Resurrection: 2.évad

A tavalyi év egyik legjobban várt újonca kérdés nélkül nálam a Resurrection volt. Talán pont azért is váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mert időm híján gyakorlatilag nem is nagyon volt időm elmélkedni a cselekményen. Egyszerűen csak leültem a tévé elé, s hagytam, hogy a történeti áradat szépen vigyen magával. Talán pont emiatt sem szálltam ki. Habár tény, hogy a szériát érintő háttér miatt is úgy voltam, hogy heti háromnegyed órát (még) megérdemel eme sorozat.

Tovább

Íme a Windows 10!

windows_10_0Mindig is azok közé tartoztam, akik szeretnek újítani, illetve nem vetik meg az újdonságokat. Ez igaz az számítógépeken, s a laptopokon használt operációs rendszerekre is. Hat évvel ezelőtt engem lenyűgözött a Windows 7 annak ellenére, hogy nem volt megfelelő gépem arra, hogy futtatni tudjam, de ennek ellenére nekem nagyon bejött. Majd három évvel ezelőtt a jött a Windows 8, amelyet nagyon sokat utáltak a metro felülete miatt, de nekem ez nem okozott gondot. Főleg azok után nem, hogy már megfelelő géppel is rendelkeztem. Annál az operációs rendszernél azt vettem észre, hogy ha nem is kétszer annyira, de gyorsabb, mint elődje. Sokan utálták, s mai napig utálják én előszeretettel használom. Bár bevallom annak ellenére, hogy eléggé nagy részét képezi a mindennapjaimnak a virtuális élet nagyjából van már fél éve, hogy újratelepítettem a gépet (és akkor is csak azért, mert már nagyon sok program volt fenn, s úgy véltem sokkal gyorsabb újrarakni az operációs rendszert, mint minden programot egyesével letörölni). Jelenleg is megfelelően teszi a dolgát, s teljesen megvagyok vele elégedve.

…és akkor három év után meglepő módon új elnevezéssel érkezik a soron következő operációs a rendszer: Windows 10.

Bevallom így első ránézésre tetszik. Egyelőre azonban nem hajlok arra, hogy az alpha és beta változatokat teszteljem. Igazából az jutott rögtön eszembe, hogy vajon a korábbi játékokat hogyan is fogja futtatni? Gondolok elsősorban a Tomb Raider: Legend-re, ahol a Next Gen grafikai opció két pályánál nem lehet bekapcsolni a 7-es és a 8-as operációs rendszer alatt.

Meglátjuk.

Pacific Rim

Magyar cím: Tűzgyűrű

Filmekkel kicsit hadilábon állok, mert az ezekhez tartozó hírek sokszor nehezen jutnak el hozzám. Az igazság az, hogy a szóban forgónak egyszer már nekileselkedtem, de időhiány miatt kukáztam az egészet.
Hogyan is lehet egy Full HD TV-t tesztelni? Természetesen olyan anyagokkal, amelyek kiemelik, hogy mennyire is jó képe van. Na már most az ilyenre specializálódott üzletek folyamatosan erre készített reklámanyagokat nyomatnak, így volt, hogy már (az egyébként tényleg nagyon látványos) Pacific Rim előzetesébe annyiszor futottam bele, hogy úgy voltam vele ezt megnézem most már.

Pacific Rim 2013 1080p Bluray HUNSub-ssj2baki.mkv_snapshot_00.17.06_[2015.01.19_23.14.15]

Tovább

Én és az impulzus vásárlás

Nagyon sok mindent nem vártam az új évtől. Terveim nem voltak, s nem is volt semmilyen elképzelésem. Legjobban viszont mégis az foglalkoztatott, hogy a decemberben bevállalt túlórákból vajon mennyit is látok majd kézben, s mennyi megy majd el szépen adóba. Szerencsére pozitív meglepődés volt, hisz maradt is a zsebemben bőven pénz, viszont azért némi keserű szájíz is volt, hisz nem túlzottan tetszett, hogy mennyit is kellett befizetnem az államnak. Habár annak örülhetek, hogy semmilyen “mutyka” nincsen, így adózásnál nem kerülhetek bajba, illetve nem nyekereghetek, hogy ez nem lett kifizetve, az nem lett kifizetve. Viszont tény, hogy ebben a hónapban is egyre inkább bizonyítva lett, hogy én az a fajta vagyok, aki nem tud úgy bemenni egy üzletbe, hogy ne csábuljon el egy-egy olcsó árcímkének úgy, hogy mondjuk az adott termék nem létszükséglet, esetleg nem veszem hasznát később. Ebből fakadóan pedig ideje lenne megtanulnom nagyon tudatosan vásárolni, mert később nagy bajban is lehetek. Főleg, hogy összeszámolva ebben a hónapban nagyjából 6700 forintot buktam a fentiek miatt.

Annak (egyelőre) örülök, hogy különösebb anyagi gondjaim nincsenek, s ha akad is rizikósabb hónap, azt általában kettő, vagy három hónap alatt rendbe tudom szedni. Az más kérdés persze, hogy általában az egy havi fizetésemet sikerül teljesen felélni. S ezen gondolkoztam el minap, hogy a kormányintézkedések miatt feltehetően ismét fog csökkenni a bérem valamilyen szinten. Ebből fakadóan gondoltam azt, hogy kicsit tudatosabban kellene vásárolni, s nem hagyatkozni az impulzus dolgokra. Teszem azt az árcímke, vagy amit a szemem megkíván. Talán egy kezemen megtudnám számolni, hogy az elmúlt fél évben megvásárolt dolgok hány százalékára is volt teljesen szükségem.
Ebben a hónapban sikerült beújítanom egy új billentyűzetet, ami egy ötösbe került. Igazából a MediaMarkt-os körutamnál botlottam bele. Mivel egyébként sokat írok, így szükségszerű, hogy olyan klaviatúrám legyen, amit szeretek is, s kényelmes. A jelenlegi nagyjából 2 ezer forint környékén mozog, s ezt is ott vettem. Egyetlen egy negatívuma, hogy aktív használat után nagyjából fél év után már kicsit hangos. És a támasztó részeit többnyire letöröm. Ebből fakadóan az nagyon tetszett, melyet ki is tudtam próbálni. Itthon azonban nem váltotta meg a napvilágot, így végül a családban lett egy új klaviatúra. A másik egy leértékelt játék volt, mely túlságosan nem nyerte el a tetszésemet, s ahogyan néztem használtként nem is nagyon tudom elpasszolni. Remek.

A másik dolog, amin elgondolkoztam, hogy túlságosan görcsös lettem az elmúlt egy év alatt, ami leginkább abból fakad, hogy túlságosan megtervezek mindent, aminek végül az a végeredménye, hogy semmi nem úgy alakul, ahogy kellene, vagy pedig nem tudom magam jól érezni. Első lépés ennek kiküszöbölésére az volt, hogy magamba néztem, s elfogadtam, hogy ha az ég le is szakad akkor sem leszek koránkelő típus. Mert mindig erre görcsöltem, hogy milyen “nagyszerű” is lesz, ha majd megyek dolgozni nagyjából kettő, vagy három órás alvás után. Főleg úgy, hogy sokszor azért nem tudok aludni, mert azon stresszelek, hogy az óra megtekintése után körvonalazódik bennem, hogy már régen aludni kellene. Na ez az, amit elkezdtem magasról jó vastagon lesz*rni. Így felkelek reggel kilenc, vagy tíz óra tájékán, s ekkor tudom, hogy bizony aznap nem fogok korán elaludni. De inkább zenét hallgatok, filmet nézek, s mentálisan kikapcsolódok, s így legalább hasznosan töltöm el az időmnek ezt a részét. S mikor elálmosodok, akkor pedig megyek aludni. Mint például most is. Igaz, hogy hajnalban kelek, de még itt írogatok.
A tervektől pedig el akarok mindenképp tekinteni. Gondolok arra, hogy egyre inkább észrevettem magamon, hogy mindent megtervezek szinte percre pontosan. Pont ebből fakadt az, hogy sokszor nem is sikerült jól éreznem magam teszem azt egy film megtekintése közben. Na ezen próbálok teljesen változtatni, s azt csinálni a szabadidőmben, amihez kedvem van, mert így sokkal nagyobb a szórakozási faktor.

…és hogyan telik a hónapom? Nagy szívfájdalmam, hogy hó helyett jelen pillanatban is eső esik. Ez kicsit elszomorít, mert tartok tőle, hogy majd márciusban lehet majd szánkózni, illetve a régi emlékek kapcsán kicsit sem emlékeztet ez arra, hogy tél lenne. Bár tény, hogy a tavasz hamarosan itt van, s nem sokat kell már addig várni. Sokat gondolkoztam rajta, de az idő miatt egyébként is itthon ülök többször, s mivel munka előtt, után szinte kizárt, hogy megyek valahová, így kellett valami, amivel elszórakozok. Mivel nálam a TV kapcsán már a HD anyagok uralják a terepet, így eredeti kiadásnál már a Blu-ray-t részesítem előnyben. Egyetlen egy szívfájdalom, hogy nagyon sok minden nem jelenik meg itthon, illetve a sorozatok ebből a szempontból hiánycikkek.
Gondolkoztam, hogy mely sorozatot kellene újranézni. Így került fel a listára a Lostmellyel kapcsolatban arról gondolkoztam, hogy honnan is tudnám megszerezni a részeket Full HD felbontásban. Végül nyert az eredeti kiadás, melyet tegnap vehettem kézbe. Fizikailag nagyon korrekt az egész, s mivel ma már nekiültem a részeknek azt kell mondanom, hogy vizuálisan meglepett teljesen. Ilyen minőségben a részeket sehol nem tudtam volna letölteni, illetve havi egy évadot akartam megvásárolni. De úgy nagyjából szállítási költséggel együtt 45-50 ezerbe fájt volna, így inkább megvásároltam a teljes kiadást, így jobban jöttem ki. Persze februárra semmit nem tervezek anyagi szinten.

…és kíváncsi leszek, hogy a leírtakat mennyire is fogom tudni betartani!

The Adventures Of Puss In Boots – 1×01 (Pilot)

Annak ellenére, hogy napi szinten olvasgatok sorozatos oldalakat nem hallottam róla, hogy érkezik eme sorozat. Pontosabban a premier előtt két héttel szereztem tudomást erről. Nem volt kérdés, hogy bepróbálom, de ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor csak azért ültem végig az első rész 22 percét, mert a játékkonzolom épp frissítést töltött le… Ezzel talán elmondtam mindent.

0.mp4_snapshot_01.04_[2015.01.19_16.07.37]

Tovább

Silent Hill Downpour teszt

Platform: Xbox 360

Silent Hill világa valóban lenyűgöző. Mikor először láttam a filmet hihetetlen módon lenyűgözött, s addig, míg vártam a folytatásra szépen a játékokkal megismerkedtem. Rajongóvá nem váltam, hisz a PC-s portokat is csak egyszer tettem magamévá. A legmeghatározóbb élményt a Silent Hill 2 illetve a sokak által bírált Silent Hill Homecoming nyújtotta nekem.
Megdobbant a szívem, amikor tudomást szereztem, hogy érkezik az új epizód, s mérget vettem rá, hogy ezzel bizony én is játszani fogok. Azonban a sors a konzol exkluzivitás miatt máshogy hozta, így én kimaradtam a szórásból. Tavaly szert tettem két játék konzolra, s végül utóbbira (ami egy Xbox 360) meg is szereztem a játékot.

0000

Tovább

Glee Cast – Take On Me

Egészen pontosan három évvel ezelőtt volt bejegyzés a Glee zeneisége terén. Ami nem véletlen, ugyanis a sorozat első két évada zseniális volt, majd szépen lassan, de biztosan elkezdte a mélyrepülést. Én már csak a zenék miatt tartottam ki, s el is kaszáltam, de amikor bejelentésre került, hogy az idei, azaz a hatodik évad lesz az utolsó akkor úgy döntöttem, hogy visszatérek az utolsó évadra, ami talán 13 epizódos lesz.
A kezdés szokásosan harmatgyenge volt, viszont egyetlen egy pozitívum momentumát emelném ki: az a-HA – Take On Me feldolgozását.

Hobbit: The Desolation Of Smaug

Magyar cím: Hobbit – Smaug pusztasága

Az első rész kapcsán nekem kellemes meglepetés volt, hogy annak ellenére, hogy nem nagyon akartam leülni elé, lekötött. Tetszett, s tényleg nem éreztem, hogy az a három órás játékidő iszonyatosan hosszú lenne, aminek nem tudom kivárni a végét. Kicsit azért tömör lett volna, ha azonnal nekiülök a második résznek, így azt mára hagytam.
Igazából nem terveztem eredeti kiadást megvásárolni a filmből, de úgy voltam vele, hogy azért egy ilyen látványvilágú filmnél, ami egyébként tetszett is nem baj, ha megvan a merevlemezemen. Azonban azt kell mondanom, hogy a második rész nem nyűgözött le annyira, hogy megtartsam (s végül a lomtárban kötött ki), s azt az ötletet is elvetettem, hogy a befejező részt a moziban nézzem meg.

Hobbit - Smaug Pusztasága, Bővített [HD - 1080p].mkv_snapshot_00.06.36_[2015.01.07_19.23.22]

Tovább

Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban teszt

Platform: PC

Ahogyan olvasgattam játékos körökben a filmből készült játékok közül nagyon sokan az első három epizódot tartják nagy kedvencüknek. Miután úgy döntöttem, hogy a filmek után ideje megismerkedni velük azt gondolom, hogy nem véletlen eme három címnek a közkedveltsége.
Mindegyikért az Electronic Arts a “felelős”, s azt gondolom, hogy végeredményben nem is lett rossz kiadás.

0000

Tovább

Hobbit: An Unexpected Journey

Magyar cím: Hobbit – Váratlan utazás

Ciki vagy nem ciki, de én annak idején leragadtam a gyermekkoromban nagy bűbájt körüllengő kedvenc filmjeimnél. Az új alkotásokról is maximum a tévéből értesülhettem, hisz akkor nem volt annyira elterjedőben az internet, mint a manapság. A nagy dirrel-durral beköszöntő Gyűrűk Ura nagyon sokak kedvence lett, de valahogy engem nem igazán fogott meg, hogy törekedjen arra, hogy megnézzem őket. Aztán közeledtek a karácsonyi ünnepek, s az iskolában is lazábbra fogták a gyeplőt, majd pedig indultak a tanórák helyetti videózások (igen, igen a VHS korszak). És ekkor jött a Gyűrű szövetsége. Nekem egyszeri megnézésre tökéletes volt, s nem is rágtam a körmömet, hogy megnézzem a két befejező filmet.
Nem emlékszem pontosan mikor is, de akkor volt errefelé az első moziünnep. Nagyjából 150 forint volt egy jegy, így úgy döntöttem, hogy még ha egyedül is, de kihasználom őket. Csak egyetlen egy gubanc volt: nem volt megfelelő film. Azonban újra elővették a trilógiát, s úgy döntöttem, hogy a látványvilága miatt megéri beülni a második, s harmadik részre.

A fentiekből fakadóan pedig nem véleményem szerint nem véletlen, hogy két évvel a premier után tekintettem meg az Unexpected Journey alcímet viselő részt, ami ugye egy előzménytrilógia első epizódját jelentené. Hát nem fogok hazudni, hogy jó pár előzetes, s kép alapján döntöttem, s kizárólag a látványa miatt ültem le elé. Csak úgy, mint a klasszikus trilógiánál.

Hobbit - Váratlan utazás, Bővített [HD - 1080p].mkv_snapshot_00.14.02_[2015.01.06_21.40.20]

Tovább

Névnapi ajándék lesz-e a Lost: The Complete Collection

Annak idején nagyon magával ragadt a Lost világa. Bevallom, hogy az első három évad volt az, ami maradéktalanul bejött. Utána a többit már feltételekkel fogadtam el csak.
Ha az ember belekezd valamibe – főleg akkor, ha az örömet okoz neki, vagy szórakoztatja – akkor bizony elég nehéz leállni. Na már most nálam tökéletesen igaz ez az eredeti kiadásokkal szemben. Nem csak azért, mert ténylegesen jobb képminőséget kapok, hanem az extrák sem egy elhanyagolható tényezők. Annak idején terveztem a megvásárlását, de az ára miatt sajnos kiesett nálam. Természetesen hozzátartozik mindehhez, hogy ugyan megjelent itthon a teljes sorozat DVD-n, s jóformán csúnya szófordulattal éljek már szaré, húgyé árulják nem tartok rá igényt. A fórmátum miatt. Az új TV készülék is lényegében “rákényszerített”, hogy áttérjek a Blu-ray minőségre, mely tökéletes kép és hangminőséget jelent legtöbbször. És ugyebár tudjuk, hogy itthon nem jelennek meg sorozatok ebben a formátumban.

Még az előző hónapban kicsit felkaptam a vizet, hogy a Terminator: The Sarah Connor Chronicles tele volt reklámmal, mert csak a tv-ből rögzített HD változatot tudtam ennyi idő megszerezni. Az angol amazon oldalát lapozgatva láttam, hogy szállítási költséggel együtt két évadot Blu-ray formátumban megkapom annyiért, mint itthon egy friss DVD kiadást. Megrendeltem, meg is jött.
A tökéletes kép és hangminőséget alapul véve valami hasonló állt elő a Lost-tal is. Az első évad nagyjából négy ezer forintért elvihető, azonban a többi már kicsit drágább. Pont emiatt gondolkodok az alábbi kiadványon:

81RgEFY8QHL._SL1464_Ahogyan számoltam, ha külön vásárolnám meg az évadokat, akkor nagyjából 45 ezerből jönne ki, azonban ha a fenti kiadást veszem meg, akkor csak 24 ezer lenne. A youtube segítségével és pár fórum elolvasásával megvilágosodtam, hogy igazából ugyanazt vásárolnám meg egyben, mint külön. Csak jelen esetben az évadok kapnának egy gyűjtődobozt.

…meglátjuk.