Íme a dobozkép!

2012 ősz helyett végül 2013.március 5-én lát napvilágot az új Tomb Raider majdnem négy évvel a legutolsó epizód megjelenése óta. Lesz sokféle változat a mezei fapadostól a gyűjtői változatig persze kérdés adott: hozzánk vajon melyik fog eljutni, vagy mennyi is lesz kapható belőle. Feltehetően fapados kiadás érkezik majd hozzánk. Amennyiben nem lesz magyar feliratos változat, így el fogok gondolkozni azon, hogy kintről rendeljek valamilyen csicsás kiadást.
Addig is újdonságként itt a hivatalos borítókép:

Itt van az ősz, itt van újra…

Az előző bejegyzésem elég negatív hangvételben született. Leginkább pont azért, mert eléggé negatív előjelek voltak, ami ha nem is nagyon, de azért rányomta a bélyegét a hangulatomra. Elsősorban féltem attól, hogy a fizetésemen megfog látszani, hogy az azt megelőző hónapban kénytelen voltam ismét betegszabadságot kivenni. Azonban nagy meglepetésre ugyanannyi összeg érkezett a számlámra, így valamilyen szinten megnyugodtam. Annak pedig kivételesen örültem, hogy sikerült céltudatos vásárlónak lenni, s nem elcsábulni, melynek következményeként impulzus vásárlások tömkelege vitte volna el a fizetésem java részét.
Bíztam benne, hogy elég hosszan fog majd tartani a vénasszonyok nyara, s talán másodjára is sikerül majd idén eljutnom a strandra, de sajnos ez csak álom maradt, ugyanis szeptember felétől, ha nem is fagyoskodtam, de azért előfordult, hogy fáztam. Így végül tudomásul vettem, hogy strand maximum jövőre jöhet össze megint, ha minden adott lesz, hogy el tudjak majd jutni. Emellett terveztem, hogy tiszteletemet teszem a moziban is, s a kiszemelt film a legújabb Resident Evil lett volna, de sajnos erről sikeresen lecsúsztam. Amikor terveztem elmenni akkor pedig már azon kaptam magam, hogy már nincs a műsorrendben. Kitűnő. S mivel az esetek többségében nem is nagyon volt se kedvem, se időm szabadtéri programokat rendezni, így azon kívül, hogy néha elmentem egy kört fordulni a környéken gyakorlatilag a négy fal közt rohadtam. Amihez természetesen nagyban hozzájárultak a sorozatok is, ugyanis szeptember közepétől elkezdődtek a szériák új epizódjai, illetve új sorozatok mutatkoztak be. Habár az idei szezon elég harmatgyengére sikerült, ha azt veszem alapul, hogy tavalyhoz, vagy azelőtthöz képest eléggé megcsappant az általam nézett szériák száma. Egy részük tavaly véget ért, vagy épp én döntöttem úgy, hogy inkább befejezem a nézésüket. Arról nem is beszélve, hogy az újoncokból szinte majdnem mindegyik elbukott nálam. Így az általam abbahagyott, vagy alapból befejeződött, elkaszált sorozatok helye nem lett pótolva új szériákkal.

Az e havi hónapkezdés viszont meglepően jól sikerült. Az első dolog, ami indokot adott az örömre a fizetésem volt. Ugyanis voltak elmaradt juttatások az augusztusi számfejtésben, amit most visszamenőleg megkaptam. Így teljes meglepetés ért, hogy a fix fizetésem 40%-át pluszban megkaptam, s szép summa ütötte a markomat. Természetesen ennek megfelelően a számlámra utalt összegnek már csak a 15% van meg.
Sokszor elő szoktam venni, s elemezni a tavaly vásárolt Sony Ericsson W8-as okos telefonomat, amivel egyébként különösebb gond nincs, hisz megfelelően működik, de ennek ellenére múlt hónapban eldöntöttem, hogy egy Sony Ericsson Live With Walkman-re szeretném cserélni. A váltást leginkább az ösztönözte, hogy alapból is ilyen készüléket akartam venni, csak nem akartam kicsengetni egy mobiltelefonra egy teljes havi fizetésemet, azonban most korrekt áron elérhető. A másik ok leginkább pedig az volt, hogy a jelenlegi telefonomra az android rendszer 2.1-es verziójával bezárólag megszűnt a szoftveres támogatottság, ami egyébként nem érdekelne, de ebből kifolyólag jó pár alkalmazást nem tudok futtatni a telefonomon, nem mellesleg a belső memória elég kicsi, s csak az 2.3-as rendszertől van az a támogatás, hogy memóriakártyára is tudnék telepíteni. Amikor eldöntöttem, hogy lecserélem a készüléket még nem tudtam, hogy jóval több érkezik majd a számlámra, így szépen elkezdtem spórolni, ami egyébként sikerült is. Májusban jött a bejelentés, hogy érkezik idehaza a The Terminator Blu-ray változatban, s még akkor megrendeltem, de szeptember elején lemondtam, mert úgy döntöttem jobban preferálnám a hagyományos műanyag dobozos megjelenést, mint a fémtokosat. Szépen felmentem a profilomra, s az aktív rendeléseknél kikeresve a terméket szépen nagy elszántsággal rákattintottam az X-re, s ezáltal töröltem az előrendelésemet. Ennek ellenére bő egy hónapra rá ülve a gépnél felvillan a Thunderbird ablaka, miszerint a csomagot útnak indították. Annak ellenére, hogy volt elegendő pénz a bakkártyámon mégis telefont ragadtam, s megérdeklődtem, hogy ez hogyan is történhetett. Természetesen engem néztek hülyének, miszerint biztos rosszul töröltem. Habár a másik vonal végén lévő hangsúlyából rendkívül érződött, hogy rohadtul sz@rik az egészre. Mivel nem egy nagy összegről volt szó, így maradtam a rendelésnél, s másnap átvettem a terméket.

Általában fizetés előtt már konkretizálódik, hogy mi(k) azok a termék(ek), amelyeket mindenképp szeretnék megvásárolni. Októberre nem is nagyon terveztem a telefon mellett. Az mindenképp bizonyos volt, hogy egy új cipő mindenképp elkélne, s nem ártana pár írható Blu-Ray lemez, illetve korábban már kiszemeltem a Crysis Warhead eredeti kópiáját elég korrekt 1990 forintos áron. Természetesen mellette a Star Wars: The Force Unleashed is ott volt a maga 2990 forintos fogyasztói árral, de mivel az előbbi olcsóbb volt, végül őt választottam. Beérve a munkahelyemre közölték velem, hogy adminisztrációs probléma miatt még egy kisebb összeg majd érkezik az aktuális héten a számlámra, így a döbbenet után már tudtam, hogy műszak végén irány a helyi MediaMarkt ahol kosaramba került az utóbbi termék. Aztán végül úgy alakult, hogy lett egy szabad szombatom, így szülői részről is érkezett társ hozzám, s irány volt a város. Természetesen a Star Wars: The Force Unleashed II is belekerült a kosaramba jó pár ruha mellett. Így sikeresen odavertem a fizetésemnek.

Ugyan korrekt összeg maradt a számlámon, de mivel a hagyományos hangfalam elkezdett döglődni, így úgy döntöttem ideje lecserélni. Nem terveztem semmi komolyabbat, de eléggé meglepődtem, hogy egy egyszerű hangszóró páros is elég horror áron van, így végül az akciós 2.1-es hangfalszettet választottam. Így elmondhatom, hogy most már teljes a PC-m rekonstrukciója, s minden tökéletesen működik, s minden megvan ahhoz, hogy elmondható legyen, hogy egy komoly gépezettel állok szemben. Nem volt sok minden tervbe véve, amit megvásároltam nem csak ebben a hónapban, hanem visszamenőleg munkakezdésig, de ugyebár menet közben is generálódnak az igények.  Példának okáért szeretném jövő hónapban megszerezni a The Amazing Spider-man Blu-Ray kópiát, de kérdés az, hogy az  e havi fizetésemből mennyit tudok megspórolni, s „átmenekíteni” a következő fizetéshez. Ugyanis ígéretemhez híven amit itthon tettem jövő hónapban meglepem a családot egy új mosógéppel. Szoros lesz a nadrágszíj…
A vásárlások mellett a másik legnagyobb pozitívum, hogy ismét visszatért a játék kedvem. Leginkább annak volt köszönhető, hogy szeptember elején napvilágot látott a hosszú ideje halasztott megjelenésű I’m Alivemelyre  több napot is rászántam, hogy a végére jussak. Ez eléggé meghozta a játékkedvemet ahhoz, hogy ismét kipörgessem a The Star Wars: The Force Unleashed II-őt és a Tomb Raider Underworld-öt, emellett pedig elég tekintélyes mennyiséget csináltam meg a Crysis-ból is. S mivel ennél még rosszabb idők jönnek, így nem hiszem, hogy túl sok időt fogok a szabadban tölteni, s minden bizonnyal a friss levegőn annyi időt fogok eltölteni, amennyi szükséges ahhoz, hogy itthonról eljussak máshová. Habár igazi őszies idő van. Reggel kénytelen vagy nagykabátban elindulni,  délután pedig egy szál pólóban jössz haza. Egyébiránt is felmerült bennem, hogy ideje lenne játszani is azokkal a játékokkal, amelyeket megvásárolok, s lassan tíz hónapja, hogy az utolsó hardvert is megvásároltam a gépembe, hogy használható legyen, de azóta komolyabb játékoknak neki se ültem. Jelen pillanatban pedig minden megvan hozzá részemről: kedv, idő, technikai feltételek. Így télire egy csöppet közelebb engedem a „szívemhez” az ágyam mellett található „fekete ördögöt”. Egyébként is visszaolvasva az előző írásaimat nem árt, ha az eddig elkészült, már pár éve megíródott teszteket is felrázom kicsit. 

Arrow – 1×01 (Pilot)

Jó pár évvel ezelőtt nem volt olyan, hogy egy sorozatot elkezdtem nézni, de abbahagytam. Emellett nem igazán volt jellemző, hogy én bepróbáljak bármilyen újonc szériát. Azóta ezen a téren fejlődtem, hisz rengeteg széria nézését hagytam abba, vagy pedig lett vége és/vagy kaszálta el az anyacsatorna gyenge nézettség miatt. Idén jó pár újonc széria felkeltette a figyelmemet főleg azért, mert akadt pár sorozat, ami véget ért, vagy én hagytam abba.
Megvallom őszintén számomra ez a 2012/2013-as sorozatszezon új szériák szempontjából valami siralmasra sikeredett. Amikor bejelentésre került az Arrow bevallom jókat mosolyogtam már az alapkoncepción is. Kicsit unatkoztam, s kíváncsi voltam, így végül úgy döntöttem megnézem. Csalódtam, méghozzá pozitívan. Az általam várt újoncokból jelen pillanatban ez az első, amelyik maradéktalanul bejött, s maradok is mellette, ha hozza ezt a színvonalat.

Teljes bejegyzés

Fémdobozosok előre!

Úgy néz ki, hogy lassan úgy fogom gyűjteni a Blu-Ray lemezeket, mint ahogyan annak idején elkezdtem a DVD-ket. Persze most hegyekben állnak megtekintetlenül, s minden bizonnyal jó ideig elő sem fogom őket venni lévén felbontásukból adódóan nem igazán van kedvem életlen, s szemcsés, kockás, rossz minőségű filmeket nézni, amelyek természetesen annak idején nagyon jól mutattak, amikor beköszöntött a DVD korszak. Most pedig cserélhetem le őket. Valahol azért tudatosabban vágtam ebbe bele, s jól meggondolom mely lemezekre áldozok. Természetesen hozzá kell tennem a lemezek többségét áron alul szereztem meg a helyi elektronikai bolt leárazásainak, akcióinak köszönhetően.

Az elmúlt napokban két eredeti lemezt is sikerült beszereznem. Még tavasszal jelentették be, hogy a legendás The Terminator megjelenik végre Blu-Ray formátumban is. Azonnal leadtam az előrendelést a termékre, habár nekem nem igazán tetszett, hogy nem hagyományos, hanem fémdobozos kiadás érkezik hozzánk. Annak ellenére, hogy nagy rajongója vagyok a filmnek végül szeptember elején lemondtam az előrendelést, lévén nem szerettem volna fémdobozos kiadást, s inkább vártam volna a hagyományos dobozos megjelenésre. Azonban pár nappal ezelőtt jött az e-mail, hogy a csomagomat útnak indították. Nem kicsit lettem ideges, telefont ragadtam, de végül nem mondtam le a rendelést, hisz az összeg a kiadásra megvolt. Csupán a vonal végén ülő hölgyike hozzáállása nem tetszett, lévén biztos én töröltem rosszul. Hmm… Lehet rosszul törölni valamit??? A lényeg, hogy a vásárlást nem bántam meg, mert elég tökös kis kiadvány lett, s a fémdoboz sem lett rossz, pedig tartottam tőle, hisz élőben még nem láttam effajta kiadást.
Másik eredeti lemez viszont a múlt nyár egyik animációs filmje a Rio lett, amit egyébként nem akartam ugyan megvenni, de a 3499 forintos ár elég csábító volt. Eredeti lemez tekintetében pedig  Crysis: Warhead és a Star Wars: The Force Unleashed számít kötelező vételnek, hisz míg az előbbi 1990 forintos áron vásárolható meg, addig az utóbbi csupán 2990.