Csernobil – Élet a holt zónában

Véleményem szerint azon emberek száma elenyésző, aki valamilyen formában nem hallott volna még a világ egyik legsúlyosabb atomkatasztrófájáról, ami nem más, mint a csernobili atomerőmű felrobbanása a nyolcvanas évek végéhez közeledve. Különösebben nem néztem, s nem is olvastam róla semmit, s csak azon információk jutottak el hozzám, amikbe belefutottam. Majd pedig megindult az internet térhódítása, s több dokumentumfilmhez is hozzáfértem. Tény és való, hogy az elkészült sorozat volt az, ami felkeltette az érdeklődésem, de az is hozzájárult, hogy időközben több videóportálon belefutottam olyan tartalmakba, mely szerint a több éves „tisztítómunka” nem volt hiába való. Ugyanis bizonyos elkerített részeket nem számítva megfelelő biztonsági intézkedések és felügyelet mellett látogatható a térség. Nekem is átfutott az agyamon, hogy költség szempontjából lehet el kellene látogatni oda, de ezt évekkel ezelőtt elvetettem elsősorban a biztonságomat alapul véve.
Másfelől eszembe jutott az, hogy annak idején mennyire vártam, hogy végre hozzánk is elérjen a kábel tv, melynek köszönhetően nagyon sok csatorna ált rendelkezésre. Azóta persze ezt teljesen elengedtem, hiszen interneten minden elérhető. De akkor is nagyon szerettem a dokumentumfilmeket, s legfőképpen az állatos csatornákért voltam oda, mint az Animal Planet. Tegnap pedig sikerült rátalálnom az egyik olyan dokumentumfilmre, amelyet annak idején láttam, de az egészét nem sikerült végig nézni.

Teljes bejegyzés

A Pierre Woodman-sztori (2009)

Azt gondolom, hogy senkinek nem kell elmagyarázni, hogy mit is jelent a pornó kifejezés. Erről mindenkinek minden bizonnyal megvan a kialakult látásmódja, s véleménye. Ezek mellett pedig azt gondolom nincs olyan ember, aki önszántából nem látott volna még ilyen filmet vagy jelenetet, jelenetsort. Amelyeket én láttam azok kamaszkorra volt jellemző. Az számomra meglepő, hogy mennyien lesznek felnőttkorukra pornófüggők vagy mennyi időt jelent nekik szabadidejükből annak függvényében, hogy felnőtt férfiként rám a pornófüggő stigma nem adható, hiszen azt sem tudom mikor láttam utoljára ilyen „alkotást”. Nálam ennek két oka. Egyrészről sokat töltök a szabadban, ha van rá lehetőségem, s mire eljutnék oda, hogy ilyeneket szeretnék nézni már túl fáradt lennék hozzá. Másrészről pedig szexuális szempontból megrendezett dolgok abszolút hidegen hagynak, hiszen nem a valóságot tükrözik. Másfelől pedig azon személyek, akiknek életüknek nem a szexuális dolgok a mozgatórugója továbbá hétköznapi emberként ismerkednek, s élnek nemi életét a pornó nem igazán kap szerepet náluk. Mivel pusztán egy órás dokumentumfilmről van szó, így rövid hezitálás után úgy gondoltam érdekes dolgokat boncolgató film majd érdekes lesz. Nem igazán győzött meg az pedig tény.

Teljes bejegyzés