Hanyatló munkakedv, avagy nálam ilyen a tavaszi fáradtság

A hónap elején örömmel vettem, hogy végre tényleg megérkezett a nagybetűs TAVASZ, amivel kapcsolatban csak annyi megjegyezni valóm volt, hogy gyakorlatilag egy laza strandolás is beleférhetett volna, hiszen olyan meleg volt mikor visszatértem a kutyasétáltatásból nekem is lógott a nyelvem.
Egyetlen egy negatívum ért ezzel kapcsolatban, hogy ez az állapot tartott talán 2-3 napig, amikor is ismét megérkezett egy hidegfront, melynek köszönhetően esős, hideg időjárás vette ismételten kezdetét. Én pedig jelen helyzetben örültem annak, hogy legalább egy-két napot itthon tölthetek, mert bizony rossz időben nem nagyon esik jól bemenni dolgozni. Mondjuk egy igaz a jó időre is. De, ha alaposan belegondolok, akkor sehogy sem akarok bemenni dolgozni. De ugyebár muszáj.

Eme hónap ismét a megszorításokról volt igaz, hiszen bő egy hónappal ezelőtt összeállítottam egy majdnem új gépet, melynél többletköltség keletkezett annak köszönhetően, hogy voltam oly bátor és elszánt, hogy egyedül szerettem volna megjavítani az alaplapot. Mely olyannyira jól sikerült, hogy garancia vesztéssel járt, illetve egy teljesen más típust kellett vennem. De ugyebár az ember kizárólag a saját hibájából tanul.
Ennek köszönhetően bekorlátoztam magam, s ebből fakadóan pedig kizárólag nem költséges elfoglaltságokat kereshettem magamnak. A vasárnapokat kivéve szinte az összes szabadnapom hétköznapra esett, melynek leginkább azért örültem, mert nagyon elintézni valóm nem volt, így a délelőtt, s a kora délután az enyém volt teljes mértékben. Persze ezt ki is használtam, hiszen szinte az összes sorozattal szintre kerültem, s mindezek mellett pedig a már régóta megtekintésre várt filmeket is bepótoltam. Habár egyiktől sem estem hanyatt.

Egyetlen egy dolog volt, amely beárnyékolta a hónapomat: a beosztásom. Sajnálatos módon megint kaptam egy olyat kézhez, amely nem volt túl alkalmazott barát, s ennek köszönhetően darabosak lettek a pihenőnapjaim, munkanapjaim. Noha ennek egyik oka a vasárnapi zárva tartás, hiszen nekünk kereskedelemben dolgozóknak is jár a szabadnak. Ennek egyik melléfogása az, hogy gyakorlatilag túlóráztam is párat, hogy majd a májusi fizetésemen ne látszódjon meg az, hogy nincs vasárnapi pótlékom. Azért kicsit dühített, hogy most többet kell dolgoznom azért az összegért, amit kevesebb munkával megkerestem lazán két hónappal ezelőtt.
A fentiekből fakadóan pedig szinte kihullott belőlem az energia, hiszen nem nagyon tudtam feltöltődni az egy, illetve maximum két napos pihenőnapjaim alatt. Az első napom többnyire nyekergéssel telt, s nagyjából a délutánra, estére szedtem össze magam. Másnap pedig ugyebár már készülni kellett a következő napra. Ebből fakadóan összegeznem kellett, hogy milyen a munkahelyi közösség, illetve mennyi időt is vesz el a bejárás. Ennek együttese alkotta meg azt a döntést, hogy bizony helybéli munkahelyet kell keresnem magamnak, nincs mese. Egyelőre semmiféle lehetőségem nincs, de nem adom fel, s bízom benne, hogy legrosszabb esetben év vége fele sikerül is megszabadulnom a jelenlegi helyemről. Persze a fő cél, hogy ne menjek „sz*rból f*sba” című jelenség. Arról már nem is beszélve, hogy jövő hónapban majd mennyit kell dolgoznom.

Különösebb terveim nem akadtak a nyárral kapcsolatban. Pontosabban egy fixnek vélhető elhatározás: kerékpár nekem az életem. Azonban a három évvel ezelőtti vásárlás nem bizonyult jónak. Hiszen érvényesült az „olcsó húsnak…” dolog, így végül eldöntöttem, hogy nagyjából egy fizetésnyi összeget szánok kerékpár vásárlásra, s ha jól megy, akkor idén szeptemberben megvásárolom. Természetesen kizárólag csak kerékpárboltban! Utána pedig indulhat a kirándulások tömkelege egészen addig, míg az idő engedi.

Fifty Shades Of Grey

Magyar cím: A szürke ötven árnyalata

Ha nem csal az emlékezetem, akkor eme film valamikor idén év elején jutott el a mozikba. Legalábbis a magyar mozikba mindenképp. Bevallom semmit nem tudtam a filmről, de olyannyira, hogy még az előzetesét sem láttam. Persze kaptam el olyan híreket, hogy egy elég híres könyvből készült filmadaptáció, de ennyi.
Bevallom manapság már hidegen hagy az, ha valami nagy tömegnek tetszik. A hype sem szippant be. Persze tény, hogy előbb vagy utóbb megtekintem, meghallgatom ezeket az alkotásokat, de ennyi. Ahogyan észrevettem ezeknek a többsége egyébként sem szokott tetszeni. Így hát amikor szabadidőm engedte, s semmilyen információm nem volt a filmről úgy döntöttem, hogy két órám van rá, így hát leültem elé.

fifty.shades.of.grey.2015.w.1080p..mkv_snapshot_00.00.59_[2015.04.26_18.19.52]

Teljes bejegyzés

Hogy tengődik a sorozatfront?

Így április végéhez közeledve megindulnak majd az évadfinálék, s lassan elindul kint az Upfronts is. Szerencsére pár nap pihenőnapom volt itthon, így ebből kettőt felhasználva sikerült is magam utolérnem. Habár tény, hogy ez elsősorban a kedvtelenségből, s a rossz időből fakadt.
De nézzük is a listámat:

 • X-files (X-akták)
  Gyermekkorom egyik legmeghatározóbb sci-fi-je. Méghozzá úgy, hogy gyakorlatilag szinte semmit nem láttam belőle pár részen kívül. Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor gyermekként (saccolva olyan 7-8 évesen) már maga az intro is elég volt arra, hogy kiverjen tőle a víz. Egyes epizódok miatt pedig szó szerint a paplan alá bújtam, s a sírás kerülgetett. Többnyire ekkor volt egy kis családi perpatvar, hogy az egyetlen tévé készüléken mást nézzünk, mert nem tudok majd aludni.
  Egyszer már nekifutottam a sorozatnak, de alább hagyott a lelkesedésem. Végül úgy döntöttem, hogy még egy kört teszek vele, ha már olyan kultstátuszban van, s jön a folytatás. A második évad első fele után végül úgy döntöttem, hogy a meglévő évadokat is törlöm. Ennek oka egyszerű: felnőttem, s megváltozott az ízlésem. Annak idején a szériának volt számomra egy horror jellege, ami az újranézéskor nem volt meg. Egyszerűen untatott, s nem tudott lekötni. Amikor még diák voltam minden bizonnyal végig is néztem volna, de most korlátozott időm miatt nem engedhetem meg magamnak, hogy egy olyan sorozatot kövessek nyomon, ami nem köt le, s csak erős közepes.
 • The Returned (Egyelőre nincs magyar cím)
  A halottakat eléggé felkapták a kinti készítők, ugyanis zsinórban ez a harmadik olyan széria, amely arról szól, hogy visszatértek a halottak. Habár tény, hogy eme széria feldolgozás azt gondolom, hogy nem sikerült rosszra. Talán a nyomon követett felhozatalból az egyik, amelyet ténylegesen várok hétről hétre.
 • Game Of Thrones (Trónok harca) 
  Annyira, de annyira dübörög körülötte a hype, hogy naponta legalább három olyan cikkbe futok bele, amely ezzel a sorozattal foglalkozik. Annak idején már megpróbálkoztam vele, ámbár nem sokra emlékszem. Láttam képeket a sárkányokról, így úgy voltam vele, hogy habár nem igazán szeretem a kosztümös „izéket” ezzel mégis teszem most már próbát. Még az első részt sem tudtam végignézni. Valahogy ilyen hatáshatás vadász „valamit”, melyet úgymond csöccsel és szoftpornóra hasonlító jelenetekkel akarnak eladni, háááát…
 • The Big Bang Theory (Agymenők)
  Szinte az egyetlen olyan sitcom, ami jelenleg leköt, s meg is tud mosolyogtatni. Az igazság az, hogy már régóta nem önmaga, s inkább már párkapcsolati széria lett belőle. De ettől függetlenül még nem tervezem, hogy elbúcsúzom tőle.
 • Supernatural (Odaát)
  Az általam követett sorozatok „virtuális állatorvosi lova”. Annak idején nagyon megfogott a széria, s tetszett is nagyon. A harmadik évados finálé olyan szinten pofán csapott, hogy egy egész nyarat rajongói fórumon töltöttem. Habár diák mivoltomból, s szinte nulla forintos zsebpénzemnek köszönhetően nagyon más elfoglaltságom nem is nagyon lett volna. Ez az a sorozat, mely megmutatta, hogy hogyan is lehet szintet lépni minőségileg, majd pedig hogyan lehet mélyrepülést véghez vinni, hogy gyakorlatilag már olyan mélyen van, hogy már csak akkor nézem, ha épp mást is csinálok a szobámban.
  Ennek ellenére a régi emlékektől nem tudok szabadulni, így még nem jutottam el oda, hogy abba hagyjam a nézését, annak ellenére, hogy már biztos, hogy jövőre is visszatér.
 • The Messengers (Egyelőre nincs magyar cím)
  Frissen indult széria, melynek csak részben sikerült elnyernie a tetszésemet. A kevés általam nyomon követett sorozatnak köszönhetően belefér az időmbe. Lévén, hogy nézettségének köszönhetően nem lesz folytatás, így kíváncsian várom, hogy a készítők majd mit fognak kihozni belőle.
 • The Last Man On Earth (Egyelőre nincs magyar cím)
  Íme az általam várt egyik sitcom, amely ugyan nem hozta azt, amit elvártam volna, de még a mércét eléri, hogy a nézősök között legyen. Kíváncsian várom, hogy a készítők mit is tudnak majd kihozni belőle minimum az évadzáróra, ha már a cím az ötödik résztől elvesztette jelentését.
 • Sailor Moon Crystal (Egyelőre nincs magyar cím)
  Na még egy olyan sorozat, amely csak a húsz perces játékidejének, s egy korábbi változatának köszönheti azt, hogy nyomon követem. Bevallom kacérkodok a gondolattal, hogy az évadzárója után abba is hagyom, mert valahogy sem a hangulat, sem pedig a látvány nem lett olyan, amit érdemes lenne nézni. De ugyebár két hetente jön új rész, szóval.

Jurassic World – 2.előzetes!

És akkor napvilágot látott a második előzetes is, amely elég tökösre sikerült. Bevallom nekem már most tetszik a film, így látatlanba is, de ha fele ennyire jól sikerül, akkor már nyert ügye van, hogy a polcomon díszelegjen majd Blu-ray megjelenésekor szinte azonnal.
Viszont! Önálló filmként tényleg nagyszerűnek tűnik már most, viszont sajnos nem tudom összekapcsolni a régi részekkel. Igaz, hogy ott már a harmadik rész is nekem elég „műre” sikerült.

The Messengers – 1×01 (Pilot)

A tavalyi upfronts kapcsán nekem csak annyi észrevételem volt, hogy egyre inkább csökken azon sorozatok száma, amelyekért aggódok, hisz vagy elkaszálták, vagy abbahagytam. Illetve kevés azon újoncok száma, amelyek felkeltették a figyelmemet. És persze még kevesebb azoké, amelyek mellett ki is tartottam. Na már most itt van a The Messengers, amit már tavaly ki is néztem, aztán pedig csodálkoztam is, hogy szerencsém van, hogy van online sorozatkövető, mert különben el is felejtkeztem volna róla.
Főleg azért, mert egyetlen egy sorozatos oldalt sem találtam, amelyik kiemelten foglalkozott volna vele. Pár előzetes, promó kép mellett gyakorlatilag egyetlen egy írást sem találtam róla, így gyakorlatilag aki nincs teljesen képben vele simán elmehet mellette. Nem mondom, hogy kár lenne érte, de azért egy próbát mindenképp megér. Ami viszont nekem furcsa, hogy most már egyre inkább bevett szokás, hogy az aktuális évad közepén, vagy vége felé kerülnek bemutatásra sorozatok. Ámbár ez most nem a téma, hisz a lényeg eme bejegyzésnél, hogy bemutatkozott a The Messengers. 

tm.mkv_snapshot_01.20_[2015.04.19_22.58.34]

Teljes bejegyzés

Daredevil: 1.évad

Mire jó az, ha mondjuk az ember elszenved egy kisebb fizikai sérülést, melynek köszönhetően legalább egy napot aktív pihenéssel kell töltenie, ami nem mást takar, mint az ágyban való heverészést? Például arra, ha vannak elmaradt részek a kedvenc sorozatunkból, akkor tudjuk azt bepótolni.
Én felkaptam a fejemet, amikor bejelentésre került a Daredevil sorozat. Arra még inkább, hogy egyben érkezik az első évadot jelentő tizenhárom rész, s ráadásul ez gyakorlatilag netsorozat lenne. Az egész évad meg is érkezett még a múlt héten, de sajnos csak vasárnap tudtam bepótolni az első részt. Nem mondom azt, hogy világmegváltó volt, de annak bőven elegendőnek bizonyult, hogy a maradék részeket is megnézzem. Lévén évad pakkos megjelenésének egyik hátulütője a spoiler veszély volt, így félre téve mindent ezt kezdtem el nézni non stop. Így végül öt nap alatt végére is értem.

Teljes bejegyzés

The Day Earth Stood Still

Magyar cím: Amikor megállt a föld

Nekem eléggé lehúzták eme filmet, így annak idején eléggé félve ültem le neki. Bevallom már hét évvel ezelőtt is nagyon be voltak rendülve a filmkészítők, hogy eredeti ötlet helyett inkább mindent újraforgatnak, vagy pedig az adott műnek a huszadik részét küldik bevételt termelni. Valami derengett erről a filmről, de nem emlékeztem szinte semmire, viszont mivel megtaláltam az elég jó minőségű változatát úgy döntöttem, hogy futok vele még egy kört.

Amikor.megallt.a.Fold.2008.HUN.1080p.BluRay.DTS.x264-racis.mkv_snapshot_00.01.07_[2015.04.12_23.00.37]

Teljes bejegyzés

The X-files: 1.évad

Magyar cím: X-akták

Nemrégiben ismét szem elé került az X-akták. Méghozzá egy olyan hír kapcsán, mely arról szólt, hogy a széria hajdani csatornája szeretné feléleszteni. Igazából rám semlegesen hatott a hír, ugyanis csak össze-vissza láttam belőle részeket. Ugyan pár évvel ezelőtt nekiugrottam, hogy majd végigviszem, de talán a harmadik évad végén akadtam el (az most rejtély, hogy erről miért is nem találom az aktuális bejegyzést). Viszont úgy döntöttem, hogy egy ekkora kultsorozatot mindenképp végig akarok követni, s ki is akarok tartani emellett a döntésem mellett.
Húsz éves a sorozat. Ez idő alatt sokat változott a tévés világ,s időközben én is felnőttem. Azonban az első élményeim még mindig megvannak róla, ugyanis annak idején nagy veszekedések voltam belőle, hisz ugyan kíváncsi voltam rá, de a frász tört rám. Elég volt a betét dalt meghallanom, hogy a paplan alá bújjak, s ne merjek elaludni. Persze azóta felnőttem, így ismét nekifutottam a szériának. Nagyjából egy héttel lőttem ki a virtuális világba egy bejegyzést, azóta sikeresen legyűrtem az első etapot.

X-akták - 1x24 - A lombik.avi_snapshot_02.05_[2015.04.12_15.23.34]

Teljes bejegyzés

Daredevil – 1×01 (Pilot)

Most elő lehet kapni a pisztolyokat, s fejemnek szegezni. Ugyanis én azok közé tartozom, akik látták a 2003-as mozifilmet, méghozzá moziban. Tetszett valóban. Habár én abba a kategóriába soroltam, mely első megtekintésre jó volt, szórakoztatott, de még egyszer nem nézném meg, s nem is vásárolnám meg fizikai adathordozón, hogy a jelenlegi gyűjteményem egyik fénypontja legyen a polcomon.
Mivel nem ismertem a képregényes hátteret, s nem is volt semmilyen elvárásom a filmmel kapcsolatban, így ebből fakadóan jól tudtam szórakozni. Habár tény, hogy nekem egyetlen egy dolog nem tetszett, méghozzá Ben Affleck ugrálása olykor, ugyanis a testalkatából, mozgásából fakadóan elég nehéz volt elhinni, hogy ő bizony ilyen jó akrobatikus képességekkel rendelkezne.

Egyébiránt nem igazán érdekelt eme univerzum, így nem is kaptam fel annyira a fejemet, hogy érkezik egy sorozat majd ebből. Arra viszont már igen, hogy a Netflix égisze alatt lát majd napvilágot, amely lesz olyan kegyes, hogy az összes elkészült részt egy nap alatt publikussá teszi.

Daredevil.S01E01.720p.WEBRip.x264-SNEAky.mkv_snapshot_08.31_[2015.04.11_17.49.07]

Teljes bejegyzés