A bőség zavara jellemezte a 2015-ös évet!

Eme blog keretén belül már többször leírtam, hogy a szilveszter nekem nem létezik. Először is semmiféle ünnepi hangulatom nem volt, továbbá mivel alkoholt nem szoktam fogyasztani, így sajnos a kulturált szórakozás, mint lehetőség sajnos nekem kimaradt. Hozzá kell tennem, hogy ezen felül ilyenkor az utcát sem érzem biztonságosnak, így hát részemről van minden évben egy nap, amikor biztosan nem akarok itthonról kimozdulni. Nem is véletlen, hogy erre a napra sorozatosan bevállalom az aktuális kolléga helyett a szilveszteri műszakot, hogy ha már én nem óhajtok vigadni, akkor ő legalább megtegye.
Mai munkamorál nálam teljesen a béka feneke alatt volt, hiszen nagyjából négy órányi alvás után cammogtam be dolgozni. Persze a nap folyamán legalább négy energiaitalt megittam, ámbár ez sem segített, hogy pörögni tudjak, vagy ne ásítozzak minden tíz percben. A hideg megérkezett, így valamennyire felébredtem mire hazaértem. Ami viszont fix, hogy legjobb eshetőségben is este tízig óhajtok fennmaradni, de addig jó bloggerként szépen kilövök a virtuális térbe egy évösszegzőt.

Teljes bejegyzés

Shameless: 3.évad

Hogy miért is maradt abba a Shameless megtekintése, nem tudom. Minden bizonnyal a forgó hétköznapoknak volt köszönhető, hogy végül nem folytattam. Nemrégiben elcsípett itthoni vetítés alkalmával viszont úgy döntöttem, hogy ideje lenne folytatni. Így történt meg, hogy a második évad után szinte rekord gyorsasággal tettem magamévá a harmadik etapot is. ű

Teljes bejegyzés

Hitman (2015)

Magyar cím: Hitman – A 47-es ügynök

Egy népszerű számítógépes játékból filmet csinálni elég merész dolog. Leginkább azért, mert egyrészről el kell találni az arany középutat, melynek köszönhetően a játékos közösség is képes befogadni az adott tartalmat, illetve az új nézőket is képes bevonzani az adott film. Ami képes mindkettőt elérni abból iszonyatosan kevés van, hiszen a legtöbbjük már a rajtnál bebukik.
A játék nekem nem ismeretlen. Próbálkoztam is vele, de sajnos úgy keltem fel, hogy el kellett ismernem, hogy bizony ez nem az én világom. Inkább kerestem más elfoglaltságot. Évekkel ezelőtt volt már egy ilyen próbálkozás, s az is csak közepes szintig tudott felnőni egy hatalmas buktával. Ha az alapanyag nálam nem működött játékban, akkor talán működhet filmben. Legalábbis ezzel a tudattal ültem le ez elé. Természetesen szigorúan csak akkor, amikor már a mozikból kifutott, s fizikai adathordozón megjelenő státuszról van szó.

Teljes bejegyzés

Vacation (2015)

Magyar cím: Vakáció

Filmek terén nagyon nehéz manapság számomra is élvezhető alkotásokat találni. Főleg akkor, ha az vígjáték műfajban indul. Nagyon sok a remake és társai. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen műfajban indulók java része olyan poénokra épül, melyet én nem nagyon tudok elfogadni. Unalom nagy úr, s mivel nem nagyon láttam semmilyen előzetest, de a karakterfotók megfogtak, így úgy döntöttem, hogy tegnap esti egyik film, melyet bepróbálok nem más lesz, mint a Vacation.

Teljes bejegyzés

The Muppets (2011)

A Muppets figurákért soha nem rajongtam, még gyermekként sem. Habár azt bevallom, hogy nem is nagyon láttam semmilyen alkotást ezzel kapcsolatban kizárólag csak részleteket. De ennek ellenére valahogy eléggé negatívan csapódott le az is nálam. Ebből fakadóan pedig nem is érdekelt semmilyen vizuális tartalom velük kapcsolatban.
Az tény, hogy elég kacskaringós utat járt be a franchise egészen addig, míg idén meg nem érkezett az új sorozat, melyet azért egy unalmas délután bepróbáltam, s ennek köszönhetően fel is került a nézősök közé. Nem volt kérdés tehát, hogy ideje leporolni az előzményeket is, hogy vajon az ízlésem változott meg, vagy csak egyszerűen az új irányvonal az, ami tetszik.

Teljes bejegyzés

The Last Of Us: Remastered teszt

Platform: Playstation 4

Az emberek többsége a vizuális világban találja meg a szórakozási lehetőséget. Azonban továbbra is akadnak olyanok, akik nem szeretnek eme megalkotott világ passzív részesei lenni, s csak ülni vagy feküdni a képernyő előtt bámulva az ott történő események. Az aktív résztvevők pedig nem mások, mint a játékosok. Személyiségük egészen széles skálán mozog, hiszen kezdődik az alkalmi játékosokkal, s végződik az orvosi esetnek is felfogható függőkkel. Magamra nézve én valahol az arany középúton ballagok.
Egy játékosnak a társadalomkritika mellett mi jelenthet még problémát? Az exkluzív alkotások. Ezek azok, melyek egyetlen egy platformra érhetőek el, s bújtatott vásárlás ösztönzőként hatnak az emberekre. Megvoltam a számítógépemmel, s egyáltalán nem akartam játékkonzolt, mert nem volt (s most sincs) annyi cím, aminek többször nekiugranék. Ellenben filmnézési szokásom megvolt, s a The Last Of Us volt az, ami végül rávett, hogy DVD/Blu-ray lejátszóként is üzemeltethető Playstation 3-ba vessem a hitem. A minőség jelen volt mind grafika, mind tartalom tekintetében. De jött a következő konzol széria, s ezzel egyetemben a felújított képminőséggel megáldott Remastered kiadás. Egy év után végre ezt is magamévá tettem.

Teljes bejegyzés

Shameless: 2.évad

Amikor az ember nyomon követ sorozatokat, s az épp aktuálisoknak nincsen új epizódja, de ellenben unatkozik akkor többnyire el kell foglalnia magát valamivel. Ámbár akkor, amikor van egy felesleges órája, s mindenképpen meg akar nézni egy epizódot valamelyik szériából nem marad más, mint hogy új sorozatot keressen.
Annak idején iszonyatosan sok sorozatot néztem. Ennek egyik oka az volt, hogy az iskola mellett sok volt a szabadidő lévén kevés pénz volt szórakozásra, s ebből fakadóan a magánélet építésére. Másik oka pedig az volt, hogy ha elkezdtem egy szériát akármennyire is fájóan rossz lett én végig követtem. Utóbbi nálam megszűnt, így aztán olyan kaszálásokat hajtottam végre, hogy jelenleg talán öt olyan széria van, amit nyomon követek.

Általában elő szokott velem fordulni, hogy amikor másnap munkába kell mennem akkor az ágyban fekve keresek egy olyan TV csatornát, melynek kínálata olyan szinten unalmas számomra, hogy szinte bealszok rajta.Így történt meg, hogy az egyik kábel televízió jóvoltából belefutottam az amerikai Shameless reklámjába. Ennek köszönhetően gyűrtem le az első évadot. Ami azért érdekes, mert ez egy évvel ezelőtt volt, s valami miatt abba is maradt a sorozat nézése. De mivel megint beleakadt, s volt némi időm végigvittem ismét az elsőt, s hozzá pótoltam a másodikat is.

Teljes bejegyzés

Január helyett december

Playstation 4 beszerzésével megjelent az igény afelé, hogy az általam szeretett előző konzolos játékok Remastered kiadásban beszerezzem. Ugyan januárra terveztem lévén oda időzítettem be egy jóleső egy hetes szabit a decemberi bolondok háza után, de végül úgy döntöttem, hogy decemberre megrendelem a The Nathan Drake Collection-t.
A játékot használtan egy nem ellenőrzött felhasználótól 12 990 forintért tehettem volna magamévá (naná, hogy legalább egy ezres a szállítási költség), újonnan pedig a legolcsóbb helyen 15 990 forint, míg a legdrágább pedig 19 990 forint. Mivel az angol amazon oldalán is van lehetőség használt termék vásárlására, s egy olyan eladót találtam meg, akitől már többször rendeltem, így végül úgy döntöttem, hogy megfelelő lesz nekem 11 710 forintért a fentebb említett játék, noha a szállítási költség erre 1910 forint, hiszen Angliából érkezik.

A két hetes szállítási idő nem gond, hiszen egyébként sem lenne időm nagyon játszani. Mivel munka előtt, munka után nem is nagyon szoktam, így végül csak szabadnapokra korlátozódik ez a tevékenység, ami most erősen meg fog csappani.
Mivel a kiadvány az előző generációra kiadott három epizódot tartalmazza, így azt hiszem a december, s a január is le lesz fedve játék szempontjából.

Azok a „rohadt” DLC-k, azaz Baba Yaga trailer

A kiegészítő tartalmaknál jobban semmit nem utálok, ha játékokról van szó. Legjobban pont azért, mert pénzlehúzásnak tartom, hogy ahelyett, hogy egy teljes, s egy hosszú címet dobjanak piacra, inkább helyette egy, akár két évig bővítik, vagy pedig egyszerűen kivágnak belőle részeket, hogy aztán exkluzív címként adják tovább.
Na már most itt volt a Rise Of The Tomb Raider, mely talán alig egy hónapja jelent meg, de máris itt van egy kiegészítő tartalom. Világot nem váltott meg nálam a játék, s a konzolommal együtt már tovább is adtam. Azért bízom benne, hogy a PC-s változatban az alábbi kiegészítő is benne lesz.