South Park: 26.évad

Mit is tudnék mondani a South Parkról? Sok emlékem kötődik hozzá. Emlékszem, amikor idehaza kizárólag az HBO jóvoltából volt elérhető, s szinte népharc ment az emberek között, hogy hozzá tudjanak jutni, akiknek nincs valamilyen előfizetése eme csatornára. Majd egyre elterjedtebb lett a kábel tv, s ezzel pedig szépen lassan, de biztosan felhígult a csatornák száma is. Így érkezett meg a Cool tv és a Comedy Central, ami végül műsorára tűzte a sorozatot. Ekkor beletekintettem, s megtetszett. Egyik volt osztálytársamnak köszönhetően pedig az első résztől elkezdhettem nézni. Többször nekifutottam, hiszen párszor félbe maradtam vele. Végül vettem egy nagy levegőt és nekifutottam. Ennek is köszönhető többek között, hogy az idén megjelent új évadot is sikerült magamévá tennem. Igaz, elég nehezen ültem neki.

Teljes bejegyzés

Marsra magyar! : 1×01 (Pilot)

Magyar alkotásokról már többször kifejtettem a véleményem a blog keretén belül. Továbbra is tartom a véleményem, hogy korábban nem igazán voltak olyan alkotások, amelyre a minőségi szót tudtam volna használni. Talán a gagyi jelző lett volna megfelelő. Ellenben mostanában megtörtént az a fejlődés, hogy pozitív irányba mozdult a dolog, mert sorozatok és filmek terén is akadtak bőven szórakoztató alkotások. Ebből a szempontból ugyan nehezen vállalok be új dolgokat a korlátozott szabadidőm miatt, de mégis mentem egy kört a Marsra magyar! bevezető epizódjával.

Teljes bejegyzés

Egy hónap

Azt gondolom, hogy az elmúlt egy évben nagyon sok minden történt velem és a közvetlen környezetemben. Ennek egyik következménye volt az egy hónapja publikált bejegyzésem is, melynek központi témája leginkább az volt, hogy hogyan is éltem meg azt, hogy négy évnyi fővárosi élet után tulajdonképpen hazaköltöztem anyagi és magánéleti okok miatt. Kérdés persze adott volt, hogy vajon hogyan is tudom majd megszokni azt, hogy ismét itthon vagyok. Azt tudom mondani, hogy sok problémám nem volt. Ugyan hiányzik némileg a nyüzsgés, amit a főváros adott, de azt is be kell ismernem, hogy akadtak olyan pontjai, amelyek sajnos nem voltak számomra megfelelőek. A napközbeni vagy esti sétáimhoz elég messzire kellett elmennem, valamint a kerékpározás teljesen kiesett az életemből. A hőség és a szélsőséges időjárás nem tette lehetővé a többszöri kimozdulást, de ennek ellenére azért akadtak esti „kalandozások”, s még mindig fel tudott tölteni az, ahogyan végig sétálva az utcán magamba szívtam a lehűlő levegőt miközben azt néztem hogyan csendesedik el a város miközben a környéken és a teliholdat fotóztam.

Ahogyan sétáltam egyre inkább azon kezdtem el elmélkedni, hogy nem volt rossz döntés részemről, hogy hazaköltöztem. Abból a szempontból végképp, hogy többekkel tartom továbbra is a kapcsolatot, s ahogyan mesélték a korábbi helyemen is problémák adódtak, tehát nem csak jókor hoztam meg ezt a döntést, hanem szerencsés is voltam. Cégen belüli áthelyezéssel sokkal többet nyertem, mint ahogyan azt gondoltam, s egy hónap távlatából is azt érzem, hogy a minőségi munkaerőhiány következménye, hogy még mindig elég pozitívan állnak hozzám, s olyan beosztásokat kapok, amelyeknek köszönhetően van egy kis szabadidőm. Arról nem is beszélve, hogy sikerült kicsit nyugodtabb is lennem. Ennek köszönhető is volt, hogy többször sikerül a környék túraútvonalát megjárnom.

A rossz idő miatt ugyan nem tudtam annyiszor kimozdulni, amennyiszer akartam volna, de még így is remek statisztikát sikerült összehoznom sétálás és biciklizés gyanánt, amit a telefonomon lévő applikáció mutatott. Bízom benne, hogy hasonlóban lesz részem a nyár folyamán, s nagyon gyorsan elfog telni a maradék idő. A negatív tapasztalatok kapcsán pedig azt a döntést hoztam, hogy valóban okosabb döntés lakhatás szempontjából, hogy minél olcsóbb legyen, s a fennmaradó összeg pedig a számlámon maradjon, mint tulajdonképpen vegetálni. A fennmaradó összeg pedig majd jó helyen lesz a számlámon. Ha pedig valami probléma adódna, akkor a tartalék jól fog jönni vagy akkor, ha esetleg lesz lehetőségem nagyobb fizetéssel rendelkező munkahelyre menni.