Megjöttek a majmok!

Nem is nagyon vártam semmit az első résztőlde jó magam is meglepődtem, amikor ténylegesen élveztem minden percét. Így nem is volt véletlen, hogy amikor lehetőségem volt, s az ár is kedvezőnek bizonyult, akkor megvásároltam Blu-ray lemezenmásodik részre már be is ültem moziba.
A minőség részemről megvolt, így nem is volt kérdés, hogy ez is a polcra kerül majd eredeti lemezformátumban. Mivel a szállítási költség megdobta volna jelentősen az árat, így végül offline helyen (igen, igen MediaMarkt) vásároltam meg.

DSC_0002Délután természetesen azonnal neki is ültem a kiadványnak. Azt kell mondanom, hogy korábban már töltöttem le pár release-t, de hiába voltak azok kifogástalan minőségűek, de valahogy mégis érezhető, hogy mennyit is jelent egy eredeti, tömörítetlen, s tökéletes bitrátával rendelkező lemez.
Remek szórakozás volt, s a képminőség valóban tökéletes, már-már vizuális orgazmus kerülgetett. Eredeti nyelven néztem meg, így a 7.1 -es hang valami iszonyatosan remekül szól. Azonban a felirat hagy némi kívánnivalót maga után: ugyanis rengeteg helyen vettem észre, hogy teljesen máshogy fordították az adott szöveget, illetve akadt pár stilisztikai hiba, illetve elírás.

Az extrák kielégítőek, habár java részükbe beletekintettem. Nem bántam meg a vételt. Igazából gondolkodóba estem, hogy esetleg a fém dobozos kiadást veszem meg, de amikor kezembe vettem, s láttam, hogy az ismertető milyen igénytelenül van rá ragasztva (!!!!) a hátoldalra, inkább letettem róla.

Paranormal Activity: The Marked Ones

PA4Magyar cím: Parajelenségek – A megjelöltek

Mindenesetre jó ötletnek bizonyult, hogy Megnézzem a film előző epizódjait, mert így legalább tudomást szereztem arról, hogy bizony készült egy ötödik is, így legalább ezt is meg tudtam nézni.
Ha valami nagyon sikeres, akkor elég kicsi a valószínűsége, hogy bizony ne éljen meg több folytatást is, ha úgy alakul. Természetesen abban az esetben, ha mondjuk maga a történeti s megengedi.

Véleményem szerint a Paranormal Activity első két epizódja volt az, amely valóban tudott valami újdonságot mutatni, s valóban olyan hatást elérni, amellyel a nézőjét szórakoztatni tudta, illetve olykor egyes jeleneteknek köszönhetően gyakorlatilag halálra rémiszteni. Természetesen ez annak idején volt, azért azóta eltelt éveknek köszönhetően az ilyen jellegű jelenetekre jóformán már teljesen immunis lettem. Az ötödik rész már nem is kapott számozást, pusztán egy alcímet. Egy olyan alcímet, amit magára a filmre is mondhattunk volna, mert ez az alkotás az, amit simán ki lehet hagyni, ha az ember nem akar feleslegesen elcseszni majdnem másfél órát. A semmire.

Teljes bejegyzés

Shameless – 1×01 (Pilot)

Ismét egy remek ok, hogy miért is érdemes sorozatokkal foglalkozó oldalakat, blogokat olvasni. Még szeptemberben arról nyekeregtem, hogy mennyi, de mennyi sorozat fejeződött be, illetve hagytam abba minőségromlás miatt, hogy végül jóformán már nem is nagyon maradt, amit tudtam volna nézni.
Ekkor viszont jön egy plakát, ami meghozza a kedvem. És akkor első epizód röppen lefelé, s bizony így lett nézős tegnaptól a Shameless. 

Shameless.US.S01E01.720p.HDTV.x264.mkv_snapshot_02.33_[2014.11.22_10.37.08]

Teljes bejegyzés

Paranormal Activity 4

Paranormal_Activity_4_poster_large_7_31_12Magyar cím: Parajelenségek

Az ember változik, mint ahogyan én is. Egy időben még féltem kimenni a sötétben, s féltem sötétben aludni. Nem mertem bizonyos filmeket megnézni. Erre jó példa, hogy öt évvel ezelőtt a Paranormal Activity első részét még „csak erős idegzetűeknek” címszóval illettem. Nem volt véletlen, hisz utána nem tudtam nyugodtan aludni jó pár éjszakát, s nem is mertem elkapcsolni a tévét sem. Azóta ez természetesen megváltozott, s egy olyan filmet, mint a címben szereplő lazán végig tudok nézni minden „mellékhatás” nélkül.
Az első rész zsenialitása részben átköltöztethető volt a másodikra, de a harmadik rész már nem hozta azt a szintet, amit én elvártam, sajnos. A negyedik részről pedig teljes mértékben sikerült elfelejtkeznem, ami részben azért is gáz, mert miután elkezdtem megnézni nagyjából a felénél rájöttem, hogy ezt már korábban láttam. Habár tény, hogy ennek ellenére végignéztem, de rejtély számomra, hogy miért is nem született róla bejegyzés. Azonban annyi előnye volt, hogy megtudtam, hogy van már ötödik rész is, amit minden bizonnyal a mai napon majd meg fogok nézni.

Teljes bejegyzés

Előkarácsonyi „ajándék”: Harry Potter Blu-ray

Ugyan még nincs karácsony, habár nagyon sok helyen tökéletesen rá vannak erre a témára készülve.
Impulzus vásárlás. Ezt a szót akkor használjuk, ha az ember nem tudatosan vásárol. Pusztán meglát valamit, ami neki megtetszik, vagy épp belebotlik egy vásárlási szokásaihoz illetve anyagi hátteréhez mérve jó áron lévő dologhoz. Na már most utóbbival teljesen így vagyok, mert rengetegszer esek bele abba a csapdába, hogy valamit csak azért veszek meg, mert olcsónak találok. Így jártam a Harry Potter szériával is, amelynek olcsó volt darabja a Vaterán. Majd mivel ugyebár vannak többi epizódjai elengedhetetlen volt a késztetés, hogy azokat is megvegyem.

…lám, lám, a hét közepén fellépve az Xpressre mit láttam? Na mit? Az utolsó két film akciós, már-már „vaterás” áron. Megvásároltam.

DSC_0003Egyelőre egyetlen részt sem néztem meg, pusztán csak teszteltem, hogy milyen a képfelbontás. Egyelőre megvárom, hogy lemenjen a sorozatszezon, s bejöjjön a téli szünet, s hozzáillesztem a beosztásomhoz, hogy naponta legalább egy részt megtudjak nézni.

Lucy

Magyar cím: Lucy

Az ember az agyának nagyjából 10-12%-át használja. Ez egy eléggé elismert tudományos tény, mely nem csak különböző kutatások központi témája, hanem lassan már középiskolás tananyag is. Megannyi film készült már erről, melyek szinte egytől egyig a fantasztikum cukormázas öntetével kívánta eladni az épp adott művet.
Itthon ülve botlottam bele a Lucy előzetesébe, ami egyébiránt megtetszett. Azért valahol sejtettem, hogy ez az a film, amiről nem tudom eldönteni, hogy érdemes lenne-e megnézni moziban. Pont a témája miatt, hisz mindnyájan tudjuk, hogy bizony egy előzetes nagyon jól el tud adni egy borzalmas filmet. És ugyebár itthon bármikor félbeszakíthatom a filmet úgy, hogy nem fizettem ki érte egy mozijegy árát. Így végül itthon maradtam. Aztán megérkezett a letöltő öbölbe a film első változata, s azonnal rávetettem magam, s kíváncsi voltam, hogy vajon mit is hoznak ki ebből.

Lucy.2014.720p.HunSub.WEB-DL.mkv.mkv_snapshot_00.01.28_[2014.11.14_18.02.05]

Teljes bejegyzés

Álomkór

A november az évnek az a hónapja, ami közvetlenül a december előtt van. Azok, akik hasonló munkakört töltenek be, mint én azoknak pedig az évnek az a hónapja, amikor kezd lemerülni fizikailag, mentálisan egyaránt, s azon kezd el tanakodni, hogy vajon, ha most ennyit kell majd dolgozni, s ennyire szétcsapja a munka, akkor vajon mit is várhat majd a következő hónapban???
Igazából nem emlékszem, hogy milyenek voltak az előző ilyen hónapok, leginkább azért sem, mert olyan szinten gyorsan telik az idő, hogy már lassan valóban nem tudom követni, hogy mikor mi volt pontosan. Lassan oda jutottam, hogy már csak a napokat számolom, hogy mennyit kell dolgozni, illetve mennyit itthon lenni. Így többször vagyok zavarban, hogy hanyadika van, milyen nap van. Azért a korábbi önmagamhoz képest azért ez valóban „nagyszerű” dolog tud lenni. Mindezek mellett megvolt az e havi fizetés is, ami részemről elég elszomorító volt. Leginkább pont azért, mert most jutottam el oda, hogy tényleg csak annyit vásároltam, amit úgy gondoltam, hogy belefér, s már ott tartok, hogy várom a következő fizetést, ami három teljes hét múlva lesz majd. Igazából olyan szinten el vagyok havazva, hogy gyakorlatilag két helyszínen vagyok lassan egy hete: munkahely, s itthon.

Már múlt hónapban megcsodálhattam, hogy milyen „fantasztikus” beosztást sikerült rittyenteni a novemberi hónapra, melynél már akkor éreztem, hogy a második héttől bizony komoly gondok lesznek majd, ami a pihenést illeti. Szép lassan, de biztosan pedig eljutottam ide, hogy meg is kell élnem ténylegesen. Fizikálisan, mentálisan egyaránt. Sok energiámat kiveszi, hisz gyakorlatilag két hetem úgy telik el, hogy ebben az időben összesen három napot vagyok itthon. Ami jóformán semmire nem elég.
Amikor megláttam mi lesz már tudtam, hogy a szabadidőm nagyjából a henyélésről fog szólni. Időjárás szeszélyes volt, így gyakorlatilag meg tudtam oldani, hogy olykor biciklivel tudjak közlekedni. Mindezek mellett pedig a szabadidőmet itthon töltöttem. Ennek köszönhetően nagyjából minden egyes sorozatommal felzárkóztam, amit újra elkezdtem nézni, befejeztem. És persze a filmeket is be tudtam pótolni. Így gyakorlatilag ezen a téren nem marad más, mint más alkotásokat elővenni, illetve beizzítani a játékkonzolokat, habár fáradtan nem nagyon szeretek ennek a szenvedélyemnek hódolni.

Újabb kísérleteket tettem, hogy a mostani munkahelyemet esetleg lecseréljem. Egyelőre két part között állok, ugyanis most ismerős tudna engem valahová betolni, ami nekem annyira nem tetszik, hisz szeretek teljesen önálló lenni, s elérni a céljaimat egyedül, segítség nélkül. Másik oldalon azonban ott van, hogy mennyire lehúz fizikailag, s mentálisan egyaránt a jelenlegi helyem. Az össze-vissza beosztásoknak köszönhetően legtöbbször a reggeli műszakokkal szívem meg, melyeknél általában négy órányi alvás után húzom be a belem, hogy aztán egész nap szenvedjek az álmosságtól. Hazaérve pedig bezuhanjak az ágyba, s lehúzzak legalább tíz órányi alvást. Az elmúlt öt napban sikeresen szétlőttem magam ezen a téren, s végül már mindenem fájt szinte. És akkor még nem is beszéltem a jövő hétről.
Ügyes voltam, s nem számítottam arra, hogy mennyire szét fogom magam csapni, így túlórákat is bevállaltam. Így csak remélem, hogy valóban őszinte mosoly lesz az arcomon, ha megjön az sms a bankszámlámra érkezendő összeg láttán, s valóban beszerezhetem a betervezett karácsonyi ajándékomat magamnak, ami jelen pillanatban 3 DB eredeti Blu-ray film lesz.

The Comeback: 1.évad

Magyar cím: A visszatérés

Ha őszinte szeretnék mindenképp lenni, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy vegyes érzelmeim vannak a The Comeback-kel kapcsolatban. Az igazság az, hogy a bevezető epizód valóban megfogott, de nem éreztem egyáltalán azt, hogy ez annyira kiemelkedő lenne, hogy nekem mindenképpen a lehető legrövidebb idő alatt végig kellene néznem az elkészült tizenhárom epizódot. Időközben persze több olyan második évados hír látott napvilágot, hogy végül egy huzamban legyűrtem egy délután alatt.

Teljes bejegyzés

Transformers: Age Of Extencion

Magyar cím: Transformers – A kihalás kora

2007-ben nagyot szólt a megfilmesíthetetlen alkotásnak kikiáltott Transformers. Bevallom én csak akkor szereztem róla tudomást, amikor megérkezett a letöltőhelyekre. Az első rész szórakoztató volt, viszont csak egyszeri megnézés kategóriájába esett nálam. A második már kicsit nehezebb volt, a harmadikra már nem is emlékeztem. Pont ezért is próbáltam megnézni ismét az előző trilógiát, de nem sikerült. A harmadiknak futottam neki ismét, mert nem nagyon találtam történeti információ arról, hogy vajon miért is cserélték le a teljes szereplőgárdát.
Utána olvasgatva azonban megtaláltam a kérdésemre a választ: egyfajta rebootnak is felfogható a negyedik film, ugyanis megpróbáltak a készítők egy kicsit felnőttesebbre venni a figurát, ahol végre egy férfi van a középpontban, s nem egy folyamatosan csajozási és egyéb tinédzserkori mentális problémákkal küzdő fiatal srác. Elvileg. Gyakorlatilag meg ugyanazt kaptuk, csak más szemszögből.

0.mkv_snapshot_00.01.14_[2014.11.05_19.33.55]

Teljes bejegyzés