The Office: 1.évad

A The Office-szal már korábban megismerkedtem a Viasat3 jóvoltából jó pár elkapott epizód kapcsán, amire akkor leltem rá, amikor épp a csatornák között váltogattam. Az máig rejtély, hogy már akkor is felkeltette a figyelmemet, s mégse kezdtem el nézni, hisz a sorozat már a hetedik évadát fejezte be kint, s már zsákban van a nyolcadik is.
Ugye az LCD tv vásárlással eléggé megváltozott a sorozatozási szokásom, hisz ha valóban élvezni akarom a szóban forgó szériát, akkor annak epizódjait kénytelen vagyok HD-ben leszedni. Egy olyan szériánál, ami már évek óta megy necces, hogy korábbi epizódjai fellelhetőek ebben a formátumban, vagy ha igen, akkor valóban olyan helyen, ahol sávszélességemet teljesen kihasználva merevlemezemre röppenjen a legkevesebb idő alatt. Azonban a The Office-szal rendkívül nagy szerencsém volt, hisz egyik közkedvelt oldalamon belefutottam a széria összes epizódjának HD változatába. Így nem volt megállás, azonnal le is érkezett az első évad, amit tegnap hajnalban be is fejeztem, hisz az epizódok össz-vissz 20-23 percesek, s az első évad csak hat epizódból állt.


Teljes bejegyzés

Supernatural: 6.évad

Annak idején nagy rajongója voltam a sorozatnak, mert számomra elképesztő módon volt képes fejlődni évadról évadra. Meg lehet nézni honnan indultunk, s milyen változásokon ment keresztül a sorozat, s végül hova jutott. Az eredeti ötletgazda Eric Kripke egészen pontosan öt évadot képzelt el a sorozatnak, de ugye a sorozatnak csak a nézők felé szórakoztatás a célja, hisz az anyacsatorna felé pedig üzlet, s ugyebár egy jövedelmező szériát abbahagyni nem túl jó ötlet lenne egy olyan kis csatornának, mint a The CW. Így hát végül úgy alakultak a dolgok, hogy a sorozat végül még egy évaddal bővült, amit már Sarah Gamble showrunner vett „kezelésbe”, de természetesen Eric Kripke is segédkezett az aktuális évadban.

Többekkel egyetemben az ötödik évad sajnos nekem sem nyerte el a tetszésemet. Többen a showrunner váltástól vártak valami újfajta megváltás a sorozattal kapcsolatban. Csalódottságom az előző évadban szinte határtalan volt, így az új évaddal kapcsolatban nem voltak elvárásaim, s ki merem jelenteni, hogy egyáltalán nem is vártam. Természetesen az évadnyitánynál ott voltam én is (más dolgom egyébként sem volt), de végül nem jött a megváltás, így a sorozatból egy szép nyári dara lett. Hiába új showrunner, hiába élte túl a sorozat a rettegett halálnapot nézettség szempontjából. Sajnos az a dolog, ami miatt megszerettem a szériát annak idején úgy néz ki végleg elveszett…

Teljes bejegyzés

The Big Bang Theory: 4.évad

Lelkes nézőjévé váltam a The Big Bang Theory-nak, mely immáron négy éve fut az amerikai CBS csatornán. Harmadik évad sorra döntötte meg saját nézettségi adatait, így nem tökölt a CBS azonnal átette csütörtöki slottba, hogy majd a riválisoknak tegyen be eléggé. Nos, ez hellyel-közzel sikerült is. Talán ennek köszönhető, hogy a készítők megpróbálták kicsit más irányba vinni a sorozatot nem tudni, annyi viszont biztos, hogy a negyedik évadban több olyan epizód is volt, ami sajnos nekem nem igazán nyerte el a tetszésemet, pedig annak idején aztán alig volt olyan epizód, ami számomra nem volt sírva röhögős.

A sorozat feltehetően még évekig fog futni a nézettségből kiindulva a kérdés természetesen az, hogy vajon a minőség is meglesz-e? Mert sajnos az idei évad eléggé hullámzó volt, habár még így is akadtak szép momentumok.

Teljes bejegyzés

Nikita: 1.évad

Kevés ember az, aki még ne hallotta volna azt a nevet, hogy Nikita. Az persze más kérdés, hogy az alkotások (egészen pontosan az eredeti film után egy amerikai változat és egy négy évaddal büszkélkedő kanadai sorozat készült) közül vajon melyik is került megtekintésre.
Az egyik legjobban várt újonc nálam egyik a Nikita volt. Csajos sorozat lévén azonnal felkaptam a tavalyi Upfronts kapcsán a fejemet, hisz leginkább a sorozatról nekem régi kedvencem az Alias ugrott be, mely műfajában bizony nekem nagy kedvencem lett, s ez bizony nagy szó ahhoz képest, hogy én túlzottan nem rajongok az akcióért, mint műfajért. Úgy tűnik korábbi öt évadot megért kedvenc után itt a következő, hisz a Nikita részemről átlagon felül teljesített!

Teljes bejegyzés

Mozgásban az új Tomb Raider

Készülőben van az új Tomb Raider, amelyről eddig mozgóképes anyagot nem kaptunk. Azonban az évente megrendezésre kerülő E3 alkalmából a készítők megajándékoztak minket egy előzetessel valamint egy gameplay videóval, ami az első pályát szemlélteti.

Az előzetessel számomra csak egyetlen egy probléma van: a végén kiderül, hogy csak 2012 végén kaphatjuk kezünk közé a játékot. Na de no problem, addig legalább lesz lehetőség egy izmosabb gépet összerakni. Fejleszteni kell, nincs mese.

 

.

 

 

 

 

Raising Hope: 1.évad

Idén tőlem szokatlan mennyiségű új sorozatot próbáltam be. A tavalyi upfronts kapcsán ki is emeltem, hogy a Raising Hope-ot én kifejezetten várom több tényező miatt is. Sejtéseim alapján úgy véltem, hogy nem lesz hosszú életű a csatornán. Akkor sitcom mivoltából kiindulva, s főleg abból, hogy a FOX-on rajtol el nem sok esélyt adtam a túlélésére. A pilot kritikában is említettem, hogy bizony a nézettség nem túl acélos, így egyelőre annak is lehet örülni, ha teljes évadberendelést kapunk. Szerencsére a FOX kegyes volt, s a teljes évadberendelés mellé azért adott a sorozat gyártójának egy második évados berendelést is, így a következő évadban is találkozhatunk a Chance famíliával.

A sorozat egy egy gyermekes családról szól, akik a munkásosztály legalján helyezkednek el. Természetesen erről leginkább ők tehetnek, hisz még tinédzser fejjel vállaltak be egy gyermeket, s ezzel aláásva a két szülő lehetséges jövőjét. De mivel sitcomról van szó és nem drámáról, így már az első percekben kiderül, hogy az egy szem fiúgyermekbe több ész, kitartás, felelősség és értelem szorult, mint a két felnőttnek együtt véve. Ez természetesen az egész évadon keresztül jó pár poén forrásaként szolgál nekünk. A három személyes család anyagi helyzete természetesen a béka nem túl szép rottyantója alatt van. De persze élelmes karakterektől van szó, így nem meglepő, hogy a család például a feleség agyirokkant nagyanyja házában élősködnek, miközben az öreglány furcsábbnál furcsább dolgokat művel elmeállapotából kiindulva. Alapszituációnak ez önmagában nem lenne elég, így a történetben helyet kap egy baba, akit eredetileg ugye Princess Beyonce-nak neveznek el, s csak később kapja a Hope nevet.

A bevezető epizódban megtudjuk, hogy a család egyetlen egy fiú gyermeke egy éjszaka megment egy nőt, akivel eltölt egy szenvedélyes éjszakát, akiről másnap kiderül, hogy többszörös sorozatgyilkos. Miután erről a család tévéből értesül, így a nő nemsokára börtönbe kerül, miután egy tévével jól kivitelezett ütést kap a fejére. Azonban a fekete leves kilenc hónap múlva jön, amikor is Jimmy értesül arról, hogy egy éjszakás kalandját villamosszékbeli halálra ítélték, azonban előtte még világra kell hoznia közös gyermeküket. S persze miután megtörténik ott áll főhősünk egy gyermekkel fiatalon, teljesen tanácstalanul. A probléma viszont az, hogy a kedves szülők sem konyítanak többet a gyerekneveléshez.

Teljes bejegyzés