Glee: 2.évad

Tavalyi év legjobb újoncaGlee volt, mely hatalmas sikernek bizonyult odaát, de itthon is egyaránt. Az más kérdés, hogy leginkább a sorozatokat hétről hétre letöltők között volt kiemelkedő, míg a hazai kereskedelmi csatornán jóformán a kutya sem volt rá kíváncsi. Ettől függetlenül természetesen acélos első évadot kaptunk, s akik belekezdtek többnyire ki is tartottak az évad végére olyannyira, hogy sokkal több pozitívum érte a széria első évadát, mint amennyi negatívum. Ez mindenképp jó jel.

És minek is köszönhető elsősorban a siker?  A szerethető karaktereknek, s az általuk előadott feldolgozásoknak. És persze nem elhanyagolható néha a teljesen irreális jelenetek és cselekmányszálak sorozata, amely ugyan néha simán belefért a bugyuta kategóriába, de valahogyan mégis szerethetően tálalták elénk a készítők. Az, hogy az anyacsatorna gondolta-e, hogy ekkora siker lesz nem tudni, de az tény, hogy alig rajtolt el a második évad, amikor a FOX bekérte a harmadik évadot, tehát idő előtt tudható volt, hogy még legalább egy évig műsoron marad a Glee. Nézettségben ugyan voltak hullámvölgyek, de az évad végére is acélos maradt, szóval a készítőknek és a csatornának nem lehet panaszra ok, hisz a reklámbevételek mellett ott vannak a sorozaton kívüli fellépések, koncertek, koncerttúrnék. Bejött a FOX húzása, s szinte elsőszámú kedvenccé tette a sorozatot.
Panaszra a rajongóknak sem lehetett okuk, hisz a második évad remekül kezdett, s jobbnál jobb feldolgozásokat kaptunk a képünkbe. Azonban az évad közepétől elkezdődött egy hullámvölgy, s immáron nem minden epizód volt értékelhető, s sokszor idétlenebbnél idétlenebb cselekményszálakat raktak be, valamint jó pár dolgot túlságosan is kihangsúlyoztak az évad folyamán. Ennek köszönhetően kaptunk egy felemás évadot, amit valahol szinte csak a dalok tartottak össze, mert szerencsére azok még mindig minőségiek.

Teljes bejegyzés

Modern Family: 2.évad

Tavalyi év másik legjobb újonca volt (a Glee mellett), melyet igazából jóval az első évad után valamikor szeptemberben próbáltam be. Igazából újdonságokra soha nem voltam fogékony, s valahogy épp ezért is maradhatott ki amikor tulajdonképpen elindult a széria. Természetesen egy évad ment le teljes egészében mire rátaláltam, s bizony azonnal megvett engem kilóra. Így nem volt kérdéses, hogy a második évad is nézős lesz számomra. Sajnos korábban nyomon követett sitcomok sorra esnek ki nálam, mert az évek alatt elfáradtak. Azonban a Modern Family továbbra is az egyik legerősebb, s olyannyira jól sikerült, hogy a második évad sikeresen túlszárnyalta az első évadot is.
Minőségi sorozatról van szó, mely nézettségileg is elég erős, így nem is meglepő, hogy már a zsákban van a harmadik évad, azaz jövőre is találkozhatunk majd kedvenceinkkel. Persze az kérdés, hogy vajon a soron következő évad elég erős lesz, hogy köröket verjen az előzőekre. Egyelőre annyi biztos, hogy zárult a második évad, s minőségi mélyrepülésről eddig szó sincs, ami viszont nagyon nagy pozitívum főleg ilyen típusú sorozatoknál, mert eddig talán egyedül a The Big Bang Theory korábbi epizódjainál sikerült hangosan felröhögnöm.
Remélem a sorozat sokáig képernyőn lesz, s minőségileg nem kezd mélyrepülésbe a többi sitcomhoz hasonlóan, mert íz még nekem is fájó lenne.
És mi a siker titka? Egyszerű családi komédiáról van szó, ahol a karakterek szerethetőek még úgy is, hogy némelyiknek annyi esze sincs, mint egy félig felfújt gumicsirkének. És persze még hozzáadódnak az egyszerű történetek mellé pofátlanul poénos tálalás. Részemről nem is volt olyan epizód a második évadban, ami nekem nem tetszett. Kiindulva a fentiekből nem is csoda, hogy szépen a sorozat epizódjait begyűjtöttem HD minőségben, hisz a szériát mindenképp újra kell majd nézni a nyáron elejétől a végig (mindezt természetesen akkor, amikor majd a lemaradásaimat pótoltam).

Teljes bejegyzés

Desperate Housewives: 7.évad

Lassan hét éve már annak, hogy Desperate Housewives elindult hódító útjára. A kezdeti nézettségből természetesen történt lemorzsolódás, de még mindig elég acélos ahhoz, hogy újabb és újabb évad érkezzen. Ennek a hírnek természetesen minden rajongó örül, hisz már a zsákban van a nyolcadik évad. Természetesen a kérdés csak az, hogy kell-e nekünk az újabb évad? Ugyanis a sorozat elérkezett ahhoz a mérföldkőhöz, ahol már ideje lenne befejezni, vagy pedig erős koncepciót váltani, mert a jelenlegi bizony eléggé elfáradt.

Ilyenkor el lehet gondolkozni azon, hogy vajon van-e még potenciál a sorozatban, illetve azon is, hogy vajon meddig is fogja így húzni? Hisz a nézettség nem apad olyan ijesztő mértékben, hogy ne érkezzen a folytatás, viszont évről évre nőnek a gyártási költségek, s bizony ha a sorozat továbbra is abba a mederben marad, mint amiben az idén volt, akkor minden bizonnyal előre látható, hogy egy-két évadnál több már nem lesz a sorozatból. Természetesen lehet dönteni, hogy az ember nem nézi tovább, de hét év elég hosszú idő, éppen elég hosszú idő, hogy az ember nehezebben hagyjon abba egy-egy szériát még akkor is, ha már nem élvezi, s nem várja úgy hétről hétre az új epizódot. A probléma pedig leginkább az a sorozattal, hogy szépen belesüllyedt a középszerűség mocsarába, s csak pár epizód volt, ami ténylegesen kimagasló volt az évadban. Az összes többiről csak halvány fogalmam van, így ha valaki megkérdezné, hogy pontosan meséljem el mi volt ebben, meg abban a részben bizony zavarban lennék.

Teljes bejegyzés

Fringe: 3.évad

Három évvel ezelőtt indult hódító útjára a Fringe, idehaza A rejtély néven. Az első évada ugyan nem rántott be teljesen, de arra elegendő volt, hogy belekezdjek a második évadba is, amelyet tavaly eléggé feldicsértem. Okkal, hisz megérdemelte!

Azért nem ültem tűkön egész nyáron, de nagyszerű évadzárás után pont a Fringe volt az, amit elsők között vártam, mert valóban felemelte a mércét nálam az évadfináléval, valamint azzal, ami a második évad második felében lejátszódott.
Az idei évadról azonban nem tudok elmondani túl sok pozitívumot. Ameddig a sorozat szépen csütörtökön próbálta aratni a babérokat nálam nagyszerűen bevált. Szerettem is. Azonban télen megjött a döntés az anyacsatornától, s szépen a sorozat landolt péntekre, amiről sorozatban jártas rajongók bizony tudják, hogy kint halálnapnak emlegetik, hisz az összes erre a napra pakolt sorozat (főleg a FOX sorozatok) rendszerint évad végén elhaláloznak (elég csak a Dark Angel-re vagy a Terminator: The Sarah Connor Chronicles-re gondolni).  A májusi Upfronts előtt azonban az anyacsatornától megkaptuk a döntést, miszerint a sorozattal jövőre is találkozunk. Ennek hagyományos keretek között ugye örülni kéne, de hullámzó színvonal után az ember valahogy száját húzza, hogy vajon hogy fogunk kibírni még egy évadot, ha a készítők sürgősen nem változtatnak a jelenlegi koncepción, mely igazából csak egy fél évadig volt működőképes.

Azt nem tudni, hogy vajon minek volt köszönhető az évad második felének ilyen brutális módon történő minőségi hullámzása, s vajon köze van-e az időpont váltásnak. Mert elképzelhető, hogy a készítők valóban azt hitték, hogy ez tökéletes lesz, amit letesznek majd elénk, de a valóságban sajnos ez nem így sült el.

Teljes bejegyzés

Nem jött össze…

Az elmúlt három hónapban igazából leginkább csak facebook-on töltöttem az időmet, s nagyon másra nem is nagyon jutott, vagy nem is nagyon volt kedvem időt szakítani. Pont ez a helyzet volt a bloggal is, hisz nem sok kedvem volt leülni, s újabb bejegyzéseket írogatni. Legfőképp ez annak volt köszönhető, hogy alig másfél hónap után ismételten sikerült jóformán az év elején munkát találnom, s jelentősen ez eléggé kitöltötte az időmet. Főleg úgy, hogy jól is éreztem magam ott, így hazajövet már a betervezett menetrend volt. Így rengeteg dolog elhanyagolásra került részemről, amit viszont be kell hoznom, de sürgősen.

Elsősorban örömteli hír volt az, hogy több, mint másfél hónapos munka után szép summa ütötte a markomat április elején. Akkori kolléganőm tanácsát sajnos nem fogadtam meg (amit így utólag bánok, mert sokkal jobban gazdálkodhattam volna a pénzzel, továbbá sokkal több mindent tudtam volna megvenni…), így elsősorban telefon mellett sok mást is megvettem, így gyakorlatilag a betervezett tévé vásárlás el is lett csúsztatva egy hónappal. Azt már korábbi bejegyzésben is taglaltam, hogy bizony munkahelyen az anyagiakkal koránt sincs minden rendben, hisz egy kereskedelmi egységnél fontos, hogy legyen bevétel, hisz nem csak a dolgozók munkabérét kell kitermelni, hanem bizony a bérleti díjat, és a hozzá tartozó költségeket. Nos ennek szépen meg is lett az eredménye ugyanis, mint ahogyan már boncolgattuk akkori kolléganőimmel a témát bizony április végén szépen megkaptam a képemben műszak végén, hogy attól a naptól kezdve alkalmazotti státuszom két hónap után felmondásra kerül. Az ok pedig egyszerű: a kereskedelmi egység anyagi gondokkal küzd, s nem képes ennyi alkalmazottat fenntartani. Kolléganőm már akkor mondta, hogy figyeljem meg nem adnak az egésznek alig egy hónapot, s ők is követnek majd engem. Nos ez abban a helyzetben nem vigasztalt.

A főnök elég rendesen volt, bár épp ez volt a veszte is. Ugyan soha nem használtuk ki, de azért nem sok esze volt neki se, hogy egy friss vállalkozást egyből csődbe is juttasson. Természetesen hazaértem, s amint becsukódott a kapu mögöttem bizony eltört a mécses. S onnantól pedig csak azért aggódtam, hogy a fizetésem kézhez kapjam. Így rákövetkező héten szépen bementem, s úgy terveztem már pedig nekem kell a tévé vigaszként,  s ha kell az asztalra csapok, hogy még azon a héten kézhez kapjam a fizetést. Azonban a főnök közölte, hogy két nap múlva meg is kapom, csak döntsem el, hogy hogyan: készpénzben, vagy bankkártyán. Természetesen előbbit választottam. Majd ahogyan megbeszéltük szépen meg is kaptam a fizetést. Így nem volt más, mint hazajönni, és szépen megrendelni a tévét, s a hozzá tartozó kábeleket, hisz többet kaptam kézhez, mint reméltem. Délután tájékán rendeltem meg a tévét, s már másnap reggel meg is érkezett. Tökéletesen sikerült összekötnöm a géppel. Arról nem is beszélve, hogy tudásilag többet kaptam, mint amit vártam, s teljesen meg vagyok elégedve vele. Azonban egyetlen negatívumot tudok igazán kiemelni, az pedig az, hogy bizony korábban letöltött nem HD tartalmak szinte élvezhetetlenek rajta, valamint a márciusban vásárolt DVD lejátszó, ami elvileg felkonvertál mindent HD minőségre, felbontásra hát finoman fejezzem ki magam… sz@rt se ér. Ami ugye azért is gáz, mert ugye ahhoz, hogy a HD tartalmakat normálisan ki lehessen írni lemezre, valamint lejátszón lehessen nézni ahhoz egy mkv fájlokat is kezelő Blu-Ray lejátszóra lenne szükség, tehát ahogy anyagiak engedik a DVD lejátszó röppen a kukába… Bár hozzáteszem a DVD lejátszó megvételére elsősorban anyám beszélt rá.

Igazából többet vártam volna a tévétől „érzelmi” alapon, ugyanis egész pontosan két napig sikerült elterelni a figyelmemet arról, hogy bizony jelen pillanatban munkanélküli vagyok, s bizony nem lesz olyan könnyű újabb állást találni, ha az ember hamvas hátsója alá nem tolnak egyet szülők, rokonok, barátok. Így végül sikerült egész pontosan két hét alatt olyan szintre jutnom, mint tavaly négy hónap alatt. Azért ez nem kis teljesítmény!
Természetesen azóta volt összeütközésem egy-két emberrel emiatt. Persze nem kell mondanom olyanokról van szó, akik soha életükben nem voltak munkanélküliek, vagy pedig protekció által sikerült újat találni. Idiótábbnál idiótább tanácsok, jó pár beszólás és persze végül pedig maradt a vita, s részemről a teljesen jogos sértődés.  Az ember természetesen felkapja a vizet, ha éppenséggel igyekszik. Önéletrajzokat küld szét, telefonálgat, személyesen is megjelenik az adott helyen, s valahogy mindig akad olyan valaki, aki szerint ez kevés, vagy éppenséggel nem teljesen igaz. Ilyenkor örültem, hogy ezek virtuálisan illetve telefonban hangzottak el, mert minden bizonnyal, ha valaki ezeket a mondatokat élőben röppenti meg felém nem biztos, hogy nem ismerkedett volna – egyébként nem túl vonzó – tenyeremmel, öklömmel ami a másik arcán landolt volna. És persze igaza volt a volt kolléganőmnek: e hónap végén ők is repültek…

Egy hónapja itthon üldögélek. Azóta több kevesebb sikerrel sikerült elfoglalnom magam. Egyelőre igyekszem pótolni az elmaradásom, ami van sorozatok terén (ami hihetetlen mennyiségű), és persze igyekszem tesztelni a tévémet. Egyelőre kevés sikerrel. Természetesen pedig reménykedem, hogy legrosszabb esetben is csak még egy hónapot kell itthon ücsörögni…

Véget ért az Upfronts…

Tavalyhoz hasonlóan idén is megrendezésre került az amerikai tévés upfronst, ahol szépen a kinti csatornák szépen bejelentik őszi programtervüket. Természetesen sorozatrajongóknak ez a nap rendkívül fontos, hisz ezen a napon tudhatjuk meg melyek azok a szériák, amelyek folytatást kapnak, illetve melyek azok, amelyek többnyire gyenge nézettség miatt végül nem folytatódik.

Az NBC tévés évada idén nem volt túl erős nálam, hisz szinte egyetlen egy sorozatát sem néztem. Frissen berendelt sorozatai közül a The Cape-nek és a The Event-nek adtam egy-egy esélyt, de mindkettő elvérzett szinte az első epizód után nálam. Ugyanez igaz a nézőkre is, akik szépen elkezdtek lemaradni hétről-hétre való nyomon követésről, így mindkét szériáért végül eljött a kaszás. Sorozatai közül egyedül a Chuck-ot követtem, habár az új évadot sajnos még nem láttam, de hamarosan pótlásra kerül. Viszont jövőre búcsúzik a széria.
Az NBC újoncai közül a Grimm keltette fel elsősorban a figyelmemet. Tündérmesék és nyomozás? Mindenképp be kell próbálni. Ugyanakkor itt van az Awake. Párhuzamos világok? Naná!

Újoncok: Are You There Vodka? It’s Me Chelsea, Awake, Bent, Free Agents, Grimm, Prime Suspect, Smash, The Firm, The Playboy Club, Up All Night, Whitney, Best Friedns Forever

Nem folyatódik: The Cape, Chase, The Event, Law & Order: Los Angeles, Outsourced, Perferct Couples, America’s Next Great Restaurant, School Pride, Friday Night Lights, Undercovers, Outlaw, The Paul Rieser Show,  The Apprentice

Folytatódik: 30 Rock, The Biggest Loser, The Celebrity Apprentice, Chuck, Community, Harry’s Law, Law & Order: SVU, Parenthood, Parks and Recreation, The Office, The Sing-Off, The Voice, Saturday Night Live, Who Do You Think You Are?, Sunday Night Football

A FOX többnyire a legjobb sorozatokat szállítja nekünk. Merészségnek ugyan vannak hátulütői, hisz ugyanilyen merészséggel kaszálja el a nézettségileg nem túl jól teljesítő sorozatait. Ami elsősorban fontos, hogy az általam nézett összes sorozat, azaz a Glee, Fringe, Raising Hope megkapta a következő évadát, továbbá a már tavaly bejelentett Terra Nova sajnos csúszik őszre.

Újoncok: Terra Nova, New Girl, I Hate My Teenage Daughter, The X-Factor, Allen Gregory, Alcatraz, The Finder (Bones-spinoff!), Napoleon Dynamite

Kasza: The Chicago Code, The Good Guys, Human Target, Lie To Me, Lone Star, Million Dollar Money Drop, Running Wilde, Traffic Light

Folytatódik: American Dad, American Idol, Bob’s Burgers, Bones, The Cleveland Show, Family Guy, Fringe, Glee, House, Kitchen Nightmares, Raising Hope, The Simpsons, Mobbed

 

Idén rengeteg szériát néztem az ABC-től, és persze korábban is. Az ember fejlődik, s idővel megtanulja, hogy az idejével egy bizonyos idő után nem ő rendelkezik, továbbá nem fecsérelheti el minden sorozatra, amely igazából nem tetszik, vagy már nem annyira tetszik. Ebből kiindulva jó pár általam nézett szériát kukáztam, mint a Private Practice, Cougar Town, valamint jó pár epizód után a No Ordinary Family. Azok a szériák közül, amelyekhez hű maradtam, s tetszett is sajnos csak a Modern Family kapott folytatást, míg a V idén véget is ért. Újoncok közül kizárólag a Charlie’s Angels érdekel komolyabban.

Újoncok: Apartment 23, Charlie’s Angels, Good Christian Belles, Last Man Standing, Man Up, Missing, Once Upon a Time, Pan Am, Revenge, The River, Scandal, Suburgatory, Work It.

Kasza: Better with You, Brothers & Sisters, Detroit 1-8-7, Mr. Sunshine, My Generation, No Ordinary Family, Off The Map, Skating With The Stars, Supernanny, V, The Whole Truth

Folytatódik: America’s Funniest Home Videos, The Bachelor,Body of Proof, Dancing with the Stars, Desperate Housewives, Extreme Makeover: Home Edition, Happy Endings, Secret Millionaire, Shark Tank, Castle, Cougar Town, Grey’s Anatomy, The Middle, Modern Family, Private Practice

Amerika talán legkisebb országos adója a The CW is bejelentette szokásos menetrendjét. Azok közül, amiket nyomon követek a Supernatural és a Nikita kapott egy újabb évadot, míg a Life Unexpected évad közben kihullott csak úgy, mint én a nézők közül. Újoncok közül semmi nem érdekel, viszont ideje lenne a Smallville-t befejezni, ha már véget ért odakint…

Újoncok: Ringer, Hard of Dixie, Secret Circle + The Frame, Re-Modeled, H8R

Véget ért: Smallville

Kasza: Hellcats, Life Unexpected