Red Band Society – 1×01 (Pilot)

Íme! Alig kezdődött el a sorozat idény, s máris találtam olyat, ami tetszett, de mégsem volt a várósok között! Jelen pillanatban az egyik kellemes meglepetés, s ilyenkor örülök annak, hogy azért olvasok más blogokat, s jó pár szóban forgó bejegyzés hozta meg végül a kedvemet.
Egyetlen dologra azért felfigyeltem, hogy sajnos pocsék nézettség miatt minden bizonnyal, ha nem kerül le a képernyőről, akkor évad végén kampec. Mindenesetre azért remélem, hogy hozni fogja azt a szintet, amit a bevezető epizód produkált.

Teljes bejegyzés

East Dock – Emlékszünk még?

Az szinte majdnem biztos, hogy a premieren ott akarok majd lenni. Gyermekkorom egyik legmeghatározóbb filmjének negyedik részében nem nagyon volt hitem, de eme kép láttán egyre inkább azt gondolom, hogy ezzel két dolog történhet: vagy nagyon rossz lesz, vagy nagyon jó.
És igen. Jurassic World premier jövő júniusban:

Selfie – 1×01 (Pilot)

Szeptember van, azaz odaát megkezdődött a sorozat szezon. Ilyenkor érkeznek a folytatások, illetve az újoncok is, melyek többnyire fél vagy egy évvel (vagy soha) érkeznek idehaza. Így én azonnal neki is kezdtem a keresésnek, hogy hátha találok egy új kedvencet, ami heti nézős is lehet akár. Első nekifutás rögtön a Selfie volt, melynél egyetlen egy dolog jutott eszembe: ez mi?

Teljes bejegyzés

Bad Neighbours

Magyar cím: Rossz szomszédság

Amikor kézbe vettem augusztus végén a szeptemberi beosztásomat a mosoly gyakorlatilag körbefutotta a fejemet. Az egy hét szabadság tudata arra biztatott, hogy szinte minden akadály, mely előttem van legyőzhető. A papír zsebre vágása után már tudtam, hogy a csavargás, strandolás mellett egyszerűen muszáj lesz majd hódolni a film szenvedélyemnek is. Össze is szedtem egy szép kis listát, amiről gyakorlatilag semmit nem sikerült megnéznem.
Az újdonság varázsa azonban továbbra is pislákol bennem, így minden, melyet még nem láttam nagyobb eséllyel indul nálam, mint a már többször megnézettek. Amikor kerestem az épp aktuális vizuális szórakozásomat akkor botlottam bele a Bad Neighbours-ba. Leírás alapján azonnal le is rántottam, s egy zacskó chips mellett azonnal neki is ültem. Aztán kénytelen voltam belátni, hogy jobb elfoglaltságot is találhattam volna magamnak, ugyanis azt a két órát soha nem fogom visszakapni…

Teljes bejegyzés

Friends: 7.évad

Magyar cím: Jóbarátok

Osztom azoknak a véleményét, hogy olyan 22-24 epizódos sorozatokkal jobban lehet haladni, amelyek „csak” húsz perc nettó játékidővel rendelkeznek. Heti egy epizód nyilván nem sok, de ha az ember évadokkal áll szemben az már mindjárt más. Igazából július végén döntöttem úgy, hogy a nagy uborkaszezonra való tekintettel nekiállok ismét a kedvenc sitcomomnak, ami jelen esetben a közkedvelt Friends, honosított nevén Jóbarátok.
Az igazság az, hogy a múlt heti szabadságomat alapul véve azt gondoltam, hogy majd jobban fogok haladni vele, de ugyebár más tevékenységek után néztem, így végül eme széria háttérbe szorult. Azt tudni érdemes, hogy rengeteg weboldal ismét elkezdett vele foglalkozni, hisz most volt egy kerek évfordulója a szériának, ugyanis húsz évvel ezelőtt indult hódító útjára. Eme jeles alkalomból rengeteg cikk született, s nekem is meghozta a kedvemet, hogy egy fél délután rászánjak, hogy a hetedik etapot is magaménak tudhassam.

Teljes bejegyzés

Az elmúlt szabadság emlékére…

Végül ennek is vége lett. Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem sejtettem, hogy ennyire gyorsan el fog telni.
Bíztam a jó időben, ami végül nem lett, így strand teljes egészében kilőve. S az ősz is beállt, elkezdtek hullani a levelek:


Jön a cudar idő, szóval ismét elkezdődik az, amikor csak akkor megyek valahová, ha muszáj, vagy van kedvem. Fantasztikus!

X-men: Days Of The Future Past

Magyar cím: Az eljövendő múlt napjai

Rajongónak nem mondanám magam, de naprakész vagyok az X-men filmeket illetően. Bő tíz évvel ezelőtt csak azért ültem be a második epizódra, mert az előzetesét látva ígéretesnek tűnt. Mondjuk tény, hogy nem csalódtam, s az első részt is bepótoltam. Azonban nekem a franchise lezárult a trilógiával. A két spinoff, illetve az előzmény film nekem annyira nem jött be. Aztán a semmiből feltűnt a Day Of The Future Past, amire simán rá tudom aggatni a borzalmas jelzőt.

Teljes bejegyzés

Silent Hill: Downpour!

Annak idején eléggé ráfeküdtem a Silent Hill témára, s eléggé pörögtem rajta, míg az aktuális címeket kipörgettem PC-n. Ami egyébiránt sikerült is, de aztán eléggé nagy csend lett körülötte. Egyetlen egy nagy fájdalom a Downpour alcímet viselő rész volt, ami csak konzol exkluzív lett. A nemrég megvásárolt Xbox 360 -nak köszönhetően azonban digitális formában megvásároltam erre a platformra (az más kérdés, hogy mennyire konzol gyűlölő voltam, illetve mennyire megvetettem a digitális vásárlást).

Egyelőre azért nem estem tőle hanyatt, viszont tény, hogy a játék rendelkezik statisztikával. Ebben számomra az az érdekes, hogy nagyjából 13%-nál járok, de máris beleöltem valamivel több, mint másfél órát a játékba. Hmmm…

Tomb Raider: Underworld – Lara’s Shadow teszt

Platform: Xbox 360

Rajongóként talán annál rosszabb nincs, ha valami érdekel, de sajnos korlátok közé vagy szorítva, melynek következménye az, hogy gyakorlatilag nincs lehetőséged az adott tartalommal való foglalkozásra. Bő hat évvel ezelőtt szinte egy virtuális véres tőr került minden rajongó szívébe, aki kénytelen volt azzal szembesülni, hogy ha nem rendelkeznek egy Xbox 360-as konzollal, akkor bizony a hőn szeretett játékuk kiegészítő részével nem nyomulhatnak.
A legnagyobb probléma talán ezzel pont az volt, hogy ez a két kiegészítő néhol még verte is a fő játékot, így csak elképzelhető lehet, hogy vajon mekkorát is tudott volna dobbantani annak idején a Tomb Raider: Underworld, ha éppenséggel ezek az exkluzív pályák is bele kerülnek az alapjátékba.

Teljes bejegyzés

Friends: 6.évad

Magyar cím: Jóbarátok

Az elmúlt időben eléggé megcsappant a szabadidőm, főleg így a szabadság kezdete előtt. Ennek (is) volt köszönhető, hogy eléggé lemaradtam a sorozattal, hisz húsz perces nettó epizódszámmal azért rendesen lehet haladni vele.
Már a hatodik évad végénél is azt éreztem, hogy jó döntés hoztam abból a szempontból, hogy ismét neki álltam a szériának. Habár egyre inkább körvonalazódik bennem az a tudat, hogy talán október közepéig elfogynak majd az adott epizódok…

Teljes bejegyzés