Wake Up, When September Ends

…szól a Green Day egykori nótája. Hát bizony, jövő héten vége a szeptembernek, s amilyen módon telt, bizony én is örültem volna, ha valaki most ébresztene fel.

Úgy néz ki a tervezett heti 2-3 bejegyzést sikerült leredukálnom 1-re. Szép.
Ahogyan jeleztem egy héttel ezelőtt, félig gyógyultan libbentem be az iskolába, ahol természetesen megjegyezte egyik tanár, hogy én nem járok iskolába. Mondom kösz, beteg voltam, de lényegtelen.
Ráadásul aznap tudtuk meg, hogy pluszban kaptunk egy órát, ami nyolcadiknak felel meg. Egyértelműen be lehetett volna tenni máshova, de a tavalyról bukott tanuló miatt mégis maradt ott, ahol van. És miért? Hogy neki ne kelljen bejárjon, mert neki megvannak az anyagai. Igaz, ettől függetlenül neki be kellene járnia. Csak remélni tudom, hogy hamar elvérzik, mert egyáltalán nem csípem a fejét.

A hét közepén végül kivettem még egy napot, hogy elrendezzem a szükséges orvosi vizsgálatokat, természetesen pont emiatt nem mentem el az iskolaira, ugyanis az orvos egy idióta, neki aztán mondhattam volna, hogy betegen az ember otthon van, és nem kórházba rohangál, hogy – az egyébként is legyengült – immunrendszerét gyengítse azzal, hogy összeszedjen valamilyen kórt. És arról még nem is beszéltem, hogy ahhoz nem kis erőt kellett volna összeszednem, hogy bemenjek. Igaz, hiába mentem volna el időben, akkor sem tudtam volna elrendezni a szükséges dolgokat. Ez van.

A tanítás utolsó két napja nagy nehezen eltelt, én ennek nagyon örültem, habár olyan szinten eltelt a két nap, hogy hihetetlen. Ma pedig megint készülhetek másnapra, ami jelenleg az egyik legnehezebb is egyben.
Ráadásul még koránt sincs vége az adminisztrációs munkának, szóval… Remélem, hogy hamar elmegy ez az év, s a vizsgáim is sikerülnek, mert iskolát többet nem akarok látni.

True Blood: 2.évad

Kevés olyan sorozat van, amire azt mondom, hogy egyben jobb legyűrni az aktuális évadot, mint egy epizód/hét formában megnézni. Nálam a True Blood ilyen, melynek első évadával még január környékén ismerkedtem meg. Igaz, egy hét alatt sikerült is letudnom az akkor még aktuálisnak számító első évad tizenkét epizódját, s nagyon tetszett.

A széria idén nyáron tért vissza újabb tizenkét epizóddal, aminek csak az évadnyitányára voltam kíváncsi, utána eltettem, hogy majd valamikor folytatom. Az a „valamikor” pedig két napja jött el, amikor is leszedtem a teljes második évad, s azonnal landolt lemezen.
A tévécsatornák egyáltalán nem érdekelnek, kizárólag filmeket/sorozatokat nézek, azokat is többnyire letöltött formában. Valahogy mindig szomjazom az újdonságra, így végül úgy döntöttem, hogy úgy sincs net, a szerelők se akarnak erre járni, legyűrjük a második évadot.
Kezdtem az első résszel ismét, majd folytattam a másodikkal és harmadikkal, végül ma a negyedik epizódtól teljesen kivégeztem az aktuális évadot, ami szerintem borzalmas lett, s igazán nem is értem, mire fel ez a nagy ájuldozás az új évadtól.
Természetesen már nem csak egy történetszál az, amit látunk az egész évadban, hanem kapunk egy másikat is, ami az évad vége felé szerintem totális baromság volt. Egyszerűen nem is értem, hogy ez mégis miként érte el, hogy az HBO legnézettebb sorozatává váljon, mert ez bizony borzalmas volt. Mivel azért voltak jellegzetes dolgok, ezért nálam erősen közepes a széria, lehet, ha nem egyszerre nyomtam volna le a második évadot, már rég búcsút mondtam volna neki. Egy biztos: jövőre kizárólag egy mámoros napon fogom letudni az újabb tizenkét epizódot.

Teljes bejegyzés

Hung: 1.évad

A nyári darák, s nyári sorozatok közül a Hung volt az első újonc, amit rögtön bepróbáltam. Hazánkba októberben fog érkezni az HBO-ra, Hung: Neki áll a zászló címmel. Szerintem borzalmas magyar címet találtak neki, de sokaknak bejön. Mondjuk lényegtelen, mert úgy is az eredeti címét fogom használni.
És miről is van szó? Az HBO új vígjátéksorozatáról, ami elég nagy sikert ért el, s nekem is bejött teljes mértékben. Egyetlen negatív dolgot tudnék kiemelni, az pedig az epizódok száma, ugyanis az első évad csak tíz epizódból áll, sajnos.
Természetesen ez semmit nem ront az összképen, habár az elhúzódó tennivalók közepette én sem tudtam naprakész lenni, s egyben toltam végig az utolsó két részt.
Ez az a sorozat, amit semmit nem kell (nem is szabad) komolyan venni, s annyira tud rajta szórakozni az ember. A sorozat címe a középiskolai testnevelő tanár testrészére utal, ugyanis Ray övön alul rendesen el van eresztve. Az egykori iskola nagymenője harmincas éveire begyűjtött egy válást, két eléggé elfuserált gyereket, ráadásul háza is leég, így kénytelen egy sátorban aludni. Pénze nincs, ezért elmegy egy tanfolyamra, ahol reméli tanul valamit, amivel több pénzhez juthat. Sokadik alkalommal megfekteti Tanya nevű független költőnőt, aki felháborodása közepette adja az ötletet a férfinak: bocsájtsa áruba legbecsesebb testrészét.

Teljes bejegyzés

Silent Hill – A halott város

Műfajában számomra benne van a Top 10-ben. Nem tudom vajon akkor is ezt mondanám, hogy ha játszottam volna a játékokkal is?
Minden esetre nagyon hangulatos film volt az elejétől a végéig. Nekem nagyon bejött, pusztán azt sajnálom, hogy még semmi hír nincs a második részről.

Mint már említettem a játékokkal (sajnálatomra) nem játszottam. Kipróbálás erejéig jutottam a film megtekintése után. Abból a kevésből azt mondhatom, hogy sikerült a látottak alapján átültetni a filmre a hangulatot. Talán annyi különbséggel, hogy a lányát kereső személy a filmben nő, míg a játékban férfi.

Teljes bejegyzés

Weeds: 5.évad

A legtöbb széria kifut májusban, így az ember örömmel fogadja a nyári sorozatokat, mint amilyen a Weeds is, ami az első keresztségében még a Nancy ül a főben magyar címet kapta, azonban csatornaváltás következtében egyszeűően csak Spangli lett. De ez most nem lényeg.
Azt már korábban ecseteltem, hogy sorozatfüggőségem a Lost-tal kezdődött, melynek ötödik évada számomra teljesen értékelhetetlen volt. Viszont a kitaposott ösvényen halad a Weeds is.
Akkor ismerkedtem meg a sorozattal, amikor több, mint két éve ide is be kötettünk végre a kábel tévét. Mivel analóg volt, így elég volt a csatlakozásnál bütykölni egyet, s máris lett HBO prémium csatorna, ahol egy nyári estén futottam össze a sorozattal, melynek első évados ismétlései mentek. És persze nem azokat az epizódokat kaptam el, melyek épp visszafogottak voltak. Eredetiség volt benne, így hát párszor belenéztem.
Tavaly, érettségi szünetben kapott el az unalom, ugyanis a kora estéimet nem tudtam mivel elütni. Volt felesleges lemezem, így hát az első három évad elfért három lemezen, így hát begyűjtöttem, s megnéztem zsinórban a három évadot, melyet közvetlenül a negyedik követett, amelyben elkezdődött a minőségi színvonal esése, s ami az ötödik évadban is kitartott.

Teljes bejegyzés

És ennyi volt

És vége a hétnek, s a mai nappal pedig a „beteg szabadságom” is. Sajnos. Ugyanis nem jöttem rendbe teljesen, ezért azt gondoltam, hogy holnap nem megyek be, de mivel módosult a holnapi iskolai program, így egyetlen óráért kénytelen vagyok végigszenvedni hetet, mivel nemes egyszerűséggel olyan a tananyag, hogy nem merek hiányozni.

Érdekesen telt a hetem, az biztos. Nem hiszem, hogy az új influenzát kaptam volna el, mert ugyan más lefolyása volt a megfázásomnak, de valahogy könyebben átcsusszantam rajta. A héten tudtam pótolni a hiányosságaimat néznivaló terén, továbbá játszani is tudtam, meg zenét hallgatni. Egyetlen nagy negatívum volt, hogy itthonról nem tudtam elmenni, mivel azért annyira nem viseltem könnyen a betegségemet. Természetesen holnap majd „pakolok rá” még néhány tünetet, hogy ne mondhassa senki, hogy itthon lebzseltem. Mint már említettem, beteg voltam, nem haldokoltam ugyan, sőt, nem is volt olyan vészes, mint lenni szokott ez a megfázás, de ettől még volt lázam, és szarul éreztem magam. Más okoskodására meg végképp nem vagyok kíváncsi, ha ő lázasan, taknyosan be akar menni, akkor menjen, én ilyenkor itthon maradok és ápolom magam.

Szóval kedden kicsit jobban voltam, bár szerdán már éreztem, hogy ennyivel nem úszom meg. Csütörtökön volt a legrosszabb, pénteken és szombaton pedig magas lázzal küszködtem.
Már szerdán megvolt a pénzem, de inkább itthon maradtam, mert nem éreztem magamban annyi lelkierőt, hogy elmenjek, és megvegyem a memóriát az épülő PC-mhez, s ezt pénteken tettem meg. Beléptem a boltba, vártam is vagy tíz percet, mert előttem voltam. Nem értettem, hogy az eladó miért állítja át a légkondit. Éreztem, hogy melegem van, de persze ez csak a láznak volt betudható. Hazaérkezvén azonnal beszereltem a memóriát, s összetettem a kezem, hogy már csak a processzorra van szükségem, s végre egy normálisabb PC-m lesz, igaz az extra dolgokat csak később tudom megvenni.
Amikor öltöztem át, rájöttem miért is állítgatta az eladó a légkondit: iszonyatosan leizzadtam, csorgott rólam a víz, ugyan nem mértem meg a lázam, de mivel nem volt meleg, így gondolom több volt, mint 39° tekintve, hogy nálam ilyen reakció nem volt a lázra.

Ugyanez az eset megismétlődött tegnap is, amikor anyám egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntött, hogy venni kell nekem egy új monitort, mert a régi már kileheli lassan a lelkét, így elmentünk a közeli PC boltba, ahonnan cipelhettem hazafelé a monitort. Igaz, csak húsz perces út volt, de jól bedurrant a kezem, olyan izomlázam van, mint ha konditeremből jöttem volna.

Először átkoztam is érte, hogy miért most, hisz beteg vagyok, de aztán működésre bírtam, s sokkal jobb volt, mint elődje. Ki is próbáltam rajta a Tomb Raider: Underworld-öt, ami iszonyatosan jól nézett ki rajta, s ekkor tudtam megvizslatni, hogy grafikailag mennyire is szép.
Viszont hátulütőként megtapasztaltam, hogy a mezei .avi kiterjesztésű fájljaim mennyire rossz minőségűek a HD tartalmakhoz képest, igaz, az én PC-m még nem áll készen arra, hogy nagyfelbontású tartalmakat tudjak rajta futtattni.

Ma úgy terveztem majd, hogy egész nap DVD-zek, de időközben utolértem osztálytársamat, aki közölte velem, hogy változott a holnapi terv, s az órák meg lesznek tartva. Mivel van egy óra, aminek a tananyaga nehéz, s az sem biztos, ha ott vagyok megértem, így ugyan húztam a számat, de jeleztem neki, hogy bemegyek. Kérdés már csak az, hogy holnap mennyire fogom magam jól érezni, mert elvileg most már csak jobb lehet, rosszabb nem, de ezt majd látjuk.

Silent Hill (1999) Teszt

Platform: PC

Kb. egy hete írtam meg a Silent Hill film kritikáját, melynek kezdő soraiban épp arról írtam, hogy magukkal a játékokkal nem játszottam, s csak kipróbálás erejéig jutottam.
Nos, a kritikám jövő hét hétfőre volt időzítve, azonban egyéb hangulati tényezőknek köszönhetően nekiültem az első játéknak is, s végül annyira beszippantott, hogy ki is pörgettem. Így ennek fényében azonnal közzé tettem a filmet, hogy közzé tudjam tenni a játékról szerzett benyomásokat.

Többször leírtam, hogy nem vagyok nagy játékos, 1-2 húzócím az, amit többször előveszek. Azokkal a játékokkal, melyekkel találkoztam szinte csak kipróbálás erejéig jutott, azonban pár címnek sikerült lekötni annyira, hogy valóban kipörgessem. Igaz, azóta is ott rohadnak valamelyik tokban.
Elég kevés olyan filmmel találkoztam, aminek „hírnöke” egy játék volt. Történetesen talán kettőt tudnék felhozni hirtelen, aminek a nevét is tudom. A Silent Hill ebből kiesik, ugyanis előbb láttam a filmet, mint ahogyan kipróbálhattam volna a játékot. Magáról a filmről csupa jót tudok csak mondani, semmi negatívat nem tudnék felhozni, esetleg a film befejezését, ami már folytatásért kiállt (habár jelenlegi hírek szerint nem lesz).

A film megtekintése után, természetesen az összes fellelhető anyagot elolvastam, amit érdemes a sorozatról tudni. Hiába, hajtott a vágy, hogy magamévá tegyem a játékot is, s kíváncsi voltam, hogy vajon milyen lehet a város utcáin bolyongani egy-egy karaktert irányítva. S persze nem utolsó sorban arra is kíváncsi voltam, hogy melyik a jobb: a játék vagy a film.

Teljes bejegyzés

Ehh

Így kell kérem szépen szabadidőt csinálni úgy, hogy „jogosan” hiányozz az iskolából.
Elkapott rendesen a megfázás, s csak remélni tudom, hogy ez nem az új influenza törzs, mert akkor minden bizonnyal elég erősen meg fogom szívni.
Tegnap hajnalban iszonyatos torokfájásra ébredtem fel, sejtettem, hogy ennek nem lesz jó vége. Reggel már alig bírtam enni. Természetesen vittem magammal némi folyadékot is, hogy ne száradjon ki a torkom, mert akkor még jobban fog fájni. Természetesen okos vagyok és szép. Ugyanis az iskolában vettem észre, hogy otthon felejtettem az üvegem. Mondom nagyszerő, ennél több nem is kell.

Azt nem is kell mondanom, hogy a legunalmasabb órák voltak, az ötödiken már lázas voltam, haza is alig bírtam a saját lábamon állni. A mai napom azzal telt, hogy tévéztem és játszottam. Holnap se megyek be suliba, habár orvoshoz nem megyek, csak ha rosszabbodik az állapotom.
Ráadásul holnap szülinapom lesz… Jó lesz így ünnepelni. De sebaj, minden rosszban van valami jó. Először is ma sikerült kipörgetnem a Silent Hill játékot (kritika két percen belül részemről), továbbá belekezdtem a folytatásba is, s örömmel nyugtáztam, hogy Gamepad-del tökéletesen megy, így negyven fokos lázzal is tudom magam szórakoztatni, és nem kell a széken görnyedni. És minden bizonnyal holnap megveszem a következő alkatrészt is a PC-mhez!

Egy tökéletes hétvége

Péntek délután is akartam már írni egy kis szösszenetet, de kicsit fáradt voltam, aztán estére annyira felélénkültem, hogy teljesen meg is feledkeztem arról, hogy bejegyzést akartam írni. Mire észbe kaptam, már erősen szédelegtem lefele a székről, szóval inkább lefeküdtem.

Csütörtökön eléggé siettem haza, ugyanis még előző nap letöltöttem a District 9-et, amiben ugye Peter Jackson keze is benne volt, s a King Kong óta mélységesen tisztelek. Azonban rá kellett ébrednem, hogy két órát elvesztegettem az életemből. Gyógyír a sebre a Sanctuary volt, amit még az utolsó héten próbáltam be, de szintén lemez és helyhiány miatt félretettem.
A csütörtököm hamar eltelt, este kicsit tovább maradtam fent egy órával, mert úgy voltam vele, hogy másnap úgy se olyan nehéz, továbbá délután majd ledőlök pár órára.
Pénteken a vártnál korábban elengedtek minket, aminek én nagyon örültem. Ugyan a buszt lekéstem, de csak 20 percet kellett várnom a következőre! A buszon kissé kényelmetlen helyzetbe kerültem, ugyanis pont egy férőhelyes ülőhelyet választottam, ami ráadásul úgy helyezkedett el, hogy épp kristály tisztán rá lehetett látni egy nőre, aki az út során többször előkapta a mellét, hogy megszoptassa a gyerekét. Nem akartam, hogy a férj/vagy más perverznek tartson, aki csak ilyen esetekben lát női mellett, így kénytelen voltam roppant kényelmetlen ülő pozíciót felvenni, ami 5 perc után enyhe fájdalommal járt. De szerencsére a következő megállónál szálltak fel, s nem is kevesen, így a nő takarásba került, én pedig ismét felvehettem a kényelmes pózt.
Már elég korán hazaértem, amikor is megláttam, hogy a Supernatural új évadának első részéhez már magyar felirat is elérhető. Kíváncsi voltam, így hát neki álltam letölteni. Ugyan csalódás volt, de annak jó volt, hogy kissé felébresszen, s délután négykor már nem akartam lefeküdni egyet aludni.

Délutánom pedig azzal telt, hogy neki feküdtem a Silent Hill játéknak, amit egyrészt a film pozitív hatása miatt (kritikát írtam róla, időzítve van a bejegyzés) kezdtem el, s majdnem feladtam, amikor a hangulat eléggé berántott. Lényegében már a játék felén túl vagyok, nagyon élvezetes, sőt a második részt is letöltöttem, amibe délután belekukkantottam, s máris találtam két zeneszámot, ami bejött, így leszedtem a zenei albumot, melyen megtaláltam pár számot, ami elhangzott filmben is. Szóval játékok terén most a Silent Hill-t nyomom (kritika lesz róla, ha kipörgettem), utána pedig a második résznek esek neki (kritika erről is lesz).

Hétvégére nem terveztem semmilyen programot, így teljes egészében itthon töltöttem, többnyire egyedül. Tegnap délután anyámmal elmentem bevásárolni a Tesco-ba, majd később elmentem a MediaMarkt-ba DVD-ért, ahol sikerül megint beégnem a számla – blokk kérdésnek köszönhetően.
Mivel DVD hiányban küszködtem, ezért rögtön két csomagot vettem, hisz szeptember végén érkezik a Terminator: The Sarah Connor Chronicles 2. évada DVD-n, ami alapból 6 lemez, de ugye feltétlenül kellenek majd a rippek is, ami +2 lemezt fog „felemészteni”. Este is megvolt a program: mozgó vidámpark.

Ma egész nap töltögettem, nem sokkal ezelőtt adtam fel. Ugyanis olyan helyről töltök, ahol iszonyúan belassult a letöltést, s nem akartam már szenvedni, hisz a sávszélességem egy ötödével jön a kiválasztott anyag. Majd holnap délután.
Minden „mozdíthatót” leszedtem a másodlagos vinyóról, erre kiderül, hogy két nyári sorozatnak is csak jövő héten lesz a fináléja. Remek.

Bő egy évvel ezelőtt lestem bele a három részes Fallen című sorozatba, ami az akkori hiányos angol tudásomnak, s magyar felirat hiányának köszönhetően csak az első részt tudtam megnézni. Gondoltam azóta fejlődtem nyelv terén, be tudom fejezni, amikor egy noname oldalon ráakadtam az utolsó két rész feliratára. Az első részt úgy is régen láttam, szóval az esti program ez lesz.

Jövő hét is ígéretesnek néz ki, ugyanis egy iskola rendezvény miatt (amin természetesen nem fogok megjelenni) kapásból 5 órám elmarad, így ki tudom pihenni magam. Egyetlen negatívum, hogy a születésnapom pont arra a legrosszabb napra esik. Nem elég, hogy a legrosszabb óráim vannak aznap, de még testnevelés is lesz sok gyökér társaságában… hát nagyszerű.

Idióták…

Nagy az Isten állatkertje, aminek a kerítését már rég lebontották az állatok…

Múlt héthez képest elég jól vagyok, szinte vissza rázódtam a suliba. A nyár pedig olyan, mint ha egy hosszú hétvége lett volna, sajnálom, hogy a pihenésre szánt – s nem utolsó sorban utolsó – nyári szünet nem úgy telt el, ahogy terveztem, nem tudtam kiélvezni minden pillanatát.

Maga az órarend is tűrhető, már-már meglepő módon elfogadható, bár ezen szerintem még változtathatnak. A nagyobb negatívum megint csak a testnevelést érinti, amit személy szerint nagyon utálok. Nem a mozgást, hanem magát a tantárgyat kívánom a fenébe. Most pedig olyan jól megcsinálták az órarend beosztást, hogy két öltöző sem elég, ráadásul nem pont a jól nevelt osztály „férfi” tagjaival kell közösködni. Gondolom élmény lesz heti egyszer végig hallgatni, ahogy böfögve, szellentve csúsznak befelé az öltözőbe, miközben úgy ordibálnak, mint ha épp análisan erőszakolnák őket (és ebben az a vicc, hogy ez nem vicc!)

Én elhiszem, hogy az osztály létszáma nem épp a legnagyobb, de a „vérfrissítés” nem volt pozitív hatása az osztály közösségre nézve. Tavaly is megvolt már a két hisztérika, most kaptunk két újabbat, közülük az egyik teljesen elviselhetetlen. Buta, mint a föld, semmit nem tud, ráadásul ezt még méltósággal sem tudja viselni.
Én magasról teszek rá, hogy kinek milyen a kedve, mi áll a háttérben, ha ilyen módon nyilvánul meg. Tanulja meg elviselni, hogy ő sem tökéletes, és nem abban keresni a hibát, aki rá lát a dolgok mikéntjére. És legalább tanuljon meg alkalmazkodni, mert felőlem akár idegösszeroppanást is kaphat, de azért az mégis csak pofátlanság, hogy ezzel a hisztijével elrontja más napját is.

Az már csak hab a tortán, hogy az osztálykirándulás pont a hisztis p*csák miatt hiúsult meg, mert ugye győzőtt a lustaság meg a lógási kényszer. Ahhoz pedig csak gratulálni tudok, hogy az is baj, hogy nem megyünk sehová. Itt az alkalom, miért nem éltek vele?
Költői kérdés, persze. Ha nem olyan programról van szó, aminek keretein belül be lehet rúgni, akkor az már sz@rt se ér. Szomorú. De még az se mondható, hogy anyagilag megterhelő lett volna, hisz tanulmányi kirándulásként egy vasat se kellett volna befizetni.

Tegnap megint megtapasztaltam a tömegközlekedés „gyönyörűségeit”. Szóval ma fogtam magam, és szépen egy megállóval előbb szálltam fel. Igaz, ez nekem +15 perces utat jelentett, hazafelé pedig igencsak kellett koncentrálnom, hogy ösztönösen ne előbb szálljak le. Ráadásul reggel egy nő nagyon kereste a biciglijét, majd közölte velem, mint panaszt, hogy bizony ellopták. Mondom oké, és akkor nyugodt szívvel zárjam le az enyémet.

De a reggelem sem indult valami fényesen. Ugyanis a kutyák gondoskodtak róla, hogy egy órával a tervezettnél előbb felébredjek. Mondom, hurrá! Ráadásul arra az utolsó húsz percre bátorkodtam vissza aludni, hadd ne mondjam, hogy eme rövid idő alatt olyanokat álmodtam, s olyan töménytelen mennyiségben, hogy egy éjszakára is sok lett volna.

Egyelőre ennyi, remélem a jövő hetem is normálisan fog telni.