Eternal Sunshine Of The Spotless Mind (2004)

Magyar cím: Egy makulátlan elme örök ragyogása

Az elmúlt években iszonyú sokat hallottam erről a filmről, de ha választ kellene adnom, akkor csak néznék magam elé, hogy miért is nem tekintettem meg eddig. Minap megint olvastam róla egy cikket, s azt gondoltam, hogy nagyjából tizenegy év épp elég volt ahhoz, hogy megnézzem már, hogy én is tudjak róla nyilatkozni. Így végül úgy döntöttem, hogy a mai este filmnézéséhez ezt fogom választani.

es.00

Tovább

Extraterrestrial (2014)

Mai napig emlékszem, hogy gyermekként (is) mennyire érdekeltek azok a témák, melyeknek a középpontjában a természetfeletti dolgok álltak. Ezekről azt kell tudni, hogy olyannyira felkeltették a figyelmemet, hogy még akkor is képes voltam megnézni az ilyenekről szóló alkotásokat, amikor tudtam, hogy aznap minden bizonnyal nem fogok tudni majd aludni.
Ilyen voltam gyerekként. Mai napig emlékszem, hogy akadtak olyan filmek, sorozatok, melyek idegen lényekről, szellemekről szóltak olyannyira, hogy utána legalább három napig nem mertem sötét szobába bemenni, vagy éjszaka világítás nélkül a hátsó kertbe kimenni. Nem tűnt el az érdeklődésem a téma iránt, de azért valamennyire változott a rám gyakorolt hatása. Pont emiatt is sajnálom, hogy nagyon kevés film készül ebben a témakörben, s még kevesebb az, amire azt tudom mondani, hogy minőségi.

extraterrestrial.2014.00

Tovább

Középpontban: a játékfüggőség!

Sokszor gondolkodtam azon, hogy vajon milyen is lenne az életem szórakozás szempontjából, ha mondjuk egy nagyobb városban laknék, mint mondjuk Budapest, ahol aztán tényleg van minden, amit az ember megkíván. Ezzel szemben persze nem élek kis városban, csak sajnos a szórakozási lehetőségek tárháza számomra eléggé véges, s szegényes. Ha ingyenes szórakozási lehetőségről van szó, akkor marad a sétálgatás, vagy a közeli zöld övezetekbe való kirándulás, bicajozás, vagy pedig a másik településen található szabad strand. Városon belül pedig marad a mozi, s a helyi fizetős strand.
Mivel nem preferálom az alkoholt szórakozás szempontjából, s az illuminált emberek sem a kedvenceim, így a bulik, szórakozóhelyek, kocsmák, diszkók kimaradtak az életemből. Részben ennek is volt köszönhető, hogy a vizuális szórakozások felé fordultam. S véleményem szerint talán jobban megéri, hiszen hónapokkal később is fel tudom mutatni (esetleg értékesíteni) az általam megvásárolt terméket ellenben egy átszórakozott éjszakát, s annak fogyasztási termékeit nem.

A munka világába történő belépés számomra azért is volt jelentős, s hozott magával pozitív dolgokat, mert így végre kiteljesedett eme szórakozási vágyam. Ugyan környezetemben is csak azokkal osztom meg ezeket, akik hasonlóak mint én, hiszen ők is osztják az én véleményemet. Ugyan nem vagyok nagy játékos, hiszen van, amikor akár két hétig sem játszok semmivel, de van mikor egy hétig csak ezzel szórakozom, ha itthon vagyok. Jön a tél, így nagyjából megint ezek a dolgok lesznek majd a középpontban, ha nem tudok majd sehová se menni.
Jön a Rise Of Tomb Raider PC-re is, s gondolkodóba estem, hogy talán illene frissíteni ismét a konfigurációm perifériáit, hiszen nem biztos, hogy a lassan három éve megvásárolt GTX 760-as videokártya elég lesz a maximális vizuális élményhez. Így jelenleg egy GTX 970-es kártyámban gondolkodom szintén a Gigabyte műhelyéből:

970

A kártya bitang nagy, így valószínűleg okozhat némi problémát a gépházba való betevésnél, de mivel az előző is nagyobb, mint ami beférne így, ha a magasság valóban valós, s azonos a jelenlegivel, akkor elméletileg gond nem lehet vele. A vásárlást jövő év elejére tervezem olyan január végére, február elejére, hiszen úgy döntöttem, hogy inkább előre összegyűjtöm az adott összeget, mint hogy beleköltsek a hitelkeretembe, s aztán pedig fogjam a fejem, ha bejön valami váratlan kiadás.

Fear The Walking Dead – Pilot (1×01)

Öt évvel ezelőtt nekem nagyon tetszett a The Walking Dead bevezető epizódja, melynél nem véletlenül használtam a minőség jelzőt. Azonnal berántott a sorozat, s a nézettség is azt bizonyítja, hogy a nép kajálja, hiszen epizódról epizódra nőtt, s még mindig nem tudja senki, hogy hol is fog megállni. Sajnos időközben számomra elkopott a sorozat, s nem is véletlen részemről, hogy az ötödik évad nekem már az utolsó volt.
Mindezek ellenére mégis felkaptam a fejemet, amikor megtudtam, hogy lesz egy spinoff sorozat. Leginkább azért is keltette fel a figyelmemet, mert az eredeti sorozatban volt egy kis hiányérzete az embernek. Pontosan annak azok a momentumok hiányoztak, amelyek bemutatták volna, hogy tulajdonképpen hogyan is terjedt el a vírus. Íme a Fear The Walking Dead, mely ezt a hiányosságot igyekszik pótolni.

ftwd00

Tovább

Homeward Bound 2 – Lost In San Francisco

Magyar cím: Úton hazafelé 2 – Elveszve San Francisco-ban

Tovább csatangolok a vizuális világban kitaposott ösvényen, s a sorozatok helyét átvették a filmek erőteljesen (erre is utal a megszaporodott bejegyzések mennyisége). Legalábbis addig, míg el nem kezdődik a szeptember, s nem lesz annyi széria, amit megéri majd bepróbálni, s majd végül elkezdeni nézni is hosszú távon. Addig pedig itt keresek majd valamit, amivel el tudom magam szórakoztatni.
Újdonságok kevesek vannak, viszont sajnos ezek közül nagyon sok az olyan, amit tényleg nem éri meg bevállalni, hiszen csak felesleges idővesztegetés lenne. Ebből fakadóan úgy döntöttem, hogy ideje lenne azokat az alkotásokat is újranézni, amelyeket régen láttam, tetszett, de valami miatt a feledés homályába veszett. Itt van a Homeward Bound is, aminek az első része nagyon tetszett, így nem volt kérdés, hogy bevállalom a folytatást is, amelyre ténylegesen nem emlékeztem.

uh00

 

Tovább

Rogue

Magyar cím: A fenevad

Minap egy közösségi portálnak köszönhetően beleakadtam egy oldal ajánlásba, amely népszerű sci-fi filmeket vonultatott fel. Nagyjából 900 darab alkotás volt ezen a listán (bár kérdés, hogy eme film hogyan került fel rá), de úgy voltam vele végig nézem, hiszen tartalmi ismertető is volt hozzá. Úgy döntöttem szemezgetek róla, hogy legyen mivel elütni az unalmas óráimat ilyen esős időben. Így bukkantam rá erre a filmre, mely középpontjában egy nagyra nőtt krokodil áll.

Rogue 2007 00

Tovább

The Nathan Drake Collection ps3 vs. ps4 trailer

Egyre inkább izgalmasabb azok a címek, amelyek napvilágot látnak a sony új játékkonzolján. Ha őszinte akarok lenni akkor leginkább az mozgat, hogy a jelenlegi konzolon nem túlságosan látványbarát egy Full HD TV-n egy sima HD felbontású anyag. Így azt kell mondanom, hogy sokszor azért ez bántja a szememet. Azonban a Sony most szépen elkezdi kiadni sikercímeit az új konzoljára méghozzá nagy felbontásban, s kicsit csiszolva a grafikán. Emiatt is fáj egyre a szívem, de megvárom még az ára csökkenjen legalább 30 ezer forinttal. Addig viszont itt egy kedvcsináló a Nathan Drake Collection-höz, amelyben összehasonlítják a két konzolos változatot.

9 (2009)

Magyar cím: 9

Még a megjelenés idejében láttam eme animációs filmet, de olyan szinten a feledés homályába veszett, hogy egyszerűen nem bírtam ki, hogy ne üljek neki még egyszer, amikor ismét “utamba került”.
Nem mondanám, hogy szerettem, de tetszeni tetszett. Mindenképp érdekesnek találtam, hogy a készítők hogyan is mesélik el az emberek pusztulását úgy, hogy az akár egy gyermeknek is értelmezhető legyen. Persze csak bizonyos kortól. Véleményem szerint műfaján belül egy olyan alkotással van dolgunk, amit bárki bepróbálhat, amennyiben a posztapokaliptikus téma vonzza.

9.00

Tovább

Avengers: Age Of Ultron

Magyar cím: Bosszúállók: Ultron kora

Régen nagyon szerettem a szuperhősös filmeket. Nem tudom miért, de nagyon kevés volt az olyan, ami nem tetszett volna. Azok leginkább tényleg azokra volt jellemző, ami majdnem nulla költségvetésből készült, s iszonyatosan vér ciki jelenetekkel volt teletűzdelve. Az évek múltán azonban azt kell mondanom, hogy eme felállás megváltozott. Nagyjából saccolva olyan 2006 óta nagyon nem is láttam olyan filmet, ami tetszett volna.
A környezetemben szinte mindenki megvan őrülve eme filmért, s bizony az interneten is csak csupa pozitívat olvastam róla úgy, hogy közben igazából nem is nagyon estem hanyatt már az előzetesétől sem. De végül megtört a jég, s végül bevállaltam az első részt. De továbbra sem tudtam, hogy mit is eszik ezen a nép. De mivel a kedvenc karakterem benne volt, így hát esős délutánon végül bepróbáltam a másodikat is, természetesen szigorúan itthon.

Avengers.Age.of.Ultron.2015.00

Tovább

Honey, I Shrunk The Kids

Magyar cím: Drágám, a kölykök összementek

Végül ahelyett, hogy olyan alkotásokat próbáltam volna be, amiket még nem láttam folytattam a retró sort. Következő film a Drágám, a kölykök összementek című alkotás volt, melyet gyerekként láttam először, s utoljára. Annyi rémlett, hogy volt belőle egy folytatás, ami nem ért fel az első rész szintjére, illetve még lett egy sorozat is, mi minőségileg… hát a béka rottyantója alatt volt. Szintén kíváncsi voltam, hogy vajon milyen is lesz megnézni felnőttként, de úgy voltam vele, ha már van HD változat belőle, akkor már megéri bepróbálni. Habár megpróbáltam úgy nekiülni, hogy legalább harminc éves filmről van szó.

Honey.I.Shrunk.the.Kids.00

Tovább

Homeward Bound – The Incredible Journey

Magyar cím: Úton hazafelé – Egy hihetetlen utazás

Mivel a sorozatokkal hadilábon állok (azaz nincs mit nézni), valamit azért csak kellett találnom az unalmasabb pillanatokra. Amikor áttértem a HD minőségű tartalmakra elkezdtem egy listát vezetni, hogy melyeket sikerült beszereznem. Még a szabadságom előtt mindegyik cím kapott egy jelzést, amit szerettem volna megtekinteni, de sajnos úgy alakult, hogy végül csak párat sikerült megnéznem. Ennek oka leginkább az volt, hogy elsősorban újdonságra vágytam.
Az igazság az, hogy végül mégsem azokat vettem előre, amiket még nem láttam, hanem gyakorlatilag azokat, amelyek régen kedvenceim voltak, de a feledés homályába merült. Ilyen a Homeward Bound, amit gyerekként imádtam, így érdekes volt felnőttként újranézni.

Úton Hazafelé .00

Tovább

Hamarosan: Cities: Skylines – After Dark

Nálam hatalmas sikert ért el a Cities: Skylines. Bár mondjuk tény, hogy mostanában eléggé elhanyagoltam, hiszen nem nagyon volt rá időm. Bár úgy néz ki, hogy szeptemberben visszatérek hozzá, hiszen érkezik egy új kiegészítő, mely az After Dark alcímet kapta:

A lényeg az, hogy ebben a kiegészítőben megjelennek végre a napszakok is. A készítők ígérete szerint ez nem csak abból fog állni, hogy majd lesz nappal, meg éjszaka. Hanem ehhez mérten fognak majd viselkedni az emberek. Például este nem lesz akkora forgalom, s ennek köszönhetően kiszűrhető, s orvosolható, hogy hol és miért van forgalmi dugó.
Amilyen nagyszerű volt a játék gondolom ebben a kiegészítőben nem fogunk csalódni. A kiegészítő szeptember 24-én jelenik meg.

Ted 2

Magyar cím: Ted 2

Hogy hogyan nem született eme film első részéről annak idején bejegyzés (hiszen akkor már régen létezett eme blog) bevallom nem tudom. Minden bizonnyal talán azért, mert nem is hagyott bennem olyan mély nyomokat, hogy egyáltalán iromány szülessen róla tőlem. Egy valami biztos azonban, hogy amikor először láttam az előzetest akkor már tudtam, hogy meg fogom majd nézni egyszer, de az nem moziban lesz. Ez így is lett, hiszen több oldalnak köszönhető, hogy a film még csak most fut ki a mozikból, de már most elérhető bizonyos site-oknak köszönhetően akár HD minőségben is.

ted2_00

Tovább