Hulk

Magyar cím: Hulk

The Avengers kapcsán írtam, hogy az egyik marveles kedvenc karakterem Hulk. Ugyan nem olvastam a képregényeket, de az alap koncepcióval tisztában voltam. Ezt alapul véve nem is meglepő, hogy annak idején a moziban láttam először a filmet.  A fentebb említett alkotást is csak azért néztem meg, mert helyet kapott benne. A megtekintésekor jutott eszembe, hogy milyen régen is láttam, s ideje lenne nagy felbontású tartalomként is beszerezni, s megtekinteni.

The Hulk [HD - 720p].mkv_snapshot_00.01.06_[2015.07.26_21.39.20]

Teljes bejegyzés

Windows 10 és az első lépések

Ha a számítástechnikáról van szó akkor elmondható, hogy többfajta ember létezik. Az egyik oldalon van az, aki megrögzötten ragaszkodik a bevált és megszokott dolgokhoz, míg a második oldalon van az, aki érdeklődik az újdonság miatt. Utóbbit nevezzük újítóknak. És ugye vannak az átmenetek.
Addig, míg nem volt megfelelő hardveres támogatottság nálam addig sajnos kénytelen voltam az XP-t használni, ami azért annyira nekem nem jött be. Majd jött a Windows 7, amely véleményem szerint valóban egy stabil operációs rendszer volt önmagához mérten, s nem is csodálom, hogy több embernek a kedvence lett. Végül kiadásra került a Windows 8, amelyet elég sok negatív vélemény övezett leginkább a metro felület miatt. Hiába lett ez javítva később, így sem sikerült az embereknek megszeretniük. Nekem bejött, mert úgy véltem, hogy sokkal stabilabb, s gyorsabb rendszer, mint az elődje.

Amikor bejelentésre került, hogy érkezik a Windows 10, én már akkor tudtam, hogy ki fogom próbálni. Mivel a rendszer RTM változata kiszivárgott, így a mai napon úgy döntöttem tesztelem (elsősorban játékok szempontjából), hogy érdemes-e rá váltani.
Hozzáteszem, hogy nem mélyedtem bele egyik operációs rendszerbe sem, melyet használtam. Kizárólag otthoni használatra voltak fenn a gépen. Ebből fakadóan a részletek mögött átlagos felhasználóként mondok róla véleményt.

Teljes bejegyzés

Két hét múlva örökké!!!

Minap mosolyra gördült a szám, amikor végre megtudtam, hogy bizony az augusztusra betervezett szabadságom ténylegesen meg fog valósulni. Fiatalként még kevés kötelező szabadnappal rendelkezem, mint az idősebbik kollégáim, s ebből fakadóan nem is tudtam úgy megtervezni a szabadságolásomat, hogy minden hónapban legalább egy hetet otthon tudjak lenni. Mivel úgy gondoltam, hogy nekem is jár bő egy hét szabadság, így azt augusztusra terveztem. Ennek fényében viszont kizárólag szabadnapjaim voltak, s ebből fakadóan olyan tömör beosztásom lett – főleg júliusra -, hogy az elmúlt egy hónapot szinte csak a munkahelyemen, illetve a szobámban töltöttem.

Részben az én hibám is volt, hiszen nagyon megtetszett egy telefon. Pontosabban az, hogy százezer alatti összegbe kerül, s az én igényeimhez mérve iszonyatosan jó fényképeket csinál az mellett, hogy hardveresen is elég combos s kicsike. Pár napot azért agyaltam a megvételén, de mivel úgy döntöttem, hogy nem akarok spórolni, így végül megvásároltam annak fényében, hogy jönnek majdnem korlátlanul a túlórák. Ebből fakadóan viszont voltak olyan napok, amikor bizony csak aludni jártam haza. Persze időközben teszteltem a kicsikét, de mivel mélyebb magánéleti rész ide nem való, így nagyjából csak az itthon ellövöldözött növény és állat seregletet tudom bemutatni.
Első körben a szárnyasokról készült fotó, hiszen itthon ezért vannak a szülők jobban megbolondulva:

IMG_20150726_104425

IMG_20150726_135001

Mindezek mellett természetesen lőttem pár fotót az itthoni növényzetről is, illetve a mellettünk nem messze található élővíz csatornáról is:

IMG_20150715_102050

IMG_20150715_111933

IMG_20150715_112255

IMG_20150726_104528

A fenti képek véleményem szerint magukért beszélnek. Sajnos sokszor jártam úgy, hogy elmentem valahová, s láttam olyan dolgot/dolgokat, melyet meg kellett volna örökíteni, de fényképezőgép híján kimaradt, vagy pedig mobiltelefonnal próbáltam, de az sajnos nem sikerült túl jól. A legutolsó készülékem viszonylag tűrhető képeket készített, de sajnos nem volt olyan jó a szoftverezettség, hogy azt háttérképként is tudtam volna használni. Azt gondolom ténylegesen megérte a Huawei P8 Lite, hiszen a telefonom mindig nálam van, s végre az én igényeimhez mérve kiváltott egy fényképezőgépet. A szabadságomat pedig nagyon várom, hiszen akkor végre útra is kerekedhetek…

Mint ahogyan fentebb említettem eme hónap teljesen be volt számomra táblázva munka terén. Egyetlen egy pozitívumot tudok felemlíteni, hogy a kért szabadnapot megkaptam, így végre én is részt tudtam venni azon a fórum találkozón, amire tavaly akartam menni, de sajnos szabadnap miatt le kellett mondanom. Kecskemét volt a helyszín, de mivel nem jártam még ott, így nem mertem vonattal menni. Ezért úgy döntöttem „biztonságosabb” a busz, hiszen annak a célállomása a város volt. Sajnálatos módon nálunk annyira káosz van a vasútállomáson, hogy iszonyatosan könnyű rossz vonatra szállni.
A „kaland” ott kezdődött, hogy némi izgalom hatására nem sokat tudtam aludni, s a négy órányi alvás azért meglátszódott rajtam. Reggel egy szép nagy reggelivel kezdtem a napot. Természetesen olyan zöldségeket ettem, aminek legalább a 70%-a víz, illetve erre még legalább fél liter vizet el is fogyasztottam. Mivel nem szerettem volna csalódást okozni a többieknek, illetve teljesen aktív akartam lenni még a buszra szállás előtt elfogyasztottam egy fél literes energia italt. Nem kell mondanom, hogy a három órás útból legalább másfél azzal telt, hogy próbáltam visszatartani felnőtt férfiként a vizeletemet, s imádkoztam, hogy minél előbb célba érjen a busz. Természetesen olyan utakon mentünk, hogy nem volt olyan, ahol legalább ne zökkent volna akkorát a jármű, hogy az ne hasson negatívan az én hólyagomra. Visszafelé már úgy voltam vele, hogy nem kockáztatok. Délután egy órakor fogyasztottam el az utolsó italt, s így biztonságban szálltam fel a negyed négyes buszra. Időközben pedig csak kortyolgattam a vizet száj szárasság ellen. Idehaza viszont úgy döntöttem, hogy egy lehetséges legközelebbi találkozóra kizárólag vonattal megyek. Egyrészről nem vagyok hajlandó rosszullétet kockáztatni a nem evés, ivás miatt, illetve másnapra kék-zöld foltos lettem a folyamatos rázkódástól. Mindezek mellett persze örültem, hogy ki tudtam mozdulni.

Mivel ezek után csak egy napos pihenőnapjaim voltak, így nagyon kimozdulni nem tudtam, s nem is akartam. Ami fontos elintézni valóm volt azt direkt úgy csináltam, hogy munka után közvetlenül meg tudjam oldani. Ugyan strandot is kiszemeltem eme hónapra, de végül úgy döntöttem, hogy inkább döglök itthon, s pihenek, mint ott a napi folyamatos ficánkolásnak köszönhetően fizikailag még jobban lefáradjak. Ennek köszönhetően ismét magaménak tudhatom az Uncharted első részét, de mivel megjött a retro hangulatom, így a második Tomb Raider után a mai nappal végére értem a kiegészítő résznek is.

Még teljes két hetet kell kibírnom a szabadságomig. Ez alatt a két hét alatt összesen külön-külön van három szabadnapom, így elég nehéz lesz kibírni. Feltehetően itthon fogok dögleni továbbra is, mert nagyon kimozdulni nem lesz kedvem.

The Avengers (2012)

Magyar cím: Bosszúállók

Régen nagyon szerettem moziba járni az olyan filmekre, mely valamilyen szuperhősös volt. Én imádtam ezeket, s tényleg csak nagyon kevés volt, amely nem tetszett nekem. Azonban úgy érzem, hogy az elmúlt időszakban olyan szinten telítődött a mozi és a DVD/Blu-ray világa, hogy egyöntetűen már elegem van az ilyen filmekből. Elég kevés az, amire hajlandó vagyok beülni a moziterem egyik székébe, s még kevesebb az, amit hajlandó vagyok megnézni közvetlenül a megjelenés után.
A The Avengers sem mai film, hiszen nagyjából három évvel ezelőtt debütált, de nem nagyon tudtam rászánni magam, hogy meg is nézzem. Viszont megtört a jég, s végül a tegnapi napom magamévá tettem.

000

Teljes bejegyzés

Uncharted: The Nathan Drake Collection

Tavaly év elején váltam tulajdonosává egy Playstation 3-nak. Tény és való, hogy nagyon komfortosan mozgok a gamer világban, ámbár egyetlen egy bökkenő van. Nagyon kevés az olyan cím, ami igazán megfog. Az Uncharted volt az, ami már a videók alapján is lenyűgözött, s nagyon ki akartam próbálni. Konzol exkluzivitásából fakadóan azonban ezt nem tudtam. Mikor beléptem a munka világába ugyan már megvolt a lehetőség, hogy vásároljak magamnak egy konzolt, de úgy véltem, hogy a trilógiát tartalmazó három játékért nem éri meg, illetve nem költök havonta eredeti kiadásra. Mindezek mellett pedig ténylegesen kevés az olyan cím, ami megfog.
Ellenben amikor megtudtam, hogy Blu-ray lejátszóként is lehet használni az adott konzolt nem volt más, mint hogy azonnal beszerezzek egyet. Egyetlen egy negatívum ért, hogy sajnos egy Full HD TV készüléken a sima HD tartalom vonalsimítást nélkülözve kicsit mosott képet adott. Az új generációs konzol azonban már teljes felbontással nyomul, s ugyan a The Last Of Us Remastered kiadása nagyon jól sikerült, ámbár azért az egy címért megint nem lett volna költség hatékony váltani. Azonban a negyedik Uncharted mellett október 9-én érkezik a The Nathan Drake Collection, mely tartalmazza mind a három részt feljavított grafikával.

unchartedthenathandrakecollection

Tény és való, hogy a negyedik rész miatt engem végül megvettek, így végül eldöntöttem, hogy beszerezem a Sony negyedik generációs konzolját. Leghamarabb kizárólag év vége előtt lehetséges, addig pedig úgy néz ki a megjelenések sora miatt bizony az év hátralévő részére is számolnom kell a túlórákkal.
Addig viszont kaptunk egy remek előzetest:

Sailor Moon Crystal: 1.évad

Körülbelül majdnem pontosan egy évvel ezelőtt indult útnak a Sailor Moon Crystal, a nagy hírű ’90-es években futó anime sorozat reboot-ja. Valahol kíváncsi voltam rá, valahol pedig szörnyülködtem, hogy sajnálatos módon ennyire nincs már ötlet szinte sehol sem, hogy már a régi szériákat kell elővenni, s újra forgatni. Két hetente jöttek a húsz perces részek, melyek még belefértek az időmbe. De hogy miért is néztem végig? Hát még magam sem tudom.

Teljes bejegyzés

Zoo: 1×01 (Pilot)

Amikor bejelentésre került engem nagyon megfogott a széria alapkoncepciója. Pont emiatt estem pofára, amikor kiderült, hogy ez egy nyári sorozat lesz, mely valamikor júliusban fog majd debütálni. Nem nagyon értem az ilyen döntéseket, de lehet úgy gondolták a fejesek, hogy inkább nyárra teszik, mert akkor talán még lehet sikeres. Mindenesetre annyi biztos, hogy engem az első rész már megvett.

Zoo.S01E01.1080p.HDTV.X264-DIMENSION.mkv_snapshot_06.18_[2015.07.04_17.53.13]

Teljes bejegyzés

Scream – 1×01 (Pilot)

Ez volt az a sorozat, amit nem vártam csak egyszerűen kíváncsi voltam rá. Amikor először meghallottam, hogy mi is lesz az alapanyag bevallom kicsit elgondolkodtam, hogy hogyan is lehet majd átvinni TV-re ezt az egész koncepciót. Habár a filmek tetszettek (kivéve a negyedik), kíváncsi voltam, hogy hogyan is tudják majd ez megoldani. Habár már jó előtte rettegtem attól, hogy milyen lehet az a sorozat ami a zenecsatorna MTV-re készül, ahol jelenleg már több a hagyományos produkció, mint a zene.

Scream 1x01.mkv_snapshot_07.37_[2015.07.05_14.53.54]

Teljes bejegyzés

Akkor most magabiztosan felszállok arra a bizonyos szopórollerre!

Ha keresnem kellene, hogy melyik nyár volt az, ami számomra a legjobban telt el szinte mindenféle malőr nélkül… hát talán az általános iskolás éveim jutnak eszembe. Ugyanis szinte mindegyik nyáron volt valami, ami kesernyés emléket ébresztett bennem. Tény és való, hogy szinte a tavalyi volt az egyik olyan, amelyik eléggé nyomorúságosnak végződött, ugyanis hiába volt munkám, keretesem, s emellett megfelelő mentális, fizikális állapot, ha úgy jöttek az események, hogy minden komolyabb tervem meghiúsult.
Valahogyan pontosan ugyanez jutott eszembe tegnap is. Első körben már jó előre féltem ettől a hónaptól, hiszen a teljesítendő munkaórák száma kissé magasabb volt, mint az átlag. Mindezek mellett pedig bravúrosan sikerült a szabadságom jelenetős részét augusztusra áthelyeznem, melynek köszönhetően az elmúlt három hónapban kizárólag pihenőnappal voltak jelölve azok a napok, melyeket itthon töltöttem. Sok jót nem vártam, ámbár a beosztás kézhezvétele után enyhe sokk ért, hogy függetlenül az anyagi helyzetemtől bizony ebben a hónapban nem sokat fogok házon kívüli szórakozással tölteni.

Ami viszont tény volt számomra, hogy idén is muszáj valamerre kimozdulnom, így a júliusi terv első körben a kecskeméti fórumtalálkozó összehozása, illetve azon való megjelenés, mely jelenlegi percében is megvalósulni látszik. Ám teljesen biztos akkor lesz, ha ténylegesen nem jön közbe semmi, s holnap korán reggel pattyoghatok a buszhoz lelkesen. Mindezek mellett sajnos a pihenőnapjaim száma, elosztása horribilisnak mondható, így nagyjából egy, vagy jó eséllyel két strandot tudok összehozni. Az augusztusi pesti utazás viszont egyelőre labilis, mint a kutya vacsorája, ugyanis ismételten nem sikerült betartanom a vásárlás kapcsán felállított szabályt. Annak ellenére, hogy tavaly milyen esküt tettem tegnapi nap folyamán egy Huawei P8 Lite boldog tulajdonosa lettem.

HUA_P8_lite_white_group_04-41db98f6ed35af9eLegalább egy hetet gondoltam azon, hogy vajon vásároljak-e újabb mobil készüléket. Nyilván eme vásárlás negatívan hatással van arra az összegre, melyet költésre tudnék fordítani. Ámbár tény, hogy egy fokkal jobb helyzetben vagyok, mint tavaly, de hatalmas kételyeim támadtak, s szinte az utolsó pillanatig nem tudtam eldönteni, hogy mit is tegyek. A beosztásom egyébként sem volt valami jó, így eme hónap úszik minden tekintetben, ami már a szórakozást jelenti, hiszen úgy lettek elosztva a napjaim, hogy bizony erősen meg kell gondolnom, hogy mikor hova megyek. Kicsit olyan érzésem van, mint amikor kisiskolás voltam, s délutánra nem tervezhettem komolyabbat, mert korán ágyban kell lenni, márt másnap iskola. Azt gondolom, hogy ezzel elmondtam mindent.
Ha a Fotók kategóriára kattint bárki, akkor leírható rólam, hogy szeretek megörökíteni olyan dolgokat, amely valami szempontból számomra érdekesek. Ehhez viszont az esetek többségében a mobilomat használtam. Sajnálatos módon a tavalyi készülék is csak megütötte azt a szintet, hogy használható legyen ebből a szempontból. Így kellemes meglepetés volt nekem, amikor a készüléket a kezembe fogtam, s csak komoly tesztek, videók után kezdtem el azon gondolkozni, hogy feladom a Sony-ba vetett hitemet. Főleg azért, mert ha valóban számomra elfogadható készüléket keresek hardveres szempontból, az sajnos csak a Z széria lenne, melynek kereskedelmi ára továbbra is százezer felett van bőven. Feltéve, ha normális boltból, s újonnan akarom megvásárolni. Tegnapi nap végül megkaptam a fizetésem, s nagyon gondolkoztam mi legyen. Még pár telefont is megeresztettem, mert tanácstalan voltam. Szinte biztos voltam, hogy ilyen készüléket szeretnék a jelenlegi helyett, így végül logikusan döntöttem: a júliusom szét van barmolva munkanapok és a pihenő napok gusztustalanul aránytalan elosztása miatt, így lényegtelen, hogy egy napon nyolc, vagy tizenkét órát húzok le, hiszen nem nagyon tudnék kimozdulni. Ebből fakadóan túlórákkal nem vesztek el programokat. Másfelől pedig megvoltak a saját egyéni kedvezményeim, kuponjaim, hogy az átlag vásárló mellett legalább tízezer forinttal olcsóbban hozzájussak egy normális üzletben. Ellenben ha megvárom még lemegy az ára (saccolva két-három hónap) lehet GSM boltokra, s online rendelésre lennék szorítkozva. Így lehet szürke importot kapnék szinte semmi garanciális háttérrel. S persze kedvezmények nélkül.

Hosszabb számolgatás után úgy döntöttem, hogy ebben a hónapban tudok vállalni annyi túlórát, hogy augusztusban már ne kelljen fillére kiszámolnom a pénzemet. Augusztusra beírt egy hetes szabadságom miatt pedig abban a hónapban is tudok vállalni plusz órákat, hogy közben nem cseszem szét a nyaram, s töltöm az egész időmet a munkahelyemen, vagy itthon. Szeptemberre pedig ismét tudok további programokat tervezni.
A mai napnak egy részét rászántam a tesztelésre. Persze egy kicsit szoknom kellett a készüléket, mely kétszer jobb hardveres teljesítménnyel rendelkezik, mint az előző. Ámbár tény, hogy ami legjobban megfogott benne (az ár mellett persze, ami nem érte el még így sem a száz ezres tételt) a kamera. Pár képet lőttem vele.

IMG_20150710_142046 IMG_20150710_142136 IMG_20150710_142232

Mivel sem időm, sem energiám nem engedte, így igazából csak itthon tudtam lövöldözni vele. Az igazság az, hogy annak ellenére, hogy páran lehordták a kamerát én meg vagyok vele maximálisan elégedve. Nem tökéletes, de az én igényeimet maradéktalanul kielégíti. Végre van lehetőségem arra, hogy ha valóban egy jó fotót készítek azt ki tudom tenni háttérképnek a számítógépen úgy, hogy ha átváltok valami miatt TV-re, akkor azon a kijelzőn nem virít bele a pofámba az adott kép hibái.

Sajnálatos módon a múlt havi betegeskedésnek, illetve az e havi beosztásnak köszönhetően kimozdulni nagyon nem tudtam sehová, de még itthon sem tudtam elfoglalni magam rendesen időhiány miatt. A hónap elején el tudtam menni a moziba, illetve még pár sorozat premiert be tudtam csekkolni. Játékok terén a helyzet nem rózsás. Egyedül az Uncharted trilógiának ültem neki, ami nagyjából annyi szórakozást jelentett, hogy nagyjából fél órát játszottam az első résszel.
Szorítós lesz ez a nyár, de bízom a legjobbakban. Főleg az augusztusban. Szikla szilárd tervem, hogy ezen a nyáron még kétszer mindenképpen teszek egy kört a strandon.