Xbox 360 a láthatáron?

Azt hiszem a Playstation 3 mellé újabb konzol lesz megvásárolva. Ebből fakadóan pedig azt most már kimondhatom, hogy játék függőségem határtalan. Mindezt annak ellenére mondom, hogy annak idején eléggé konzol ellenes voltam, azonban az exkluzív címek vásárlásra kényszerítettek/kényszerítenek.

Az egyik legnagyobb szívfájdalmam, hogy a 2008-ban megjelent Tomb Raider : Underworld kiegészítőit Xbox 360 exkluzívvá tették, melynek köszönhetően sajnálatos módon a történet nem lehet teljes más platform tulajainak. A Microsoft újabb pofátlan döntése, mely szerint a Rise Of The Tomb Raider kizárólag Xbox One-ra lesz elérhető. Később érkeztek olyan hírek, s most már a hivatalos oldala is arról árulkodik, hogy Xbox 360-ra is elérhető lesz. Nyilván kicsit butított grafikával, de érkezik. Mivel eme konzol ára fele az új generációsénak, így erre esett a választásom. Pár dolgot eladtam, így a fentebb nevezett játékot meg is rendeltem, hogy a kiegészítőit magaménak tudhassam.

Végül is elfér, annyira nem drága, ha spórolok rá. Mindezek mellett vannak olyan címek, amelyek tetszettek, de nincsenek meg. S mivel az Xbox 360 kontrollerétől nekem vizuális orgazmusaim vannak, így talán nem is árt, ha jó pár címet erre szerválok be. A konzol beszerzésének tervezett hónapja: 2014. október.

Friends: 4.évad

Magyar cím: Jóbarátok

Annak idején azt olvastam, hogy egy nettó húsz perces sorozatot sokkal könnyebb ledarálni, ha úgy hozza a sors. Az igazság az, hogy én mindig úgy álltam hozzá, hogy sorozat az sorozat, s sok rész, sok idő. Nos, azt kell mondanom, hogy sokaknak igaza volt, ugyanis tény és való, hogy egy óra alatt három epizódot tudtam magaménak tenni, s mivel a munkába való visszazökkenés miatt nem is nagyon volt kedvem kimozdulni sehová, így nem is meglepő, hogy immáron a mai nappal a negyedik évadot is magaménak tudhatom.
Azt kell mondanom, hogy továbbra sem változott a véleményem azzal kapcsolatban, hogy azzal hoztam a legjobb döntést, hogy nekiugrottam a Friends darának. Igaz, hogy jó pár dologra emlékszem, így meglepetés nem érhet, de még mindig nem láttam annyiszor, hogy mindent tudjak szóról-szóra, Ebből a szempontból pedig azt kell mondanom, hogy az egyik legjobb döntést hoztam pont amiatt, mert kedélyállapotomon rendkívül sokat javíthat egy-egy epizód, ha éppen nem jobb lábbal keltem ki az ágyból.

Teljes bejegyzés

Metro 2033 & Metro Last Light: Jönnek a Redux változatok

Ugyan már májusban megjelent a hír, de én nem nagyon foglalkoztam vele. Igaz, hogy a Metro 2033 majd pedig a folytatás a Metro: Last Light is megvolt, de azért olyan maradandó élményt nem okozott, hogy megint nekiüljek.
Mivel most volt nem kis időm, hogy ezen elmélázzak, így a hírbe én is beleolvadtam rendesen. Majd pedig úgy döntöttem, hogy hiába ketyeg a fenekem alatt egy erős PC, ha nem használom ki rendesen. Jövő héten jönnek a fenti címek Redux változata, mely nem csak a grafikai változtatásokat jelentik. Így úgy döntöttem, hogy szerény szabadidőmmel ellentétben nekiülök mindegyiknek. Persze csak sorjában.

A természet „csodái”

Mivel a mai nap az utolsó a szabadságomból, így úgy döntöttem még tegnap este, hogy majd a mai napon mindent csinálok, amihez kedvem van. Egyik része lett volna, hogy majd fordulok egyet, de a közértnél tovább sajnos nem jutottam.
Leginkább emiatt:

Ilyenkor pedig eszembe jutnak gyermekkorom nyarai. Olykor voltak zivatarok, de minden „normális” volt. Nem sült meg az ember nyáron, illetve nem fagyott halálra télen.

Friends: 3.évad

Magyar cím: Jóbarátok

A holnapi nappal véget ér a szabadságom. Egyetlen egy dolgot sajnálok nagyon, hogy ezzel a nappal gyakorlatilag vége annak a dolognak, hogy napi szinten akár 7-8 Friends epizódot megtudjak nézni. Annyira, de annyira nem volt mit néznem, hogy végül úgy döntöttem, hogy ideje elővenni egy régi kedvencet.
Bevallom őszintén először tartottam tőle, hogy majd nem fogom tudni tartani az iramot, s majd pár epizód után majd ez is megy a kukába, de az igazság az, hogy sokadik megtekintés után is annyira berántott, hogy egyszerűen nem tudtam leállni róla, s a terveimmel ellentétben elkezdtem darálni a teljes sorozatot elölről. S íme, két nap alatt a harmadik évaddal is végeztem.

Teljes bejegyzés

We’re the Millers

Magyar cím: Családi üzelmek

Az új filmekkel hadilábon állok. Nagyon. Na nem azért, mert esetleg nem tudnám beszerezni őket, hanem leginkább azért, mert valahogy tökéletesen elmegyek mellettük. Megnézek egy előzetes, mely vagy bejön, vagy nem. Ha igen, akkor többnyire landol a merevlemezemen, aztán idő hiányában ott is marad hosszú hetekig. Aztán, ha a kedv nem jön meg landol a kukában. A ritka változat szokott előfordulni, amikor meg is nézem, majd annyira meg is tetszik, hogy meg is veszem eredetiben. Bár tény, hogy a jelen címnél ez biztosan nem fog előfordulni, de legalább a megtekintésig már eljutottam.
Tavalyi év egyik nagy sikerének számított a We’re the Millers, amelynek megint sikerült igazán balf*sz magyar címet kreálni. Persze ömlött mindenhonnan, s ember legyen a talpán, aki nem szembesült vele valahol. Én úgy voltam vele, hogy bőven elegendő, ha majd megjelenik, s megnézem. Megjelent. Elkezdtem, de abbahagytam. Aztán végül tegnap este már annyira unatkoztam, hogy jobbat nem találtam, így úgy voltam vele, ha beleszakadok is megnézem, de most végig.

Teljes bejegyzés

Sailor Moon: 3.évad

Magyar cím: Varázslatos álmok

Nos, ha már a remake nem nyerte el a tetszésemet, ellenben gyermekkori emlékek felidézésére azonban tökéletes volt, s nem maradt más, mint az eredeti széria újranézése. Mivel annyira nagy rajongó nem voltam, így természetesen nem is meglepő, ha azt mondom, hogy idő közben sikerült teljesen elfelejtenem a szériát, s csak azért álltam neki ismét, mert úgy gondoltam, hogy jól jöhet egy kis extra tárhely a merevlemezemen.
Azonban a harmadik évadnak már úgy ültem neki, hogy azért nagyon sok mindenre emlékeztem vele kapcsolatban, így semmiféle negatív érzelem nem társult hozzá, hogy kínlódjak a megtekintésével kapcsolatban. Azt kell mondanom, hogy ha választanom kellene, hogy az öt évad közül melyik mondható kiemelkedőnek, akkor mindenképp erre mondanám. Nem bántam meg, hogy ismét időt engedtem neki, habár ebben nagy szerepet játszott az is, hogy éppenséggel szabadságom alkalmával rengeteg szabadidőre tettem szert.

Teljes bejegyzés

Tomb Raider: Underworld (2009) teszt

Platform: Playstation 2

Rajongónak lenni elsősorban nem épp a legkifizetődőbb dolog. Jómagam tinédzserkoromban estem szerelembe egy virtuális világban létező brit hölgybe, tisztességes nevén Lara Croft-ba. A szerelem azóta természetesen töretlen. A probléma forrása leginkább azon alapszik, hogy (egyelőre) multiplatformról beszélünk, tehát ha adva van egy rajongó, aki szeretné minden Croft – kalandot magáénak tudni, akkor viszont eléggé a zsebbe kell nyúlni, hisz gyakorlatilag majdnem minden platformon akad olyan exkluzív kiegészítő, vagy játék.
Rengeteg rajongói oldal, fórum van ebben a témában, így nem egy olyan volt, amelyre felnéztem. Időközben már kinőttem a rajongói fórumos korszakomból, így ezeket immár csak passzív figyelőként követem nyomon. Azonban jómagam is rácsodálkoztam, amikor az aktív tagként jelenlévő felhasználók fénykép formájában közkinccsé teszik a saját begyűjtött kollekciójukat.

Nálam a kiadók által alkalmazott rókabőr, azaz ugyanazt vásároljam meg, mert teszem azt más csomagolást, nevet kapott nem igazán működött, s működik még most sem. Igaz, tavaly megvásároltam a Ultimate Edition-t, mert a korábbi epizódok lemezeinél már jelentkeznek olvasási hibák a sűrű használat miatt keletkező karcokból adódóan. Habár itt minden kiegészítő epizód megtalálható, így teljesen hasztalan vételnek nem bizonyult. Ugyanakkor még év elején beszerzésre került a Tomb Raider: The Trilogy Playstation 3-ra, mert tartalmazta azt a részt is, melynek két pályája játszhatatlan 64bites operációs rendszeren, sajnos.
2008 őszén látott napvilágot a Tomb Raider: Underworldmely rajongók, s kritikusok szerint is maximum egy erős közepesre sikerült. Valahol talán nem is véletlen, hogy a kiadó úgy döntött, hogy második alkalommal is majd nekifut egy reboot-nak. Mindezek ellenére én azért szerettem a sok hibáival, s még ma is lenyűgöző látványának köszönhetően. Mint a földön élő rajongó nekem tökéletesen elegendő volt, hogy megszereztem mindegyik epizódból kereskedelmi forgalomban kapható eredeti példányt. Nem is érzem szükségét, hogy egy címet mindegyik platformon kipörgessek, hisz grafikai szempontoktól eltekintve ugyanazok. Azonban az elmúlt napokban lehetőségem egy hiányosság pótlására, mégpedig az, hogy az Underworld alcímre hallgató epizód Playstation 2-es változatát is végigvigyem. És ugyanazt érzem, mint a többi játékos, akiknek volt szerencséjük az eredeti példányokhoz: ugyanaz, de mégis más.

Teljes bejegyzés

The Amazing Spider-man 2 is kékül!

Soha nem voltam nagy Pókember rajongó. A 2012-es reboot véleményem szerint tényleg elég jól sikerült. Nem is volt véletlen, hogy megjelenés után szinte azonnal megvásároltam digitális adathordozón. Két évet kellett várni a második részre, melynek megjelenése szeptemberre van datálva. Ide DVD-n, Blu-ray-en, s utóbbiból három változat: egy 3D-s, fémtokos, illetve egy Electro szobros változat.

Ugyan úgy voltam vele annak idején, hogy megvásárolom ezt is eredetiben, de végül ettől a tervemtől elálltam. Nem volt rossz, tény. De az első rész minőségétől kicsit távol esett, így úgy döntöttem, hogy megvárom a leárazásokat, vagy pedig megvásárolom a vateráról.
De egy szobros változatot kissé túlzónak érzek.