Once Upon A Time – 1×01 (Pilot)

„Egyszer volt, hol nem volt…” – ismerős sorok lehetnek mindenkinek. Megannyi film feldolgozás után végre sorozat formájában is megelevenednek kedvenc meséink természetesen a kornak megfelelő köntösben. Az amerikai abc ősszel tűzte műsorára a sorozatot, azonban az első megismerkedés vele nem volt túl gyümölcsöző, így az első epizód után nem folytattam. Aztán természetesen múlt az idő, s rendkívül jó kritikai hozzászólásokat olvastam a folytatásról. A nézettség kedvező volt, így az első körben berendelt 13 epizódot 22 epizódosra bővítette az anyacsatorna. A sorozat valahol a 17 epizód környékén járhat. Végül rövid tanakodás után úgy döntöttem ismét nekiülök a bevezető epizódnak, s a folytatásnak is. És be kell, hogy valljam a sorozat megérdemelte a második esélyt, mert jelen pillanatban is az aktuális epizódok begyűjtésén ügyködöm.

Teljes bejegyzés

Nézzük, hogy állunk sorozatfronton!

Iskolás koromban nem volt különösebb probléma a sorozatokkal. Ha valamire épp nem jutott idő aznap, akkor legkésőbb a hétvégéig, vagy hétvégén bepótoltam. De jelenleg a munkahely, család, magánélet együttesének köszönhetően ez a helyzet ma már jelentősen megváltozott, s az erre a tevékenységre áldozható idő jelentősen lecsökkent. De lassan kezdődik a sorozat és évad finálék, s ha már körülöttem mindenki kilőtt egy listát sorozataival kapcsolatban, s hogy hogyan áll velük, hát én sem maradhatok ki.

Annak idején több szabadidőm volt, így több sorozatot követtem nyomon. Ha valamelyik felé elvesztettem az érdeklődésemet még akkor is tovább néztem addig, amíg véget nem ért. Azonban, ha az ember szabadideje jelentősen lecsökken, akkor viszont kénytelen az ilyen szériáktól elbúcsúzni. Hisz újranézni nincs ideje a régi kedvenceket, de időt pazarolni olyan szériára, ami iránt a rajongás megkopott időpocsékolás. Ebből fakadóan nálam az angol Being Human három, míg az amerikai változat egy évad után vérzett el nálam. De természetesen mindkét szériából megnéztem az új epizódjait mielőtt lekerültek a terítékről. Minden bizonnyal a Chuck is erre a sorsra jutott volna, ha idén nem ér véget a sorozat. De nem rúg többet labdába nálam a Dexter sem.
Alváshoz számomra elengedhetetlen, hogy menjen a tévé. Persze fontos, hogy valami átlagos műsor menjen, így az esetek többségében általában a comedy central az, amit elalváshoz szoktam „használni”. Így többször előfordult, hogy a How I Met Your Mother korábbi évadaiba futottam bele, s néha egy-egy epizódot megnéztem. A sorozatot már rég abbahagytam, de a régi részeknek köszönhetően újra elővettem. Az egész talán három epizódig tartott, így a sorozat második esélyei s elúszott. Feltehetően az utolsó részt majd megnézem.

Rajongásom és feltétlen szeretetem tovább él a Desperate Housewives, Modern Family, és a Raising Hope irányt annyira, hogy jóformán mindegyikből naprakész vagyok. Persze van itt egy idei újonc, a New Girl is, amiről szégyen szemre semmiféle írás nem született a blog keretein belül.  De mivel lassan nyakunkon a finálék zöme, így feltehetően az évadról egészében lesz majd valami firkálmány. De ugye nem szabad elfelejteni, hogy a The River, The Walking Dead, és a Terra Nova már finálézott, bár utóbbiról kiderült, hogy következő évad nem lesz, előbbiről meg nézettséget ismerve várható, hogy nem készülnek újabb epizódok.
Kicsit zűrösebb a helyzet a The Big Bang Theory és a The Office háza táján. Míg az előbbiből hét, addig az utóbbiból kilenc epizóddal vagyok lemaradva. Bár tény, hogy emellett idén a Supernatural aktuális szezonjából kemény négy epizódot sikerült megnézni, de a Fringe-ből  is csak kettő volt, amit megtekintettem. A tavaly indult Nikita kint veszélyben van, de lehet nálam is, mert az aktuális évadból egyetlen egy epizódot sem sikerült megnézni. Minden bizonnyal ebben a bekezdésben említett sorozatok epizódjait majd pótolom évad végén. Lévén tavaly is nehézséget okozott utólag begyűjteni az epizódokat főleg HD minőségben, így előrelátóbb voltam (ami mondjuk könnyű egy másfél terrás vinyóval a gépben), s ennek fényében az új epizódokat szinte azonnal begyűjtöttem egy ideiglenes mappába, ahol már csak a megtekintésre várnak.

Idei újoncokat nézve bepróbálásra került az Alcatraz, Touch, Once Upon A Time is, bár egyik sem lett nézős. Habár az utóbbiról elég jó vélemények születtek az utóbbi időben, s eléggé meggyőztek, hogy folytatásba is belekukkantsak. Habár az Alcatraz olyan szinten volt botrányos, hogy a bevezető epizódot sem tudtam végig nézni. De hasonló helyzet volt az Awake-kel is, amit egyébként rendkívül vártam.

The River: 1.évad

Igazából a sorozat nem is igen vártam lévén nagyon nem is tudtam róla semmit. Igazából másabb dolgokkal voltam elfoglalva, így sikeresen elkerülte a figyelmemet. De természetesen jó pár oldal gondoskodott róla, hogy előbb vagy utóbb tökéletesen a figyelmembe kerüljön, így a február végi premier nem kerülte el a figyelmemet, s igencsak vártam a sorozatot.
Az idei év újoncai közül szinte csak a The River volt az, ami tényleg megfogott,  s hétről hétre követtem. Habár az első évad elég rövid, hisz csak nyolc epizódot tartalmazott. Ráadásul a nézettségi adatokat nézve szinte majdnem biztosra vehetjük, hogy a második évad csak egy nagyon gyenge halovány reménysugár, s minden bizonnyal a DVD/Blu-Ray megjelenéskor a borítóra a „Teljes sorozat” címkéje fog majd kerülni.

Tehát adott egy sorozat, a The River, amit a Paranormal Activity egyik készítője hozott el hozzánk, s ezzel igyekezett felmelegíteni a horror sorozatok műfaját, bár sajnos kevés siker koronázta a próbálkozást.
Az alapkoncepció roppant érdekes. Adott egy dokumentumfilmes csapat élükön Emet Cole, aki rejtélyes módon eltűnik az amazonas vidékén. Keresésére indulnak, de végül feladják a keresést, s a férfit halottnak nyilvánítják. Azonban a család nem nyugszik bele a ténybe, hogy a családfő talán már nem él, ezért expedíciót szervez a férfi keresésére. Ám azonban ehhez anyagi tőkére is szükség van, s ezt egy tévé csatorna meg is adja cserébe, ha a csapattal tart két operatőr, akik majd rögzítik az eseményeket, hogy aztán az adásba kerülhessen. Azonban nem minden úgy alakul, ahogy a csapat tervezte.

Teljes bejegyzés

The Walking Dead: 2.évad

…és véget ért a második évad. Nézettségi adatokat tekintve iszonyú erős a The Walking Dead, melynek második évada épp a napokban ért véget. És valahogy azt kell mondanom, hogy hasonló érzések kavarognak bennem, mint egy évvel ezelőtt az első évad végénél.
Természetesen a nézettségi adatokat tekintve nem véletlen, hogy az anyacsatorna már régen berendelte a harmadik évadot. Míg az első évad hat, addig a második tizenhárom a következő évad pedig tizenhat epizódból fog állni. A kérdés persze az, hogy vajon olyan minőségi hullámvasút fogja jellemezni a következő évadot is, mint az épp aktuális évadot is?

Teljes bejegyzés

Tarzan

Sok Disney mese maradt ki gyermekkoromból. Többségüket sikerült is pótolni legkésőbb tinédzser korom végére. Nos, az egyik a Tarzan, ami idén áprilisban kék lemezre is felkerül tökéletes képminőséggel. Mindenesetre nálam már most felkerült a képzeletbeli listámra, s várom a megjelenést.

…és amikor megjön a tavasz!!!

Körülbelül másfél hónapja vágyok arra, hogy a tél teljes mértékben eltakarodjon melegebb éghajlatra. Valahogy vágytam már arra, hogy anélkül tudjak szabadtéri programokban részt venni, vagy csak eljutni a munkahelyemre, hogy közben halálra ne fagyjak. És nagy örömömre a mai napon be is köszöntött végre a tavasz, s végre elég lenge öltözetben élvezhettem a napsütést és a rendkívüli jó hőmérsékletet.
Az utóbbi egy hónapban pedig igyekeztem megszokni, hogy a különböző kormány által eszközölt módosítások miatt csökkent a nettó bérem. De ettől függetlenül szerencsére még jócskán tudtam belőle gazdálkodni, hogy jusson is, s maradjon is belőle. Ami eléggé pozitívum volt, hogy a hónap elején végre befejeződött a PC-m teljes egészében történő újítása. Utolsó darabként végre egy Blu-Ray író került bele, s mellé beszerváltam egy hasonló kapacitású lemezt is, így végre a múlt hónapban igencsak jó áron vásárolt Blu-Ray lejátszót végre teljes egészében ki tudom használni. Ráadásul a közeli műszaki áruházban eléggé jó áron találtam írható Blu-Ray lemezeket is. Ennek fényében pedig elég jól telt a hónap eleje. Mondjuk beosztást nézve eléggé megcsappant a szabadidőm, meg valahogy a kedvem sem volt arra, hogy akár filmet nézzek, akár játsszak, s így az utóbbi hónapokban megvásárolt műszaki cikkek teljes kapacitását nem tudtam kihasználni. Hogy a közeljövőben ez változni fog nem tudom, hisz a jó idő beköszöntével igyekszek minél többet a szabadban tölteni, s kicsit feltöltődni. Hisz a rossz időnek köszönhetően elég sok időt töltöttem a négy fal között.

Szerencsére a munkában is történt előrelépés, ami természetesen számomra teljesen pozitív, hisz ezáltal növekedett a fizetésem is. De ez leginkább következik abból is, hogy jó pár kolléga döntött úgy, hogy távozik tőlünk, s akadt olyan is, akinek pedig útilaput kötöttek a talpára. Bár utóbbiak nem feleltek meg a követelményeknek, illetve jóformán magasról tojtak arra, hogy egyáltalán megfeleljenek. Azért valahol legbelül ilyenkor örülök, hogy elmúlt az az időszak, amikor azon gondolkoztam, hogy vajon tartósnak fog-e bizonyulni a jelenlegi munkahelyem, illetve terveztem, hogy mi lesz akkor, ha közlik, hogy próbaidő lejártával mennem kell. Szerencsére nem így történt, aminek egyébként rendkívül örülök, mert remekül érzem magam a munkahelyemen, ami leginkább annak köszönhető, hogy eléggé jól kijövök a kollégákkal, s igencsak elvagyok velük. És persze reménykedek abban, hogy ez az állapot jó sokáig fog majd tartani.
Jövőre nézve vannak némi terveim, habár egyelőre csak az elkövetkezendő hónapokra tervezek, s ezek is inkább szórakozási célzattal rendelkeznek. Mert ugyanis annyiszor megfogadtam, hogy minden más lesz, de valahogy soha nem sikerült betartani. Talán most, hogy immáron van munkahelyem, a pozícióm jelen pillanatban stabil, s annak is néz ki elképzelhető, hogy ezeket a dolgokat majd szépen be fogom tudni tartani. Persze ez még a jövő kérdése, de egyelőre amit elterveztem sikerült megvalósítani, s ez azért örömmel tölt el.