Heroes: Reborn – Pilot (1×01)

Valamikor réges-régen, saccolva nyolc évvel ezelőtt itthon a TV2 elkezdett hirdetni egy sorozatot Hősök címmel. Felfigyeltem rá, s kíváncsian vártam. Ha emlékeim nem csalnak vasárnapi premierrel számoltam. Mielőtt még leülhettem volna a képernyő elé nagyjából két nappal a magyar bemutató előtt volt osztálytársam járt nálam, aki egy DVD lemezt nyomott a kezembe Heroes felirattal mondván neki ez a kedvenc sorozata. És végül nekem is az egyik kedvencem lett.
Az első, s második évad számomra nagyon élvezetes volt, de utána viszont elvesztette a varázsát. A negyedik etap valamennyire bejött, de befejezését nem cliffhanger-nek éltem meg, hanem egy remek lezárásnak. Az össznézőszám viszont elég volt arra, hogy az amerikai anyacsatorna lezártnak tekintse a sorozatot.

Én egyre inkább azt érzem, hogy a rebootok, s a folytatások korát éljük, s alig van eredeti, s valóban egyedi ötletek alapján megvalósuló film, vagy sorozat. Lehet ezért is koptam már ki a moziból, s van tíz alatt az általam nyomon követett aktuális sorozatok száma. Annak ellenére, hogy nem voltam nagy rajongója az eredeti szériának a Heroes: Reborn-ra én is felkaptam a fejem még akkor is, ha meglepően korainak éreztem a feltámasztását a franchise-nak. Az más kérdés, hogy a bejelentés után majdnem másfél évet kellett várni arra, hogy ma megnézhessem a dupla epizódos premiert.

h101.mkv_snapshot_00.11.40_[2015.09.25_13.12.00]

Teljes bejegyzés

The Muppets – Pilot (1×01)

Mi a jó abban, hogy ha valaki sorozatos portálokat olvas? Első körben az, hogy olyan szériákról is olvashat, ami bejöhet, de viszont nem biztos, hogy valaha is hallott volna róla. Amikor elkezdődik az amerikai tévés upfronts májusban kevés sorozat az, ami felkelti a figyelmemet, majd végül többnyire azok lesznek nézősek, melyeket nem is vártam. Hanem azok, amelyek egy bejegyzésnek, vagy hozzászólásnak köszönhetően felhívják magukra a figyelmet.
Mindenképpen szeretném hozzátenni, hogy annak ellenére, hogy ismerem a Muppet show karaktereit soha egyetlen egy részt sem láttam belőle, csak részleteket. De ennek ellenére rühelltem is eléggé. Aztán idén indult egy sorozat ezeknek a karaktereknek a szereplésével, s leírás alapján kedvet is kaptam hozzá.

tm101.mkv_snapshot_00.30_[2015.09.25_16.14.21]

Teljes bejegyzés

November, merre vagy???

Azt hiszem lassan már olyan kiegészítőt is kell keresnem a bloghoz, hogy egy adott címke tiltólistára tehető. Habár tény, hogy rajongónak számítok, ha a Tomb Raider szériáról van szó. Ellenben idén aztán a sorozat igencsak előtérbe került a rengeteg megjelenéssel kapcsolatban, illetve a novemberben érkező következő részről.
Erről futott be két videó, ami egyre inkább meggyőzött arról, hogy a PC-s megjelenés előtt videokártya csere lesz majd indokolt. Ugyan szintén Xbox One-s videók, de remélem képeken kívül látunk mozgóképes megoldásokat is a 360-as változatból, melyet már előrendeltem.

Megjelenés november 13. Várjuk!

Végére pedig jusson egy hangulatos előzetes:

Scream Queens – Pilot (1×01)

Elkezdődött a szeptember, s vizuális szórakozás szempontjából bizony jönnek a sorozatok is. Bevallom a Scream Queens nekem felkeltette az érdeklődésemet mikor bejelentésre került, de szinte semmilyen hírt nem követtem nyomon vele kapcsolatba. Ennek annyi az oka, hogy egyszerűen egy kellemes popcorn szériát láttam benne, ami még szórakoztató is lehet. Mai napig vártam a megtekintésre szabadidő híján, de azt kell mondanom, hogy idén sorozat szempontjából ekkora moslékot még nem láttam!

sq101.mkv_snapshot_02.41_[2015.09.25_15.35.23]

Teljes bejegyzés

Munkaügyi rémálom

Sokszor merült fel bennem az, hogy kezdek olyan lenni, akinek van egy szikla szilárd véleménye egy bizonyos dologról, majd szépen „segget csinálok a számból” féle megvalósítással szembe hugyozom azt. De olyan Istenesen.
Elkezdődött az ősz, s ez nagyjából minden diák életében azt jelenti, hogy bizony vége a lustulásnak (már ha volt, természetesen), s most már keményen neki kell feküdni az iskolapadnak. Erről temérdek bejegyzés kering a neten, s nem csak az oktatásban még benne levő ismerőseimről beszélek. Az ősz nekünk, munkavállalóknak többnyire azt jeleneti, hogy elfogyott a szabadság (már, ha olyan helyen dolgozunk, ahol valamennyire legális a működés, s a szabadság nem csak papíron létezik), hiszen ilyenkor történik meg az, hogy hirtelenjében azon kapja magát az ember, hogy mást sem csinál, mint dolgozni jár. Mindeközben pedig a szabadideje eléggé megcsappant. Én is ezt tapasztalatom, viszont a különféle kormányintézkedéseknek hála tavalyhoz képest valamennyire csökkent is a fizetésem. A rengeteg levonás az, ami nem tetszik, s emiatt sem tetszett, hogy miután végig túlóráztam a júliusi hónapot szinte annak az összegnek több, mint a fele elment adóba arra az álláspontra jutottam, hogy bizony inkább azt a bizonyos övet kell szorosabbra venni, mintsem orrba-szájba dolgozni.

Ez a dolog addig működött, míg a felkéréseknél nem azt kezdtem számolgatni, hogy vajon mennyivel is tudnék többet keresni nettóban. Ennek „örömére” az augusztusi hónapban ismét töltöttem benn némi plusz időt, ami csak részben bizonyult jó döntésnek, hiszen így a szabadság miatt kieső munkanapok pótolva lettek anyagilag. Ekkor itthon szokásosan elkezdtem a „tököm tele van, hogy semmi szabadidőm nincs a túlórák miatt”, s megfogadtam, hogy ennyi volt részemről. Elég a normális nyolc órás munkanapok nekem. Eme állásfoglalásom tartott nagyjából két és fél hétig. A Blu-ray címkére kattintva látható, hogy mennyi eredeti kiadvánnyal gazdagodtam potom pénzért, azonban tökéletesen érvényesült a „sok kicsi sokra megy” elv. Mivel nem szerettem volna később ebből problémát, hogy vissza kell fognom magam anyagilag, így végül úgy döntöttem, hogy bevállalok plusz munkát. Kérdés persze adott, hogy vajon ez mennyire is volt jövedelmező nekem. Ámbár tény, hogy ez csak majd a fizetéskor fog majd eldőlni.
melos2sxc-512x382

Ennek egyetlen egy negatívuma volt ismét, hogy a pihenésre és szórakozásra fordított időm csappant meg jelentősen, melyet úgy próbáltam ellensúlyozni, hogy amikor lehetőségem volt a telefonomat használtam, hogy tudjak megnézni egy sorozat epizódot, vagy zenét hallgassak. Természetesen előfordult, hogy akár egy napot is feláldoztam, hogy azon az egyetlenen valamit csináljak, melyre nem jutott idő. Ilyen volt a „gamer-nap”, melynek keretén belül a Tomb Raider Chronicles-t tettem úgy magamévá, hogy a játéknak addig nagyjából csak a 30%-át teljesítettem. Persze nem kell mondanom, hogy másnap mennyire zsongott a fejem, meg a szemem a sok játéktól.
Mindezek mellett a munkába való eljutási időn is próbáltam spórolni, melyen az időjárás előrejelzés szerencsésen keresztbe húzott. Egyrészről örültem, hogy az izzasztó meleg eltűnik végre az életemből, s kicsit szomorú voltam, hogy az én „vasparipámat” ezeken a napokon nyugdíjaznom kell. Az esernyőm készen áll mindenre jóra, azonban a hét elejére ígért esős napok viszont csak hétvégére értek ide, így nagyon örültem, amikor gyalog indultam neki a munkába, s közben pedig simán időt tudtam volna spórolni, ha kerékpárt tudtam volna igénybe venni.

Hogy milyen is lesz-e a következő hónap az többnyire az adott végén derült ki mindig, hiszen nincs stabil munkaidőm köszönhetően a két műszakos műszakrendnek. Kissé csapkodtam a fejem, hogy mire számíthatok, hiszen a novemberi játékmegjelenést alapul véve az összes szabadságomat egy bizonyos hétre írtam, így szeptember, október szabadság nélkül maradt, s amiben bízhattam kivétel nélkül a pihenőnap. Erre tökéletesen rákontrázott kollégám, aki közölte távozását, s lelki szemeim előtt lebegett, hogy bizony nem szeretném tudni, hogy hogyan is fog alakulni a munkanapjaim száma, s megvalósítása a következő hónapban. Eme rémálmom be is következett, ugyanis kezembe véve a következő havi beosztást kijelenthetem, hogy bizony a hónap első fele nem túlságosan munkaerő barát. Ha erre még ráteszem azt, hogy a túlóra lebeg szemem előtt… háááát. De ugye, ha akarok vásárolni…

Egyelőre nagyon bízom abban, hogy eme rendszer hamarosan helyre áll, s én is készen leszek arra, hogy tartósabban tudjak kikapcsolódni, mert az alvás még nem jelenti, hogy teljesen helyreálljon a lelki világom. Lassan már azon gondolkodtam, hogy nyomtatok ki magamról fényképeket, s szétosztogatom mindenkinek, hogy ne felejtsék el, hogy hogyan is nézek ki…

Újabb mozgóképeken a Rise Of The Tomb Raider!

Nemrégiben újabb videó látott napvilágot a novemberben megjelenésre kerülő új epizódról. Pöppet elmaradtam vele lévén a munka eléggé visszarántott, így a hírekkel nem nagyon voltam képben.
Ami mindenképp bizonyos, hogy november 13-án érkezik Xbox One és a Xbox 360 konzolokra egyelőre. Utóbbival rendelkezem, szóval bízom benne, hogy elfogadható grafikával fog jönni, s ugyanolyan élvezhető lesz majd, mint az előző epizódok. Persze nálam a maximális grafikai élmény miatt instant vásárlós lesz a PC változat is.

Ami egyelőre mindenképp pozitívum számomra, hogy esett a Xbox 360-as ára, habár még így is 13.990 forintot kóstál. Kintről megrendelni sincs értelme, lévén nem spórolnék sokat, sajnos.
Ellenben bízom benne, hogy remek lesz ez is, hiszen a november zsúfolt lett volna anyagilag, így végül visszamondtam a Star Wars Blu-ray változatát, s helyette inkább Croft kisasszony új kalandját választottam. Bízom benne, hogy nem volt rossz döntés.

Zoo: 1.évad

Az uborkaszezonban is van élet? Legalábbis, ami a sorozatokat illeti?
Egyetlen egy dolog miatt nem szerettem a nyarat mióta sorozatokat nézek. Méghozzá azért, mert többnyire májusban leköszön az összes, s szeptemberig szinte semmi nézni való nincsen. Ebből fakadóan nagyon örültem, hogy megérkezett a Zoo, amelyről az a véleményem, hogy üde színfolt volt a forróságban még akkor is, ha nem váltott meg napvilágot. De azért szívesen elnézegettem.

Teljes bejegyzés

Fókuszban a filmek!

Aki nem csak egy alkalommal tévedt ide, hanem többszöri alkalommal az tudja nagyon, hogy egyik kedvenc szórakozási tevékenységeim a vizuális tartalmakhoz kötheti.
Én is azok közé tartozom, akiknek iszonyatosan sok lemezzel rendelkeznek rájuk kiírt tartalmakkal. Azonban akadnak olyanok, amelyekről az a véleményem, hogy megéri megvásárolni őket ezáltal támogatva a készítőket, kiadókat, illetve a tartalom olyan minőségi termék, melyet szívesen felteszek a polcomra, hogy aztán elégedetten levehessem őket. Játék szoftver tekintetében elsődleges ilyenkor, hogy ne kelljen tökölnöm különböző letölthető változatokkal, amely vagy működik vagy nem (ámbár kizárólag a Tomb Raider széria darabjai voltak, amelyeket hajlandó voltam kezdő áron megvenni a megjelenés napján), míg filmek tekintetében a tömörítetlen transzfer, illetve az extrák, melyek megadják a kezdő lökést.

Lehet fikázni, de annak idején moziban láttam az Alien vs. Predator-t, s nagyon tetszett. Ámbár tény, hogy nem is próbáltam hasonlítani semmihez. Itthon a kiadvány már nem érhető el, s roppant vonzó volt, hogy kintről 1200 forintért megvásárolhattam. Hogy olcsóbban jöjjek ki, így három filmet (Alien vs. Predator 2, Silent Hill Revelations) rendeltem, de még így is 4 ezer forint (!!!) volt az összeg, amit kifizettem szállítási költséggel együtt!  Így azt hiszem a jövőben majd fogok még rendelni az angol amazon oldaláról.
Tavaly gondolkodtam, hogy moziban kellene megnézni a Maleficent (idehaza Demóna) című alkotást, de végül nem jutottam el rá. Végül nem történt meg, így itthon néztem meg. A kép és a film minősége nekem tetszett. Ugyan online megrendelhető 2990 forintért, de mivel erre még 1200 forint szállítási költség jön rá, így úgy voltam vele, hogy majd akkor rendelem meg, ha többet vásárolok itthon eredeti kópiát. Mivel ügyes voltam, s izzó nélkül maradtam a szobámban a helyi MediaMarkt-ot vettem célba lévén ott kipróbálható az összes ilyen termék. Ekkor futottam bele a filmbe, s úgy döntöttem, hogy megvásárolom.

Hisilicon Balong

 

Újabb videókon mozog Nathan Drake!

Az Uncharted egyik személyes kedvencem, ami már akkor belopta magát a szívembe, amikor még nem is rendelkeztem konzollal. Ez volt az a cím, amiatt nagyon féltékeny voltam a konzol tulajokra, hiszen pár gameplay videókból is látszódott, hogy minőségi anyaggal van dolguk. Elég sok év telt el, mire rászántam magam egy Playstation 3 vásárlására, habár tény, hogy Blu-ray lejátszót (is) akartam kiváltani vele, így rossz vétel nem volt, hogy csak kevés játékot játszottam ki rajta, illetve még kevesebbet birtoklok.
Egyetlen egy negatívumot tudnék felhozni, ami nem más, mint látvány terén az alacsony felbontású textúrák, melyek sajnos némi „mosott és recés” hatást kölcsönöznek a megalkotott látványnak egy full HD felbontású TV-n. Ennek ellenére is azt gondolom, hogy remekül néz ki még így is. A Playstation 4 konzolon és az erre kiadott és kiadásra tervezett változatokat beszerezésén azért gondolkodok, mert a fentebb említett negatívum eltűnne a nagy felbontás, s a magasabb képfrissítés miatt, illetve a következő generációs konzolt is tudnám használni Blu-ray lejátszóként.

Vásárlási ösztönzőnek kiválóan hatott az alábbi videó, mely tanúsítja, hogy iszonyatosan jól sikerült  port.

Kezdő ár nagyjából 20 ezer forint lesz, de én inkább megvárom, míg leesik legalább a felére, hogy érdemes legyen megrendelni. Utána majd ráér beszerezni a hozzá szükséges konzolt, ami minden bizonnyal magával hozza, hogy a jelenlegi eladásra kerül majd a megvásárolt szoftverekkel együtt. Bízom benne, hogy jövő ilyenkor már a játékról megszületett bejegyzést fogom írni.

Come To Silent Hill!

Mióta rájöttem, hogy az angol amazon oldalán a regisztrált felhasználóktól is lehet rendelni bevallom nehezen álltam meg, hogy ezer forintos (!!!) tételeket ne fizessek ki. Mert legyünk őszinték, hogy eredeti Blu-ray ennyiért nagyon megéri. Főleg, hogy ebben benne van a szállítási költség is.
Persze magyar vonatkozás nélküli kiadványról van szó, de aki valamilyen szinten tud angol nyelven, annak komolyabb baja nem lehet.

Egyébiránt nagyon tetszett a Silent Hill Revelation, melynek sajnáltam a bukását. Azt viszont még jobban sajnáltam, hogy itthon nem jelent meg csak DVD-n. Így ezt pótoltam, s megrendeltem.

Hisilicon Balong

hdr

Hisilicon Balong

Azt hiszen havonta 2-3 új kiadványra majd benevezek. Végül is olcsóbban megúszom, mint ha vennék egy írható Blu-ray lemezt, melyre kiírjam a filmet.