The Dark Knight Rises

Őszinte leszek. Annak ellenére, hogy nagy filmrajongó vagyok az utóbbi évek mozis felhozatalát nem igazán követtem nyomon, s nem is nagyon vártam egyetlen egy alkotást sem. Tény, hogy idén háromszor is sikerült eljutnom, s ebből szerencsére csak eggyel kapcsolatban ért csalódás. Az év legjobban várt filmje az új Batman trilógia, a The Dark Knight Rises volt sokak által. Az eddig elkészült összes filmet láttam a témában, de igazából egyik sem kápráztatott el. Így a várakozásom gyakorlatilag a nullával volt egyenlő. Hamarosan megjelenik digitális adathordozón is a film, így nem volt kétség, hogy közvetlenül a megjelenés előtt kikerülnek majd a nézhető kópiák, melyet a gyakorlott internetező sávszélességétől függően könnyen megszerezhet. Így tettem én is. A megtekintés után pedig kijelentem, hogy nálam az „év filmje” díjra továbbra is a The Amazing Spider-man és a Silent Hill: Revelation illeti.

Teljes bejegyzés

Januárt akarok!

Már múlt hónap végén is elemezgetve a jelenlegi beosztásomat, s nagyító alá helyezve azokat a feladatokat, amit eddig elvégeztem, illetve ami még rám vár kijelenthetem nyugodtan, hogy imádkozok azért, hogy végre január legyen. Az ok leginkább az, hogy így novemberre gyönyörűen elfogytak a szabadnapjaim, a pihenőnapok pedig roppant kevesek ahhoz, hogy normálisan pihenni tudjak. Nyilván ugyanez lesz jellemző decemberre is, ami feltehetően brutális lesz abból a szempontból, hogy az emberek a karácsony miatt teljesen megbolondulnak. Arról nem is beszélve, hogy a tavalyi se volt felhőtlen, de idén minden bizonnyal még keményebb lesz, hisz nem ebben a pozícióban dolgoztam tavaly. Ebből kifolyólag pedig bőven akadtak olyan napok, amikor ténylegesen gyilkos hangulatban tértem haza olyannyira, hogy ez a hangulat rányomta a bélyegét a maradék pihenőnapomra.
Szokás mondani, hogy semmi nem egyszerű, illetve egy jót követ egy rossz, továbbá minden jóban van valami rossz. Nos az elmúlt napokat is leginkább ez jellemezte. Ahogyan lenni szokott nálam már jó előre elterveztem, hogy épp az aktuális fizetésemből mire is szeretnék költeni. A novemberiből idehaza tovább gazdagítottam a háztartási gépek számát, így már elmondható, hogy szórakoztatástechnikai és konyhai, fürdőszobai gépek terén már teljesen toppon vagyunk, ami egyébként a mindennapokat teljesen megkönnyebbíti. S ennek mindenki örült. Persze sikerült elszámolnom magam. Ugyan így is maradt pénzem, de ennek ellenére lerendeltem a The Amazing Spider-man Blu-ray kiadását. A megjelenés november 14-ére volt időzítve. 9-én kaptam kézhez a fizetésemet, s szokásos törzshelyemre mentem a helyi MediaMarkt üzletbe, ahol nagy bambulás közepette megpillantottam a kiadványt. Nem kell mondanom azonnal leemeltem egyet, s a pénztárhoz mentem gondolván azt, hogy hazaérve majd lemondom az előrendelést. Hazaérve természetesen ez nem sikerült, lévén nem tudtam telefonon elérni az online áruházat és ez leginkább pont azért volt bosszantó, mert ott volt az e-mail, hogy útnak indították a csomagomat. Ami azért is bicskanyitogató, mert ha előbb jelenik meg akkor előbb esetleg jelezzék arra az esetre, ha nem lenne pénzem, vagy nem lenne, aki átvenné. Mivel úgy voltam vele egy példány bőven elég, így közöltem itthon, hogy amint érkezik a futár közöljék vele, hogy nem vagyok hajlandó átvenni a csomagot. Mondjuk személy szerint kicsit felháborítónak tartom ezt a hozzáállást, arról nem is beszélve, hogy múlt hónapban is így jártam a fémdobozos Terminatorral, melynek előrendelését lemondtam, aztán mégis útnak indították, habár tény, azt átvettem, s utólag nem bántam meg. Egyébiránt Vaterás pályafutásom is szépen ível felfelé. Szintén kemény ezresért sikerült beszereznem a Pókember 3 Blu-ray változatát.

A kiadvány egyébként nem rossz, sőt. Kép kiváló, magyar nyelvű. Minden megvan, ami kell. Habár még nem volt időm arra, hogy valóban leüljek elé. Erre a hónapra pedig igyekszem kerülni az aukciós oldalakat, mert ugyan nagyon csábítóak az ép aktuális ajánlatok, de igyekszek spórolni következő hónapra. Mivel egyébként is mobiltelefont kellene cserélni családon belül, így végre elhatározásra jutottam, hogy beújítok egy Sony Xperia U telefont, s a jelenlegit pedig öröklik tőlem itthon. Szerencsére a kiszemelt telefon ára körülbelül 60 ezer körül mozog, de sikerült olyan helyet találnom, ahol 25 ezerrel olcsóbban az enyém lehet. Bízom benne, hogy karácsony szellemében még tovább fog süllyedni az ára.
Jelen pillanatban március 5-ére van kiírva a legújabb Tomb Raider megjelenése, így – azon kívül, hogy előrendeltem a Survivor Edition-t  – már előre leadtam a tervezett szabadságolásomat, így március 6-án és 7-én itthon leszek. Bízom benne, hogy nem fogják eltolni a megjelenést, mert akkor egy csöppet szívok. De ugyebár azt hiszem rám mondják azt, hogy vérbeli rajongó.

Tomb Raider: Ilyen kiadások várhatóak…

2003-ban ismerkedtem meg a Tomb Raider sorozattal, ami akkor már javában a hatodik részénél járt. Kedvencem lett, s igyekeztem minden epizódot megszerezni. Akkori tanulói státuszomból kiindulva ez sokáig probléma volt, hisz 2-3 epizódtól eltekintve egy sem volt eredeti kópia, de emellett mindig kompromisszumot kellett kötnöm a gépem hardveres háttere miatt sajnos. Rajongásom azóta hatalmas méreteket öltött, de még szerencsére bőven a normál értékeb belül mozog. Sikerült azóta minden epizódot megszerezni gyári lemezen, aminek iszonyatosan örülök. Most, hogy lassan itt az új epizód megjelenésének ideje nem volt kérdés, hogy polcomon kell lennie feltéve, ha meglesz hozzá a kellő háttér, ami jelenleg megvan. Érkezik egy hagyományos dobozos változat, valamint két extra változat. Mivel végül nem a hagyományos dobozos mellett döntöttem, így a tegnapi napon azonnal röppent egy előrendelés az egyikre.
Nézzük milyen változatok is várhatóak:

Survivor Edition:

Nem volt kérdés, hogy őt fogom berendelni. PC-s változat megközelítőleg 60 Euróba fog fájni a rajongóknak, ami jelenlegi árfolyam mellett olyan 17 ezer forintnak felel meg. Bár az borítékolható, hogy viszonteladói részről 1-2 ezer még biztosan rákerül az eredeti árra árrésként. De mit is tartogat ez a kiadás?
– 32 oldalas művészeti album;
– Hatalmas térkép a szigetről;
– Túlélő tasak;
– A játék zenei cd-je;
– Fegyverpack DLC a játékhoz.

Collector’s Edition:

Ugyanazokat tartalmazza, mint a fentiek, némi extrákkal. Míg az első feltehetően egy szép díszdobozban jön, addig a Collector’s Edition egy fémdobozban lát majd napvilágot. Emellett pedig a rajongók még egy Lara Croft figurát is kapnak. Az ár megközelítőleg 90 Euró, ami az aktuális árfolyamhoz mérten olyan 26 ezer forint környékén mozog, de feltehetően itt is érvényesülnek majd a fenti sorok, miszerint drágább lesz majd 1-2 ezer forinttal a kereskedő árrés miatt.

És íme: The Amazing Spider-man Blu-ray!!

Körülbelül egy hónappal ezelőtt jött a hír, hogy a nyár egyik nagy sikerfilmje a A csodálatos pókember érkezik Blu-ray-re méghozzá november 14-én. Én is azonnal rácuppantam, hisz rendkívül tetszett. Azonnal le is adtam az előrendelésemet, s vártam mikor jelenik meg. A mai napon úgy döntöttem, hogy tiszteletemet teszem a helyi műszaki szaküzletbe, hogy megnézzem élőben milyen az a telefon, amit én kiszemeltem magamnak, amikor is abba botlottam, hogy az egyik tévén maga a film megy alatta pedig a különböző kiadások találhatóak. Nem tétlenkedtem, így azonnal a kezembe kaptam, s a pénztár felé vettem az irányt.

A kiadvány egyébként korrekt. Először is kaptunk hozzá egy slipcase-t, melynek funkciója eddig nekem ismeretlen. Teljesen angol nyelvű azon kicsit azért felröhögtem, hogy oda volt ragasztva a hátoldalra a magyar ismertető. Kicsúsztatva természetesen a lemezek, borítók teljesen magyar nyelvűek. A tartalomra nem lehet panasz, hisz minden kapott magyar feliratot. A képre nincs panasz, tűéles. Az extrák is elfogadhatóak. Mindegyik kapott magyar feliratot. A kimaradt jelenetek és az „Így készült..” a maga két órányi játékidejével valóban rendkívüli csemege azoknak, akik szeretik a plusz tartalmakat.
És akkor a kiadvány képekben:

Jön: Jurassic Park 3D

Nem vagyok elájulva a 3D-től. Nekem tökéletes, ha moziban 2D-ben látom az épp kiszemelt filmet. A Jurassic Park egyik kedvenc filmem, s sokszor elgondolkodtam rajta, hogy vajon milyen is lehetett annak idején moziban megnézni. Úgy tűnik erre nem sokára lehetőségem lesz, ugyanis a legendás első rész érkezik 2013 április 5-én 3D-ben a mozikba. Ismét egy film, melyet moziban kell megnéznem.

Blu-ray: X-men Origins – Wolverine

…és igen. Újabb lemezzel bővült a Blu-ray gyűjteményem. Az újabb kiadás természetesen angol nyelvű, de szerencsére az angol nyelv nekem nem okoz gondot, így ez nem jelentett számomra problémát a rendelésnél. Természetesen most is vateráról rendeltem. Ez összesen 1590 forintomba került postaköltséggel együtt. Megérte? Meg.
Arról nem is beszélve, hogy jó magamnak is sikerült eladást bonyolítanom, tehát még kerestem is az oldallal.

…és akkor mit is kapok karácsonyra?

Gyermekkoromban mindig izgatottan vártam a karácsonyt. Egy-két kivételtől eltekintve nagyobb, vagy számomra jelentős dolog soha nem került a fa alá. Ahogyan pedig nőttem egyre inkább eltűnt a karácsony az életemből. Ugyan a hangulata mindig megfogott, de időközben felnőttem, s anyagi oldalról is nyilvánvaló volt, hogy karácsonyt csak hangulat szempontjából tartjuk. Így az utóbbi években már fenyőfa sem állt nálunk. Amikor befejeztem az iskolát szerettem volna egy kicsit lustálkodni a nagy hajtások után, annak fényében pedig végképp, hogy az utólagos vizsgák igencsak megtépáztak minden téren. Ellenben még jobban akartam dolgozni, hogy végre legyen pénzem, s kicsit élhessek, s ne csak álmodozhassak arról, hogy valahová elmehetek, vagy valamit megvehetek magamnak, esetleg pedig azt várni, hogy mikor lesz rá keret itthon.
Időközben szerencsére lett munkám, s próbaidő után is igényt tartottak rám. Noha a fizetés nem a legjobb, de teljes mértékben be vagyok jelentve, s eddig egyszer sem fordult elő, hogy nem kaptam volna meg időben az engem megillető bért. Az, hogy jelentősebb összegek maradnak zsebemben leginkább annak tudható be, hogy még a családi fészek melegét élvezem, s minden bizonnyal addig, míg stabil párkapcsolatom nem lesz, mely összeköltözést nem ér meg, addig feltehetően itthonról szemlélem a világot, hisz így én is, szülők is jól járnak. Mert ugyebár az anyagi terhek – folyamatos foglalkoztatásomnak köszönhetően – végre kölcsönös formát ölthettek.

Idén nagyon sok mindennel tudtam magamnak kedveskedni. Nyakunkon a karácsony, s már most fogalmazódnak az igények, hogy mivel is kellene meglepnek magam. ÉrkezikJurassic Park trilógia ismét Blu-ray formátumban külön megvásárolható részenként. Ezekre igényt tartok, hisz nagy kedvencem a film. Kérdés az, hogy mikor jelenik meg? Jelenleg a december 31. szerepel dátumként, de ugyebár ez még változhat. Megjelenhet előbb, később. Ha valóban ez a hivatalos dátum, vagy karácsony előtt jelenik meg közvetlenül akkor minden bizonnyal januárra tolom a filmek megvételét.
A másik ami megfordult a fejemben egy Sony Xperia U készülék megvásárlása.

Tavaly vásároltam egy készüléket. Sajnos elég rossz vételnek bizonyult, így cseréltem – egy azóta is tökéletesen működő Sony Ericsson W8-ra -, melynek sajnos szoftvertámogatottsága már lejárt. Eközben még édesanyámat is megleptem egy új készülékkel, ami sajnos használat után kiderült, hogy szintén rossz vásárlásnak bizonyult. Mivel neki nem jelentene akadályt, hogy az adott telefonra újabb szoftver nem fog érkezni, ha tud hívni, sms-ezni, s internetezni neki tökéletes lenne. Tökéletes, hibátlan állapotban lévő készüléket kapna. Már régóta tervezem lecserélni korábbi fényképezőgépet, viszont fent látható készülék kamerája picivel jobb minőséget produkál, mint a mostani, ami nekem teljesen megfelelne. Így rögtön két érv szólna, hogy decemberi fizetésből be kellene fektetni egy ilyen készülékbe. Arról nem is beszélve, hogy hardver szempontjából rendkívül jónak mondható a készülék. És amellett sem mehetek el, hogy ahonnan tavaly rendeltem a mostani készülékemet, ott az U 46 ropiért az enyém lehet magyar nyelvű szoftverrel, míg más oldalakon 58 – 60 alatt nem igen van.
És persze nem elhanyagolható indok: ha van rá keret, gondolkozzak sokáig rajta?

Silent Hill: Revelation

Körülbelül öt évvel ezelőtt egy esős délután unatkoztam. Nem tudtam magammal mit kezdeni, így szokásomhoz híven elkezdtem az interneten nézelődni nézendő dolgok iránt egészen addig, míg egy filmes oldalra nem találtam, ahol ajánlatként a Silent Hill volt. Az előzetes, s a leírás meggyőzött, s még aznap délután megnéztem a filmet, amely annyira elnyerte a tetszésemet, hogy azonnal elkezdtem háttéradatok után kutatni. Ekkor még nem tudtam, hogy egy igen népszerű horror játék volt az alapja a filmnek. Az első rész nyitva hagyott befejezésének köszönhetően nem tudtam ellenállni, s szinte bújtam a weblapokat minden információért. Olyannyira tetszett a film, hogy egyszerűen nem tudtam megállni, hogy ne üljek neki a játékoknak. Bő négy évvel ezelőtt még az iskolapadot koptattam, s ez volt az egyetlen olyan hátráltató tényező, ami miatt az összes PC-re megjelent rész végigjátszása három hónapot ölelt fel nálam. Óhatatlanul is rajongója lettem a szériának, s talán kijelenthetem, hogy a Silent Hill volt az a húzócím a játékok világába, aminek nem a látványa, játékmenete fogott meg, hanem a története.
Az elmúlt években a játszható címeknek köszönhetően kitöltötte azt az űrt, amit az első rész hagyott a nyitott és meglehetősen sokkoló befejezésével, amikor is tudomást szereztem a második rész létezéséről. Bevallom őszintén az elmúlt fél év eseményei, s munkámból kifolyólag nem tudtam követni a híreket, így igen erős meglepetés volt, amikor csak pár hónap választott el a premier dátumától. Belőttem magamnak egy szép naptári napot, amikor szerettem volna megtekinteni a filmet, azonban nem tudtam addig várni, így nem meglepő, hogy szinte majdnem a premier napján már a teremben ültem. A film nézése közben pedig ugyanaz fogalmazódott meg bennem, mint a The Amazing Spider-man megtekintésekor: megjelenéskor azonnal kell nekem ez a film Blu-ray lemezen! Lévén nem nagyon szeretnék eredeti kópiákért 6-7 ezreket kiperkálni, s erre zokszó nélkül kiadnék ilyen összeget akkor ez árulkodó, hogy mennyire tetszett a film.

Teljes bejegyzés

És itt a Windows 8

Majdnem pontosan három évvel ezelőtt eresztettem meg egy bejegyzéstMicrosoft új operációs rendszeréről, a Windows 7-ről. Nagyon sokáig a Windows XP volt az egyeduralkodó az itthoni gépeken. Leginkább szülői részről a berögzült ragaszkodás a jól bevált dolgokhoz volt az oka, másfelől pedig az akkori itthoni számítógépek hardveresen nem voltak elég erősek az akkor igencsak sokak által utált Windows Vistához. Egy bizonyos idő után a szobámba is landolt egy PC. Hardveresen természetesen nem volt a legerősebb, de ennek ellenére ahogy megjelent a Windows 7 azonnal rávetettem magam, s talán az elsők között voltam, akik elkezdték tesztelgetni. A rendszer elég stabilnak tűnt, s végre elérte az operációs rendszer azt a szintet, hogy ha úgy hozta a sors, hogy újra kellett telepíteni az Windows-t nem telt bele órákba. Ugyan hardveres szinten nem voltam elég erős, de ennek ellenére elég jól működött az elmúlt másfél évben, s csak az elmúlt pár hónapban produkált érdekes hibajelenséget, amelynek okára a mai napig nem jöttem rá. Viszont idővel bejelentésre került, hogy érkezik a Windows 8, mely az előző operációs rendszer babérjaira akar törni. Nagyon sok negatív ellenvélemény volt, ugyanis az új rendszert rendkívül átszabták a készítők. Ennek ellenére mégis úgy döntöttem, hogy ha úgy alakul ki fogom próbálni.
Az új operációs rendszer legújabb újítása, hogy az asztal, mint az alkalmazások és telepített programok elsődleges elérési helye háttérbe szorult. Sokaknál pont ez vágta ki a biztosítékot, s pont emiatt kezdték el legbelül gyűlölni anélkül, hogy kipróbálták volna, vagy legalább esélyt adtak volna arra, hogy megnézzék milyen. Az elmúlt időszakban rendkívül sok tesztet és hozzászólást olvastam, s szélsőséges vélemények alakult ki az új rendszerrel kapcsolatban. Valakinek bejött, valakinek pedig nem. És persze ott vannak azok, akik ki sem próbálták, csak megtekintett videók és képek alapján mondanak véleményt. Én azok táborát erősítem, akik kipróbálták az új rendszert. Fontosnak érzem azonban megjegyezni, hogy ez a bejegyzés pusztán vélemény nyilvánításnak szánom, nem pedig tesztnek.

Teljes bejegyzés

Jégkorszak 4 – Vándorló kontinens

Évente általában több animációs film is a mozikba kerül. Többségük érdekel, de valahogy nem érzek késztetést arra, hogy el is menjek megtekinteni a moziba. Persze amikor megjelenik megtekintem, s ha úgy ítélem meg később akár felkerülhet azon filmes listára, amelyeket szeretnék majd egyszer eredeti lemezen is a polcomon tudni.
A Jégkorszak az egyik olyan animációs film, ami maximálisan elnyerte a tetszésemet. Nem mondom, hogy fanatikus rajongója lennék a sorozatnak, hisz a negyedik részre se ültem be mozizni, de ellenben júliusban nem hagytam ott az első részt Blu-ray lemezen, hisz az ár korrekt volt. Bár vártam a negyedik rész megjelenését, hisz abban biztos voltam benne, ha a minőségi szintet nem is üti meg, de a képi megjelenése főleg HD-ben minden bizonnyal nagyszerű lesz, s már ezért érdemes lesz megnézni. Így rendkívül örültem, amikor végre nézhető minőségben is elérhetővé vált számomra, s amint időm engedte meg is néztem. Olvasgatva mások véleményét elég megosztóra sikerült a Vándorló kontinens alcímet viselő új epizód. Szerencsére nekem különösebb problémám nem volt vele, s nagyszerűen szórakoztam a másfél óra alatt.

Teljes bejegyzés