Eternal Sunshine Of The Spotless Mind (2004)

Magyar cím: Egy makulátlan elme örök ragyogása

Az elmúlt években iszonyú sokat hallottam erről a filmről, de ha választ kellene adnom, akkor csak néznék magam elé, hogy miért is nem tekintettem meg eddig. Minap megint olvastam róla egy cikket, s azt gondoltam, hogy nagyjából tizenegy év épp elég volt ahhoz, hogy megnézzem már, hogy én is tudjak róla nyilatkozni. Így végül úgy döntöttem, hogy a mai este filmnézéséhez ezt fogom választani.

es.00

Teljes bejegyzés

Extraterrestrial (2014)

Mai napig emlékszem, hogy gyermekként (is) mennyire érdekeltek azok a témák, melyeknek a középpontjában a természetfeletti dolgok álltak. Ezekről azt kell tudni, hogy olyannyira felkeltették a figyelmemet, hogy még akkor is képes voltam megnézni az ilyenekről szóló alkotásokat, amikor tudtam, hogy aznap minden bizonnyal nem fogok tudni majd aludni.
Ilyen voltam gyerekként. Mai napig emlékszem, hogy akadtak olyan filmek, sorozatok, melyek idegen lényekről, szellemekről szóltak olyannyira, hogy utána legalább három napig nem mertem sötét szobába bemenni, vagy éjszaka világítás nélkül a hátsó kertbe kimenni. Nem tűnt el az érdeklődésem a téma iránt, de azért valamennyire változott a rám gyakorolt hatása. Pont emiatt is sajnálom, hogy nagyon kevés film készül ebben a témakörben, s még kevesebb az, amire azt tudom mondani, hogy minőségi.

extraterrestrial.2014.00

Teljes bejegyzés

Középpontban: a játékfüggőség!

Sokszor gondolkodtam azon, hogy vajon milyen is lenne az életem szórakozás szempontjából, ha mondjuk egy nagyobb városban laknék, mint mondjuk Budapest, ahol aztán tényleg van minden, amit az ember megkíván. Ezzel szemben persze nem élek kis városban, csak sajnos a szórakozási lehetőségek tárháza számomra eléggé véges, s szegényes. Ha ingyenes szórakozási lehetőségről van szó, akkor marad a sétálgatás, vagy a közeli zöld övezetekbe való kirándulás, bicajozás, vagy pedig a másik településen található szabad strand. Városon belül pedig marad a mozi, s a helyi fizetős strand.
Mivel nem preferálom az alkoholt szórakozás szempontjából, s az illuminált emberek sem a kedvenceim, így a bulik, szórakozóhelyek, kocsmák, diszkók kimaradtak az életemből. Részben ennek is volt köszönhető, hogy a vizuális szórakozások felé fordultam. S véleményem szerint talán jobban megéri, hiszen hónapokkal később is fel tudom mutatni (esetleg értékesíteni) az általam megvásárolt terméket ellenben egy átszórakozott éjszakát, s annak fogyasztási termékeit nem.

A munka világába történő belépés számomra azért is volt jelentős, s hozott magával pozitív dolgokat, mert így végre kiteljesedett eme szórakozási vágyam. Ugyan környezetemben is csak azokkal osztom meg ezeket, akik hasonlóak mint én, hiszen ők is osztják az én véleményemet. Ugyan nem vagyok nagy játékos, hiszen van, amikor akár két hétig sem játszok semmivel, de van mikor egy hétig csak ezzel szórakozom, ha itthon vagyok. Jön a tél, így nagyjából megint ezek a dolgok lesznek majd a középpontban, ha nem tudok majd sehová se menni.
Jön a Rise Of Tomb Raider PC-re is, s gondolkodóba estem, hogy talán illene frissíteni ismét a konfigurációm perifériáit, hiszen nem biztos, hogy a lassan három éve megvásárolt GTX 760-as videokártya elég lesz a maximális vizuális élményhez. Így jelenleg egy GTX 970-es kártyámban gondolkodom szintén a Gigabyte műhelyéből:

970

A kártya bitang nagy, így valószínűleg okozhat némi problémát a gépházba való betevésnél, de mivel az előző is nagyobb, mint ami beférne így, ha a magasság valóban valós, s azonos a jelenlegivel, akkor elméletileg gond nem lehet vele. A vásárlást jövő év elejére tervezem olyan január végére, február elejére, hiszen úgy döntöttem, hogy inkább előre összegyűjtöm az adott összeget, mint hogy beleköltsek a hitelkeretembe, s aztán pedig fogjam a fejem, ha bejön valami váratlan kiadás.

Fear The Walking Dead – Pilot (1×01)

Öt évvel ezelőtt nekem nagyon tetszett a The Walking Dead bevezető epizódja, melynél nem véletlenül használtam a minőség jelzőt. Azonnal berántott a sorozat, s a nézettség is azt bizonyítja, hogy a nép kajálja, hiszen epizódról epizódra nőtt, s még mindig nem tudja senki, hogy hol is fog megállni. Sajnos időközben számomra elkopott a sorozat, s nem is véletlen részemről, hogy az ötödik évad nekem már az utolsó volt.
Mindezek ellenére mégis felkaptam a fejemet, amikor megtudtam, hogy lesz egy spinoff sorozat. Leginkább azért is keltette fel a figyelmemet, mert az eredeti sorozatban volt egy kis hiányérzete az embernek. Pontosan annak azok a momentumok hiányoztak, amelyek bemutatták volna, hogy tulajdonképpen hogyan is terjedt el a vírus. Íme a Fear The Walking Dead, mely ezt a hiányosságot igyekszik pótolni.

ftwd00

Teljes bejegyzés

Homeward Bound 2 – Lost In San Francisco

Magyar cím: Úton hazafelé 2 – Elveszve San Francisco-ban

Tovább csatangolok a vizuális világban kitaposott ösvényen, s a sorozatok helyét átvették a filmek erőteljesen (erre is utal a megszaporodott bejegyzések mennyisége). Legalábbis addig, míg el nem kezdődik a szeptember, s nem lesz annyi széria, amit megéri majd bepróbálni, s majd végül elkezdeni nézni is hosszú távon. Addig pedig itt keresek majd valamit, amivel el tudom magam szórakoztatni.
Újdonságok kevesek vannak, viszont sajnos ezek közül nagyon sok az olyan, amit tényleg nem éri meg bevállalni, hiszen csak felesleges idővesztegetés lenne. Ebből fakadóan úgy döntöttem, hogy ideje lenne azokat az alkotásokat is újranézni, amelyeket régen láttam, tetszett, de valami miatt a feledés homályába veszett. Itt van a Homeward Bound is, aminek az első része nagyon tetszett, így nem volt kérdés, hogy bevállalom a folytatást is, amelyre ténylegesen nem emlékeztem.

uh00

 

Teljes bejegyzés

Rogue

Magyar cím: A fenevad

Minap egy közösségi portálnak köszönhetően beleakadtam egy oldal ajánlásba, amely népszerű sci-fi filmeket vonultatott fel. Nagyjából 900 darab alkotás volt ezen a listán (bár kérdés, hogy eme film hogyan került fel rá), de úgy voltam vele végig nézem, hiszen tartalmi ismertető is volt hozzá. Úgy döntöttem szemezgetek róla, hogy legyen mivel elütni az unalmas óráimat ilyen esős időben. Így bukkantam rá erre a filmre, mely középpontjában egy nagyra nőtt krokodil áll.

Rogue 2007 00

Teljes bejegyzés

The Nathan Drake Collection ps3 vs. ps4 trailer

Egyre inkább izgalmasabb azok a címek, amelyek napvilágot látnak a sony új játékkonzolján. Ha őszinte akarok lenni akkor leginkább az mozgat, hogy a jelenlegi konzolon nem túlságosan látványbarát egy Full HD TV-n egy sima HD felbontású anyag. Így azt kell mondanom, hogy sokszor azért ez bántja a szememet. Azonban a Sony most szépen elkezdi kiadni sikercímeit az új konzoljára méghozzá nagy felbontásban, s kicsit csiszolva a grafikán. Emiatt is fáj egyre a szívem, de megvárom még az ára csökkenjen legalább 30 ezer forinttal. Addig viszont itt egy kedvcsináló a Nathan Drake Collection-höz, amelyben összehasonlítják a két konzolos változatot.

9 (2009)

Magyar cím: 9

Még a megjelenés idejében láttam eme animációs filmet, de olyan szinten a feledés homályába veszett, hogy egyszerűen nem bírtam ki, hogy ne üljek neki még egyszer, amikor ismét „utamba került”.
Nem mondanám, hogy szerettem, de tetszeni tetszett. Mindenképp érdekesnek találtam, hogy a készítők hogyan is mesélik el az emberek pusztulását úgy, hogy az akár egy gyermeknek is értelmezhető legyen. Persze csak bizonyos kortól. Véleményem szerint műfaján belül egy olyan alkotással van dolgunk, amit bárki bepróbálhat, amennyiben a posztapokaliptikus téma vonzza.

9.00

Teljes bejegyzés