A bőség zavara jellemezte a 2015-ös évet!

Eme blog keretén belül már többször leírtam, hogy a szilveszter nekem nem létezik. Először is semmiféle ünnepi hangulatom nem volt, továbbá mivel alkoholt nem szoktam fogyasztani, így sajnos a kulturált szórakozás, mint lehetőség sajnos nekem kimaradt. Hozzá kell tennem, hogy ezen felül ilyenkor az utcát sem érzem biztonságosnak, így hát részemről van minden évben egy nap, amikor biztosan nem akarok itthonról kimozdulni. Nem is véletlen, hogy erre a napra sorozatosan bevállalom az aktuális kolléga helyett a szilveszteri műszakot, hogy ha már én nem óhajtok vigadni, akkor ő legalább megtegye.
Mai munkamorál nálam teljesen a béka feneke alatt volt, hiszen nagyjából négy órányi alvás után cammogtam be dolgozni. Persze a nap folyamán legalább négy energiaitalt megittam, ámbár ez sem segített, hogy pörögni tudjak, vagy ne ásítozzak minden tíz percben. A hideg megérkezett, így valamennyire felébredtem mire hazaértem. Ami viszont fix, hogy legjobb eshetőségben is este tízig óhajtok fennmaradni, de addig jó bloggerként szépen kilövök a virtuális térbe egy évösszegzőt.

Tovább

Shameless: 3.évad

Hogy miért is maradt abba a Shameless megtekintése, nem tudom. Minden bizonnyal a forgó hétköznapoknak volt köszönhető, hogy végül nem folytattam. Nemrégiben elcsípett itthoni vetítés alkalmával viszont úgy döntöttem, hogy ideje lenne folytatni. Így történt meg, hogy a második évad után szinte rekord gyorsasággal tettem magamévá a harmadik etapot is. ű

Tovább

Hitman (2015)

Magyar cím: Hitman – A 47-es ügynök

Egy népszerű számítógépes játékból filmet csinálni elég merész dolog. Leginkább azért, mert egyrészről el kell találni az arany középutat, melynek köszönhetően a játékos közösség is képes befogadni az adott tartalmat, illetve az új nézőket is képes bevonzani az adott film. Ami képes mindkettőt elérni abból iszonyatosan kevés van, hiszen a legtöbbjük már a rajtnál bebukik.
A játék nekem nem ismeretlen. Próbálkoztam is vele, de sajnos úgy keltem fel, hogy el kellett ismernem, hogy bizony ez nem az én világom. Inkább kerestem más elfoglaltságot. Évekkel ezelőtt volt már egy ilyen próbálkozás, s az is csak közepes szintig tudott felnőni egy hatalmas buktával. Ha az alapanyag nálam nem működött játékban, akkor talán működhet filmben. Legalábbis ezzel a tudattal ültem le ez elé. Természetesen szigorúan csak akkor, amikor már a mozikból kifutott, s fizikai adathordozón megjelenő státuszról van szó.

Tovább

Vacation (2015)

Magyar cím: Vakáció

Filmek terén nagyon nehéz manapság számomra is élvezhető alkotásokat találni. Főleg akkor, ha az vígjáték műfajban indul. Nagyon sok a remake és társai. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen műfajban indulók java része olyan poénokra épül, melyet én nem nagyon tudok elfogadni. Unalom nagy úr, s mivel nem nagyon láttam semmilyen előzetest, de a karakterfotók megfogtak, így úgy döntöttem, hogy tegnap esti egyik film, melyet bepróbálok nem más lesz, mint a Vacation.

Tovább

The Muppets (2011)

A Muppets figurákért soha nem rajongtam, még gyermekként sem. Habár azt bevallom, hogy nem is nagyon láttam semmilyen alkotást ezzel kapcsolatban kizárólag csak részleteket. De ennek ellenére valahogy eléggé negatívan csapódott le az is nálam. Ebből fakadóan pedig nem is érdekelt semmilyen vizuális tartalom velük kapcsolatban.
Az tény, hogy elég kacskaringós utat járt be a franchise egészen addig, míg idén meg nem érkezett az új sorozat, melyet azért egy unalmas délután bepróbáltam, s ennek köszönhetően fel is került a nézősök közé. Nem volt kérdés tehát, hogy ideje leporolni az előzményeket is, hogy vajon az ízlésem változott meg, vagy csak egyszerűen az új irányvonal az, ami tetszik.

Tovább

The Last Of Us: Remastered teszt

Platform: Playstation 4

Az emberek többsége a vizuális világban találja meg a szórakozási lehetőséget. Azonban továbbra is akadnak olyanok, akik nem szeretnek eme megalkotott világ passzív részesei lenni, s csak ülni vagy feküdni a képernyő előtt bámulva az ott történő események. Az aktív résztvevők pedig nem mások, mint a játékosok. Személyiségük egészen széles skálán mozog, hiszen kezdődik az alkalmi játékosokkal, s végződik az orvosi esetnek is felfogható függőkkel. Magamra nézve én valahol az arany középúton ballagok.
Egy játékosnak a társadalomkritika mellett mi jelenthet még problémát? Az exkluzív alkotások. Ezek azok, melyek egyetlen egy platformra érhetőek el, s bújtatott vásárlás ösztönzőként hatnak az emberekre. Megvoltam a számítógépemmel, s egyáltalán nem akartam játékkonzolt, mert nem volt (s most sincs) annyi cím, aminek többször nekiugranék. Ellenben filmnézési szokásom megvolt, s a The Last Of Us volt az, ami végül rávett, hogy DVD/Blu-ray lejátszóként is üzemeltethető Playstation 3-ba vessem a hitem. A minőség jelen volt mind grafika, mind tartalom tekintetében. De jött a következő konzol széria, s ezzel egyetemben a felújított képminőséggel megáldott Remastered kiadás. Egy év után végre ezt is magamévá tettem.

Tovább

Shameless: 2.évad

Amikor az ember nyomon követ sorozatokat, s az épp aktuálisoknak nincsen új epizódja, de ellenben unatkozik akkor többnyire el kell foglalnia magát valamivel. Ámbár akkor, amikor van egy felesleges órája, s mindenképpen meg akar nézni egy epizódot valamelyik szériából nem marad más, mint hogy új sorozatot keressen.
Annak idején iszonyatosan sok sorozatot néztem. Ennek egyik oka az volt, hogy az iskola mellett sok volt a szabadidő lévén kevés pénz volt szórakozásra, s ebből fakadóan a magánélet építésére. Másik oka pedig az volt, hogy ha elkezdtem egy szériát akármennyire is fájóan rossz lett én végig követtem. Utóbbi nálam megszűnt, így aztán olyan kaszálásokat hajtottam végre, hogy jelenleg talán öt olyan széria van, amit nyomon követek.

Általában elő szokott velem fordulni, hogy amikor másnap munkába kell mennem akkor az ágyban fekve keresek egy olyan TV csatornát, melynek kínálata olyan szinten unalmas számomra, hogy szinte bealszok rajta.Így történt meg, hogy az egyik kábel televízió jóvoltából belefutottam az amerikai Shameless reklámjába. Ennek köszönhetően gyűrtem le az első évadot. Ami azért érdekes, mert ez egy évvel ezelőtt volt, s valami miatt abba is maradt a sorozat nézése. De mivel megint beleakadt, s volt némi időm végigvittem ismét az elsőt, s hozzá pótoltam a másodikat is.

Tovább

Január helyett december

Playstation 4 beszerzésével megjelent az igény afelé, hogy az általam szeretett előző konzolos játékok Remastered kiadásban beszerezzem. Ugyan januárra terveztem lévén oda időzítettem be egy jóleső egy hetes szabit a decemberi bolondok háza után, de végül úgy döntöttem, hogy decemberre megrendelem a The Nathan Drake Collection-t.
A játékot használtan egy nem ellenőrzött felhasználótól 12 990 forintért tehettem volna magamévá (naná, hogy legalább egy ezres a szállítási költség), újonnan pedig a legolcsóbb helyen 15 990 forint, míg a legdrágább pedig 19 990 forint. Mivel az angol amazon oldalán is van lehetőség használt termék vásárlására, s egy olyan eladót találtam meg, akitől már többször rendeltem, így végül úgy döntöttem, hogy megfelelő lesz nekem 11 710 forintért a fentebb említett játék, noha a szállítási költség erre 1910 forint, hiszen Angliából érkezik.

A két hetes szállítási idő nem gond, hiszen egyébként sem lenne időm nagyon játszani. Mivel munka előtt, munka után nem is nagyon szoktam, így végül csak szabadnapokra korlátozódik ez a tevékenység, ami most erősen meg fog csappani.
Mivel a kiadvány az előző generációra kiadott három epizódot tartalmazza, így azt hiszem a december, s a január is le lesz fedve játék szempontjából.

Azok a “rohadt” DLC-k, azaz Baba Yaga trailer

A kiegészítő tartalmaknál jobban semmit nem utálok, ha játékokról van szó. Legjobban pont azért, mert pénzlehúzásnak tartom, hogy ahelyett, hogy egy teljes, s egy hosszú címet dobjanak piacra, inkább helyette egy, akár két évig bővítik, vagy pedig egyszerűen kivágnak belőle részeket, hogy aztán exkluzív címként adják tovább.
Na már most itt volt a Rise Of The Tomb Raider, mely talán alig egy hónapja jelent meg, de máris itt van egy kiegészítő tartalom. Világot nem váltott meg nálam a játék, s a konzolommal együtt már tovább is adtam. Azért bízom benne, hogy a PC-s változatban az alábbi kiegészítő is benne lesz.

Telenovela – 1×01 (Pilot)

Emlékszem régen mennyi sorozatot néztem. Nem tudom eldönteni, hogy az én ízlésem változott radikálisan, vagy a szériák elvesztették a minőségüket. Mivel elég kevés cím van amit nyomon követek, így természetesen mindig érdekel, ha egy új széria mutatkozik be.
Bevallom a Telenovela felől nem sok mindent tudtam, azonban úgy döntöttem, hogy érdemes bepróbálni egyik húzónév miatt, hogy mit is tud majd felmutatni. Ámbár tény, hogy nem is vártam ettől a sorozattól sokat, de még így is bőven a nézhető szint alatt volt.

Tovább

Az bizonyos márciusi megjelenés!

Egészen pontosan három hónap van még a negyedik Uncharted epizód megjelenéséig, így aztán a készítők szépen sorra publikálnak különböző előzeteseket. Egyelőre véleményem szerint grafikailag szép lesz a játék, ámbár véleményem szerint a főhősön kissé sok volt a digitális ráncfelvarrás. Azért bízom benne, hogy nem ez lesz az utolsó rész a sorozat történelmében.

Jessica Jones – 1×01 (Pilot)

A sorozat szezon eléggé lagymatag, ha azt veszem alapul, hogy jelen pillanatban jó tippelésem eshetőségén van legalább öt sorozat, amit nyomon követek. Soha sem hátrány, ha éppenséggel jön valami új, amit aztán be lehet próbálni, hogy legyen mivel elmaradni. A Jessica Jones egyébként sem volt az, amire azonnal felkaptam a fejemet, de végül beadtam a derekamat, hogy az első részt magamévá tegyem.

jj000

Tovább

Ünnepi kavalkád!

… s mai nappal hivatalosan is beléptünk az év utolsó hónapjába, amiben helyett kapott két olyan ünnep is, amely majd minden bizonnyal megbolondítja az embereket. Igen: karácsony és a szilveszter.

02223Gyermekként nagyon élveztem mindkettőt, habár utóbbi azért hagyott némi hiányérzetet maga után. Felnőve azonban mindkét ünnep számomra jelentéktelenné vált. A karácsonyról nagyon sok pozitív emlékem van, habár leginkább a látványa az, ami továbbra is meggyönyörködtet, s egyetlen egy nagy negatívuma van, amit hiányolok: eme nemes ünnepkor a hóesés. Részemről ez az egyetlen csapadékforma, amit el tudok viselni, s csodálattal tudok előtte adózni.
Idén kicsivel következetesebb voltam mind munka, mind szabadidős tevékenység kapcsán. Az előző évekből tanulva már előre láttam, hogy az év utolsó két hónapja szokta nálam kicsapni a biztosítékot, így – egyesek nem tetszésére -, spóroltam a szabadságokkal, így végül novemberben ejtőzhettem egy egész hetet. Egyetlen egy nagy negatívuma volt, hogy sajnálatos módon megbetegedtem, így a megfázás ledöntött a lábamról. Az idén eszközölt egészségesebb táplálkozás viszont úgy néz ki, hogy megtette hatását, mert a döglődéses hullám mérhetetlen lázzal elmaradt, illetve egyetlen egy kellemetlenség volt: öt percenkénti orrfújás, mely sebes bőrrel végződött végül.

Nem maradt el a hónap túlóra nélkül sem. Igazából teljesen mindegy az a kettő, vagy négy óra, amit ráhúzok az alapra, hiszen elfáradás szempontjából nincs különbség a kettő között. Ugyan év elején megfogadtam, hogy ennyi volt részemről a plusz munka, de nem tudtam tartani eme fogadalmamat. Lévén hozzá vagyok szokva a számlámra érkező összeg mennyiségéhez, illetve vásárlásoknál is ezt a mennyiségi értéket vettem mindig alapul. Továbbá az sem hátrány, ha a többség húzódozik ettől, ha pihenőnapomat nem érinti legalább plusz pénzhez jutok. Munkanapomon pedig ritka az, amikor én itthonról kiteszem a lábam.
A decemberi beosztást alapul véve engedtem a kollégák karácsonyi, illetve szilveszteri vágyának, s ennek köszönhetően most lesz egy olyan decemberem, amiben nem kell azon aggódnom, hogy mikor fogom magam kipihenni. Ámbár már előre elterveztem, hogy ebben az utolsó hónapban mit is akarok majd csinálni.

Első körben mindenképp igyekszek azon, hogy úgy álljak a dolgokhoz, hogy lehetőleg ne legyen mentális agyzsugorodás hatása, így ismételten legtöbbször minden bizonnyal a vizuális szórakozások lesznek majd a terítéken főleg úgy, hogy a hétvégéket remekül megnyertem munka szempontjából. A hétköznap függő eset, hiszen az a mérvadó, hogy a másik fél mennyire is lesz szabad ekkor. Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy nem erőlködök a karácsonyon, hiszen már kinőttem belőle, s nem igénylem azt, hogy karácsonyfa legyen, vagy pedig feldíszítés alatt álljon a ház. A sütés, főzés minden bizonnyal meg lesz, mint kötelező program, de számomra kifog merülni ebben az ünneplés. Annak egyedül örülök, hogy lesz két olyan nap, amikor tényleg senki nem fog megsértődni, ha nem akarok közös programot senkivel. A szeret ünnepét pedig mindenképp a teljes rehabilitációmra fogom fordítani, azaz két napig nem szándékozom hosszabb időre emberekkel érintkezni. A szilveszteri programom pedig évek óta fix: mindenképpen a négy fal között, távol az emberek zajától. Ennek oka pedig az, hogy nem nagyon tudok olyat ünnepelni, aminek ünneplési értelmét nem látom, s mivel kifejezetten irritál az ittas emberek társasága, így a csoportosulást kihagyom. Hiszen mindig van egy valaki, aki aztán nem bír magával. Tapasztalat.

Többnyire mindig van előre valamilyen tervem. Főleg, ha vásárlás a fő. Még év elején elgondolkoztam azon, hogy mennyire is jó lenne Playstation 4-re váltani, hiszen tudását (főleg felbontás terén) iszonyatosan ki tudnám használni. A gép ára továbbra is horrorisztikus, legalább én nem adnék érte ennyit. Mivel az igényem lappadás helyett nőtt, így végül úgy döntöttem, hogy januárban majd beszámítással megvásárolok egyet. Viszont a konzoljaim beszámításának mértéke elég alacsony lett volna, így végül karácsonyi időszakot kihasználva szépen feldobtam őket az aukciós oldalakra. A beszámítással kalkulált árral szemben legalább 40%-al több “profit” folyt be, így végül vékony 25 ezerrel kellett megtoldanom a fizetésemből. Nem vártam: tegnapi napon tulajdonosa lettem egy Playstation 4-nek, melyhez a The Last Of Us újragondolt, grafikailag feltuningolt változatát választottam. Egyelőre keresem az állam, hiszen fantasztikusra sikerült, s január elején pedig majd érkezik ő is:

056

Kockulás nem lesz ezerrel, hiszen fejet is kellene szellőztetni, így majd arra is keresek majd házon kívüli programot. Legalábbis úgy, hogy közben ne fagyjak meg.