Prison Break: 5.évad

Magyar cím: A szökés 

Elég régóta vezetem a blogot, ámbár eme sorozatról egyetlen egy bejegyzés sem jelent meg. Annak ellenére, hogy végignéztem, s a második évadot hetiben követtem, már amikor tudtam.
A szériát annak annak idején osztálytársam ajánlására kezdtem el nézni. A koncepció soha nem volt az a kimagasló változat, de még bőven nézhető volt, amely felkeltette az érdeklődésemet. Az igazság az, hogy erre a szériára igaz, hogy az alapot képező koncepció egy, de maximum két évadot bírt volna el, hogy az mindenféle minőségromlás áldozatává váljon főleg úgy, hogy soha nem volt a csatorna zászlóshajója nézettség szempontjából. Ebből fakadóan aztán a harmadik, s a negyedik évadra szintre nem is emlékszem, de valami dereng a záró filmből. Majd aztán követve a trendet egyszer csak megjelent az ötödik évad, amiről osztozom azoknak a véleményével, hogy kár volt erőltetni. 

Teljes bejegyzés

ER: 1.évad

Magyar cím: Vészhelyzet 

Aki a nyolcvanas évek végén, vagy a kilencvenes évek elején született, annak minden bizonnyal egyfajta konstans volt a kedd esti kórházsorozat, mely nem volt más, mint az ER, honosított nevén Vészhelyzet. Mai napig emlékszem jelenetekre, bizonyos karakterek történeteire. S természetesen nem kevés monumentális eseménysorra, melyre a mai napig kristálytisztán emlékszem. De el nem felejthető részemről az általános iskolában töltött ötödik év, melynek egyik osztályfőnöki óráján a sorozat  legmegdöbbentőbb fordulata volt a téma, mely példa volt az akkori óra témájához. De el nem felejthető az sem, hogy amikor véletlenül a Grey’s Anatomy (amit azóta kegyetlen módon abbahagytam) lett a kedd esti program, akkor ismét visszatértem a sorozathoz, amit „véletlenül” hagytam abba annak idején. De letöltő korszak beköszöntével ismét abbamaradt a követése.
Régen nagyon sok szériát néztem, s addig követtem egy sorozatot, míg az be nem fejeződött. Még akkor is, ha már nem tetszett, nem érdekelt. Azonban a munkába állás után rengeteget abbahagytam, s az újak nem győztek meg. Így aztán maradt pár sorozatom, ami nem töltötte ki az itthoni szabadidőmet. Ebből fakadóan döntöttem a korábbi szériák elővételén. 

Teljes bejegyzés

A szabadságbeli bakancslista

Kemény egy héttel ezelőtt pont arról írtam, hogy már tulajdonképpen megvan, hogy mit is szeretnék majd csinálni a szabadságom alatt. Év elején mentem el öt napra, azóta majdnem én lettem az egyetlen, aki az elmúlt fél évben nem volt legalább kétszer szabadságon. Ebből fakadóan rám került a sor, de volt választási lehetőségem. Megyek május végén, s ezáltal a szabad hétvégére eső pünkösd kilenc naposra bővíti az egyébként egy hetes szabadságom, vagy pedig megyek a fizetéses héten, s akkor viszont több program jöhet szóba, de kevesebb napot töltök itthon. Természetes volt, hogy az előbbit választom.
Miután túléltem a szombati hajtást ugyan hulla fáradtan jöttem haza, de annyi még belefért, hogy kimozduljak egy frissítő egy órára, míg a szobámat sikeresen kiszellőztetem, s reményem szerint hűsítő esti lehűlés fogad majd a falak között is, s nem csak kinn. Részben be is jött, így azonnal elkezdtem a vizuális tartalmakat magammá tenni elsősorban sorozatos részről. A vasárnapi napomra különösebb program nem jutott, de bizonyos voltam benne, hogy estére mindenképpen szeretnék majd kiválasztani tudatosan egy települést a környékről, ahová kellemes tempóban átbicajozva ledolgozhatom az egész napi henyélést. Ez persze be is jött, ha nem számítjuk, hogy legalább négyezer forintos többletköltségem lett miatta. 

Mint ahogyan írtam többször is, hogy nekem lételemem a természet. Imádok kirándulni, s a zsúfolt város helyett inkább ilyen helyeken tölteném a szabadidőmet. Persze nekem a kettőre egyszerre lenne szükségem, hiszen szeretem, ha minden elérhető a közelembe, de azért mégis van lehetőségem arra, hogy szépen el tudjak vonulni a zajos várostól, szomszédoktól. Legjobban az erdős, tavas részek vonzanak, így hát meg is volt az útvonal a szabadnapomnak számító, de tulajdonképpen a szabadságomat megkezdő vasárnapi pihenőnapomon. 

Ha már sikerült egy jó akkumulátorral megszerelt telefonhoz hozzájutnom, így úgy döntöttem, hogy szépen igénybe is veszem, s ezáltal be is indítottam a távolságot mérő applikációt, valamint a készülék kameráját. Ugyan kevesebbnek éreztem azt a fent látható 32 km-t, de rendkívüli érzés volt, hogy végre kiszabadulhattam itthonról, s tehettem némi kirándulást a szomszédos település zöldes részén úgy, hogy tisztában voltam azzal, hogy nem egy, nem két napig leszek itthon, hanem több, mint egy hetem van arra, hogy szépen kipihenjem magam. Így természetesen neki is álltam fotózgatni, pihenni, körbejárni a terepet. 

Az eszeveszett fényképezést természetesen hatalmas élménybeszámoló előzte meg hazatérésemet követően, majd pedig felvillant egy remek kirándulás lehetősége a következő hétvégére, ha már szabadságon vagyok, továbbá remek helyszín lenne a fentebb látható vízzel, s erdővel borított környezet. Így hát belementem, hogy legyen egy teljes nap, ami csak kirándulással telik majd. Természetesen némi keserű szájízt hagyott bennem a bicajom éktelen csikorgása, ami mindenképpen lánckenő olajért kiáltott, ámbár mivel nem volt itthon, így aztán máris megjött a vásárlási inger annak pótlására.
Természetesen nem óhajtottam szétcseszni a szabadságomat, így hát itthon közös megegyezés alapján megszületett a döntés, hogy a mindenképpen hátralevő dolgokat a szabadságom elejére időzítjük, így legalább egy hét szólna az aktív pihenésről. Ebből fakadóan a második napom a hátsó kert rendbetételéről szólt, ahol ültetés mellett még egy fészer elbontás project is várt. Mivel nem egyedül várt rám, így már késő délután szabaddá váltam, így aztán örömmel vettem tudomásul, hogy maradt némi időm, hogy elugorjak lánckenő olajat venni, valamint nem árt beszerezni némi légypapírt is, mert a korábbi már nem igazán működik úgy, ahogy kellene. A közeli OBI-ra esett a választás, hiszen ott minden van szinte. Azonban miután leparkoltam a bicajom meglepetés fogadott azzal kapcsolatban, hogy a lakat kulcsomhoz nem tartozik használható eszköz. Majd a kezdeti értetlenkedés után rájöttem, hogy előző nap többször letettem a bicajomat a zsenge fűbe a fenti fotók elkészítéséhez, valamint a területben való csodálkozásnak megfelelően, így valahol ott lehet a lakatom. Mivel meglétére nagyjából 50% az esély, így végül amellett döntöttem, hogy gyorsan berohanok az üzletbe, s pótlom a lakatot, miközben igyekszem minél gyorsabban bevásárolni, hiszen nagyjából fél óra volt zárásig. A terv sikeresen teljesült, hiszen senki nem szúrta ki a bicajomat, hogy nincs lezárva, így anyagi károm a saját hülyeségem miatt potom négyezer forint volt, hiszen nem akartam sima, s könnyen átvágható kerékpárlakatot vásárolni. 

Természetesen még aznapra sikerült némi társas tevékenységet is összehoznom másokkal, annak ellenére, hogy tisztában voltam azzal a ténnyel, hogy másnap nem kis bicajtúra vár majd rám. A harmadik napon érdekesen kúsztam ki az ágyból, de már korábban megbeszélt program volt, hogy kinézünk a majdnem 20 km-re található zártkertben lévő ingatlanra, melyre minden bizonnyal vár némi rendbetétel. Első körben állapotfelmérés lett volna. Mivel a melegtől megdögleni lehet, így aztán a bicajjal történő kimenetelt választottuk, ami annyira nem volt jó ötlet, ha alapul vesszük, hogy reggel mentünk, este jöttünk. A köztes idő pedig a hely rendberakásával telt, melynek köszönhetően sikeresen leégtem, ahogyan az illik.
Az egész napos munka persze meghozta az eredményét, mert ugyan kialudtam magam rendesen, de izomlázzal, bőrfájdalommal, s némi fáradtságérzettel keltem fel a mai nap. Azonban örömmel nyugtáztam, hogy a tegnapi nappal befejeződött a szabadságom alá tervezett kötelező tevékenységek sora, így aztán most már ténylegesen a pihenésé lesz a maradék öt nap, s az elmúlt napokban elég sok mindent sikerült megcsinálnom, melyet terveztem. A mai nap kábulatára csak a napi bevásárlás jutott, illetve a vizuális tartalmakkal való felzárkózás, mellyel szerencsére elég jól elhaladtam. Így aztán mondható, hogy a szabadságom tervek szerint halad. Egyelőre. 

Logan (2017)

Magyar cím: Logan – Farkas 

Miért?

Nagyjából ez a kérdés szokott bennem felötleni, amikor éppenséggel megnézek egy új filmet. Átlagosan pedig akkor van ez, amikor olyan alkotást nézek meg, melynek műfaja teret enged a képzeletnek. Azt gondolom nem véletlenül léteznek a filmekben különféle műfajok, s nem is meglepő, ha azok a legfelkapottabbak, amelyeknek valóságalapjuk nem nagyon van, vagy egyáltalán nincs. Hiszen sokkal jobb egy olyan film, amin nem létező élőlényeket, helyeket, s karaktereket láthatunk, amelyek a valóságban nem fordulnak elő, hanem képzelet alkotta őket.
Én így voltam jó pár filmmel a kezdetekkor.  Tinédzserkoromban kaptam rá pár műfajra, ami annyira nem volt a kedvencem, de mai napig emlékszem milyen volt, amikor elmentem az X-men 2. szombati vetítésére a moziba úgy, hogy az elsőt nem is láttam. Arra is, hogy milyen érzés volt, amikor ahogy kijöttem a teremből másnap azonban mentem megnézni hol a legolcsóbb az első rész, s rögtön megvásároltam VHS-en. De arra is emlékszem, amikor középiskolás koromban egyik osztálytársam tulajdonképpen elmesélte az X-men 3. teljes történetét a lezárással együtt két nappal azelőtt, mielőtt elmentem volna megnézni. Itt pedig nekem véget ért sajnos az X-men franchise, mert az utána készült előzmény trilógia, illetve az eredettörténetek nem igazán győztek meg. Így hát amikor kiderült, hogy Hugh Jackman köszöni, de nem óhajt többször a közkedvelt karakter bőrébe bújni, s ezáltal kiszáll a franchise-ból nagy reményt kezdtem el táplálni a Logan felé, hátha egy normális filmet láthatok majd. Mozis megtekintés ki volt zárva az elmúlt tíz év miatt, s nem is döntöttem rosszul. Ugyan egy óra telt el a megtekintés óta, de még mindig ürességet érzek ezek után, ami minden bizonnyal nem lesz betöltve. 

Teljes bejegyzés

Célegyenesben!

A szabadidőt nagyon meg kell becsülni. A mai világban, ahol az embert könnyen bedarálhatja a munka gépezete, hogy közben elfelejt élni, pihenni, szórakozni. Nekem annyiból szerencsém van, hogy legalább olyan szakmát sikerült szereznem, ami gyerekkorom óta érdekelt, s ebben el is tudtam helyezkedni. Az más kérdés természetesen, hogy ebből önállóan egy saját külön életet felépíteni anyagi szempontból nem lehet, s az ország fizetésbeli helyzetét ismerve csak akkor lehetne, ha feljebb tudnék lépni a ranglétrán, vagy más jobban fizető munkát találnék. Ami egyelőre esélytelen, ámbár sokakhoz mérve összetehetem a kezemet, hogy legalább van munkám. Arról nem is beszélve, hogy a munkahely váltás jól sült el, s végre nem egy olyan helyen dolgozom, ahol a cél a dolgozók teljes kizsigerelése, s idegileg tönkretétele.
Ennek ellenére nem szabad elfelejteni, hogy jól viselem a munkát, attól még szükségem van a pihenésre. Főleg azért is, mert nagyon sok kedvenc időtöltésem háttérbe szorult, mert a kikapcsolódást úgy oldom meg már lassan másfél hete, hogy vagy nem vagyok itthon, vagy pedig kifulladásig zenét hallgatok. Ugyanis ezek a dolgok azok, amiktől ténylegesen ki tudok kapcsolódni. Azonban szerencsére eljutottam abba a szituációba, hogy volt lehetőségem választani a szabadságolást illetően, ami kissé már hiányzott nekem. 

Az év végi pörgésre való tekintettel év elején azonnal elindultak a szabadságolások, melyből egy hét volt az enyém februárban. Mondhatom azt, hogy kellemesen telt, hogy egy hétig nem kellett dolgoznom, de azért el kell ismernem, hogy sajnos hidegben nem igazán volt kedvem kimozdulni itthonról. Habár időm egy részét nem töltöttem itthon, de attól még sajnos nem telt a legjobban. Mivel még nem vagyok túl koros, így pár nap híján majdnem egy hónapnyi szabadságom jut egy évre, így aztán be kell nagyon osztani, hogy mikor is menjek, vagy ne menjek. Persze lehet bővíteni szabadnapokkal is, ámbár akkor viszont többet is kell dolgozni.
Szerencsére a jelenlegi munkahely úgy gondoskodik erről, hogy a szabad hétvégés munkahéthez adja hozzá a szabadságot, így aztán három havonta öt nap szabadsággal elmehetek egy hétre. Most kicsit sikeresen megcsúsztam, mert voltak betegségek, családi problémák kollégák részéről, így aztán már ideje volt, hogy én is kivehessen a jól megérdemelt egy hetemet. 

Üröm az örömben, hogy sajnálatosan el kellett döntenem, hogy pontosan mikor is akarok menni. Én úgy voltam vele, hogy minél hamarabb, azonban a szórakozáshoz szükség van anyagiakra is, mert azért egész nap itthon ülni, vagy csak elmenni valahová mindenféle költés nélkül nem nagyon szeretnék. Azonban most fennállt egy olyan lehetőség, hogy a két napos ünnepet felhasználva több napot tölthetek itthon úgy, hogy közben csak öt napra írnak ki, vagy pedig több napra írnak ki a szabad napjaim hátralévő részéből, s fizetési héten megyek el. Végül aztán (szerencsére) győzött a józan ész, így azt választottam, hogy kevesebb szabadságból származó napom legyen kiadva – ezzel spórolva nyárra -, s egybe essen az ünneppel, s ezáltal kevesebb szabadnappal, de ünnepnappal pótolva jobban járok.
Mit is tervezek? Első körben naprakész lesz a lassan egy hónapra megvásárolt új telefonom, amin annyi minden van, hogy nem árt, ha éppenséggel tisztítást végzek alkalmazások, s duplán meglévő zeneszámok terén. A töménytelen fotókról (van legalább 150), amit még nem mentettem le róla. Akkor természetesen van pár film is, amit érdemes lenne bepótolnom, hogy végre törölni tudjam a merevlemezemről. Sorozatok terén pótolni valóm kizárólag a Prison Break, aminek majd a napoknak nekiülök, hogy jövő héten csak a fináléval kelljen foglalkozni. Egy kilenc részes évad nem sok, bevállalható. Természetesen még ott van a Vészhelyzet is, melyet annak néztem, tetszett is, de csak tévében követtem. A kevés általam nézett sorozat miatt a régieket kellett elővennem, s mivel egyébként is kiestem a későbbiekben, így elölről kezdtem el, s tizenöt évadnyi szórakozás vár rám. Jelenleg megakadtam az első évadnál (mint tavaly), s a maradék tíz résszel minden bizonnyal végzek a héten. Legalábbis, ha nem adódik más program. 

Ugyanakkor bízom abban, hogy jó idő lesz, ámbár minden bizonnyal a kimozdulást majd valamikor délután hat utánra időzítem, mert megsülni nem óhajtok, s a kellemes esti levegőt jobban szeretem a fülledt délutáni állapottól eltérően. Természetesen már most tervezgetek hova kellene elmenni, így aztán bicajos „túráknak” nézek majd elébe, s majd frissíthetem a telefonom applikációját, hogy éppenséggel hány kilométert tettem meg éppen. Benne volt a pakliban egy mozizás is,de végül úgy döntöttem, hogy újra megnézve előzetesét az Alien Covenant-nak jobb lesz, ha megvárom a digitális változatot belőle, s itthon nekiülök. 

Downward Dog – 1×01 (Pilot)

Mi értelme van egy szériát berendelni a következő tévés évadra, majd az aktuális szezon utolsó előtti hetében premierre tűzni, nem tudom. Annyi viszont bizonyos, hogy megérkezett a Downward Dog, ami tulajdonképpen egynek elmegy csoportot erősíti, ámbár kérdés, hogy vajon meddig húzza majd a csatornánál. Hiszen átcsusszan szépen a nyárra, szóval sorsa valóban erősen kérdőjeles. 

Teljes bejegyzés

Upfronts: Sorozatfüggőséget akarok!

Menetrend szerint elindult idén ismét az Upfronts, ahol az amerikai nagy TV csatornák bejelentik az őszi műsorrendjüket. Továbbá mely sorozat tér vissza a következő idényben, melyet nem újítanak meg, s melyek azok, amelyek új szériák lesznek.
Persze többször leírtam, hogy régebben minden jobb volt. Nyilván ez annak volt köszönhető, hogy sok szabadidőm miatt sok sorozatot is néztem, s csak akkor hagytam abba, amikor lekerült a képernyőről. Aztán amikor megritkult a szabadidőm, akkor persze már én is magamtól abbahagytam a sorozatokat. Jelentősen lecsökkent a szériák száma, amit nézek. Azért elég érdekes, hogy tavaly kb. 15 új sorozatot vártam, amiből kettő még nem mutatkozott be, s egy maradt nézős. 

Folytatódik:
Chicago Fire, Chicago PD, Law & Order: Special Victims Unit, The Blacklist, Blindspot, Shades of Blue, Chicago Med, Superstore, This Is Us, Timeless, Taken, The Good Place, Great News, The Voice, Little Big Shots, The Wall, Better Late Than Never, Sunday Night Football, Dateline NBC, Football Night in America, Thursday Night Football

Kasza:
Emerald City, The Blacklist Redemption, Grimm, Powerless, Aquarius

Újoncok: 
Rise, Reverie, The Brave, Good Girls, Law & Order True Crime,Will & Grace, A.P. Bio, Champions, The Awesome Show, Ellen’s Game of Games, Genius Junior, The Handmade Project

Az NBC kínálatából igazából tavalyról a This Is Us volt az, amit azonnal be is próbáltam, amikor elindult. Ez az első olyan sorozat évek óta, ami szinte azonnal beszippantott, s ez ki is tartott az évad végéig. Természetesen már év közben megtudtuk, hogy lesz még két plusz évad, így ennek nagyon örültem már akkor is. Sajnos a The Good Place, Emerald City volt bepróbálós. Egyik sem maradt meg, igaz utóbbit a csatorna is kukázta. A Midnight, Texas pedig még mindig a premierjére vár. Így aztán sorsa kétséges.
Az újoncok közül Good Girls, Rise, Reverie.

Folytatódik: 
Lucifer, The X-Files, Brooklyn Nine-Nine, Bob’s Burgers, Family Guy, New Girl, The Simpsons, The Last Man on Earth, Gotham, Empire, The Mick, The Exorcist, Lethal Weapon, Star, Hell’s Kitchen, Masterchef Junior

Kasza: 
Rosewood, Sleepy Hollow, Bones, A.P.B., Son of Zorn, Making History, Pitch, Scream Queens

Újoncok:
9-1-1, The Orville, The Resident, The Gifted, Ghosted, L.A. to Vegas

Nos, FOX. Az újoncok közül kizárólag a The Exorcist próbáltam be, ami olyannyira „bejött”, hogy első rész után rögtön kaszáltam is. Viszont annak nagyon örülök, hogy a tizedik évad után is folytatódik a The X-Files. Felélesztett sorozatok még nincs vége, hiszen itt a nagy miértekre példa a Prison Break, aminek sorsa kétséges, s nálam pedig csak listán van, mert várom az epizódokat, hogy egyben megnézzem.
Az újoncok közül a The Gifted, Ghosted. 

Folytatódik: 
How To Get Away with Murder, Black-ish, Fresh off the Boat, The Goldbergs, The Middle, Grey’s Anatomy, Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D, Modern Family, Once Upon A Time, Scandal, Quantico, Designated Survivor, Speechless, American Housewife, Shark Tank, Dancing with the Stars, The Bachelor, The Bachelorette, To Tell The Truth, 20/20, America’s Funniest Home Videos

Kasza: 
Uncle Buck, Secrets and Lies, American Crime, Imaginary Mary, Conviction, The Real O’Neals, Notorious, The Catch, Last Man Standing, Dr. Ken, Time After Time, Mistresses

Újoncok: 
The Crossing, Deception, The Good Doctor, The Gospel of Kevin, Marvel’s Inhumans, Ten Days in The Valley, For The People, Splitting Up Together, Alex Inc., The Mayor, American Idol, Dancing with The Stars Junior, The Bachelor, Winter Games

…és az abc. Tavalyról igazából az Imaginary Mary-t, valamint a Downward Dog-t vártam. Elsőt nagyon utáltam, s szinte biztos is voltam benne, hogy előbb, vagy utóbb, de kaszálni fogják. Ez be is jött. Utóbbit nagyon akartam szeretni, s próbáltam is volna, ha éppenséggel bemutatták volna. Nem is igazán értem, hogy miért is jó egy szériát kitolni a sorozat idény végére, főleg akkor, ha a nyár sorozatok szempontjából nem is nagyon érdemleges. Bár mondjuk következő tévés évaddal nem kell számolnom se, mert a csatorna kínálatából semmi nem érdekel újoncok tekintetében, s nem is nézek semmit sem innen. 

Folytatódik: 
Life in Pieces, Code Black, Mom, The Big Bang Theory, Blue Bloods, Criminal Minds, Elementary, Hawaii Five-0, NCIS, NCIS: Los Angeles, Scorpion, NCIS: New Orleans, Madam Secretary, Bull, Man With a Plan, Kevin Can Wait, MacGyver, Superior Donuts, The Amazing Race, Survivor, Undercover Boss, 48 Hours, 60 Minutes

Kasza: 
Criminal Minds Beyond Borders, 2 Broke Girls, The Odd Couple, The Great Indoors, Doubt, Pure Genius, Training Day, Ransom

Újoncok:
Instinct, S.W.A.T., Seal Team, Wisdom of The Crowd, 9JKL, By The Book, Me Myself and I, Young Sheldon

A CBS nekem soha nem volt a kedvenc amerikai csatornám. Leginkább azért, mert szinte olyan, mintha nyugdíjasoknak gyártanának sorozatokat. Bár azért olykor tudtak felmutatni igazán jót is. Első körben biztosan folytatódik a The Big Bang Theory, amely kapott még két évadot. Azonban a legmeglepőbb, hogy a széria kapott egy spinoff sorozatot Young Sheldon címmel. Hogy hogyan is tud ez majd működni (szerintem egy bukni fog) kérdéses, de a bevezető epizódot mindenképpen bepróbálom. 

Folytatódik: 
The Flash, iZombie, Jane The Virgin, The Originals, The 100, Arrow, Supernatural, Legends of Tomorrow, Crazy Ex-Girlfriend, Supergirl, Riverdale

Kasza: 
Reign, The Vampire Diaries, No Tomorrow, Frequency

Újoncok: 
Life Sentence, Valor, Black Lightning, Dynasty

A The CW sohasem tartozott azok közé az adók közé, akiktől bármilyen érdemleges sorozatot is nekem találták volna ki. Ezek közül kivételek voltak, de mindegyiket elkaszáltam idővel. Az újoncok sem izgattak, szóval a felhozatal közül semmi sem érdekel. 

…és végül mi is számomra az idei upfronts utáni gondolat? Az, hogy ha a kábeles sorozatokat is alapul veszem, akkor kilenc sorozat folytatódik (ebből kapásból hét 13 epizódos csak), s hetet akarok majd bepróbálni. Plusz persze azokat, amelyekbe csak úgy beleakadok pozitív vélemények alapján. De saccolva jó, ha egy marad. Tehát még mindig várok olyan sorozatos szezont, ahol egy szombat és vasárnap délelőtt nem elég arra, hogy felzárkózzak a lemaradásaimmal. 

Fifty Shades Darker (2017)

Magyar cím: A sötét ötven árnyalata 

Jogosan teheti fel mindenki a kérdést, hogy minek is néz meg az ember egy olyan filmet, ami jóval a megtekintés előtt eldöntötte, hogy nem fog neki tetszeni. Ami egyébiránt hülyeség, de ha tisztában vagyunk az ízlésünkkel akkor részünkről nem.
A Fifty Shades Of Grey nekem nem igazán nyerte el a tetszésemet annak ellenére, hogy anyagilag nagyon nagy siker volt, s epedtek érte a nézők. Részemről nem volt más, mint egy film, ami nem szól másról, mint hogy hogyan is próbáljuk normálisnak beállítani, ha találkozunk egy férfival, szerelembe esünk, s számára a szexuális kielégülés az, ha kikötöz, elfenekel stb. 

Minden bizonnyal a regény, mely az alapkoncepciót biztosította, valamint a film feltehetően azért is oly sikeres, mert nagyon érdekes szemszögből próbálja bemutatni azt, hogy minden embernek része a szexualitás, s ezzel együtt a szexuális aktus, amely nem csak rózsák közötti lágy hempergést jelent, hanem elég durva megvalósítást is. 

Teljes bejegyzés