nagyon tetszett vagy a kedvencem volt. Moziban biztos vagyok benne, hogy legalább három éve már nem voltam, s nem is igazán rémlik, hogy mely alkotás volt, amit végül megnéztem. A legnagyobb problémám az újdonság hiánya, s az előzetesek megtévesztése. S még nem is ejtettem szót a magyar alkotásokról is, amikben hatalmas nagy hitem sajnos nincs. Az élet azonban úgy hozta, hogy állandó munkaidőmnek köszönhetően a délutánjaim szabadok, így végül úgy döntöttem megnézem mi elérhető nekem, mert épp sorozatokra nem vagyok rá hangolódva. Végül úgy döntöttem esős idő lévén teszek pár próbát magyar alkotásokkal. Az elsővel sikeresen be is égtem.

Teljes bejegyzés

Samsung Galaxy S23 Ultra: Félni vagy nem félni?

Az internetnek is köszönhetően lassan mindenhol „okoseszközökkel” találkozhatunk. Indult először a telefonokkal majd pedig őket követték a televíziók órák és társaik. Olykor elcsodálkozom, hogy nem tartom magam öregnek és nem is telt el gyerekkorom óta évtizedek, s közel tíz év alatt mekkorát fejlődött a technika minden téren. Vannak bőven pozitívumok, de sajnos ezzel szemben akadnak bőven negatívumok, amelyek többnyire arra sarkallják az embert, hogy végül vásároljon. Emlékszem annak idején az alsó kategóriás készülékekből választottam, majd amikor előfizetésre váltottam és lehetőségem nyílt kamatmentes részletre telefont vásárolni, akkor végül belevágtam, hogy egy jobb készülékem legyen. Azóta két felsőkategóriás készülékem is lett. Mindkettővel megvagyok elégedve. Minap beléptem, hogy a számlám befizetésre kerüljön, s közben ránéztem az előfizetésemre, melynél láttam, hogy jövőre év elején kerül majd befizetésre az utolsó részlet, s nem sokkal utána pedig a hűségidőm is lejár, amit különböző kedvezmények igénybevételével újíthatok meg. Jó pár dolog történt az utóbbi időben, így ahogy nézelődtem egy kiszemelt lett végül, amely nem más, mint a Samsung Galaxy S23 Ultra, mely leginkább dühöt és haragot váltott ki belőlem. Miért is pontosan?

A haragom leginkább az ár miatt volt elsősorban. Konkrétan hihetetlennek tartom, hogy hogyan is sikerült ennyire elszállnia a piaci áraknak. Bár igaz, hogy ugyan össze tudnám rá gyűjteni a pénzem, de százezres összeget már nem adnék ki telefonért. Előfizetőként azonban kamatmentes részletre elérhető bárkinek. Olyanok, mint én aki pedig rendszeresen fizet és semmi csúszással pontosan beérkezik az összeg az ráadásul még meg is jutalmazzák. Féltem nagyobb és drágább készülékekre váltani, mert tartottam tőle, hogy nem fogom tudni kihasználni. Lévén a közösségi alkalmazások mellett a fényképezésre és zenehallgatásra használtam. Ami sajnálatos, hogy az alsó kategóriából már nem érdemes választani, mert már használattól kezdve problémák vannak. A középkategória nem elég erős főleg fényképezésben, így aztán ha az ember hosszú ideig akar stabil telefont mely több fő verzió frissítést megkap, s sokáig támogatott biztonság terén akkor bizony a felső kategóriából kell választani. Márkahű vagyok, de sajnos a Huawei számomra már nem alternatíva. A szolgáltató kínálatában már nem elérhető másfelől pedig a banki alkalmazásra most már szükségem van, mert naponta ellenőriznem kell az egyenlegemet mióta az egyik boltban többet vontak le a számlámról. Díjmentesen ezt pedig csak a banki applikációban érhetem el sajnos.  Sok minden történhet még az elmúlt fél évben. Lehet ez egy új készülék egy másik márka égisze alatt alacsonyabb árcédulával, de jobb specifikációkkal. Esetleg árcsökkenés a fenti készülék kapcsán. A döntést részemről megszületett, de hihetetlen, hogy mennyire lecsúszott a mobilvilág, s mennyire pénzközpontú lett. A részletek mögött pedig jöjjön egy kis „nekrológ” írás a korábbi készülékeimről és a mobilpiac akkori állásáról.

Teljes bejegyzés