Cities Skylines: Parklife teszt

Platform: PC

Bárki megkérdezné tőlem, hogy mi a kedvenc műfajom virtuális játékokon belül nem tudnék mit válaszolni. Ahogyan más vizuális tartalmakkal szemben, úgy a különböző platformokra készített játékoknál sincs konkrét műfaj, hanem inkább alkotások. Jó pár kedvencem van szinte minden műfajból. Ha alapul veszem, hogy tinédzserkoromban is mennyit játszottam, akkor visszatekintve azt gondolom nagyon sokkal ismerkedtem meg, de ezzel szemben keveset játszottam ki, valamint még kevesebb lett az örökérvényű kedvencem, amelyet képes voltam többször elővenni. Radikálisabban válogatok, hiszen itt több órányi időről van szó, amely nem csak abból áll, hogy ülök a képernyő előtt. Az elmúlt években lett pár kedvencem, de a Cities Skylines volt az, amely egyértelműen a kedvencemmé vált.
A városépítős játékok mindig vonzottak, azonban nagyon sok elég hitvány volt. Kevés lehetőség, kihagyott ziccerek, s egy bizonyos idő utáni monotonitás volt az, amelynek köszönhetően egyszerűen rájuk untam, vagy elvesztettem az érdeklődésemet utánuk. A Cities Skylines szerencséje, hogy elég korrekten van összerakva, s folyamatosan érkeznek új tartalmak, hogy valóban el lehet benne merülni akár hosszú órákra. 

Teljes bejegyzés

Deadpool 2

Magyar cím: Deadpool 2

Többször is leírtam, hogy nagyon hiányolom azt az időszakot, amikor egyes mozik fő karakterei önálló filmben mutatkoztak be, s így is folytatták a sikerútjukat, ha elég jövedelmező volt az adott alkotás. Azonban a nézőközönség igényeinek köszönhetően tulajdonképpen elérkeztünk a „katyvasz” filmek korához. Azaz hiába volt kedvenc karakter tíz évvel ezelőtt például Hulk, ha csak The Avengers mozikban enyhe mellékszereplő. Ilyen a Pókember is, amelynek első három filmjét szerettem, s a The Amazing Spider-manis élvezhető volt számomra, ha ismét kapott egy enyhe reboot változatot, ahol az önálló filmje tulajdonképpen csak egy álca.
Azért volt némi keserű szájízem a Deadpool első részén, ahol úgy ültem le a film elé, hogy azt hiszem egy „eredet történet” lesz, aztán sikerült csak hozzácsapni az X-men univerzumhoz, pedig vélemények szerint attól függetlenül biztosan működött volna. Ennek ellenére úgy döntöttem, hogy idén tökéletes lesz mozizásra a második rész, de az igazság az, hogy keserű szájízzel jöttem ki a filmről. 

Teljes bejegyzés

Rise: 1.évad

Nagyjából pár nap múlva itt van a június, így aztán nem meglepő, hogy ha vizuális szórakozásról van szó, akkor bizony jön az uborkaszezon. Ilyenkor pedig ez jellemző sorozatokra, és filmekre is. Most májusban elég sok programom jött össze, így nem kicsit voltam csúszásban, ami ezeket a tartalmakat illeti, s bevallom annak ellenére, hogy kíváncsi voltam hova fut kifutni a Rise, valahogy mégis elfelejtkezdtem róla. 

Teljes bejegyzés

The Big Bang Theory: 11.évad

Magyar cím: Agymenők

Idén újabb évadcsúccsal zárt a The Big Bang Theory, amelynek köszönhetően már az évadzáró epizódszáma a 255. lett, s minden bizonnyal a sorozat eléri majd a 300. epizódját is, ha így halad. Nézettsége töretlen, s folyamatosan 13-15 millió között van. Ebből fakadóan is nagy meglepetés lett volna, ha nem folytatódik jövőre a 12. évaddal, habár összegezve az évadot lehet jövőre egyben fogom megnézni. 

Teljes bejegyzés

A tanár: 1.évad

Az mindenképpen pozitívum, hogy egyre minőségibb magyar alkotásokat készítenek. Nem csak arról beszélek, hogy szórakoztató tud-e lenni, hanem a benne lévő színészek karaktere is hihetőre sikerül, s nem olyan színházias, mint amilyen szokott lenni. Nagy elvárásokat nem támasztottam a sorozattal szemben, habár a bevezető epizód meggyőzött, hogy várjam ki mi fog ebből kisülni. Ugyan hatalmas sikerről nem beszélhetünk, de azért biztos, hogy folytatódni fog. Kérdés persze az, hogy mikor és mennyi epizódszámmal. Mert véleményem szerint az évi 8 epizód egy 42 perces sorozatnál kevés. 

Teljes bejegyzés

Egy szabadság mind felett!

Idén már nagyon vártam azt, hogy kijöjjön végre a tavasz. Egyrészről év elején már nagyon untam a telet, másrészről pedig elterveztem, hogy tavasztól bizony aktívan szeretnék visszatérni a kedvenc sportomhoz, amit hobbi szinten űzik. Ez nem más volt, mint a bicajozás, amelynek eredményeképp megvásároltam egy komolyabb kerékpárt még március végén. Szerencsére hamar jóra fordult az idő, így már áprilisban is komolyabban igénybe vehettem az új kedvencet. Azonban tény, hogy sajnos csak három hétig tartott a tavasz, mert utána jöttek a meleg délutánok, amikor az ember inkább azt hinné, hogy június van, mint sem május eleje.
Tavaly év elején megszületett a döntés, mely szerint ideje lenne felnézni a fővárosba. Az tény, hogy nagyon sok mindent nem láttam belőle akkor még, így hát minden egyes alkalomnál fenntartottam az esélyt, hogy hátha akad egy valóban korrekt és normális ismerős, akinél lehet pár napig lógni, miközben megismerem a fővárost. Ez sajnos az elmúlt években nem nagyon jött össze, de ez megtörni látszódott tavaly nyáron, amikor is elfogadtam, hogy a szeptemberi hónapban hajlandó leszek több napot fenntölteni egyhuzamban. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen ez meg is történt, s természetesen akkor ismét fel lett ajánlva, hogy legközelebb is szívesen fogadnak. Egyrészről remek programokat találtam ki akkori napokra, valamint a többek felé bebizonyosodott, hogy amennyiben rólam van szó, akkor az ott alvás, illetve vendéglátás szempontjából nem vagyok problémás. 

Fentiekből fakadóan már év elején megszületett a terv, mely szerint az egyik szabadságomat össze kellene kötni valamelyik ünneppel, s akkor ismét felmehetnék, hiszen továbbra is volt olyan pontja a fővárosnak, ahová nem jutottam el. Ugyan a húsvét kiesett, így végül a pünkösd volt az, ami nyerőnek tűnt, hiszen még plusz pihenőnapnak köszönhetően majdnem két hétnyi nap állt rendelkezésemre, amelyből hét napot töltöttem most fent. Most végül elmondhatom, hogy ténylegesen mindent láttam.
Az egyértelmű volt, hogy a szabadságom elején utazok fel, s úgy jövök vissza, hogy legalább négy napom legyen még itthon. Ez így is történt. Idén továbbra is betervezett útvonal volt, mint az állatkert, ami némileg azért picit untatott, azonban másodjára is ugyanolyan szép volt a Tropicarium, mint tavaly elsőre. 

Fentiek mellett persze az is fontos volt, hogy picit éjszakai is tudjak mászkálni, hiszen a főváros éjszakai fényekben való pompázása is nagyon gyönyörű tud lenni. Ismerve a magyar munkaerő piacot, valamint a magyar munkáltatókat és a munkahelyi körülményeket sajnos egész hétnyi szabadságot egyik budapesti ismerősöm sem tudott intézni, így végül kénytelen voltam önálló programot szervezni magamnak. Idehaza ezzel nincs gond, hiszen ismerem a várost, s a környező településeket, viszont egy idegen városban ez már kicsit necces volt. Azonban ez nem törte le a kedvemet, s a telefonom térképét használva kezdtem el a környéken bolyongani. Ugyan kezdetben csak gyalogosként mertem közlekedni, így jutottam el éjszaka ismét pár helyre, ahonnan tényleg elég jó képeket lehetett készíteni. 

Mindezek mellett továbbra is akadtak olyan pontjai a városnak, ahová nem jutottam el még szeptemberben. Ilyen volt példának okáért a libegő, és a közvetlen környezete, amelyet egyébként nagyon szépnek találtam. Lévén természetimádóként azok a területek jöttek be, amelyek „zöldek”. Sajnálatos módon én is megtapasztaltam, hogy milyen zajos és büdös a főváros, így folytonos problémát képezte a reggeli korán kelés, hiszen a zajtól nem tudtam aludni. Emellett persze az sem elhanyagolható, hogy némileg küszködtem allergia tünetektől, melyekre a többiektől azt a választ kaptam, hogy minden bizonnyal nem vagyok hozzászokva a fővárosi szennyezett levegőhöz. Amit igaznak véltem, hiszen ahogyan zöld terepre értem máris nem kellett tüsszenteni, továbbá normálisan tudtam levegőt venni. Nem mintha fulladoztam volna, de kellemetlennek, kellemetlen volt.
Ahogyan fentebb írtam sajnos „idegenvezetőt” nem találtam, így az utolsó napokban kénytelen voltam a programokat úgy szervezni, hogy az adott helyszínre egyedül kellett eljutnom. A telefonomra töltött applikáció szerencsére segített, így már a hét vége felé bátran mertem találkozókat szervezni, valamint kiszemelni pár dolgot újra megnézésre, hiszen a tömegközlekedést minden akadály nélkül tudtam használni. Ennek (is) volt köszönhető, hogy este ki tudtam menni a Margit-szigetre, ahol megcsodálhattam milyen is a szökőkút éjszaka. Természetesen a telefonom tárhelyét „gyönyörűen” sikerült felhasználnom, hiszen a hazautazásom előtt egy nappal már alkalmazásokat, zenéket kellett törölnöm, hiszen nagyjából 15 gigányi fénykép és videó kapott helyett a készülékemen. 

Ezt nem is nagyon bántam, hiszen remek fényképek születtek a fenntartózkodásom alatt úgy, hogy közben jó pár dolgot már korábban megörökítettem, továbbá láttam újdonságokat is. Mindenképpen pozitívnak mondanám el a fenntöltött időt, hiszen innentől kezdve számomra nem idegen a főváros, így akár egy napra is feltudok utazni úgy, hogy nincs szükségem arra, hogy valaki kalauzoljon közben, főleg a tömegközlekedést illetően. Valamint a program találással sem volt probléma, hiszen feltaláltam magam, így következő utazás is be van tervezve annyi különbséggel, hogy most már nem kell összehangolnom a fent élőkkel a szabadságomat. Bevallom vége felé kicsit untam már magam, hiszen már láttam mindent, ellenben a tömeg már zavart, valamint az emberek személyisége is, amely a bunkó és a közönyös stílus között mozgott. Ugyanakkor nem feledkezhetek meg arról sem, hogy sajnálatos módon mozgékonyságomat a séta nem elégítette ki, így már nagyon hiányzott a biciklim. Ellenben az éjszakai szökőkutazás ezt enyhítette. 

Múltkor szembe kellett néznem azzal, hogy a költségvetés nem úgy alakult, ahogy terveztem. Így most úgy mentem fel, hogy tisztában voltam vele, hogy mennyibe fognak kerülni a belépők, utazási költségek, élelmiszer, és természetesen céltudatosan az ajándékboltokat céloztam meg. Ennek ellenére is sikerült elcsúsznom ismét, hiszen tudomásomra jutott, hogy a fenti MediaMarkt üzletekben vannak akciós filmek, így hát betértünk nézelődni. Ennek következménye pedig öt darab film lett végül: 

Mindegyik darabja 1990 forintba került. Már korábban is úgy voltam vele, hogy a leakciózott Gyűrűk Ura beszerzés gyanús, hiszen a bővített változat nem fért volna el egy hagyományos egyrétegű írható Blu-ray lemezre, így olcsóbban jöttem volna ki, ha megveszem leakciózott 3490 forintért. Azonban csábító volt az 1990 forintos címke, s nem elhanyagolható volt a Titanic felújított változata, valamint a Godzillaamelyet moziban néztem, s be is volt tervezve a megvásárlása, igaz nem eredeti áron. 

Az utolsó napon már nagyon unatkoztam, így aztán előbbi vonattal hazajöttem, hogy aztán a kerékpározásnak, és a filmnézésnek szenteljem a maradék időmet, miközben felkészülök a munkára.

Upfronts: Lesz-e még számomra jó TV-s évad?

Azon merengtem mostanság, hogy annak idején alig volt időm arra, hogy naprakész legyek minden sorozattal kapcsolatban, amit nézek. Most pedig úgy kell vadásznom a nézendőket, mert azt, amit követek annak száma még a két számjegyűt sem éri el. Idén kimaradtam a szórásból, bár nem is nagyon mozgatott a dolog. 

Újoncok:
Manifest, The InBetween, The Enemy Within, The Village, New Amsterdam, Abby’s, I Feel Bad, The Titan Games, America’s Got Talent: The Champions

Folytatódik:
Brooklyn Nine-Nine (FOX-tól átvéve), Chicago Fire, Chicago PD, Law & Order: Special Victims Unit, The Blacklist, Blindspot, Chicago Med, Superstore, This Is Us, The Good Place, Midnight, Texas, Marlon, A.P. Bio, Will & Grace, Good Girls + The Voice, Ellen’s Game of Games, World of Dance, The Wall + Sunday Night Football, Dateline NBC, Football Night in America

Kasza:
Rise, The Brave, Shades of Blue, Taken, Great News, The Carmichael Show, The Night Shift, The Celebrity Apprentice

Kérdéses:
Timeless, Champions, Law & Order True Crime, Little Big Shots,  Better Late Than Never, Genius Junior, Reverie, Midnight, Texas

Érdekes dolog, ami mostanság történik a külföldi TV csatornáknál, ugyanis sok olyan széria van, amelyet berendelnek, de majdnem egy év telik el, mire képernyőre kerül. S persze vannak olyanok is, amelyeket direkt nyárra terveznek, tehát az ő sorsuk bizonytalan. Az NBC kínálatából a This Is Us és a Rise nézője voltam. Előbbi már év közben megkapta a berendelését, míg utóbbi tíz résznyit tündökölhetett. Közepesnek mondanám, egy picivel volt jobb, mint közepes.
Az újak közül a Manifest, The Village, ami érdekel. 

 

Újoncok:
The Passage, Proven Innocent + The Cool Kids, Rel, Last Man Standing

Folytatódik:
9-1-1, The Orville, The Resident, The Gifted, Bob’s Burgers, Family Guy, The Simpsons, Gotham, Empire, Lethal Weapon, Star, Cosmos, The Four, Hell’s Kitchen, Masterchef Junior,

Kasza:
Lucifer, New Girl, The Last Man on Earth, The Mick, The Exorcist, Brooklyn Nine-Nine (NBC-re átkerült)

Bizonytalan a sorsa:
The X-Files, Ghosted, LA to Vegas

A FOX volt az egyik legtökösebb csatorna, ámbár az ő műsorrendjéért idén nem kellett aggódnom. A The X-Files borzasztónak gyenge volt, s a New Girl, The Last Man On Earth pedig már ideje korán elhalálozott még az első évadokban. Az újoncok közül a The Passage, ami érdekel.

Újoncok:
A Million Little Things, The Fix, Grand Hotel, The Rookie, Whiskey Cavalier, Single Parents, The Kids Are Alright, Schooled, The Alec Baldwin Show

Folytatódik:
Station 19, Roseanne, Splitting Up Together, For The People, The Good Doctor, How To Get Away with Murder, Black-ish, Fresh off the Boat, The Goldbergs, Grey’s Anatomy, Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D, Modern Family, Speechless, American Housewife, American Idol, Dancing with the Stars, The Bachelor, The Bachelorette, The Toy Box 20/20, America’s Funniest Home Videos,

Kasza:
Still Star-Crossed, Downward Dog, The Middle, Once Upon A Time, Scandal, Quantico, Designated Survivor, The Crossing, Deception, Kevin (Probably) Saves The World, Marvel’s Inhumans, Ten Days in The Valley, Alex Inc., The Mayor

Az abc csatorna az, amelyiktől egyetlen egy sorozatot sem követek. Nem is véletlen. A következő évi kínálat viszont olyan, hogy semmi nem keltette fel az érdeklődésemet. 

Újoncok:
The Code, Magnum P.I., God Friended Me, The Red Line, FBI* Fam, Neighborhood, Murphy Brown, Happy Together

Folytatódik:
Young Sheldon, Instinct, S.W.A.T., Seal Team, Life in Pieces, Mom, The Big Bang Theory, Blue Bloods, Criminal Minds, Elementary, Hawaii Five-0, NCIS, NCIS: Los Angeles, NCIS: New Orleans, Madam Secretary, Bull, Man With a Plan, MacGyver, The Amazing Race, Survivor, 48 Hours, 60 Minutes

Kasza:
Scorpion, Kevin Can Wait, Superior Donuts, Wisdom of The Crowd, 9JKL, Living Biblically, Me Myself and I,

A nyugdíjas csatorna idén sem okozott meglepetést. Tőlük az unalomra járatott The Big Bang Theory az, amit követek csak. Ugyan régen nem voltam rajongó, de a Magnum remake megér egy próbát, és ennyiben ki is merült a csatorna újoncaival való érdeklődésem. 

Újoncok:
Charmed, Roswell, New Mexico, In The Dark, All American, Legacies

Folytatódik:
Black Lightning, Dynasty, The Flash, iZombie, Jane The Virgin, The 100, Arrow, Supernatural, Legends of Tomorrow, Crazy Ex-Girlfriend, Supergirl, Riverdale

Kasza:
Life Sentence, Valor, The Originals,

A The CW az a csatorna, amitől szintén nem követek nyomon semmit. A Charmed megér egy próbát, de szerintem minden téren bukás lesz, de a Roswell, New Mexico is érdekes lehet. 

…és ezzel ki is merült nálam az Upfronts. Összesen 5 új sorozatot próbálok majd be előreláthatólag, de majd a vélemények eldöntik, hogy lesz-e több. 

 

Cities: Skylines – Parklife Trailer

Napvilágot látott pár napja, hogy az eddig legnépszerűbb városépítős játékhoz érkezik egy újabb kiegészítő, mely a Parklife alcímet kapta, azaz most már a városunkba parkokat, állatkerteket hozhatunk létre.
Egyértelmű, hogy teszek vele próbát, bár a játékmotor limitáltsága miatt elég nehéz hatalmas poliszokat létrehozni, hogy egy idő után ne legyen a lakosoknak mindennel baja, ami népességcsökkenést jelent.