The Pretty One (2013)

Magyar cím: A másik csaj

Filmek terén hadilábon állok, már ami az újdonságokat illeti. Nyilván nem lehet naprakészen lenni velük, hiszen arra nagyon nem csak ideje, de ereje sem lenne az embernek, hogy a tévé előtt görnyedjen egész álló napokat. Egyértelmű, hogy azok az alkotások hamarabb eljutnak az emberhez, melyek a mozikban futnak, hiszen többnyire a hype körülöttük igen nagy. Azon az a véleményem, hogy egy olyan irányba mennek el ezek a filmek, melyek az én tetszési indexemnek megfelelően a béke pottyantója alatt vannak. Így hát nem véletlen, hogy mostanság rákaptam a független alkotásokra, vagy pedig azokra, melyeknek a létezéséről szinte alig hallani. A különböző videóportálokban azt szeretem, hogy többnyire valami alapján ajánl nekem videókat. Így jártam a The Pretty One-nal is, hiszen a Jurassic World-ben feltűnt egyik színész kapcsán került a film előzetese az ajánlott lista élére. Két perc nem a világ, így meg is néztem. Az előzetes kíváncsivá tett, így nem is meglepő, hogy pár óra múlva a merevlemezemen landolt eme cím. A mai napon pedig utol is értem magam ezzel.

The.Pretty.One.2013.1080p.WEB-DL.DD5.1.H264-RARBG.mkv_snapshot_00.00.54_[2015.06.21_22.56.07]

Teljes bejegyzés

Humans – 1×01 (Pilot)

Szerencsére a sorozatkedvelő embernek nyáron nem azon kell töprengenie, hogy vajon melyik szériát nézi meg ismét, vagy pedig vágja a centit a következő sorozatos évadig. Az tény, hogy meglátásom szerint az amerikai szériák adják a sorozatkedvelők igazi csemegéjét, de nem csak ez az ország létezik. Így hát eme nyár sem maradt sorozat nélkül. Ugyan időm nem volt rá, de egy hét várakozási idő után végre a mai napon én is bepróbálhattam, hogy milyen is az angol Humans.

0.mkv_snapshot_01.54_[2015.06.21_22.51.25]

Teljes bejegyzés

15 perces Rise Of The Tomb Raider Gameplay!

Nagyjából fél év múlva megjelenik maga a játék. Ideje volt már, hogy mutassanak is valamit belőle. Egyelőre ejnye-bejnye az Xbox exkluzivitásért, ámbár elvileg jön 360-ra is. De legalább most láthattunk belőle hosszabb ízelítőt. Úgy néz ki csiszoltak az előző játékon többnyire, habár a grafikától nem estem hanyatt.
Főleg ez a hóban való lépkedés borzalmas.

Akarsz Jurassic World Blu-ray kiadást venni?

Ahogyan számoltam nagyjából október, november környékén fog majd napvilágot látni a Jurassic World fizikai adathordozón (saccolva két-három héttel előtte letöltő oldalakon). Az nem kérdés, hogy kell eredetiben, viszont máris kilőttek egy képet mi jár azoknak, akik egy limitált kiadásra fájna a foguk.

jwbluray

Nem semmi! Viszont a saccolva az ár, illetve a méret miatt nem férne el a polcomon. Sajnos.

Rise Of The Tomb Raider gameplay!

Mai napot vártam leginkább, hogy ugyan lát a napvilágot a játékból valamilyen gameplay videó. Nem kellett csalódnom, mert végül mégiscsak érkezett két videó. Egyelőre még mindig mérgelődök, hogy csak konzolra jelenik meg, habár elméletileg csak ideiglenes. Habár elvileg nem csak Xbox One-ra érkezik, hanem Xbox360-ra is. Utóbbival szerencsére rendelkezem.

És végül a gameplay:

Jurassic World

Magyar cím: Jurassic World

Mai napig él bennem egy gyermekkori emlék, mely az első számomra meghatározó filmélményhez köthető. Általános iskolás voltam, s negyedik osztályba jártam, amikor az egyik kereskedelmi csatorna bemutatásra tűzte a Jurassic Park-ot, mely már az előzetesével lenyűgözött. Emlékszem, hogy akkoriban rendetlenkedett a televíziónk, s bíztam benne, hogy működő képes lesz azon a napon. Szerencsém volt, így akkor egy feledhetetlen vizuális élménnyel gazdagodtam. S egy gyermek milyen is? Olyan, hogy képes valamit, valakit szinte beteges rajongásáig imádni. És nálam így kezdődött a rajongás. Mai napig megmosolyogtat, amikor visszagondolok arra, hogy úgy próbáltam ösztönözni a szülőket a további részek megvásárlására, hogy szinte minden egyes alkalommal John Hammond még béta állapotban lévő parkját kellett velük nézetnem.

Azóta már felnőttem, s az ilyen gyermeki dolgaim megszűntek létezni, s mindenféle vizuális tartalom felé normális rajongást táplálok. Kinőttem többek között a „napellenzős” korszakomból is, így már igazat adok mindenkinek, aki szerint egyetlen egy korszakalkotó kultfilm van a franchise-ban: az első rész. Habár Spielberg remekül megkoronázta a folytatást a városban kószáló T-rex-el. Véleményem szerint talán ezért sem akart több filmet készíteni, hiszen a harmadik rész a jó példa, hogy milyen az, amikor egy franchise tartalmilag kifullad. A film hagyott némi űrt bennem, hiszen sem a hossza, sem pedig a minősége nem ért fel az elődeihez.
Egy ideig vártam a negyedik részre, de egy idő után feladtam a reményt, s elkönyveltem trilógiának. Ugyan a harmadik rész nem volt totális anyagi bukta, de messze alul maradt az előző két rész bevételéhez képest. Így ebből fakadóan is megvoltam róla győződve, hogy nem fognak bevállalni egy újabb epizódot. Aztán valahonnan előbukkant egy plakát, majd pár hónapra rá egy koncepciós rajzMajd pedig elindultak az előzetesek. Nekem pedig végre – még ha betegen is -, de sikerült eljutnom a moziba.

Jurassic World - Official Global Trailer (HD) - YouTube.MKV_snapshot_02.25_[2015.06.12_17.35.17]

Teljes bejegyzés

Just Before I Go (2014)

Mióta beszippantott a dolgozók világa, s én is egy lettem közülük kevés időm jut a filmekre. Egyrészről szinte semmivel nem vagyok naprakész, másrészről pedig sokkal csak akkor találkozok, amikor már itt van a lehetőség, hogy megnézhessem itthon. De azért óvatos vagyok, mert általában, ami elsőre tetszik többnyire a felénél kikapcsolom, mert unalomba fullad.
Semmilyen szempontból nem örültem a rossz időnek, azonban volt egy pozitívuma. Elkezdtem netezgetni csak úgy, s a filmkeresés volt a terv. Így akadtam rá az itthon egyelőre nem ismert Just Before I Go-ra, melyet bevallom a sorozatos nevek, illetve Courtney Cox rendezői mivoltának köszönhetően próbáltam be. Bevallom, hogy annak ellenére, hogy kint összesen termelt 10 ezer dollárnyi bevételt nem rossz film. Elképzelhető, hogy nagyobbat is tudott volna szakítani, ha mondjuk nagyobb reklámkampányt kap.

jbig.mkv_snapshot_00.05.48_[2015.06.07_22.33.42]

Teljes bejegyzés

Vajon ezt a nyaramat is sikerül szétcsesznem?

Amikor elkezdtem dolgozni, akkor egyből megnyílt előttem egy csomó olyan lehetőség a szórakozásra, mely előtte anyagi okok miatt nem volt elérhető számomra, vagy pedig csak minimálisan tudtam belekóstolni adott dolgokba. Örültem is nagyon, hiszen amennyire csak lehet próbálom kiélvezni az életemnek minden adott percét, ha már dolgozom, s van keresetem. Persze nem egy versenyképes pozícióról van szó, így hát azért a nadrágszíjat meg kell szorítani, ha arról van szó.
nathaTavalyi nyár számomra elég visszás lett, s sajnos nagyon rossz élményekkel is zártam szeptemberben. Ugyanis a terveimmel ellentétben szinte semmit nem tudtam összehozni egy lehetséges költözés miatt, mely szinte az utolsó pillanatban meghiúsult, de a hat számjegyű összege miatt jelentősen odavert számomra. Ennek köszönhetően az „ingyenes” kikapcsolódáson kívül kétszer sikerült eljutnom a moziba, s nagyjából ennyi volt.
Idén persze sokkal jobban kívántam ezt megtervezni, ami szintén nem jött össze. De hát mondani szokás, hogy ember tervez…
Első körben megfogadtam, hogy nem lesz itthon ülés. Sajnálatos módon voltam oly balga, hogy a szabadságomat a nyár utolsó hónapjára időzítettem, így hát már a második olyan beosztást kaptam kézhez, melytől az égnek állt a hajam. Sebaj gondoltam, hiszen leegyeztettem, hogy a hónap végi, illetve a hónap eleji szabadnapokat toljuk össze, s majd alkotok valamit itthon. Első körben a megvásárolt Mátrix trilógia került megtekintésre, amely egy pozitív példája volt, hogy hogyan lehet hasznosan eltölteni az időt. Mindeközben észrevétlenül eltelt felettem az idő, így végül úgy döntöttem, hogy teszek egy kört a strandon. Rögtönzött döntés volt, s mivel egyébként is imádok lubickolni úgy döntöttem most egyedül teszem a tiszteletemet a helyi fürdőben, hogy láthassam mennyire lesz rám pozitív hatással. Korábban már ecseteltem, hogy ha egyedüli programnak választom a strandolást, akkor költségileg jobban jövök ki, hiszen csak a belépő árát kell kipengetnem, s nincsenek impulzus ingerek ételek, italok vásárlására, lévén egész időmet a vízben fogom tölteni.

Bevallom ez volt az első eset, hogy egyedül látogattam ki a strandra, de a frusztrációm az első két percben elmúlt. Mikor a lábamat elérte a víz máris jókedvre derültem, s éreztem, hogy akkori esetben jót tett a hirtelen jött ötlet megvalósítása. Nagyjából két és fél órát töltöttem kint, ebből jó, ha negyed órát töltöttem a vízen kívül. Így nem meglepő, hogy iszonyatosan kifáradtam, habár utóbbit leginkább az elmúlt hónapokban felvett lusta szokásaimnak tudtam be. Természetesen a strandolást sem úszhattam meg következmények nélkül. Igaz, hogy most nem égtem le, s nem kaptam napszúrást, de másnap a fülészeten kötöttem ki. Szerencsére megoldódott a hallás problémám hamar, s táppénzes óráim sem keletkeztek.
A munkába való visszazökkenés nem volt túl könnyű, főleg hogy vállaltam be túlórát. De mint minden évben most is eltökéltem, hogy életmód váltásba kezdek főleg azért, hogy bírjam a fizikai megterhelést. Persze nem munka szempontjából, hanem hogy jobban bírjam a kerékpározást, mert észrevehetően ellustultam. Így hát nekiláttam felfedezni a környéket, s igénybe vettem a nemrégiben felfedezett bicikli utakat is.
IMG_20150607_201842

IMG_20150607_201851

IMG_20150607_203804

IMG_20150607_204026

IMG_20150607_204122IMG_20150607_204448

IMG_20150607_204505

IMG_20150607_201854

Mindezek mellett pedig iszonyatosan büszke voltam magamra, hogy milyen eredményt is sikerült elérnem:
Screenshot_2015-06-07-21-35-46[1]

Mindezek mellett persze iszonyatosan rá voltam feszülve arra, hogy a héten bemutatásra kerül a Jurassic World. A szerdai premier előtti vetítésre nem tudtam volna elmenni, lévén egész nap dolgoztam volna, de csütörtökön munka utánra terveztem. Azonban az egészet keresztül húzta az a dolog, hogy egy egész éjszakát töltöttem szinte ébren, lázasan, s másnap kénytelen voltam elmenni az orvoshoz. Még egy héttel ezelőtt azt ecsetelgettem, hogy mennyire is jól vigyázok magamra, hiszen legutoljára tavaly év elején voltam beteg. Pontosabban akkor volt az utolsó megfázásom. Erre most szépen levett a lábamról a nátha. Természetesen másként adtam elő a munkahelyen, hogy ne érje a szó a ház elejét, hogy egy megfázás miatt maradok itthon. Nem örültem neki, hiszen egy zsinórban négy napot itthon kell töltenem, melynek költségeit vagy kispórolom, vagy pedig túlóraként ledolgozom. Tehát vagy nem megyek sehová, ha úgy alakul, vagy pedig bevállalok túlórákat, hogy el tudjak menni valahová. Remek.

Egyelőre könnyek közt, berekedve ülök a gép előtt, s bízom a mielőbbi felépülésben. Noha az orvos szerint feltehetően ott rejtőzött a hiba, hogy magamra állítva a ventilátort aludtam mindig, s innen jöhetett a megfázás.
Amit sikerült elérnem ebben a két napban, hogy a Tomb Raider II végére értem, illetve ismét nekiültem a Desperate Housewives-nak. Bízom abban, hogy ez a négy nap nem fogja érinteni a júliusi terveimet (már, ha az e hónapit eltörölte), s moziba is legrosszabb eshetőség esetén szombatra csúszik. Ámbár meglátom, hogy mennyire is fog majd ez betenni a nyaramnak.

Jurassic World – Vége a várakozásnak!

Sajnálatos módon holnapi napon dolgozom, s a következő nap is, így nem lehetek ott a premier előtti vetítésen. De sebaj, máris holtbiztosra vettem a csütörtöki időpontot. Nem tudom mennyire leszek fáradt, s mennyire lesz jó helyjegy, de bízom benne, hogy jól fogok szórakozni, s semmi nem fog közbejönni.
Tehát csak kettőt kell aludnom. Addig pedig az utolsó marketing részletekkel „vigasztalódom”
jurassic_world_poster0000

11223683_931421120236105_6903346173979755556_o

…és végül egy utolsó videó: